Νέος στον Commodore 64, βοήθεια!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας gtsamour
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

gtsamour

SinclairMaster
Αντιδράσεις
22
Μόλις πήρα έναν Commodore 64 με κασσετόφωνο (original commodore), τον έβαλα στην μπρίζα και όλα φαίνονται οκ.

Βγάζει το μήνημα 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE.

Μετέτρεψα ένα παιχνίδι από TAP format σε WAV (με το audiotap) και αφού το έγραψα σε CD, το έγραψα στη συνέχεια σε κασσέτα.

Πως φορτώνει το ριμάδι το παιχνίδι?

Βάζω την κασσέτα στο κασσετόφωνο από την αρχή. Γράφω LOAD και πατάω RETURN, πατάω PLAY, η οθόνη γίνεται μπλέ και μετά από κανένα λεπτό μου γράφει FOUND ____ (κάθε φορά που δοκιμάζω βγάζει και κάτι άλλο ακαταλαβίστικο) και μετά από λίγο βγάζει error με κόκκινα γράμματα καμια φορά. Μια φορά έβγαλε και device error, άλλη έβγαλε out of memory error.

Μήπως δεν κάνω κάτι καλά? Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το μηχάνημα?

Τι μπορεί να φταίει? Μήπως η κασσέτα δεν είναι γραμμένη αρκετά δυνατά?

σίγουρα δεν είναι απλό LOAD? από τα γερμανικά που γράφει το manual δεν κατάλαβα και πολλά

Oρμα!

υποσχομαι να μην το πω στο W.O.S :D

η γραφεις load"*",8,1 και μετα run

η σκετο load"*"...η απλα load

μετα θα σου πει insert tape...κλπ

Με το load"*",8,1 μου βγάζει device not found.

Υπενθυμίζω ότι έχω μόνο κασσετόφωνο.

Παιζει να έχει πρόβλημα το μηχάνημα?

Το κασσετόφωνο υποπτεύομαι, υπάρχει περίπτωση να είναι βρώμικες οι επαφές και να κάνει παράσιτα?

Κατα τη διάρκεια του φορτώματος βγάζει κανένα loading screen συνήθως?

για γραψε σκετο load?

το load"*",8,1 ειναι για δισκετες

το load"*" η σκετο load ειναι για κασσετες

Το παιχνίδι συνήθως έχει loading screen? Αφου φορτώσει ξεκινάει μόνο του ή θέλει run?

Ξαναρωτάω, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το μηχάνημα?

κανονικα μολις γραψεις load θα φορτωσει αυτοματα....και οπως ειπα πριν θα σου βγαλει μυνημα να βαλεις κασετα στο μηχανημα

αλλιως μετα το load γραψε run

υπάρχει περίπτωση να έχει γραφτεί "χαμηλα" η κασσέτα?

Ισως να γράφτηκε το σήμα χαμηλά...Κοίτα να δεις που θα τον ξαναστήσω τον Commodorako μου πάλι για gaming!!! :D

Την τσέκαρα την κασσέτα με κασετόφωνο με βελόνες ενδείξεων και ήταν η εγγραφή ΄στο όριο του κόκκινου, ίσως να γράφτηκε πολύ δυνατά.

Πήγα να φορτώσω το bubble bobble και μου έβγαλε found ubble b μια φορά, άλλες βγάζει κινέζικα. τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

Ρε παιδιά ρωτησα μερικά πράματα και κανείς δεν απάντησε,

αρχίζει μόνο του το παιχνίδι΄συνήθως ή θέλει κανένα SYS? Βγάζει loading screen?

σημαινει οτι Akmakas και Gtsamour δεν μας τα λενε καλα τωρα τελευταια και θα κανω αναφορα στο θειο Clive :D

@wally: You will be assimilated. Resistance is futile

:cool:

Ξέρει να απαντήσει κανείς (πριν το σπασω το χρέπι)?

Τελικά βρε Shock εσυ που είσαι και ειδικός, για πες τις εντολες φορτώματος και που πρέπει να είναι η ένταση εγγραφής για να είναι καλή.

Ρε παιδιά έλεος, το έγραψα πιο χαμηλα το παιχνίδι, τώρα βγάζει σωστά τον τίτλο (στο found) αλλά πολύ σύντομα βγάζει READY και δεν κάνει τίποτα, του δίνω RUN πάλι τίποτα.

Τι γίνεται τι δεν κάνω σωστα?

εν τω μεταξυ παω να φορτωσω ενα LightForce στον Speccy μου απο το ipod shuffle :P

Wally είπε:
σημαινει οτι Akmakas και Gtsamour δεν μας τα λενε καλα τωρα τελευταια και θα κανω αναφορα στο θειο Clive :D
Wally είμαστε Spectrumαδες το ξέχασες?..Εδώ ο ΑΕΟΝ θα δώσει φως!!!!! :D

Βρε gtsamour χαλάρωσε λίγο...Πήρες μια κασέτα έκανες μια μετατροπή από tap σε wav και περιμένεις να δουλέψουν όλα ρολόι?Καταρχάς μπορεί να φταίνε χίλια δυο..Από το πρόγραμμα το φορμάτ που το κάνεις το αζιμούθιο του κασετοφώνου...Χίλια δυο είναι..άραξε.Πρώτα από όλα βρες μια original κασέτα για commodore και δοκίμασε,Εάν δεν παίζει δες το κασετόφωνο σου ίσως θέλει καθάρισμα η κεφαλή.Εάν πάλι έχεις πρόβλημα τότε δοκίμασε να ρυθμίσεις το αζιμούθιο..άλλο τίποτα δεν μπορεί να παίζει!!! :)

Αποκλείεις να φταίει το ίδιο το μηχάνημα?

Επίσης για 10η φορά, αρχίζει μόνο του το παιχνίδι ή θέλει εντολή?

Τι να έχει βρε ο commodore σου...τίποτα δεν έχει αφού ανοίγει και η μνήμη του δουλεύει είσαι μια χαρά μην φοβάσαι..Αλλού έχεις προβληματάκι.

Πίσω
Μπλουζα