Ντροπή και αίσχος ! (Αύξηση της τιμής του Wii)

Paspartoo είπε:
Και επειδη καποιος πεφωτισμενος δημοσιογραφος του eurogamer εγραψε οτι εγραψε, αυτο αποτελει καποιου ειδους αποδειξη οτι το wiimote δεν εδωσε κατι παραπανω στο παιχνιδι -επειδη αυτο παιζεται και με το απλο χειριστηριο ?
Χρησιμοποίησα τα quotes του Eurogamer ως παράδειγμα. Για τα αναφερθέντα παιχνίδια είναι μάλλον γενικά αποδεκτό ότι τα Wii controls ΔΕΝ χρειάζονται πραγματικά και απλά είναι κολλημένα από πάνω.

Ασε τους δημοσιογραφους στην ακρη - εσυ τελειωσες το Twilight Princess (που ειναι σε καποιο βαθμο ιδιο με του GC) με το wiimote ? Αν ναι, δεν θα μπορουσες να συμφωνησεις με το eurogamer - αν οχι, τοτε απλα μεταφερεις τη γνωμη καποιων αλλων.
To παιχνίδι το τελείωσα στην πλατφόρμα για την οποία το πρόοριζε εξ αρχής ο Αλλάχ: Στο Gamecube. :D

φυσικα αυτο δεν εξηγει γιατι το Super Smash Bros Brawl πουλησε περισσοτερα κομματια απο ολους μαζι τους τιτλους των αλλων κονσολων εκεινη την εποχη.
Το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζεται Wiimote...

Γενικα δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η "ψαγμενη" αρνητικοτητα γυρω απο το wii - κονσολα videogaming σημαινει διασκεδαση - αν ψαχνει καποιος να πει κατι "κακο" θα το βρει και θα το πει αλλα τοτε απλα δεν διασκεδαζει.
Η κριτική είναι νομίζω θεμιτή. Το κυριότερο κατά τη γνώμη μου είναι η χαμένη ευκαιρία του να δούμε κάτι πραγματικά καινούργιο στο gaming.

Και φυσικα να θυμισω σε ολους οτι το thread μιλαει για την αυξηση της τιμης του wii και οχι για το αν αξιζει ή οχι.
Όχι μόνο. Είναι συνδυασμός της αύξησης της τιμής με την παραδοχή (εκ στόματος Peter Moore) ότι το Wii χρειάζεται το νέο χειριστήριο για να κάνει αυτό που η Nintendo υποσχόταν εξ αρχής.
Υπό αυτή την έννοια μπαίνει το ερώτημα αν το Wii αξίζει τα (πιθανόν αυξημένα στο μέλλον) λεφτά του ή όχι.
 
Αν διαβάζουμε το EuroLamer και βγάζουμε συμπεράσματα, βοήθειά μας............
 
Pooky είπε:
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι περισσότεροι φέρονται σαν να έχουν κάποιο συμφέρον από την εταιρεία που υποστηρίζουν. Έλεος ρε μάγκες. Νικηθήκατε και χωνέψτε το.
Ρε παιδιά μην φερόμαστε σαν fanboys (δε λέω, έχει την πλάκα του αλλά μεγαλώσαμε πια). Είναι λάθος να υποστηρίζεις μια εταιρία ή μια κονσόλα. Κανείς δεν νίκησε ή έχασε (εκτός αν έχει μετοχές κάπου).

Και αν το πάρουμε από άποψη gaming, τα δύο "στρατόπεδα" δεν φαίνεται να αλληλοεπηρεάζονται. Aπό τη μια πλευρά έχουμε την τριπλέτα PS3/360/PC όπου (παραδόξως ;) ακόμα εκεί ρίχνουν το βάρος της ανάπτυξης οι third party publishers και από την άλλη έχουμε το Wii (που από ότι φαίνεται μόνο η Nintendo βγάζει χρήματα από αυτό) όπου οι third party συνήθως πετάνε τη σαβούρα τους (με εξαιρέσεις φυσικά).

Οπότε οι "χαμένοι" δεν χάνουν τίποτα στην ουσία αφού το κυριώτερο μέρος του devolepement στο "κλασσικό" gaming είναι για αυτούς. Δεν βλέπω καμιά μείωση της υποστήριξης για τις άλλες δύο κονσόλες.

Όσο για το "Eurolamer" το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει από άλλα sites, μιας και θεωρείται γενικά "καλό" και σίγουρα όχι εχθρικό προς τη Nintendo και το Wii. Aν τώρα, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, δεν θεωρείται αξιόπιστο, μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλες πηγές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Leon είπε:
Ρε παιδιά μην φερόμαστε σαν fanboys (δε λέω, έχει την πλάκα του αλλά μεγαλώσαμε πια). Είναι λάθος να υποστηρίζεις μια εταιρία ή μια κονσόλα. Κανείς δεν νίκησε ή έχασε (εκτός αν έχει μετοχές κάπου).
Πολύ σωστά για το δεύτερο, λάθος για το πρώτο!!!!!

Δεν μεγαλώσαμε καθόλου. Είμαστε απλά υπερφυσικοί μπούληδες που στα 35 και 40 τους τσακώνονται ακόμα για το πια κονσόλα είναι καλύτερη!!!!!!!!!! :cool: :flower:

Αν αυτό δεν είναι το ελιξήριο της ζωής, τότε πιο είναι;;;; :) :)
 
Δεν θα μιλησω για νικητες και ηττημενους...τη Nintendo την παω γιατι (ενω ξερω πολυ καλα πως ειναι απλα μια εταιρεια) εδωσε ενα δικο της στιγμα στα εφηβικα μου χρονια (και στα παιδικα καποιων αλλων).

Δεν χαρηκα οταν το Ν64 πατωσε - αλλα απο την αλλη συνεχισα να παιζω σε αυτο τα αγαπημενα μου super duper παιχνιδια - το ιδιο επαθα και με το κυβακι - το ιδιο νιωθω και τωρα με το wii που ειναι πρωτο σε πωλησεις - ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !

Η κονσολα φτιαχτηκε - με τη δικη της προσωπικοτητα - με τα δικα της παιχνιδια και αν τα γουσταρω (που προσωπικα τα γουσταρω) καθομαι και τις δινω το χρονο μου για να με διασκεδασει.

Ουτε για "Κοινωνικα Συμβολαια" θα μιλησω , ουτε για "Υποσχεσεις" , ουτε θα γραψω σελιδες επι σελιδων για τη μη τηρηση υποσχεσων αλλα και για τις τυχον αυξησεις στη τιμη (κανεις δεν μπορει να ξερει το πραγματικο γιατι, διαλεξτε οποιο τερας της δημοσιογραφιας θελετε, πιστεψτε τις θεωριες του και ολα ειναι οκ, εγω δεν εχω βασικο προβλημα).

Αυριο επισης - κοιταξτε και τις "λευκες" συσκευες του σπιτιου σας - διαβαστε τις εγγυησεις - ξαναδειτε τις διαφημισεις τους - τσεκαρετε αν απεδωσαν τα αναμενομενα και γραφτειτε στο forum της IZOLA και μιληστε για hype για casual χρηστες κλπ κλπ κλπ

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τη φραση "δεν χρειαζεται το wiimote" - δηλαδη ? οτι μπορω να το παιξω και με το απλο χειριστηριο ...οκ και ? και οτι τα παιχνιδια δεν εχουν κατι το πρωτοποριακο και επαναστατικο .. οκ και ?

Εφαγα 50 ωρες στο Mario Galaxy - τις διπλες στο Zelda (ειμαι ατζαμης οκ) και τις τριπλες στο browl - με χρηση του wiimote, και τις ευχαριστηθηκα ολες ανακαλυπτοντας ενα νεο τροπο στο χειρισμο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ? τι σημαινει το οτι ΔΕΝ το χρειαζεται (το wiimote) ? ε και ? με το wiimote παιζεις τελειως διαφορετικα το ιδιο παιχνιδι.

Τι σημαινει οτι το ΟΚΑΜΙ ειναι port απο το PS2 ? και του δινουμε ενα fail γιαυτο ? το επαιξε κανεις με wiimote ? ειναι αλλη εμπειρια και αλλος τροπος διασκεδασης. Θα μου απαγορευσει κανεις να διασκεδασω ? ή ακομα χειροτερα θα με μανιπουλαρει κανεις στο πως σκοτωνω την ωρα μου ?

Παιζω videogames απο το 1977 - χρονιά που δεν ειχαν γεννηθει οι περισσοτεροι που γραφουν εδω μεσα - ε και ? μου επιτρεπει αυτο να μιλησω για καζουαλαδες και σκληροπυρηνικους ?

Οι οπαδοι του Ν64, μιας αποτυχημενης απο αποψη καταταξης στην αγορα κονσολας ειναι "μυξιαρικα" ?? ενω οι οπαδοι του καραποτυχημενου DC ειναι αδικημενοι σκληροπυρηνικοι gamers που τους φταινε τα παντα επειδη δεν σηκωσε η αγορα το προιον ??

Οταν η Nintendo πλασαρε το wii - ειπε πολλα - αλλα το προιον βρισκοταν σε καθε μαγαζι για τεστ - εκει καταλαβαμε οτι ναι μεν το wiimote ειναι κατι εντυπωσιακο αλλα φυσικα δεν αντιστοιχει σε καθε κινηση που θελουμε να κανουμε. Παρολα αυτα 45 εκατομμυρια ανθρωποι το εβαλαν σπιτι τους και στην συντριπτικη πλειοψηφια τους διασκεδαζουν αφανταστα μαζι του (αυτο ειναι και το νοημα) - ειναι ολοι απατημενοι ? και ποιος το λεει αυτο ? ο Οικουμενικος Κατοχος της Γνωσης ?

Μιλαμε για τα παιχνιδια των εταιρειων παραγωγης κονσολων και την "οποια" εκμεταλλευση μας απο αυτες - ναι - τα περιοδικα και τα sites τα σχετικα με το αντικειμενο μας ? αυτα τι ειναι ? φορεις σοφιας ? την μια χρονια σπρωχνουν το ενα μηχανακι και την επομενη το αλλο - νομιζετε οτι αυτο που διαβασατε καπου ειναι αντικειμενικα σωστο ?

Η Nintendo μπορει να εριξε το ρυθμο της παραγωγης στα εργοστασια της (για να μειωσει τα εξοδα) και αυτο με απλα οικονομικα οδηγει στην αποφαση για αυξηση της τιμης. Μπορει να εγινε ετσι - μπορει και αλλιως - κανεις δεν το γνωριζει ομως αυτο - και σπαταλαμε σελιδες για να διακινησουμε θεωριες που πηγαζουν απο εντυπα οπως αυτα που περιεγραψα πριν.

Η Sony κοντεψε να κλεισει τα studio της για να εχει το οικονομικο background να υποστηριξει το PS3 - και αναγκαζεται καθε λιγο και λιγακι να βγαζει νεες εκδοσεις για να μαζεψει το κοστος. Τους εργαζομενους στην Columbia και στο CBS που δεν πηραν δολλαριο αυξηση (για να εξοικονομηθουν χρηματα για το PS3) τους ρωτησε κανεις τη γνωμη τους για την πολιτικη της εταιρειας τους ? και αν ειναι ηθικη ή οχι ?

Το μεγαλυτερο project της Βιομηχανικης Εποχης (μετα απο το κοστος του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου) αυτο του XBOX 1 - περιπου 5 δις δολλαρια - εξανεμιστηκαν για να σας πεισουν οτι το μηχανημα πουλαει και οτι ειναι το νεο standard στη αγορα ...αυτα, την πρωτη χρονια της ζωης του που δεν το ειχε αγορασει ουτε ο Bill...ηθικο και αυτο ?

ΔΕΝ θελω να καταληξω οτι κοιτα η SONY εκανε αυτο και η M$ το αλλο αρα τι να κανει και η Nintendo ??...OXI απλα λεω οτι να μιλαμε για ηθικη και τιμιοτητα και Ντροπη και Αισχος σε μια αγορα πολεμου (απο το 1975 και μετα) ειναι το λιγοτερο ατοπο και χωρις ουσια.

Οι κονσολες ειναι εκει - τα παιχνιδια τους ειναι εκει - βαλτα (αν θες και αν μπορεις) στο σπιτι σου και παιξε - αν σου αρεσουν ΟΚ, αν δεν σου αρεσουν και παλι ΟΚ - αλλα το να προσπαθουμε ολοι (σε μικρο ή σε μεγαλυτερο βαθμο) να πεισουμε τους υπολοιπους οτι αυτο ειναι ΚΑΚΟ και το αλλο ΚΑΛΟ, ειναι παιδαριωδες.

Το video gaming ειναι ενα και μονο - και καλυπτει την αναγκη μας να περασουμε καποιες ωρες σε ενα φανταστικο virtual κοσμο διασκεδαζοντας - τα υπολοιπα ειναι μαλλον το ψωμι του ειδικου τυπου και της αναγκης μας για αυτοεπιβεβαιωση.

(δεν αναφερομαι σε κανεναν μας προσωπικα - αλλα σε ολους μας - και σε εμενα επισης)
 
Καλά αυτό να λέγεται. Κοτζάμ μαντράχαλοι και συζητάμε για τo Wii, τo 360, το PS3! :D

Απλά θεωρώ ότι πλέον δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο πολωμένοι. ;)
 
Leon είπε:
Καλά αυτό να λέγεται. Κοτζάμ μαντράχαλοι και συζητάμε για τo Wii, τo 360, το PS3! :D
Απλά θεωρώ ότι πλέον δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο πολωμένοι. ;)
Καλύτερα να "τσακωνόμαστε" για τις κονσόλες μας και όχι για τίποτα "ομάδες" και "μπάλες".

Ηρακλή απολαυστικό post indeed. :thumbup:
 
Παιδια, σας εχασα στη συζητηση :D Απλα ηθελα να πω πως η τιμη της μετοχης της Ν δεν χρειαζεται να εχει πολλη σχεση με την ποιοτητα των παιχνιδιων... Πλειστες οσες οι εταιριες των οποιων η κεφαλαιοποιηση αυτη τη στιγμη (και παμπολλες στιγμες στο παρελθον) δεν εχει καμμια σχεση με την αποδοση τους...
 
Αυτά είναι Aardvark!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup:
 
Πήρατε είδηση την λαμπάδα (?) των 49,90? και το i-play (Wii clone ???) δώρο με πάνω από 30 παιχνίδια ενσωματωμένα και φυσικά μαζί και τα επιπλέον αξεσουάρ γα να βάζετε το "πρωτοποριακό" χειριστήριο (golf, τιμόνι, ρακέτα, κλπ)!!! Είδα πριν λίγο φευγαλέα μία διαφήμιση στην TV στην πρωινή - παιδική ζώνη ιδιωτικού καναλιού...
 
Aardvark είπε:
Και αναμενόμενο και πολύ καλά έκανε. Ο "πραγματικός κόσμος" είναι πολύ μεγαλύτερος από τους "hardcore" gamers που παίζουν online FPS και φυσικά έχει τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Κατά τη γνώμη μου το Wii Fit προσφέρει κάτι πραγματικά καινούργιο (αλλά δυστυχώς αποτελεί εξαίρεση) οπότε του αξίζει.

Το θέμα όμως δεν είναι απλά να προσεγγίσεις αυτό το κοινό (κάτσε βέβαια να δούμε αν και πότε το Wii θα ξεπεράσει το PS2 σε πωλήσεις) και να το "κοροϊδέψεις", γιατί θεωρείς ότι έχει άγνοια και ότι του πουλήσεις θα το αγοράσει, αλλά να το κρατήσεις. Και αυτό γίνεται με ποιοτικούς, έξυπνους, φρέσκους και πρωτότυπους τίτλους. Όχι με ξαναζεσταμένες σούπες και μεταφορές από το PS2 με κακά κολλημένο "νέο πρωτότυπο χειρισμό". Κάποια στιγμή το "χαζό" κοινό θα το πάρει πρέφα και θα σου γυρίσει την πλάτη.

Αν είναι να "παλεύω" με το χειριστήριο για να κάνω ακριβώς ότι θα έκανα απλά πατώντας ένα κουμπί, και αυτό να μου το λένε διασκέδαση, όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Το Wii δίνει τη δυνατότητα (αν δούλευε σωστά βέβαια) για νέα είδη παιχνιδιών, για φρέσκες ιδέες, για να κάνουμε πράγματα που δεν γίνονταν στο παρελθόν.

Και αντί για αυτό τί βλέπουμε; Shovelware, μεταφορές από το PS2 και τώρα από το GC από τη Nintendo (όχι απαραίτητα κακό αφού κάποια διαμάντια του GC αξίζει να βρουν ένα μεγαλύτερο κοινό).

Και το χειρότερο; Τα "ποιοτικότερα" παιχνίδια (με εξαιρέσεις βέβαια) είναι κλασσικού στυλ παιχνίδια που θα μπορούσαν να παιχτούν σε οποιαδήποτε κονσόλα και όχι κάτι νέο που μόνο το Wii θα μπορούσε να προσφέρει.

Και τελικά τί βλέπουμε; Δεν φταίνε μόνο οι εταιρίες που προτιμούν να κολυμπούν σε γνωστά νερά και δεν παίρνουν το ρίσκο να δοκιμάσουν κάτι νέο και πρωτότυπο αλλά και το ίδιο το Wii που είναι τεχνολογικά ανεπαρκές για να το προσφέρει.

Αν τώρα με το Wii MotionPlus δούμε κάτι πραγματικά νέο, παρά την "κοροϊδία",το επιπλέον κόστος, το αναμενόμενο μπέρδεμα (παίζει με ή χωρίς plus;) θα σπεύσω να το αγοράσω.
 
Απο την φύση μου είμαι καχύποπτος, γι'αυτό συνδίασα την αύξηση του Wii με το softmod της, στην αρχή. Τώρα βλέπω πως υπάρχει και άλλος λόγος, και είναι μάλλον ο Dolphin !!! Ήξερα ότι είχαν γίνει βήματα στο Gamecube emulation, όχι όμως στο σημείο να τρέχει και παιχνίδια του Wii !!!

Πάντως, άν ένας emulator που αρχικά σχεδιάστηκε για Gamecube, σιγά-σιγά τρέχει και Wii, αυτό εμένα μου δείχνει το πόσο μικρές διαφορές έχουν τα hardware αυτά. Μήπως το wii είναι τελικά ένα άσπρο gamecube με πολλά controllers !?? :)
 
Other_Reality είπε:
Πάντως, άν ένας emulator που αρχικά σχεδιάστηκε για Gamecube, σιγά-σιγά τρέχει και Wii, αυτό εμένα μου δείχνει το πόσο μικρές διαφορές έχουν τα hardware αυτά. Μήπως το wii είναι τελικά ένα άσπρο gamecube με πολλά controllers !?? :)
Ναι, είναι ένα overclocked GC με λίγο παραπάνω μνήμη και πολλά controllers. Γιαυτό θεωρώ κοροϊδία να πουλάνε την ίδια τεχνολογία ακριβότερα από ότι την πουλούσαν πριν 8 χρόνια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία των υπολογιστών. Η τιμή του hardware πέφτει, δεν ανεβαίνει.
 
Leon είπε:
Ναι, είναι ένα overclocked GC με λίγο παραπάνω μνήμη και πολλά controllers. Γιαυτό θεωρώ κοροϊδία να πουλάνε την ίδια τεχνολογία ακριβότερα από ότι την πουλούσαν πριν 8 χρόνια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία των υπολογιστών. Η τιμή του hardware πέφτει, δεν ανεβαίνει.
Καμιά σχέση. Χρησιμοποιούν διαφορετική cpu και gpu. Ο gekko (GC) και ο broadway (Wii) είναι μεν συμβατοί αλλά με την ίδια έννοια που είναι συμβατοί ο 68030 με τον 68060. Και πίστεψε με η διαφορά είναι τερράστια ;) .
 
Καλα,το παρουσιαζεις λες και δεν εχουν τις ιδιες ΑΚΡΙΒΩΣ αδυναμιες...It's still a 750...
 
Leon, μετα απο 10 σελίδες εχω την ελαφρά εντυπωση οτι εισαι προκατειλειμμένος...

τουλαχιστον 4 ατομα σου εχουν πεί οτι ειναι απολύτα ευχαριστιμένοι, και δεν πιστευουν οτι η Ν τους κοροιδεψε. Γιατι δεν το αναγνωρίζεις και συνεχίζεις το μενος εναντια στην Ν.

Και εχω μια ερωτηση για σενα, ποια ειναι η λίστα του eurogamer που να λεει τα παιχνίδια σε PS3, 360 και τις αλλες Hiend κονσολες, που μπορει να παίξει και να απολαυσει ενα 9χρονο κοριτσάκι;
 
Saulot είπε:
Leon, μετα απο 10 σελίδες εχω την ελαφρά εντυπωση οτι εισαι προκατειλειμμένος...τουλαχιστον 4 ατομα σου εχουν πεί οτι ειναι απολύτα ευχαριστιμένοι, και δεν πιστευουν οτι η Ν τους κοροιδεψε. Γιατι δεν το αναγνωρίζεις και συνεχίζεις το μενος εναντια στην Ν.

Και εχω μια ερωτηση για σενα, ποια ειναι η λίστα του eurogamer που να λεει τα παιχνίδια σε PS3, 360 και τις αλλες Hiend κονσολες, που μπορει να παίξει και να απολαυσει ενα 9χρονο κοριτσάκι;
Όχι, προκατειλημμένος δεν είμαι. Το Wii, αν και δεν το έχω αγοράσει για λόγους "αρχής" (θεωρώ υπερβολικά υψηλή την τιμή του για αυτό που προσφέρει και έχει ελάχιστα παιχνίδια του με ενδιαφέρουν) το έχω...τιμήσει πάρα πολύ (γιατί άλλοι φίλοι το πήρανε) και μπορώ να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.

Βέβαια αυτά είναι υποκειμενικά και δεν πρόκειται να πω σε κάποιον που το διασκεδάζει "κακώς".

Όσο για το άλλο ερώτημα, αυτά είναι γνωστά. Οι λεγόμενες high end κονσόλες απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο (και περιορισμένο) κοινό ενώ οι υπόλοιποι τρώνε "πόρτα". Μόνιμο πρόβλημα του gaming από τον αιώνα τον άπαντα.

Όμως άλλο να έχεις παιχνίδια για 9χρονα κοριτσάκια και άλλο να υποτιμάς τη νοημοσύνη τους. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει. Και κάποια στιγμή το 9χρονο κοριτσάκι θα βαρεθεί τη σαβούρα που του πασάρουνε και θα πάει να παίξει το "γιατρό" με το Γιαννάκη του διπλανού διαμερίσματος. :D
 
Leon είπε:
Όμως άλλο να έχεις παιχνίδια για 9χρονα κοριτσάκια και άλλο να υποτιμάς τη νοημοσύνη τους. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει. Και κάποια στιγμή το 9χρονο κοριτσάκι θα βαρεθεί τη σαβούρα που του πασάρουνε και θα πάει να παίξει το "γιατρό" με το Γιαννάκη του διπλανού διαμερίσματος. :D
Ώπα... ευτυχώς δηλαδή που δεν το πήρα για την κόρη μου και την βάζω να παίζει στο PC και στο PS3 ;)

Κοίτα, να πω την αλήθεια... άμα σκάσει γύρω στην 150άρα πολύ πιθανόν να το σκεφτώ (ανάλογα την μέρα μου που θα με πετύχει), αλλά στα 250? με τίποτα... προτιμώ να πάρω και άλλο ένα 360 για το σαλόνι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα