Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
αριαδνη είπε:
Για την Ιταλία ηταν η Λόρεν;..........Ένα εξαιρετικό αρθρο για την περιφρόνηση

http://myfilm.gr/7200

δεν εχω δει την ταινια αλλα ανυπομονω, θεωρείται από τις κορυφαιες
Ναι, για την Ιταλια ειναι ακομα και σημερα η Σοφια Λωρεν.

Η Περιφρονηση ειναι ταινια πολυ βαριας κουλτουρας (Γκονταρ ειναι αυτος) και η Μπαρντο λεει στην αυτοβιογραφια της οτι τη γυρισε χωρις να καταλαβει τιποτα απο την υποθεση της. Δε θα ηταν η μονη, φανταζομαι!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Ναι, για την Ιταλια ειναι ακομα και σημερα η Σοφια Λωρεν.Η Περιφρονηση ειναι ταινια πολυ βαριας κουλτουρας (Γκονταρ ειναι αυτος) και η Μπαρντο λεει στην αυτοβιογραφια της οτι τη γυρισε χωρις να καταλαβει τιποτα απο την υποθεση της. Δε θα ηταν η μονη, φανταζομαι!
α, όχι τοτε δεν ανυπομονω να την δω. Εχω δει τέτοιες ταινιες με βαρια κουλτούρα και δεν είναι το καλυτερο μου και πολλές φορες δεν καταλαβαινω και την χρησιμότητα τους και που ακριβως απευθυνονται :o καλιο να δω τον ασπροδοντη παρα κάτι τετοιο

αριαδνη είπε:
....και πολλές φορες δεν καταλαβαινω και την χρησιμότητα τους και που ακριβως απευθυνονται.
Καλυτερα να μη σου γραψω που απευθυνονται γιατι θα φαω διαγραφη.

Αυτή η συζητηση μπαμπι οντως θα πρεπει κάποτε να γινει, διοτι και στις κινηματογραφικές λέσχες βαζουν αυτό που λέμε ''βαρια έργα'' και τα παρακολουθουν 5 ατομα , όλα και όλα :( η δικαιολογια είναι πως αν θελω να δω μια ταινια πιο εμπορικη πάω και κανονικο σινεμά η αγοραζω ντι-βι-ντι, θελω να δω μια πιο σπάνια ταινια. Τουλάχιστον πριν την δούμε να γινεται μια συζητηση γυρω από τη ταινια να καταλαβαίνουμε και εμεις οι αδαεις καποια πραγματα.

Και ερωτω ασχημα είναι τα ανατολικα της εδεμ, νομπελιστας τα εγραψε και ο Καζαν σκηνοθετησε την ταινια, μια χαρα φιλμ δηλ.με τα μηνυματα της και με τις στιγμες της χωρις την βαρια φιλοσοφια, μπορει να την καταλάβει και ένα 14 χρονο παιδι μια χαρα.

Επίσης η ταινια Τζεκιλ και χαιντ που μας λέει η περλα δεν είναι υπεροχη για συνεθεαση, τι εχει; δν περνα μηνυματα; αριστούργημα είναι και απόλυτα κατανοητη

Στο ονομα της Τεχνης εχουμε δει αισχη και τερατουργηματα. Η γνωμη μου ειναι πως η Τεχνη δεν καθαγιαζει τα παντα και γιατι να τα καθαγιαζει αλλωστε; Τι ειναι; Το Ιερο Ευαγγελιο;

Ορια πρεπει να υπαρχουν παντου. Τωρα θα που πεις ποιος θα τα θετει....Θα ελεγα η λογικη και ο κοινος νους. Σοφον το σαφες, ελεγαν οι αρχαιοι μας προγονοι και συμφωνω μαζι τους.

bambinella 100 είπε:
. Σοφον το σαφες, ελεγαν οι αρχαιοι μας προγονοι και συμφωνω μαζι τους.
αυτό θα το κρατησω, πρωτη φορα αλλωστε το ακουω και συμφωνω απόλυτα οσο και αν σημερα εγινε τρεντυ το ασαφες :)

80 χρονων σημερα η Μπε - Μπε!

Σημερα συμπληρωνονται 80 χρονια απο τη γεννηση της Μπριζιτ Μπαρντο.

Οι Γαλλοι εδω και πολλους μηνες εχουν προετοιμασει γιορτες και εκδηλωσεις για να τιμησουν την εθνικη τους σταρ. Σημερα θα γινουν μεγαλα αφιερωματα στη ζωη, τις ταινιες και τη δραση της Μπε - Μπε για την προστασια των ζωων και αναμενεται πως η σταρ θα περασει μια πολυ γεματη και ενδιαφερουσα μερα με τον κοσμο που τη λατρεψε.

Της ευχομαι κι εγω χρονια της πολλα και να ειναι παντα αυθορμητη και ειλικρινης με συμμαχο της το θαρρος της γνωμης της που παντα τη διεκρινε.

attachment.php

χρονια πολλά στην μπε-μπε!

ο Βαντιμ για τον χαρακτήρα που επλασε την Τζουλιετ Ταρντί

«Ήθελα διαμέσου της Μπριζίτ, να αναπαραστήσω το κλίμα της εποχής, η Ζυλιέτ είναι ένα κορίτσι των καιρών της, που αποτινάσσει κάθε συναίσθημα ενοχής, κάθε ταμπού που της επιβάλλει η κοινωνία και της οποίας η σεξουαλικότητα είναι παντελώς απελευθερωμένη. Στην προπολεμική λογοτεχνία και τα φιλμ, θα την είχαν χαρακτηρίσει πόρνη. Στην εν λόγω ταινία, είναι μια πολύ νέα γυναίκα, γενναιόδωρη, καμιά φορά ανισόρροπη, και τελικά ασυγκράτητη, που δεν έχει καμιά άλλη δικαιολογία παρά τη γενναιοδωρία της»

από την βικεπαιδεια

Στην περιφρόνηση τελικά δεν μας λέει ποτε ο σκηνοθέτης γιατι η Καμίλ περιφρονει τον Πολ:)1 και μιση ωρα περνα αλλά δεν...

1 παρατηρηση, η Μπριζιτ πάλι τριγυρνα ξυπόλιτη στο σπίτι αλλά αυτό φαινεται στις πατουσες της ενώ στην ταινια του Βαντιμ, καθόλου
:D

Να υποθεσω πως στην περιφρονηση θελει να μας πει ο σκηνοθέτης πως δεν γινεται σινεμά με τα όνειρα και πως η ζωη είναι πεζή όπως την ζει ακριβως αυτό το ζευγαρι, αν κανεις κατάλαβε την γνωμη του παρακαλώ

Πρόσφατα ειδα την ταινία ''Σαλάκο'' με Μπαρντο και Κόνερι/ αν και δεν είμαι φίλη των Γουεστερν μου αρεσε αρκετά, ειχε κάποιες σκληρες σκηνές δυο για την ακρίβεια, μια στην αρχη και η άλλη..ο τραγικός θάνατος που βρίσκει μια από τις κυρίες της συντροφιάς, η οποια πρωτα εχει προδωσει άνδρα και φίλους για να σωσει την ζωή της, έλα όμως που την χανει με πολύ άσχημο τρόπο.

Σαλάκο σημαινει βροχοποιος, ο ανδρας που φερνει την βροχή μαζι του και αυτό συνεβαινε κάθε φορα που ο ηρωας, έμπαινε σε έναν καταυλισμο ινδιάνων. Η Μπαρντο είναι κόμισσα , μάλλον από την Αγγλια αν και η προφορα δεν είναι αγγλική!

Ξερατε ότι η Μπαρντο ερμηνευσε Γιάννη Σπανό;

Congratulations! You got:

8/9

Αρκετα ευκολο κουιζ. Εχασα την ερωτηση 5 πιανοντας 8 στα 9.

Οσο για την ταινια που θα προβληθει την Παρασκευη, δεν την εχω δει και δεν την εχω ακουσει. Φαινεται οντως ενδιαφερουσα παντως οπως ειναι οι πιο πολλες ταινιες του Οφιλς.

Καλημέρα στην παρέα. Η ταινία "Λόλα Μοντέζ" του Μαξ Οφύλς, που θα μεταδοθεί την Παρασκευή, είναι καταπληκτική. Αξίζει να τη δείτε. Πρωταγωνιστεί η Martine Carol, μέτρια ηθοποιός, αλλά ερωτικό σύμβολο στη Γαλλία των αρχών της δεκαετίας του 1950.

Σε ευχαριστουμε πολυ για τις πληφοριες σχετικα με την ταινια, atanasio.

Αριαδνη, το τελευταιο κουιζ μου εβγαλε τον Φρανκ Σινατρα ως τον κακο που θα μου ραγιζε την καρδια.

atanasio, την παρασκευη το βραδυ θα στρωθούμε να δούμε την ταινία :)

Φρανκ Σινατρα ε; εμενα ο Μπιτι, να δουμε σε άλλη κοπέλα τι θα βγαλει

ξερετε τι θα ηταν πολύ ομορφο να βρουμε μια ρετρο ταινια να την δουμε ολοι μαζι και μετα να σχολιασουμε εδώ σε αυτό το τοπικ, τι λετε; πχ αυτή την συγκεκριμενη την παρασκευη ;) ο καθεις από το σπιτι του

O Johnny Cash μου βγήκε στο κουιζ.

Τι εστι ρετρο ντιβα;

Ρητορικη η ερωτηση φυσικα γιατι όλοι πολλοι καταλαβαίνουμε αλλα πχ για μενα η Μπαρντο και η Μονροε, δεν ηταν αυτό που λέμε ντιβες, ντιβες ηταν περισσότερο παιδια

ο ορισμός για μένα της ντιβας, Σοφια Λώρεν:

sophia_loren_03.jpg
sophia_loren_03.jpg

Για μενα ντιβα ηταν η Ελιζαμπεθ Ταιηλορ.

Πίσω
Μπλουζα