Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ο Καιλ αφεθηκε σε πολλά πράγματα και είναι κατά κάποιο τρόπο ένοχος για τις συνέπειες των πράξεων του σαν ανδρας που θα έπρεπε να δείξει σθένος και πυγμή, η μαυρη η μεριλι όμως αγαπούσε καποιον που δεν την αγαπούσε γι'αυτό και αντιδρούσε όπως αντιδρούσε!

Η Ντοροθι Μαλοουν που υποδυθηκε τη Μαιριλι στην ταινια, πηρε Οσκαρ Β' γυναικειου ρολου για την ερμηνεια της.

bambinella 100 είπε:
Η Ντοροθι Μαλοουν που υποδυθηκε τη Μαιριλι στην ταινια, πηρε Οσκαρ Β' γυναικειου ρολου για την ερμηνεια της.
Μου αρεσε παρα πολύ αυτή και ο Ροκ, βγαζανε όλη την γκάμα των χαρακτηρων τους! λοιπόν θα'χει και το άλλο σαββατο ταινια του ιδιου σκηνοθέτη

http://webtv.nerit.gr/programma-nerit-1/

σημερα εχει την ταινια αυτή είναι η ζωη μου και φαινεται ενδιαφερουσα, την εχει δει κανείς;

Παραγωγή:ΗΠΑ

Παίζουν: Λάνα Τάρνερ, Τζον Γκάβιν, Σούζαν Κόνερ, Χουανίτα Μούρ, Σάντρα Ντι, Νταν Ο Χέρλιχι, Ρόμπερτ Άλντα κ.ά.

Σκηνοθέτης: Ντάγκλας Σερκ

Σενάριο: Ιλιάνορ Γκρίφιν, Άλεν Σκοτ από το μυθιστόρημα της Φάνι Χέρστ

Φωτογραφία: Ράσελ Μέτι

Ντεκόρ: Αλεξάντερ Γκόλιτζεν, Ρίτσααρντ Ρέιντελ

Μουσική: Φρανκ Σκίνερ

κοιτα να δεις δεν εχω ξαναδει ταινια με την λανα ταρνερ νομιζω

πηγη: νεριτ

Παίζει μια ταινία του 1958 αυτή τη στιγμή η κρατική με τη Λάνα Τάρνερ. Το όλο περιβάλλον δείχνει μακράν ομορφότερο και ποιοτικότερο από αυτά που βλέπουμε στις σημερινές ταινίες. Πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές.

εμενα δεν πιανουν σημα τα κρατικα καναλια και η βουλη :cry: μα ουτε και ιντερνετ δεν παιζει η νεριτ

johnny19818 είπε:
Παίζει μια ταινία του 1958 αυτή τη στιγμή η κρατική με τη Λάνα Τάρνερ. Το όλο περιβάλλον δείχνει μακράν ομορφότερο και ποιοτικότερο από αυτά που βλέπουμε στις σημερινές ταινίες. Πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές.
Ειναι το εξαισιο Imitation of life, του Νταγκλας Σερκ και παλι.

Εαν υπηρχε μονο ενα μελος εδω που να συμφωνει τοσο με αυτα που λες, johnny, σιγουρα θα ημουν εγω γιατι δε νομιζω να απεχθανεται κανεις αλλος τις σημερινες ταινιες σε τετοιο βαθμο. Δεν εκανα τον κοπο να παρακολουθησω το εργο σημερα γιατι υπαρχει μονιμα στον υπολογιστη μου οπως ολες οι ταινιες που αγαπω πολυ.

bambinella 100 είπε:
Ειναι το εξαισιο Imitation of life, του Νταγκλας Σερκ και παλι. Εαν υπηρχε μονο ενα μελος εδω που να συμφωνει τοσο με αυτα που λες, johnny, σιγουρα θα ημουν εγω γιατι δε νομιζω να απεχθανεται κανεις αλλος τις σημερινες ταινιες σε τετοιο βαθμο. Δεν εκανα τον κοπο να παρακολουθησω το εργο σημερα γιατι υπαρχει μονιμα στον υπολογιστη μου οπως ολες οι ταινιες που αγαπω πολυ.
Ναι Βιβή αυτή ακριβώς ήταν! Την παρακολουθούσε η σύζυγος μου και έκλεψα κι εγώ μερικές ματιές καθώς έκανα κάτι άλλο. Όσο είδα μου άρεσε πάντως. Τελευταία η κρατική (και μόνο αυτή) βάζει αρκετές τέτοιες ταινίες.

Πραγματι, johnny, ειναι κανενας μηνας τωρα που καθε Σαββατο μεσημερι βλεπουμε ταινιες του Νταγκλας Σερκ απο τη δεκαετια του '50. Ελπιζω να συνεχισει το καναλι με κλασικα αριστουργηματα γιατι ειναι κατι που λειπει απο την τηλεοραση εδω και πολλα χρονια και δε φανταζεσαι ποσο κακοφαινεται αυτο σε ολους εμας που αγαπαμε αυτες τις ταινιες.

Ελπιζω το Imitation of life να αρεσε τελικα στη συζυγο. :)

Ηταν να χασω την ταινια μετα η νεριτ εγινε :(

bambinella 100 είπε:
Πραγματι, johnny, ειναι κανενας μηνας τωρα που καθε Σαββατο μεσημερι βλεπουμε ταινιες του Νταγκλας Σερκ απο τη δεκαετια του '50. Ελπιζω να συνεχισει το καναλι με κλασικα αριστουργηματα γιατι ειναι κατι που λειπει απο την τηλεοραση εδω και πολλα χρονια και δε φανταζεσαι ποσο κακοφαινεται αυτο σε ολους εμας που αγαπαμε αυτες τις ταινιες.Ελπιζω το Imitation of life να αρεσε τελικα στη συζυγο. :)
Εγώ θα έλεγα ότι γενικότερα θα ήταν καλό να βλέπαμε ταινίες από εκείνη την εποχή. Δηλαδή μου έχει λείψει κι ένας Λουί Ντε Φινές. Μακάρι να συνεχίσει όπως λες. Στη σύζυγο άρεσε πολύ καθώς τρελαίνεται για τέτοιες ταινίες όπως κι εσύ. Ευτυχώς η κρατική κρατάει ακόμη ένα επίπεδο μέσα στο βούρκο των ιδιωτικών καναλιών.

Παιδια γιατι αραγε μας μαγευουν ακόμα εκεινες οι παλιές ταινίες; ολες αυτές που αναφέρει η μπάμπι στην αρχή αλλά και σεις οι ρετρό φίλοι; και γω ψαχνω καθημερινά στην νεριτ μήπως βάλει μια τέτοια ταινία να την δω! στεναχωρεθηκα χτες που δεν ειχε σήμα η νεριτ! μάλλον σημερα εχουμε γίνει περισσότερο πραγματιστές από ότι θα έπρεπε και αυτά τα περασμένα διαμάντια μας θυμίζουν πως κάποτε υπήρξε αγάπη, φιλία και όνειρα!

αριαδνη είπε:
Παιδια γιατι αραγε μας μαγευουν ακόμα εκεινες οι παλιές ταινίες; ολες αυτές που αναφέρει η μπάμπι στην αρχή αλλά και σεις οι ρετρό φίλοι; και γω ψαχνω καθημερινά στην νεριτ μήπως βάλει μια τέτοια ταινία να την δω! στεναχωρεθηκα χτες που δεν ειχε σήμα η νεριτ! μάλλον σημερα εχουμε γίνει περισσότερο πραγματιστές από ότι θα έπρεπε και αυτά τα περασμένα διαμάντια μας θυμίζουν πως κάποτε υπήρξε αγάπη, φιλία και όνειρα!
Ίσως επειδή είναι απλές χωρίς απαραίτητα τρελά εφέ και όπως αναφέρεις μέσα από αυτές προβάλλονται αξίες και ιδανικά της εποχής που σιγά σιγά τείνουν να εκλείψουν. Σήμερα κάθε ταινία θα έχει και από λίγο γυμνό βωμολοχίες κτλ και τότε θεωρείται επιτυχημένη (και καλά).

Ναι τζονι ειχαν μια ευγενεια αυτές οι ταινίες που δεν υπάρχει σήμερα( φυσικα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)

Το σαββατο αυτό στις 1 και μιση, εχουμε γουεστερν του 50'

«Η Καραμπίνα Φάντασμα», είναι στην αρχή του κύκλου του Μαν, δηλαδή πιο κοντά στην κλασσική γραμμή. Ο ήρωας του, κινείται από το βαθύ θέμα της εκδίκησης αλλά σαν πρόσωπο δεν είναι τόσο αναλυτικά ψυχογραφημένος. Το φιλμ στηρίζεται στην ακατάπαυστη δράση, εναλλαγή και ανατροπή, μέσα στα πλαίσια της καταδίωξης. Όμως παράλληλα, ο Μαν εξαντλεί κυριολεκτικά τα θέματα της Δύσης περνώντας από πιστολάδες σε παρανόμους, από ύποπτους εμπόρους σε Ινδιάνους εξαπατημένους και από τις επιθέσεις των Ινδιάνων σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και μονομαχίες.

πηγη νεριτ

Aν και απο τη δεκαετια του '50, με τα γουεστερν δεν τα παω καθολου μα καθολου καλα, οποτε αποκλειεται να το δω.

Οπως και να' χει, σε ευχαριστουμε πολυ Αριαδνη.

Το καλό θα είναι να συνεχίσει να βάζει παλιές ταινίες και να το καθιερώσει η νεριτ

ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

αυριο
γουεστερν με τον ροκ χατσον

παιδια διάβασα ένα αρθρο στην καθημερινη για την Ελίζαμπεθ Σκοτ, την αισθαντική ξανθιά του φιλμ νουαρ( συνδέθηκε με αυτά τα φιλμ άρρηκτα) που πρωταγωνιστησε σε ταινιες το 40' ενώ έκανε και ραδιοφωνικό θέατρο! Επαιξε σε 22 ταινίες,γνωριζετε καμία της ταινία; πρωτη φορά ακούω γι'αυτην

αριαδνη είπε:
παιδια διάβασα ένα αρθρο στην καθημερινη για την Ελίζαμπεθ Σκοτ, την αισθαντική ξανθιά του φιλμ νουαρ( συνδέθηκε με αυτά τα φιλμ άρρηκτα) που πρωταγωνιστησε σε ταινιες το 40' ενώ έκανε και ραδιοφωνικό θέατρο! Επαιξε σε 22 ταινίες,γνωριζετε καμία της ταινία; πρωτη φορά ακούω γι'αυτην
Την εχω δει στα φιλμ Dead reckoning και The strange love of Martha Ivers.

H Lizabeth Scott εφυγε απο τη ζωη στα 92 της πριν απο εναμιση μηνα.

600full-lizabeth-scott.jpg
600full-lizabeth-scott.jpg

ιδια η Μπακολ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα