Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κι εμένα δεν με πολυενθουσίαζε η Catharine Hepburn. Με ενοχλούσε πολύ η προφορά της, καλά-καλά δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Είμαι σίγουρος ότι η Ελεωνόρα της Ακουϊτανίας δεν ηχούσε καθόλου σαν αυτή ("Λιοντάρι το Χειμώνα"). Αλλά μου άρεσε αρκετά στην ταινία "Adam's Rib" όπου έπαιζε με τον Spencer Tracy. Εκεί ο χαρακτήρας της ήταν αρκετά εκνευριστικός οπότε της ταίριαζε :) (Ωραία ταινία, από την εποχή που τα σενάρια δεν απευθύνονταν σε παιδάκια 15άχρονα, αν και το μήνυμα ήταν λίγο αντιφεμινιστικό :) ). Πολύ καλή ήταν και ως Εκάβη στις Τρωάδες του Κακογιάννη.

Αντίθετα, την Audrey Hepburn τη βρίσκω υπέροχη σε όλες της ταινίες της που έχω δει.

Εβλεπα προχθες την ταινια The collector (γυρισμενη το 1964) και εντυπωσιαστηκα απο την ομοιοτητα της πρωταγωνιστριας, Samantha Eggar, με την Katharine Hepburn. Εσεις τι λετε; Της μοιαζει;

Samantha Eggar

attachment.php

bambinella 100 είπε:
Κι εμενα μου αρεσει η Bette Davis και ακομα πιο πολυ η Joan Crawford και η Barbara Stanwyck. Πανω απο ολους ομως λατρευω τη Doris Day και τον Rock Hudson γιατι οταν αυτοι οι δυο επαιζαν μαζι ηταν το τελειοτερο κινηματογραφικο ζευγαρι που ειδα ποτε.Δες τις ταινιες τους και θα με θυμηθεις.
ναιιιιιιιιιιιιιιι pillow talk! κ ακομα 2 εχω δει ηταν απολαυστικοι κ οι δυο τους! Αχ ναι εχω καιρο να δω ταινια της Ντορις και την ξεχασα! επισης μ ειχε αρεσει κ ακομα μια του Ροκ μαζι με την Λεσλι Καρον που εκανε την ψυχολογο αλλα μου διαφευγει ο τιτλος

btw ο σκηνοθετης του ντοκυμαντερ της Χεμπορν μας ελεγε οτι ειχε κανει παλιοτερα κ για τον Ροκ Χαντσον documentary αλλα ξεχασα να το ψαξω

mariadegrecia είπε:
Eπισης μ ειχε αρεσει κ ακομα μια του Ροκ μαζι με την Λεσλι Καρον που εκανε την ψυχολογο αλλα μου διαφευγει ο τιτλος.
Λες το A very special favor. Την εχω δει κι εγω την ταινια. Αναλαφρη και δροσερη, αλλα κατα τη γνωμη μου ο Rock δεν ειχε με τη Leslie το απιστευτο δεσιμο που ειχε με τη Doris.

Η αλήθεια είναι οτι όντως είχε περισσότερο δέσιμο με την Doris!

Αλλά δεν έτυχε να δω πολλές ταινίες τους χωριστά τώρα που το σκέφτομαι

εχει την πρωτη σελίδα αυτην την στιγμη από την νεριτ ριμέικ της παλιας με τον γκραντ

https://www.youtube.com/watch?v=j8w3d7QIcm8

πολύ γελιο :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτή η στιγμη στην νεριτ, δυο ξένοι στο ίδιο κρεβατι με χατσον και λολοπρίτζιτα

elephadas είπε:
Κι εμένα δεν με πολυενθουσίαζε η Catharine Hepburn. Με ενοχλούσε πολύ η προφορά της, καλά-καλά δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Είμαι σίγουρος ότι η Ελεωνόρα της Ακουϊτανίας δεν ηχούσε καθόλου σαν αυτή ("Λιοντάρι το Χειμώνα"). Αλλά μου άρεσε αρκετά στην ταινία "Adam's Rib" όπου έπαιζε με τον Spencer Tracy. Εκεί ο χαρακτήρας της ήταν αρκετά εκνευριστικός οπότε της ταίριαζε :) (Ωραία ταινία, από την εποχή που τα σενάρια δεν απευθύνονταν σε παιδάκια 15άχρονα, αν και το μήνυμα ήταν λίγο αντιφεμινιστικό :) ). Πολύ καλή ήταν και ως Εκάβη στις Τρωάδες του Κακογιάννη.
Αντίθετα, την Audrey Hepburn τη βρίσκω υπέροχη σε όλες της ταινίες της που έχω δει.
τις τρωαδες τις ειχε το πασχα η νεριτ πλας νομιζω οντως δινει ρεστα ως Εκάβη εκει, φαινεται ξεκάθαρα το μεγαλο ταλέντο της! η παππα ως ελένη είναι πολύ καλή και αυτή αλλα πω, πω μιλάμε για μια καθαρα ''ατομιστρια'' ελένη και όχι την ελενη που ξερουμε από την μυθολογια/ η λολο παλι επαιξε σε αρκετες ταινιες με τον χαντσον και κατά την γνωμη μου υπήρχε χημεια

αριαδνη είπε:
αυτή η στιγμη στην νεριτ, δυο ξένοι στο ίδιο κρεβατι με χατσον και λολοπρίτζιτα
Είδα κλεφτά μερικές σκηνές. Ωραία και ποιοτική ταινία από αυτές που σπανίζουν τη σήμερον ημέραν.

johnny19818 είπε:
Είδα κλεφτά μερικές σκηνές. Ωραία και ποιοτική ταινία από αυτές που σπανίζουν τη σήμερον ημέραν.
και ποιοτικο γελιο :D με πολύ ομορφες και μπερδεγουει καταστασεις/ χτες ειχε το ραντεβού στο παρισι με γκραντ και ωντερυ

αυτό την κυριακη νομιζω ο ελευθερος τυπος εχει το και ο θεος επλασε την γυναικα μα και μια άλλη παλια ταινια, ξερει κανεις τιποτα;

Συμπαθητική ταινία (κωμική περιπέτεια θα την χαρακτήριζα) με γνωστούς ηθοποιούς. Ο ελληνικός τίτλος της είναι Πιο δυνατός κι από τον Διάβολο

μια φραση που μου εμεινε από το ''ο θεος επλασε την γυναικα'' που λέει η τζουλιετ η ζιλιετ στα γαλλικά στον μισελ

''Φοβάμαι... η ευτυχία είναι δυσκολη''

πραγματικα ο αντουαν πως μπόρεσε να φερθει ετσι σε ένα πλάσμα σαν την ζιλιετ
:(

αριαδνη είπε:

Πραγματικα ο αντουαν πως μπόρεσε να φερθει ετσι σε ένα πλάσμα σαν την ζιλιετ;
Την εβλεπε σαν ενα κομματι κρεας και τιποτε περισσοτερο.

bambinella 100 είπε:
Την εβλεπε σαν ενα κομματι κρεας και τιποτε περισσοτερο.
ακομα και στο τελος αυτή την σταση θα κρατούσε;; αυτην σίγουρα την σταση δεν αλλαζει ευκολα αυτό και τις άλλες ετσι θα τις εβλεπε! υποκλινομαι στον μισελ :bow2:

http://freecinema.gr/movies/et-dieu-crea-la-femme/ σε αυτό μαλλον δεν την πολυεκθιαζει αλλά για μενα η ταινια είναι κλασσικη, φυσικα δεν εχει να κάνει με τον αμοραλισμο, η πρωταγωνιστρια αγαπα έναν εργενη και ελευθερο άνδρα που δεν την αγαπά, δεν πηγαινει καν με τον εκατομυριουχο και ως σανιδα σωτηριας βρισκει κάποιον που νομιζει πως δεν είναι τοσο ανωτερος σαν τον αντουαν να αγαπηθεί από την ιδια

εξαιρετικο αρθρο για την ταινια το παρακάτω:

http://www.clickatlife.gr/cinema/movie/225/kai-o-theos-eplase-ti-gynaika

Ναι, δε συμφωνω ομως με τη διαπιστωση οτι το και Ο Θεος επλασε τη γυναικα, δεν εχει ιχνος καλλιτεχνικης αξιας.

Μπορουν να εχουν καλλιτεχνικη αξια και ταινιες εμπορικες, σαφεις, ευκολονοητες, που εχουν αρχη, μεση και τελος και ταινιες οπου δεν ψαχνει ο θεατης να καταλαβει τι ηθελε να πει ο σκηνοθετης.

bambinella 100 είπε:
Ναι, δε συμφωνω ομως με τη διαπιστωση οτι το και Ο Θεος επλασε τη γυναικα, δεν εχει ιχνος καλλιτεχνικης αξιας.Μπορουν να εχουν καλλιτεχνικη αξια και ταινιες εμπορικες, σαφεις, ευκολονοητες, που εχουν αρχη, μεση και τελος και ταινιες οπου δεν ψαχνει ο θεατης να καταλαβει τι ηθελε να πει ο σκηνοθετης.
εμενα απλά εγινε η αγαπημένη μου ξένη ταινια :) α, μπερδεψα τα αρθρα, αυτό συνεβη, το διορθωσα, ένα μυαλο λέει χειμώνα , καλοκαίρι ! ναι εχει καλλιτεχνικη αξια, ακριβως γιατι είναι ωραια μεσα στην απλότητα της και όχι στην αποκοτιά της :) και εξαιρετικά αρτια και λέει αλήθειες ενώ δεν επιμένει στα σημεία δηλ. σου μιλα για την γυναικεια φιλια με όμορφο και σαφη τροπο χωρις πολλά, πολλά, για την γυναικεια χειραφέτηση , για την αληθινη και την ψευτικη ανδρικη αγαπη και πολλα αλλα.......

Μοναδικη σε ολα της η Μπριζιτ και, πανω απο ολα, παντα με το θαρρος της γνωμης της.

Πίσω
Μπλουζα