στο βιβλιο δεν υπάρχει η παραμικρη ασάφεια και μαλιστα δεν είναι εντελως της φαντασιας του συγγραφεα μιας και ''σεβεριν'' ειχαν φτασει στο ψυχολογικο ντιβανι εκεινης της εποχης ...ο συγγραφεας αναλυει αυτου του είδους την περιπτωση καλυτερα και από ψυχολόγο χωρις να γινεται χυδαίος στιγμη! ο δε συζυγος μαχαιρώνεται από τον μαρσελbambinella 100 είπε:Κατα τη γνωμη μου, Η ωραια της ημερας θα γινοταν καλυτερη και κυριως πιο κατανοητη ταινια, εαν δεν επεφτε στα χερια του Μπουνιουελ, ο οποιος ειχε μεγαλη κλιση προς την ασαφεια.
το χω εγω αυτό ενθουσιαστηκα με το βιβλίο γιατι δεν το περίμενα τοσο καλό, θορ εσυ συμφωνεις στην καταταξή που το εχουν ως ερωτική λογοτεχνία;;Thor είπε:Ναι αλλά αποκαλύπτετε στοιχεία της πλοκής που ενδεχομένως κάποιος υποψήφιος αναγνώστης του βιβλίου (ή θεατής της ταινίας) να μην ήθελε να ξέρει εκ των προτέρων.
Και εγώ πάντως προτιμώ το βιβλίο από την ταινία, αν και μου αρέσουν αρκετές ταινίες του Μπουνιουέλ
σωστα τοτεThor είπε:Σίγουρα υπάρχει το ερωτικό στοιχείο, δεν είναι όμως πορνογραφία. Βέβαια είναι πολύ τολμηρό για βιβλίο γραμμένο το 1928 οπότε στην εποχή του πιθανά και να θεωρήθηκε σχεδόν πορνογραφικό.