Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το θεμα δεν είναι μόνο τα ζωάκια είναι και πως 100 εργαζόμενοι θα μεινουν χωρις δουλεια, πληρωνονται από το ιδρυμα μπαρντο

https://www.youtube.com/watch?v=FJXLCYZMGQ8

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και πολύ λίγη σχεση εχει με την ερωτική λογοτεχνια η με ερωτικες περιπτύξεις όπως λανθασμένα ειχα ακουσει. Ο Κεσελ ψαχνει στο βαθος της γυναικειας ψυχής που τα΄χει όλα και όταν λέμε όλα εννουμε όλα και αυτή μενει ανικανοποίητη μεχρι το τέλος της τραγωδια της...εχει αρκετες διαφορες με την ταινια καθως δεν είναι όλα μια παραισθηση της σεβεριν αλλα οσα ζει είναι η αλήθεια που καταστρεφουν έναν υπέροχο και τιμιο άνδρα! φυσικα το βιβλίο λύνει και πολλές μας απορίες :) για το ποια είναι η Σεβεριν και γιατι κανει ότι κανει

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατα τη γνωμη μου, Η ωραια της ημερας θα γινοταν καλυτερη και κυριως πιο κατανοητη ταινια, εαν δεν επεφτε στα χερια του Μπουνιουελ, ο οποιος ειχε μεγαλη κλιση προς την ασαφεια.

bambinella 100 είπε:
Κατα τη γνωμη μου, Η ωραια της ημερας θα γινοταν καλυτερη και κυριως πιο κατανοητη ταινια, εαν δεν επεφτε στα χερια του Μπουνιουελ, ο οποιος ειχε μεγαλη κλιση προς την ασαφεια.
στο βιβλιο δεν υπάρχει η παραμικρη ασάφεια και μαλιστα δεν είναι εντελως της φαντασιας του συγγραφεα μιας και ''σεβεριν'' ειχαν φτασει στο ψυχολογικο ντιβανι εκεινης της εποχης ...ο συγγραφεας αναλυει αυτου του είδους την περιπτωση καλυτερα και από ψυχολόγο χωρις να γινεται χυδαίος στιγμη! ο δε συζυγος μαχαιρώνεται από τον μαρσελ

Ναι αλλά αποκαλύπτετε στοιχεία της πλοκής που ενδεχομένως κάποιος υποψήφιος αναγνώστης του βιβλίου (ή θεατής της ταινίας) να μην ήθελε να ξέρει εκ των προτέρων.

Και εγώ πάντως προτιμώ το βιβλίο από την ταινία, αν και μου αρέσουν αρκετές ταινίες του Μπουνιουέλ

Thor είπε:
Ναι αλλά αποκαλύπτετε στοιχεία της πλοκής που ενδεχομένως κάποιος υποψήφιος αναγνώστης του βιβλίου (ή θεατής της ταινίας) να μην ήθελε να ξέρει εκ των προτέρων.
Και εγώ πάντως προτιμώ το βιβλίο από την ταινία, αν και μου αρέσουν αρκετές ταινίες του Μπουνιουέλ
το χω εγω αυτό :D ενθουσιαστηκα με το βιβλίο γιατι δεν το περίμενα τοσο καλό, θορ εσυ συμφωνεις στην καταταξή που το εχουν ως ερωτική λογοτεχνία;;

Σίγουρα υπάρχει το ερωτικό στοιχείο, δεν είναι όμως πορνογραφία. Βέβαια είναι πολύ τολμηρό για βιβλίο γραμμένο το 1928 οπότε στην εποχή του πιθανά και να θεωρήθηκε σχεδόν πορνογραφικό.

Thor είπε:
Σίγουρα υπάρχει το ερωτικό στοιχείο, δεν είναι όμως πορνογραφία. Βέβαια είναι πολύ τολμηρό για βιβλίο γραμμένο το 1928 οπότε στην εποχή του πιθανά και να θεωρήθηκε σχεδόν πορνογραφικό.
σωστα τοτε

αυτην την ταινια την εχει δει κανεις; φαινεται tres tres interessant

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην bambinella και στην Αριάδνη, ένα ωραίο αφιέρωμα της ιστοσελίδας της Lifo στην Μπριζίτ Μπαρντό:

http://www.lifo.gr/team/lola/58450

Αtanasio, σε ευχαριστω παρα πολυ!

Οι φωτογραφιες ειναι σπανιοτατες και συλλεκτικες. Εχουν πολυ μεγαλη αξια για οποιον αγαπαει τη Γαλλιδα σταρ. Το πιθανοτερο ειναι πως δε θα τις εβλεπα ποτε, αν δεν ειχες την ευγενη καλοσυνη να μας τις προσφερεις μεσα απο το Retromaniax.

Bambinella, πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν! Είναι όντως σπανιότατες, εγώ τουλάχιστον δεν τις έχω ξαναδεί.

atanasio:thanx2:tres jolie το ντύσιμο της μπαρντο και αντανακλά το 70

και μια σπάνια φωτο της καρντινάλε

7ef4309b74555b2defa14255847550fc.jpg
7ef4309b74555b2defa14255847550fc.jpg

Διασημη ηθοποιος η Λαουρα Αντονελλι, αλλα δεν ηταν παντρεμενη με τον Ζαν-Πωλ Μπελμοντο. Συντροφος γραφει το αρθρο. Οχι συζυγος.

Καλο της ταξιδι.

Οι ταινίες της Μαλίτσια συντρόφεψαν την ύστερη εφηβεία πάμπολλων νεαρών :) Αλλά εσείς τα κοριτσάκια δεν είχατε λόγο να τη θυμάστε. Ντρέπομαι να ομολογήσω ότι δεν ξέρω κανέναν άλλο ρόλο της παρόλο που βλέπω έπαιξε σε σημαντικές ταινίες.

Πραγματικά Bambinella το 12 Angry Men είναι ακριβώς όπως είπες, τo βλέπεις μία φορά και σου μένει. Κι όλο αυτό το αριστούργημα με τα μηνύματα και το καταπληκτικό ξεδίπλωμα των χαρακτήρων, γυρισμένο μόνο σε μία αίθουσα. Εδώ και το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ.

Πίσω
Μπλουζα