Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Αναμεσα σε Ωντρεϋ, Ωντρεϋ και Μαιριλυν, προτιμω την τελευταια γιατι ηταν θηλυκο αντιθετα με την Ωντρεϋ που ηταν πολυ κοκαλιαρα για τα γουστα μου.
Το σώμα της Μπε Μπε ήτανε κάτι ανάμεσα σε Μαιρυλιν και Ωντρευ δηλ.ειχε το ύψος της Ωντρευ , ήταν αερινη αλλά είχε και τις καυτές καμπύλες της Μαιρυλιν, ανέβηκε μόλις τώρα φιλμ νουάρ με Γκαρι Γκραντ του 39 παρακαλω.
 
Oι αόρατοι μπαμπι, συμπρωταγωνίστρια ή κονστανς μπενετ
 
Oι αόρατοι μπαμπι, συμπρωταγωνίστρια ή κονστανς μπενετ
To Topper λες; Αυτο ειναι του '37 και δεν ειναι νουαρ, ειναι κωμωδια φαντασιας. Εκτος αν εννοεις καποιο αλλο...
 
Bambi θα το δω και θα σου πω! Ήδη έχω στα σκαριά και κάποιες άλλες ταινιες
 
Την Μαιρυλιν και την Μπε Μπε την βρηκες, όχι δεν είναι ή Βιβιαν Λη το πρώτο μωρο
 
E, τοτε ειναι η Ελιζαμπεθ Ταιηλορ και νομιζω πως το 2 ειναι η Ωντρεϋ Χεπμπορν.
 
Σωστοτατη μπαμπινα!
Λοιπόν βλέπω μία εξαιρετική παλια Χριστούγεννιατικη ταινία ο τέταρτος μάγος , σχόλια αργότερα!
 
IMG_20191225_141300.png
Ο τέταρτος μάγος είναι μία χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά τόσο διαφορετική απο πολλές άλλες και πώς να μην είναι! Επίσης είναι του 84' ρετρό αλλά όχι τόσο ρετρό όσο άλλες για τις οποίες κάνουμε μνεία εδώ!
Μιλά για τον τέταρτο μάγο ( λέγεται πως υπήρξε και τέταρτος σοφός που πήγε να βρει τον σωτήρα, ναι υπάρχει ως θρυλος)που ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του να βρει τον Μεσσία που το άστρο του εδειxνε. Αντ'αυτού βρήκε την ανθρωπιά και το" δέσιμο" με τους λιγότερο τυχερους συνανθρώπους του. Εξαιρετική ταινία και ας είναι του 80' . Ο αστρονόμος που θα πουλήσει όλα τα υπάρχοντα του για να ακολουθήσει το άστρο της Βηθλεεμ και που θα περασει πολλές δυσκολίες στον δρόμο του για να βρει τον ιδιο του τον εαυτό και στο τέλος τον Σωτήρα του.
 
Είδα και την Μαιρη Ποππινς σήμερα για την οποία θα γράψω στο θρεντ της πιο αναλυτικά ( φυσικα την ρετρό)και καπάκι το "i will be home At christmas "του 98' με την τζεσικα μπιλ απόγευμα από την ερτ 3 σύγχρονη χριστούγεννιατικη ταινια, το σταρ είχε και τα χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείο υ τώρα από το Μακεδονια τιβι το" and other christmas kiss" ,λίγο από τα χριστούγεννα στα τεσσερά από το οπεν, από την βουλή έχει" τα καλά χριστούγεννα "και από τον άλφα την χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Καρει. Και ενδιάμεσα μεσημέρι τις μικρές κυρίες από την ερτ σε σύγχρονη διασκευή αλλα και ή βουλή είχε την εμμα και τον αη βασιλη.Μαντεψτε ποιος έχει ηδη πάρει δύο ντεπον αναβραζοντα ,κουδούνισε το κεφάλι μου , ειμαι σαν ρομποτ! Ζήτησα να δω ολες τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο και πλέον είμαι σε μαύρο χαλί αδέρφια.
Πρεπει να προσέχεις τι ευχεσαι!!!!!!!από τις 7 και μισή το πρωί στο πόδι. merry christmas to all of you!
 

Συνημμένα

  • IMG_20191211_205752.png
    IMG_20191211_205752.png
    527,1 KB · Προβολές: 0
  • IMG_20191225_232421.png
    IMG_20191225_232421.png
    652,4 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Αριαδνη μου, σε παρακαλω, ας μην ανακατευουμε Τρελα Θηριοτροφεια και ταινιες του '80 και του '90 σε ενα θεμα για ταινιες μεχρι τη δεκαετια του 1960 γιατι το μολυνουμε!
 
Στο τουιτερ μιλάνε για κορυφαία ταινία και ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ που έχει γυριστεί! Σίγουρα , βλέποντας τους πρωταγωνιστές πρέπει να είναι ιδιαίτερη. Θα επανερθω με σχολιασμούς το νέο έτος καθότι το κεφάλι μου από τις πολλές ταινίες χρειάζεται δραμαμινη! Κλουβιασε!!!
 

Συνημμένα

  • IMG_20191228_184905.png
    IMG_20191228_184905.png
    830,2 KB · Προβολές: 1
Happy new year !! να μαστε όλοι καλά και όλοι να βλέπουμε ρετρό ταινίες ! Παιδιά , τολμηστε το !! Ελπίζω να χουμε υγεία , να κάνω πολλά σχόλια στο αγαπημενο μου αυτό θεμα! Ή φωτό είναι από έκθεση που έγινε φέτος στην πόλη μου.
 

Συνημμένα

  • IMG_20191231_134715.jpg
    IMG_20191231_134715.jpg
    1,5 MB · Προβολές: 2
Επειδη ειπωθηκαν καποια πραγματα για την εξαρτηση του Σερλοκ, εχει βγει και ταινια με πρωταγωνιστη τον Νικολ Ουιλιαμσον που υπηρξε απ´τους καλυτερους Χαμλετ (1969) και λεγεται Seven Percent Solution (1976). Ο τιτλος αναφερεται στο διαλυμμα 7% κοκαϊνης που επαιρνε ο Σέρλοκ οποτε βαριοταν - και ηταν συχνα. Ειναι πολυ ομορφη ταινια παντως και σχετικα αγνωστη, παιζουν και Olivier, Redgrave, Arkin, Duvall.. Σορυ για τη μικρη αποκλιση απ´τις ημερομηνιες!07753C07-BDBE-4ECD-A5DB-CC040207E855.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Bambi συγχωρα μας για την παρέμβαση αλλά εδώ οφείλεται να εξεταστεί το θέμα! Σίγουρα θα ήταν συχνη ή κόκα γιατί δεν γίνεται αλλιώς , δεν έχω πάρει ναρκωτικά ποτέ αλλά ως εξαρτημένη από τον καφέ προτιμώ να μην φάω τίποτα την μερα και να πιω τον καφέ μου, αν μία μέρα δεν έχω καφέ έχω περίεργα συμπτώματα φοβερό πονοκέφαλο και ατονια! πινω πια και τρεις την μέρα.
Οπότε σκέφτεμαι τι γινεται με ναρκωτικά αν ή καφεινη έχει τόση δύναμη!ο Σερλοκ δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Καθημερινά έπαιρνε την δόση του και μία μέρα χωρίς αυτήν δεν θα περνούσε όχι μόνο όταν βαριοτανε.
Επισης υπήρχε γυναίκα στην ζωή του, μία γυναίκα όπου τον νίκησε στην εξυπνάδα και του έβαλε τα γυαλιά και ο ίδιος ιδιόρρυθμος όπως ήτανε την ερωτεύτηκε οπως και αυτή. Τον Γουοτσον τον ήθελε ανυπαντρο τον σαμποτάρει με την αρραβωνιαστικιά του αν και αυτό δεν το βλέπουμε στις παλιές ταινίες! Την ταινια θα την ψαξω του 76'
 
Δεν θελω να πω πολλα για την ταινια αλλα συνδεεται αμεσα με τον Freud, ο οποιος στα νιατα του συνταγογραφουσε την κοκαΐνη στους ασθενεις του (ηταν και ο ιδιος εθισμενος) ενω ειχε γραψει βιβλιο εξαιροντας τις θεραπευτικες της ιδιοτητες (1887). Αλλες εποχες..
Για να επανελθουμε στη θεματικη πάντως οι ταινιες των 60s ειχαν πολλες αναφορες στα ναρκωτικα - βλ. λ.χ. Easy Rider (1969), η οποια παντως δεν μου φανηκε και τοσο σπουδαια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα