Ξέρατε ότι....;

aixmalotmisous.JPG

αλλαξε δηλαδη ο τιτλος της ταινιας; εδω γραφει "αιχμαλωτοι του παρελθοντος" και οχι "αιχμαλωτοι του μισους" , εκτος κι αν δεν ηθελαν να γινει μπερδεμα με μια ξενη ταινια Random Harvest

πηγη
 
400 κομπάρσοι;;; Μου κάνει για υπερβολή. Σήκωνε το σενάριο 400 κομπάρσους;
 
μα ο Φώσκολος δεν ήταν μάστερ της υπερβολής;;;
 
Ξέρετε γιατί ο Νίκος Γαλάνος δεν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη" ; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος εδώ :

 
Το "μεγάλος Αλέκος Αλεξανδράκης" πάει και μπρος μπηχτή... διότι ο Αλεξανδράκης ΗΤΑΝ πολύ μεγάλος για τον ρόλο του φοιτητή που τον συντηρεί η αδελφή του. Η ταινία ήταν του 1968 όταν ο Αλεξανδράκης ήταν 40 χρονών. Όσο κι αν φαινόταν νεότερος δεν έπειθε για άφραγκος φοιτητής (εκτός αν ήταν "αιώνιος" φοιτητής, ρόλος που θα τον έκανε αντιπαθή). Άντε να δεχτεις ότι ο χαρακτήρας ήταν 30άρης αν έκανε διδακτορικό (που δεν μας επιτρέπει να το υποθέσουμε η ταινία). Ο Γαλανός είχε την κατάλληλη ηλικία αλλά δεν τον φαντάζομαι στο ρόλο. Θα τον εξαφάνιζε τελείως η υπέροχη Μάρω Κοντού, εδώ επισκίαζε ολόκληρο Αλεξανδράκη.
 
Ξέρετε γιατί ο Νίκος Γαλάνος δεν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη";
Μια χαρα τα ειπε ο Δημοπουλος. Ηταν οντως πολυ νεαρουλης ο Γαλανος για να δεσει με τη Μαρω Κοντου, αλλα ηλικιακα ο Νικος θα ταιριαζε πολυ περισσοτερο στο ρολο του φοιτητη απο τον Αλεξανδρακη.
 
Ξέρατε ότι......;

Την μητέρα γνωστού πρωταγωνιστή, την έχει βαφτίσει ο αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν;

Ποιος είναι ο γοητευτικός ηθοποιός και ποιο το όνομα της μητέρας του;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γοητευτικός ηθοποιός με μητέρα αρκετά αρχαία και αρκετά σπουδαία για να την έχει βαφτίσει ο Σλήμαν? Ο Γιώργος Παππάς είναι ο μόνος που μου έρχεται στο μυαλό. Για να δούμε.

Η Θεώνη Δρακοπούλου, μητέρα του Γιώργου Παππά, γεννήθηκε στην Πόλη το 1885, και ο πατέρας της (ο παππούς του Παππά :p ) και από καταγωγή αλλά και από θέση (πρώτος διερμηνέας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πόλη) ήταν αρκετά σημαντικός για να του βαφτίσει ο Σλήμαν την κόρη (είχε γίνει ορθόδοξος ο Σλ. για να μπορεί να βαφτίζει ορθοδοξάκια?), ειδικά όταν ο Σλ. είχε λόγους να τα έχει καλά με το γκουβέρνο και σε Ελλάδα και σε Τουρκία.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Σλήμαν έκανε ανασκαφές στην Τροία 1882-1883 και 1888-1890, και το ενδιάμεσο ήταν Ελλάδα, οπότε δεν ήταν σίγουρα στην ίδια πόλη με το μωρό. Αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο αυτό, μια που λογικά πρέπει να είχε πάει Πόλη πριν το 1888 να λαδώσει τις απαραίτητες παλάμες ώστε να πάρει άδεια για ανασκαφές, οπότε μπορεί να βρήκε την ευκαιρία να λαδώσει και το κεφαλάκι της μικρής Θεώνης. Ή μπορεί το Δρακοπουλέικο με την μπέμπα να είχε πάει Αθήνα για οποιονδήποτε λόγο και ο Σλήμαν κοπροσκύλιαζε στο Ιλίου Μέλαθρον τότε, αφού τις ανασκαφές στην Ιθάκη τις σταμάτησε μετά το 1884, οπότε ευκαιρούσε να πεταχτεί μέχρι τη Μητρόπολη να βαφτίσει το μωρό - ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης δεν είχε φτιαχτεί ακόμη για τα βαφτίσια του καλού κόσμου και η τρέλλα να τρέχουν στις εξοχές στο "Κτήμα Ταδόπουλου" για γάμους και βαφτίσια ήταν ακόμη στο μέλλον. Υπήρχε βέβαια και ο Άγιος Γεώργιος Καρύτση αλλά ήταν ποτέ "in"?

Τέλος πάντων, ο τόπος τελέσεως του μυστηρίου παραμένει μυστήριο αλλά δεν μας ενδιαφέρει εδώ. Παρόλο που δεν έχω προσκλητήριο από τα βαφτίσια της μικρής για να τσεκάρω ποιος νονός τη βάφτισε, θα απαντήσω στο κουίζ:

Γιώργος Παππάς και Θεώνη Δρακοπούλου (Μυρτιώτισσα)

Πράγμα που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο τραγούδι του Χατζιδάκι σε ποίηση Μυρτιώτισσας, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Παππά (υποθέτω από τον Χ και όχι τη μαμά του διότι είναι ερωτικότατο)

 
Ξέρατε ότι......;

Την μητέρα γνωστού πρωταγωνιστή, την έχει βαφτίσει ο αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν;

Ποιος είναι ο γοητευτικός ηθοποιός και ποιο το όνομα της μητέρας του;

Γιώργος Παππάς και Θεώνη Δρακοπούλου (Μυρτιώτισσα)


Απάντηση:

Ο Ερρίκος Σλήμαν είναι ο νονός της μητέρας του Άγγελου Αντωνόπουλου. Και το όνομα αυτής: Μυκήνα!

Το αφηγήθηκε ο ίδιος ο Α.Α. σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Ανδρέα Ροδίτη (το συγκεκριμένο απόσπασμα, γύρω στο έκτο λεπτό).
 
Τελευταία επεξεργασία:
!!! Δεν θα το φανταζόμουνα ποτέ. Βιολογικά βέβαια είναι δυνατόν, μια που ο Σλήμαν πέθανε το 1890, 42 χρόνια πριν γεννηθεί ο Αντωνόπουλος (1932), οπότε στο τσακ πρόλαβε η μαμά του και να βαφτιστεί από τον Σλ. και να γίνει μαμά του, ακόμα κι αν την βάφτισε νεογέννητο κι ο νονός ήταν με το ένα πόδι στον θησαυρό του Ατρέα.
 
ο νονός ήταν με το ένα πόδι στον θησαυρό του Ατρέα.
lemj.png

Στο τσακ πράγματι! Όντως με Παππά/Μυρτιώτισσα βγαίναν καλύτερα τα νούμερα!

Και μια και ο λόγος για μωρά, ιδού και ο ίδιος ο Σλήμαν μωρό, μαζί με τη Σοφία του, σε οροφογραφία στο Ιλίου Μέλαθρον.

sch.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπα? Το ευτυχές ζεύγος μωράκια ταυτόχρονα? Αυτό είναι κατόρθωμα μεγαλύτερο από τα βαφτίσια της μαμάς Αντωνοπούλου, μια που ο Σλήμαν γεννήθηκε το 1822 (6 Ιανουαρίου) και η Σοφία Εγκαστρωμένου το 1852 (12 Ιανουαρίου) οπότε δεν είχαν 6 μέρες διαφορά, είχαν 30 χρόνια και 6 μέρες. Έχω την εντύπωση ότι η οροφογραφία δεν είναι ρεαλιστική :p. Αλλιώς μπορεί να νόμιζα ότι η υπαίθρια σκηνή με τα ξεβράκωτα μωράκια ήταν τυπική απεικόνιση οικογένειας Λουθηρανού πάστορα στο Μεκλεμβούργο της εποχής.
 
Δεν ξέρω που να το αφήσω να υπάρχει, το αφήνω εδώ.
Βρήκα μια αναφορά για μια απόπειρα αυτοκτονίας, δεν ξέρω όμως αν αφορά τον ηθοποιό ή αν πρόκειται για συνωνυμία.

"Εις το άλσος του Λυκαβηττού απεπειράθη να αυτοκτονήσει ο Δημ. Μπισλάνης, ετών 21 φοιτητής"
Εμπρός, 29/8/1951


ο ηθοποιός δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη ζωή του και δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα. Η ημερομηνία ταιριάζει και θα μπορούσε να είναι αυτός αλλά φυσικά δε μπορώ να το ξέρω με βεβαιότητα. Ωστόσο το αφήνω γιατί σας έχει τρομάξει το μάτι μου και μπορεί να βρεθεί κανείς να ξέρει :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνα με τη βαση μας ο Μπισλανης γεννηθηκε το 1933, αρα το 1951 ηταν 18 χρονων.
Αλλα μπορει βεβαια και το Εμπρος να μη γνωριζε την ηλικια του αποπειραθεντος με εγκυροτητα και να προκειται οντως για τον γνωστο ηθοποιο.
 
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Γενικά με τις ημερομηνίες γεννήσεως ηθοποιών εκείνης της εποχής γυναικών και ανδρών είμαι πάντα στο συν πλην τρια τουλάχιστον
 
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Γενικά με τις ημερομηνίες γεννήσεως ηθοποιών εκείνης της εποχής γυναικών και ανδρών είμαι πάντα στο συν πλην τρια τουλάχιστον
Κι εγω στις Ελληνιδες ηθοποιους στο συν δεκατρια ειμαι.
 
Το πρωτοχρονιάτικο "Ξέρατε ότι...."

31 Δεκέμβρη 1966 ανασκόπηση του χρόνου που φεύγει από τους σταρ...




"Τι σας άφησε το 1966 και τι θέλετε να σας χαρίσει το 1967;"
Να τι διαπιστώσαμε ή τι μας απάντησαν δημοφιλείς ηθοποιοί:

Μελίνα Μερκούρη:


Θρίαμβος στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο, παντρεύτηκε τον Τζούλι της κι έτσι η ευτυχία της συμπληρώθηκε. Επιθυμία της, ένας μεγάλος θρίαμβος στο Μπρόντγουεϊ με την παράσταση του έργου Ποτέ Την Κυριακή.

Ανδρέας Μπάρκουλης:

" Το '66 μου χάρισε τη γεύση μιας αληθινής αγάπης. Τι σπουδαιότερο να επιθυμήσει κανείς από την αγάπη;"

Χρυσούλα Ζωκα:

" Αφού ο Γιώργος βρήκε την υγεία του είμαι ευτυχισμένη. Επιθυμία μου, να είναι εκείνος πάντα βράχος υγείας. Μου αρκεί αυτό και για μένα."

Αλίκη Βουγιουκλάκη:

Έγινε μια... Σοσιαλίστρια... Βαθύπλουτη, αφού τόσο θρίαμβο σημείωσε στο θέατρο με το έργο αυτό. Έτσι αν και είναι ... " Του Φτωχού Τ Αρνί" ... τον τελευταίο καιρό όμως εισπρακτικά περνάει εποχή παχειών αγελάδων.

Τζένη Καρέζη:

Της φώναζαν " Βιβα Ασπασία" Σαν " κορίτσι της καμπίνας 15" της ευχόμαστε το πιο ευτυχισμένο ταξίδι που να την φέρει κοντά στην Ιθάκη της...

Μιράντα Μυράτ:

" Το 1966 μου χάρισε δύο ανέλπιστα ταξίδια. Το πρώτο παίζοντας Αρχαία Τραγωδία στην Αυστραλία και το δεύτερο σαν επίσημη προσκεκλημένη από το σωματείο Βουλγάρων ηθοποιών στη Σόφια.
Ακόμη έπαιξα έναν ωραίο ρόλο στη θαυμάσια και πρωτότυπη ταινία " Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου". Εύχομαι το 1967 να μου δώσει την ευκαιρία κι άλλων ταξιδιών για να γνωρίσω και να αγαπήσω κι άλλους ανθρώπους."

Ειρήνη Παππά:

Γύρισε ταινίες στα ξένα μεγάλα στούντιο. Ευχόμαστε επιτυχία στη θεατρική της εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ και να δεί το όνειρο της για μια καλλιτεχνική στέγη στον τόπο μας να πραγματοποιείται.

Νίκος Κούρκουλος:

Γύρισε την αμερικανική ταινία τύπου Τζέιμς Μποντ, " Επιχείρηση Σκαιμπολτ". Ο νέος χρόνος ευχόμαστε να του χαρίσει θρίαμβο στο Μπρόντγουεϊ που θα παίξει πλάι στη Μελίνα, και ακόμη τον πολυπόθητο γιό που του ετοιμάζει η γυναίκα του Μελίτα.

Αλεξάνδρα Λαδικου:

Χάρηκε την ευτυχία της οικογένειας της που λατρεύει. Θα ήθελε να συνεχίσει για πάντα και να γνωρίσει επιτυχία η νέα θεατρική της εξόρμηση.

Χρήστος Ευθυμίου:

Η οικογενειακή του ευτυχία και η τόσο επιτυχημένη θεατρική του εργασία στη Θεσσαλονίκη σαν συνθιασαρχης με τις αδερφές Καλουτά τον γέμισαν με ξεχωριστή ικανοποίηση. Επιθυμεί πάντα την πρόοδο του παιδιού του και όλα γύρω του να λένε θέατρο.

Μαρίκα Ανδρονίκου:

Η παλιά μεγάλη πρωταγωνίστρια της οπερέτας πέρασε το χρόνο που έφυγε με δράση γιατί ο αγωνιζόμενος δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Εύχεται στους νέους ηθοποιούς να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα των παλαιότερων.

Ρένα Βλαχοπούλου:

Εξελέγη παμψηφεί .... Βουλευτίνα.
Έτσι όλη η Ελλάδα πλέον θα φωνάζει " Βιβα Ρένα".

Τζένη Ρουσεα:

Έζησε τις μικρές χαρές που συνθέτουν το νόημα της ζωής. Εύχεται να γίνουν μεγαλύτερες.

Μάρθα Βούρτση:

Αποκήρυξε τα μελό κάνοντας αρχή από την ταινία " Θέλω να ζήσω στον ήλιο". Επιθυμία της : στέρεη πρόοδος στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Νίτσα Τσαγανέα:

Συμπλήρωσε 35 χρόνια συζυγικής ζωής. 35 χρόνια αληθινής αγάπης με τον Χρήστο της. Η μεγαλύτερη χαρά της είναι που όλοι τους ξέρουν με τη λέξη " το ζεύγος". Εύχεται αγάπη στον κόσμο.

Νίκος Φέρμας:

"Ήμουν 60. Έγινα 61. Ζήτω να μην υπάρχουν πεινασμένοι."

Ζωή Φυτούση:

"Ένιωσα τη γεύση του θανάτου όταν αναποδογυρισα με το αυτοκίνητο μου , που απέκτησα το χρόνο που έφυγε, τέσσερις φορές. Εύχομαι να αποκτήσω ένα γιό. Θα τον βγάλω Αλέξανδρο γιατί νομίζω είναι το πιο ωραίο ελληνικό όνομα. Ο άνδρας μου, ο Δημήτρης Σταγιας, συμφωνεί μαζί μου."

Χριστίνα Σύλβα:

"Γνώρισα μια μεγάλη αγάπη. Ζήτω να βρω τελικά την ευτυχία".

Άννα Μπράτσου:

Πρωταγωνίστησε στην αμερικανική ταινία Επιχείρηση Σκαιμπολτ. Το 1967 την περιμένουν νέες μεγάλες ξένες ταινίες. Χαρά της η πρόοδος του γιού της.

Κούλα Αγαγιώτου:

"Ζήτω να βρω κάποτε τη γαλήνη μετά από τις τόσες τρικυμίες που πέρασα και περνάω και να δω επιτέλους την οικογένεια μου , που είναι ότι λατρεύω περισσότερο, ευτυχισμένη. Η χαρά εκείνων είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Τα άλλα είναι πρόσκαιρα και φθαρτά".

Μίμης Φωτόπουλος:

"Ο χρόνος που έφυγε μου πρόσθεσε 12 μήνες στην πλάτη μου κι ο νέος θα μου φορτώσει άλλους 12. Είναι λοιπόν να τα συζητάμε;"

Λευτέρης Βουρνάς:

"Κάθε χρόνος είναι μια εμπειρία. Εύχομαι να γίνει πλατύτερη και δημιουργική".

Γιώργος Φούντας:

"Το 1966 μετά από τέσσερις οδυνηρές εγχειρήσεις μου χάρισε την υγεία μου. Αυτήν θέλω να έχω το 1967 και αυτήν εύχομαι σε όλους".

Κώστας Κακκαβας:

"Το 66 μου άφησε πολλά όνειρα ανεκπλήρωτα ακόμα. Το 1967 ζήτω την εκπλήρωση τους και τη δημιουργία και άλλων ονείρων".

Χρήστος Νέγκας:

"Προσπάθησα να είμαι συνεπής και καλός στη δουλειά μου. Επιθυμία μου, να γίνομαι πάντα καλύτερος".

Ανέστης Βλάχος:

"Πέρυσι τέτοιον καιρό ζήτησα από τη στήλη σας την ευχή να δημιουργήσω οικογένεια και να αποκτήσω έναν γιό. Μου φέρατε γούρι και τα απέκτησα και τα δύο. Τι επιθυμώ; Μα την ευτυχία τους και μόνο".

Αθηνά Μιχαηλίδου:

"Ο δημιουργικός κύκλος του 1966 να γίνει μεγαλύτερος το 67"

Γιώργος Τζώρτζης:

Η ... " Γεύση από Έρωτα" είχε ευτυχισμένη έκβαση. Η Βετα Προέδρου, η εξαίρετη ηθοποιός και τραγουδίστρια γέμισε τη ζωή του. Τι θέλει; Μα την αιώνια αγάπη και την επιτυχία στη δουλειά τους.

Γιάννης Φερμης:

"Σαν κωμικός που είμαι δεν επιθυμώ παρά να γελάω... Να γελάω...και να κάνω και τους άλλους να γελάνε".

Μίρκα Καλαντζοπούλου:

"Μια ωραία ταινία, η " αν όλες οι γυναίκες του κόσμου" , ένας ρόλος στο θέατρο και η χαρά της οικογένειας μου συνέθεσαν το 1966. Δημιουργική δράση σε κάθε τομέα είναι αυτό που περιμένω από το 67".

Μπεάτα Ασημακοπούλου:

"Ταξίδεψα με το θίασο Μίμη Φωτόπουλου στη Νέα Υόρκη όπου σημειώσαμε ξεχωριστή επιτυχία, γύρισα ωραίες ταινίες και εμφανιστηκα στο θέατρο Βέμπο στην ωραία επιθεώρηση " Έρχεται δεν Έρχεται". Ο Ορέστης Λάσκος, ο άνδρας μου, ο γιος μου ο Βασίλης και μητέρα μου είναι το ντεκόρ της ζωής μου : η ευτυχία τους".

31 Δεκεμβρίου 1966
ΕΜΠΡΟΣ

Υγεία, αγάπη και δημιουργηκότητα ευχήθηκαν 53 χρόνια πριν οι αστέρες αυτά σας εύχομαι κι εγώ.
Καλή χρονιά σε όλους.
 
Μαρθα Βουρτση, αν αποκηρυττεις τα μελο με ταινιες σαν το Θελω να ζησω στον ηλιο, κατσε καλυτερα σπιτι σου.
Ειναι πιο επαναστατικο. :D
 
Βέρα Προέδρου ωω όνομα που σου μένει! Είχαμε λοιπόν τέτοια ηθοποιό; Ο νεγκας βλέπω δίνει τις ευχές που να ξέρε τότε ο άνθρωπος τι του επιφυλάσσει η μοιρα
 
Πίσω
Μπλουζα