Ξέρατε ότι....;

Η Μαίρη Λαφη κόρη της Τζένης Καρέζη στην λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο είναι πρώτη ξαδέρφη της (κόρη του αδερφού της μητέρας της).
 

Συνημμένα

  • Photo17_laterna_garufallo_74084f2f034bf6364add33097ae2b5c6_L.jpg
    Photo17_laterna_garufallo_74084f2f034bf6364add33097ae2b5c6_L.jpg
    110,4 KB · Προβολές: 1
Ιούλιος 1960, η Ζωή Λάσκαρη κάνει καριέρα μοντέλου στην Αμερική και δηλώνει ότι θα ήθελε να κάνει 4! παιδιά. Επίσης ότι τις αρέσουν οι Αμερικάνοι περισσότερο από τους Ευρωπαίους..
 

Συνημμένα

  • img (2).jpeg
    img (2).jpeg
    39,1 KB · Προβολές: 15
Ιούλιος 1960, η Ζωή Λάσκαρη κάνει καριέρα μοντέλου στην Αμερική και δηλώνει ότι θα ήθελε να κάνει 4! παιδιά. Επίσης ότι τις αρέσουν οι Αμερικάνοι περισσότερο από τους Ευρωπαίους..
Συμφωνώ και εγώ προτιμώ τους Ινδιάνους από τους Ευρωπαίους._
 
Στη φωτό πιο πολύ μοιάζει με την ξαδέλφη της παρά με τη Λάσκαρη όπως την ξέρουμε από τις πρώτες ταινίες της. Όσο για το τι είπε, λίγη σημασία έχει. Στην Αμερική ήταν, τους Αμερικανούς θα παίνευε. Αυτό έλειπε να λένε αυτά που πιστεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Στην Αμερική ήταν, τους Αμερικανούς θα παίνευε.
Απ τις ταινίες περισσότερο που βλέπουμε, νομίζω εκείνη την εποχή οι Αμερικάνοι ήταν στην πλειοψηφία τους πιο εντυπωσιακοί από τους Έλληνες. Έδειχναν πιο νέοι, πιο καλοζωισμένοι, πιο αθλητικοί, πιο ψηλοί.. Εδώ το σαραντάρη τον είχε πάρει η κάτω βόλτα (εκτός αν ήταν ο Νίκος Καζής που περνούσε τη δεύτερη νιότη του όπως εύκολα διαπιστώνετε φίλοι μου από το άβαταρ). Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες...
 
Απ τις ταινίες περισσότερο που βλέπουμε, νομίζω εκείνη την εποχή οι Αμερικάνοι ήταν στην πλειοψηφία τους πιο εντυπωσιακοί από τους Έλληνες. Έδειχναν πιο νέοι, πιο καλοζωισμένοι, πιο αθλητικοί, πιο ψηλοί.. Εδώ το σαραντάρη τον είχε πάρει η κάτω βόλτα (εκτός αν ήταν ο Νίκος Καζής που περνούσε τη δεύτερη νιότη του όπως εύκολα διαπιστώνετε φίλοι μου από το άβαταρ). Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες...
Ίσως οφειλόταν στο γεγονός ότι το βιοτικό επίπεδο ήταν καλύτερο στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είχε γνωρίσει Κατοχή, Εμφύλιο κ.τ.λ. Ο Καζής ήταν, ασφαλώς, η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα.
 
Ίσως οφειλόταν στο γεγονός ότι το βιοτικό επίπεδο ήταν καλύτερο στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είχε γνωρίσει Κατοχή, Εμφύλιο κ.τ.λ. Ο Καζής ήταν, ασφαλώς, η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα.
:beer:
 
Ναι, αλλά η νεαρή δις Κουρούκλη δεν μιλάει για το πόσο καλοζωισμένοι είναι οι Αμερικανοί, πράγμα το οποίο βεβαίως ίσχυε, και τους συγκρίνει με τους Ευρωπαίους συλλήβδην, όχι μόνο τους Έλληνες (*). Και βρίσκει τους Αμερικανούς πιο ευχάριστους και σιωπηλούς ζηλιάρηδες, ενώ οι Έλληνες και ζηλεύουν και φωνάζουν και δεν είναι nice.

(*) Και μόνο αυτό αποδείχνει ότι έλεγε αυτό που "έπρεπε" κι όχι τη γνώμη της, διότι πώς στα 18 της είχε αποκτήσει εμπειρίες με Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Σέρβους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Πολωνούς, αγάδες πασάδες δερβισάδες, Ρώσους Μπόερς κι Οθωμανούς, ώστε να ξέρει ότι οι αμερικάνοι ήταν more pleasant than European men? Βέβαια το έχουμε αυτό στην Ελλάδα, αποφαινόμαστε "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό" ή το τάδε αξιοθέατο της Ελλάδας είναι "μοναδικό στον κόσμο" ή ότι η τάδε λέξη "υπάρχει μόνο στην Ελληνική γλώσσα" κι αυτοί που ούτως αποφαίνονται δεν ξέρουν ούτε Αγγλικά.
 
  • Like
Reactions: PT8
Η Ιλια Λιβικου (Αμαλία Χατζάκη 1918?-2002) ήταν παντρεμένη με τον Αγησίλαο Κοζυρη ο οποίος κατά την δικτατορία του Μεταξά ήταν νομάρχης Λέσβου. Φωτογραφίες της εποχής από ένα τοπικό σάιτ, https://thermischool.wordpress.com/2020/07/07/όταν-η-ίλυα-λιβυκού-λεγόταν-λίλη-κοζύρ/
Η Λιβικου είχε τρία παιδιά την Εύα Πάτση την ηθοποιό Χρυσα Κοζυρη Αντωνιαδη ( 1940) και τον Γιώργο (1937-2020) ο οποίος ήταν ιστορικός του κινηματογράφου στην Αμερική . Περισσότερα για την ζωή του και την καριέρα του εδώ, https://www.northcoastjournal.com/Obituaries/archives/2021/08/19/george-agis-cozyris-1937-to-2020
 
Άρθρο του 1954 που περιγράφει πως η Ρίκα Διαλυνά είχε γνωρίσει τον άντρα της όταν αυτός υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό στην Κρήτη το 1945. Βέβαια σήμερα η ίδια λέει ότι δεν τον ήξερε και τον γνώρισε τυχαία στην Αμερική...
 

Συνημμένα

  • clip_118669754.jpg
    clip_118669754.jpg
    426,1 KB · Προβολές: 4
1676477219572.png

Άρπα την, δις Κουρούκλη, που δεν σ' αρέσανε οι Έλληνες. Άλλο αν τελικά η Ρ.Δ. παντρεύτηκε Αμερικάνο, έστω κι Ελληνοαμερικάνο - αλλά χρηματιστή, όχι κανέναν λαντζέρη σε εστιατόριο, είπαμε Έλληνα αλλά όχι ό,τι κι ό,τι - ενώ η Λάσκαρη όλο με Έλληνες νταραβεριζότανε και παντρεύτηκε 2, εκτός αν μου έχει ξεφύγει κανένας γάμος της.
 
Οκτώβριος 1959 η Ζωή Λάσκαρη επισκέφθηκε ένα γυμνάσιο στην Αμερική και μίλησε στους μαθητές για την ζωή στην Ελλάδα... δυστυχώς η φωτογραφία της δεν είναι πολύ καθαρή.
 

Συνημμένα

  • clip_118954009.jpg
    clip_118954009.jpg
    820,1 KB · Προβολές: 12
Greeks love operas. Ο μέσος Έλληνας του 1959 αν δεν έπαιρνε τη βδομαδιάτικη δόση Τραβιάτας δεν αισθανόταν καλά. Γενικώς ανεκδιήγητο άρθρο, αλλά ωραίο ντοκουμέντο για το τι θεωρούσαν σπουδαίο τω καιρώ εκείνω οι Αμερικανοί και οι Ελληνοαμερικανοί. Η Ελλάδα ήταν κάτι το άγνωστο (περίεργο μου φαίνεται σε Γυμνάσιο να μελετάνε σύγχρονη Ελλάδα, εκτός αν ήταν τίγκα στους Ελληνοαμερικανούς το χωριό) ειδικά εκείνη την προ-Never on Sunday εποχή.

Τι περίμενε να δει η δις Ζουρούκλη στο Χόλλυγουντ? Για κάθε glamorous star υπήρχε μια στρατιά υπηρέτες, γκαρσόνια, σωφέρ, κομμώτριες κλπ κλπ. που ζούσε μίζερα υπηρετώντας τους σταρ (και όσο ήταν ακόμη νέοι ίσως ονειρεύονταν να γίνουν κι αυτοί σταρ)
 
Μου άρεσε το "she hopes to study dentistry" :p και η αναφορά στις γυναίκες οδοντιατρους στην Ελλάδα ;) (quite as common as men, στην Ελλάδα του 59!!!!)
 
Ξέρατε ότι ο Ανδρέας Ντούζος έζησε αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και έγινε Αμερικανός υπήκοος το 1979?
 

Συνημμένα

  • imusany1824_3439-00053.jpg
    imusany1824_3439-00053.jpg
    98,6 KB · Προβολές: 8
Ξέρατε ότι ο Ανδρέας Ντούζος έζησε αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και έγινε Αμερικανός υπήκοος το 1το
το πρωτο το ηξερα,το δευτερο οχι

ξερατε οτι ο αντρεας σταματησε τη τετα απο το χωρο της υποκριτικης;
 
δεν το ήξερα.. ξέρουμε το γιατί?
ο ιδιος μου το ειχε πει,μου ειπε εγω την εφερα στο χωρο εγω την σταματησα,ηθελε να ασχοληθει με αλλα και με οικογενεια
 
Χμ... Άλλος ένας που έκανε κουμάντο στη ζωή των παιδιών του. Το τί ήθελαν αυτά, μάλλον δεν είχε καμμιά σημασία.
 
Συμπτώματικά μόλις χθες (σε σχεση με τα προηγουμενα posts για το "Ενας μάγκας στα σαλόνια"), ο Γιαννης Παπαμιχαήλ -στο προφιλ που εχει φτιαξει στο fb Aliki Vougiouklaki Yannis Papamichail- ανέβασε ενα απόσπαμα απο εφημεριδα της εποχης, οπου αναφερει οτι ο Δημήτρης Παπαμιχαηλ επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Ενας μάγκας στα σαλόνια" (στο ρόλο που επαιξε τελικά ο Βόγλης), τα γυρισματα της οποιας θα ξεκινούσαν αμέσως μετά το τελος των γυρισμάτων της ταινίας "Η Αγαπη μας" και θα προβαλλόταν στις αρχες του 1969.

Προφανώς η ταινία αυτή γυριστηκε τελικά με τον Βόγλη, γιατί οπως ειναι γνωστό μέτα το τέλος των γυρισμάτων της "Αγαπη μας", το ζεύγος Βουγιουκλακη-Παπαμιχαήλ έληξε την συνεργασία του με την εταιρία Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και επέστρεψε πίσω στην Finos Films με την ταινία "Η αρχόντισσα και ο αλήτης".


Σχετικα με αυτό το περιστατικο αριάδνη, υπαρχει όλοκληρο ιστορικο το οποιο αξίζει να αναφερθει γιατί ηταν ενας γεγονός που στιγμάτησε τον Ζεβρο.

Μιλαμε για το σεισμό των 7 ρίχτερ που ειχε γινει 9 Ιουλιου 1956 στη Σαντορίνη. Η γυναικα του Παντελού Ζερβού ήταν Σαντορινιά, και συμπτωματικά εκείνο το καλοκαιρι ειχε επισκεφθει τους συγγενείς της στο νησι, παίρνοντας μαζί της και τα κοριτσάκια τους για διακοπες. Ο Ζερβος δεν τους ειχε ακολουθήσει λόγω των επαγγελματικων του υποχρεωσεων στην Επίδαυρο.

Την ώρα του σεισμού η γυναικα του Ζερβού και τα αλλα δυο κοριτσια τους, προλαβαν να βγουν εξω απο το σπιτι και σωθηκαν. Η Ευδοξούλα (η κορη που σκοτώθηκε) ήταν μολις 8 ετων και ήταν η μικρότερη. Καταπλακώθηκε απο τα συντριμια του σπιτιου καθώς δεν προλαβε να βγει εξω και ολοι νόμιζαν πως είχε πεθανει. Στη Σαντορίνη είχαν και εχουν ακόμη εναν ιδιαιτερο τροπο ταφής: οι ταφοι ειναι υπογεια δωματια και κατεβαζουν το νεκρο μονο με το σεντόνι, χωρις φερετρο. Οταν λοιπον μετα απο 3 χρονια εγινε η εκταφή της μικρης, διαπιστώθηκε οτι είχε θαφτεί ζωντανή! Ο σκελετός του παιδιου δεν ήταν ανάσκελα οπως το ειχαν τοποθετήσει στην ταφή, αλλα γυρισμένος στο πλάι και με το στόμα ανοιχτό! Τι ειχε συμβει??? Το παιδί δεν ειχε πεθανει, απλα ειχε χασει τις αισθησεις του γιατί ειχε τραμαυτιστει βαριά. Μεσα στον ταφο οταν συνήλθε, προσπαθησε να ανασάνει, αλλα πεθανε απο ασφυξία!

Το συγκλονιστικο ειναι οτι ο Ζεβρος εμαθε για τον θανατο της κορης του, την ώρα που ετοιμαζόταν να βγει στη σκηνή! Βγηκε στη σκηνή, επαιξε και μαλιστα κωμωδία, εκανε τον κοσμο να γελάσει και μολις τελειωσε η παρασταση...κατερρευσε!!!

Μέχρι την ημερα που εφυγε απο τη ζωή, δεν ειχε πει ποτε στην γυναικα του οτι η κορη τους ειχε θαφτεί ζωντανή, καθως εκείνη δεν παρευρισκόταν στην εκταφή....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pante...tragodia-stin-skini-otan-echase-tin-kori-tou/
Η ιστορία για την κόρη του Ζερβού ότι θάφτηκε ζωντανή αμφισβητείται από την άλλη κόρη του Ζερβού....
 
Πίσω
Μπλουζα