Οι Τρεις Χάριτες (1990 MEGA)

1945 επίσης.

Ομολογώ ότι τις έκανα και τις τρεις μικρότερες--1947 ή 1948 αλλά έκανα λάθος!
 
Σίγουρα κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί η Μίνα Αδαμάκη και η Νένα Μεντή να είναι στην πραγματικότητα τόσο μεγάλες.
 
Είναι πολύ καλοδιατηρημένες,ειδικά η Αδαμάκη.Πριν 3-4 χρόνια που έπαιζε στο Safe Sex (τη σειρά με αυτοτελή επεισόδια) και έκανε guest και στο Κόκκινο Δωμάτιο,δεν φαινόταν πάνω από 50!Η Μεντή στη σειρά του Παπακαλιάτη φαινόταν λίγο γερασμένη,αλλά σε κάποιες photos από ένα party για τα 20 χρόνια του MEGA φαινόταν πολύ πιο νέα!
 
Ε βέβαια, σιγά που η Μίνα Αδαμάκη θα είναι 66 ετών σήμερα! Λάθος έχει γίνει. Κάποιος το έγραψε στη wikipedia και εξαπλώθηκε.

Και η Νένα Μεντή είναι μεγαλύτερη από την Αδαμάκη, αλλά πιστεύω μικρότερη από την Άννα Παναγιωτοπούλου.
 
Αν όμως το λέει το Λεξικό Ελλήνων Ηθοποιών τότε από εκεί θα το πήρε η wikipedia!Αρκεί να μάθουμε πότε γράφτηκε αυτό το Λεξικό!

Συγκεκριμένα για την Άννα Παναγιωτοπούλου στη wikipedia γράφει

Γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947 ( σύμφωνα όμως με το λεξικό " Έλληνες ηθοποιοί " του Θεόδωρου Έξαρχου έχει γεννηθεί το 1945 )

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BD%CE%BD%CE%B1_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85

Οπότε αυτό δείχνει ότι και η wikipedia έχει πάρει το άρθρο από το Λεξικό Ελλήνων Ηθοποιών
 
Θεωρώ το Λεξικό αξιόπιστη πηγή, ειδικά για τις χρονολογίες, εφόσον τις έχει πάρει από τα αρχεία του ΣΕΗ. Κυκλοφόρησε φέτος, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του συγγραφέα του, Θόδωρου Έξαρχου (Μάριος 2009).

Διαβάστε μια σχετική βιβλιοκριτική από την εφημερίδα Αυγή εδώ:

http://theatreworld.wordpress.com/2010/04/11/%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CF%84/
 
Ο Θεοδωρος Εξαρχος με λιγα λογια, εβγαλε στη φορα τις ηλικιες ολων των γυναικων ηθοποιων. Και καλα αυτων που εχουν φυγει, αλλα και οσων ζουν? Τις ρωτησε πρωτα αν το θελουν?

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορα προς κυριες! :kiss:
 
(με το φόβο να γίνω off topic) Θεωρώ ότι σε ένα λεξικό ή μια εγκυκλοπαίδεια πρέπει να υπάρχουν οι ημερομηνίες γέννησης. Βοηθούν το κοινό να κατανοήσει πολλά σχετικά με τον βιογραφούμενο/τη βιογραφούμενη: σε ποια γενιά ανήκει, πόσο χρόνων ήταν όταν ξεκίνησε την καριέρα του/της ή όταν παρουσίασε κάποια συγκεκριμένη δουλειά κτλ.

Είναι κρίμα που η κουλτούρα μας δίνει τόσο αρνητική σημασία στο γήρας και έχει αναγκάσει τόσες (αλλά και τόσους) ηθοποιούς να δίνουν ψεύτικες χρονολογίες γέννησης ή ντεμπούτου κάθε τόσο (Βουγιουκλάκη, Βλαχοπούλου, Καλουτά κ.ά.)... Είναι δημόσια πρόσωπα και πιστεύω ότι προέχει η ιστορική αλήθεια για τη ζωή και το έργο τους.
 
Μου έκανε εντύπωση που η wikipedia παλιότερα είχε για την Άννα Παναγιωτοπούλου ως ημερομηνία γέννησης 1947,για τη Νένα Μεντή 1953 και για τη Μίνα Αδαμάκη 1955 (ίδιες ημερομηνίες με την ατζέντα των stars που είχε κυκλοφορήσει το 1993 από ένα περιοδικό).Επομένως από το Λεξικό αυτό θα πήρε τις πληροφορίες.Επίσης σύμφωνα με τη wikipedia έχουν γεννηθεί το 1947 ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος,η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Κατιάνα Μπαλανίκα.Για τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου,η wikipedia είχε ως ημερομηνία γέννησής τους το 1952,ενώ για την Κατιάνα Μπαλανίκα το 1955.
 
Για την Κατιανα Μπαλανικα το imdb γραφει οτι γεννηθηκε το 1949.......!!!

Για την Αννα Παναγιωτοπουλου γραφει 30 July ???? !!!!Πολυ αστειο μου φανηκε αυτο!!!!!!

Το πιστευω παντως οτι η Αννα Παναγιωτοπουλου & η Νενα Μεντη ειναι το 1945 γιατι φαινεται εγκυρη πηγη αυτο το λεξικο!!!!!

Αλλα η Μινα Αδαμακη το 1944 κ ειναι 66??! :what: Αν ειναι αληθεια μπραβο της δεν της φαινεται καθολου!!!

Τελος παντων οσο κ να ειναι,ειναι παρα πολυ καλες ηθοποιοι κ εξαιρετικες στη δουλεια τους!!!!!!!!!! ;) :D
 
ειμαστε σιγουροι οτι η Μεντη ειναι 18 μαρτιου???
 
Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς λέγεται η γυναίκα του Τρύφωνα Καρατζά στο επεισόδιο "Ποντικοπαγίδα"?
 
Ειναι η Ποπη Παπαδακου.
 
μπορει καποιος να μου πει τους γκεστ στις λευκες νυχτες β'????
 
Ντινα Κωνστα και Γιωργος Παρτσαλακης.
 
[edit] greeklish [edit]

6. Aπαγορεύονται αυστηρά τα αντιαισθητικότατα GREEKLISH, δηλαδή τα Ελληνικά γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Μηνύματα που θα είναι γραμμένα σε φραγκοχιώτικα θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ από τους διαχειριστές & τους συντονιστές χωρίς δεύτερη προειδοποίηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τους μεγέθους τους ή της ποιότητας του περιεχομένου τους. Εξαιρέσεις δε θα γίνονται για κανέναν. Ο συγκεκριμένος κανόνας αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να αποδειχθεί ποιοί πραγματικά νοιάζονται για την εμφάνιση και την ποιότητα αυτού του δικτυακού τόπου, για την οποία τόσο έχουν κοπιάσει οι συντελεστές του. Συνίσταται επίσης να αποφεύγετε όσο μπορείτε το ατονικό σύστημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βίντεο με τις 3 Χάριτες, 20 χρόνια μετά....

 
Πού μπορούμε να δούμε ολόκληρη την εκπομπή?
 
Ε, πιστεύω όταν ανέβει στο αρχείο της ΕΡΤ! Ίσως αργήσει λίγο, αλλά θα ανέβει. Είναι αξιόλογη η εκπομπή.
 
Πίσω
Μπλουζα