Οι πιο cult ελληνικες (βιντεο)ταινιες

Ξαφνικα μου ρχονται φλασιες και ο,τι θυμαμαι χαιρομαι.

Αλλα αν υπαρχει κανεις που μπορει να βοηθησει?

Ποια ειναι η ταινια εκεινη (οχι πρωτοκλασσατη,μαλλον καμμενη)

οπου σε ενα σημειο καθονται σε ενα καναπε και συζητουν 3 γκομενες,μια σιγουρα ειναι η Βερα Γκουμα,και αλλες 2 μαλλον ξανθες?και φορανε ζαρτιερες η αθλητικα σορτς κλπ.ειναι χαρακτηριστικη σκηνη.ειμαι φαν της Βερας και εκει ειναι [edit]λίγο πιο σεμνά δε βλάπτει! [edit]!δεν δινω πολλα στοιχεια αλλα καποιος θα το ξερει! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Μασαζ για ολα τα γουστα" και "Τρελές αστυνομικίνες απίθανα θηλυκά" ειναι οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο
 
Wally είπε:
"Μασαζ για ολα τα γουστα" και "Τρελές αστυνομικίνες απίθανα θηλυκά" ειναι οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο
thanks Wally!Πολυ πιθανο.εχεις στο νου σου τη σκηνη η απλως πιθανολογεις?δυστυχως δεν εχω καμια απτις δυο για να τσεκαρω... :(
 
δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα η μεγαλυτερη ελληνικη καλτ ταινια μακραν ειναι το "Χομπι μου βιασμος" του Δημητρη Βογιατζη που εχει παιξει και γυρισει και τον "ΣΚυλα" παρτε την αρχη του "χομπι μου ο βιασμος"

http://www.youtube.com/watch?v=4LcCBacy6Xg
 
Την είδα πρόσφατα και έχω να πω πως είναι η πιο ελεεινή ταινία που έχω δει στην ζωή μου. Είναι σίγουρα cult!

Τα γυρίσματα πρέπει να έγιναν σε λίγες μέρες (υποθέτω).

Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο! Για παράδειγμα στο 5:19 ακούγεται μια φωνή από το πουθενά που λέει "Πιο αργά!"

Την προτείνω ανεπιφύλακτα για μιάμιση ώρα γέλιου!
 
Arielis είπε:
Για παράδειγμα στο 5:19 ακούγεται μια φωνή από το πουθενά που λέει "Πιο αργά!"Την προτείνω ανεπιφύλακτα για μιάμιση ώρα γέλιου!
Χαχαχα! Και αυτός σαν σωστός ηθοποιός, υπακούει και κατεβάζει στροφές στην φωνή του :D ...
 
Arielis είπε:
Την είδα πρόσφατα και έχω να πω πως είναι η πιο ελεεινή ταινία που έχω δει στην ζωή μου. Είναι σίγουρα cult!Τα γυρίσματα πρέπει να έγιναν σε λίγες μέρες (υποθέτω).

Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο! Για παράδειγμα στο 5:19 ακούγεται μια φωνή από το πουθενά που λέει "Πιο αργά!"

Την προτείνω ανεπιφύλακτα για μιάμιση ώρα γέλιου!
Δεν την έχω δει την ταινία. Οπώς το περιγράφεις ,μηπος ειναι ντουμπαρισμένες οι φωνες σε studio ?

Θα ψάξω να τη δώ.(απο περιεργεια)
 
οχι απλα ο καμεραμαν στο αμαξι του λεει να παει πιο αργα την ερμηνεια , μετα απο ζουμ σε ενα τριφυλλι κρεμασμενο , η μικρη λεπτομερια ειναι οτι η σκηνη ξεκιναει με μια μερσεντες που στην συνεχεια μαγικα μετατρεπεται σε ενα φιατακι..!!
 
phantomlord είπε:
...οτι η σκηνη ξεκιναει με μια μερσεντες που στην συνεχεια μαγικα μετατρεπεται σε ενα φιατακι..!!
Και μέσα στο ταπεινό αυτό FIATάκι, συστήνεται στο υποψήφιο θύμα του ως "Χάρης Σταυρόπουλος ... βιομήχανος" !

Επικές βιντεο...στιγμές !
 
Ο Εξολοθρευτής Ήταν Πόντιος με τον Κώστα -Κλουζώ- Τσάκωνα. Μακράν η αγαπημένη μου βιντεοταινία. Την είχε νοικιάσει ο αδερφός μου από ένα μικρό βιντεοκλαμπ (χωρίς τόνο) γύρω στο 89-90 και μετά από κάποιες μέρες αυτό έβαλε λουκέτο οπότε μας έμεινε η κασέτα. Πρέπει να την είχα δει γύρω στις 37 φορές και μάλιστα έιχα μάθει και τους διαλόγους απ'έξω.

Είναι τόσες πολλές οι μικρο-στιγμές χρυσού μέσα στην ταινία που και μόνο που τις σκέφτομαι γελάω μόνος μου. Κρίμα που έχασα την κασέτα... :(
 
Aν θυμαμαι καλα ηταν δυο διδυμα αδερφια?

Μου εχει μεινει μια μακροσυρτη σκηνη που εκτυλισοταν σε ενα κεντρικο ξενοδοχειο
 
Wally είπε:
Aν θυμαμαι καλα ηταν δυο διδυμα αδερφια?Μου εχει μεινει μια μακροσυρτη σκηνη που εκτυλισοταν σε ενα κεντρικο ξενοδοχειο
Όχι, δεν ήταν με δίδυμα αδέρφια αν και υπάρχει μια μακρόσυρτη σκηνή σε εστιατόριο ξενοδοχείου. Ο Τσάκωνας, περιβόητος εκτελεστής και headhunter με το κωδικό όνομα "Κουμπάρος" (όπως λέμε Νονός) που δρα χρόνια στην Αμερική μαζί με τον βοηθό του Ηλία Κωνσταντίνου, παίρνει εντολή να μεταβεί στην μαμά πατρίδα του την Ελλάδα για μια εκτέλεση. Με την χαρακτηριστική Κλουζοκική μπεζ καπαρντίνα (ενώ είναι νταλά καλοκαίρι βέβαια) φτάνει στην Ελλάδα με ένα κα'ί'κι (ο Ψιτ δεν μπορούσε να μπει στο νερό -ναι, ήταν ΚΑΙ ο θρυλικός Ψιτ στο έργο σε μια cameo εμφάνιση) και πιάνει δουλειά.

Τα σύνεργα του? Μια εμπριμέ θήκη κιθάρας όπου φυλάει το όπλο του (προπολεμική καραμπίνα), μονωτική ταινία για να στερεώνει ένα κυάλι σε ένα τρίποδο (sniper εκτελεστής) και ένα ρετρό πιατάκι για φυστίκια (για να ξηγιέται αλμυρό φυστίκι -το άτομο είναι πολύ μπροστά λέμε...). Σημείωση, το τρίποδο το έβγαλε από την καπαρντίνα...

Ξανασυναντάει την αδερφή του, συναντιέται ξανά με τον παλιό του έρωτα και ερωτεύεται μια Ινδή πριγκίπησσα (αληθινή Ινδή όντως) όπου όμως μαθαίνει ότι αυτή είναι ο στόχος. Η μακρόσυρτη σκηνή που αναφέρεις Wally (εάν μιλάμε για την ίδια) είναι με τον Τσακώνα να παίρνει μαθήματα μέσω (ρετρό κόκκινου νομισματοδεκτικού) τηλεφώνου κατά την διάρκεια δείπνου με την Ινδή. Σηκώνεται κάθε δυο λεπτά και τρέχει στο τηλέφωνο όπου η φίλη της Ινδής του μαθαίνει ινδικές φράσεις ανακατεμένες με αγγλικές για να της πει. "Τούμπα ίστα κάντρε ίστα" ήταν μια από αυτές, τουλάχιστον έτσι όπως τις κατάλαβε ο Κουμπάρος. Η συγκεκριμένη δεκάλεπτη (περίπου) σκηνή είναι μια από τις αδαμάντινες στιγμές του ελληνικού VHS.

Συγκινήθηκα και μόνο που τα θυμήθηκα τώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαν περήφανος πόντιος, έχω να δηλώσω ότι δεν νοείται cult θεατής των vhs, που να μην έχει παρακολουθήσει ποντιακές βιντεοταινίες :D ! Θυμάμαι μικρό παιδι στο χωριό μου ( γύρω στα 89-90), αυτά τα διαμάντια να είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις των βιντεομανιακών. Αυτά τα έργα, δημιουργούσαν άνετα καινούργιο στομάχι :D ! Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον "δέσκαλον" ; τον "γιον της λαζάραινας" ; Όλα ένα και ένα. Στα περισσότερα πρωταγωνιστούσε φυσικά, ο Φλωρινιώτης! Κρίμα, που χάθηκαν αυτά τα έπη...
 
Και το "ο γιος του Παρταόλα" ανήκει πιστεύω στην κατηγορία που κουβεντιάζουμε
 
Εγώ δεν θα πώ cult βιντεοταινίες ,γιατί δεν μπορεσα να ξεχωρήσω καποιες.Αλλωστε το cult ειναι στην κριση του καθενός. Θα πώ όμως κατα τη γνώμη μου ποιους cult ηθοποιούς ξεχώρισα απο το ελληνικό video.

(αρχίζουμε απο τις κυρίες)

1)Ελένη Φιλήνη

2)Βίνα Ασίκη

3)Τέτα Κωνσταντά

4)Νανά Βενέτη

5)Βανέσσα Τζελβέ

6)Καρολίνα Τυρταιου

7)Βέρα Γκουμα

(άντρες)

1)Κώστας Τσάκωνας

2)Σωτήρης Μουστάκας

3)Στάθης Ψάλτης

4)Κώστας Βουτσάς

5)Στήβ Ντουζος

6)Ηλίας Κωνστανίνου

7)Γιώργος Κωνσταντίνου

8)Μάρκος Λεζές

9)Νίκος Τσουκας

10)Μακης Κωστίνης

11)Αλέκος Ζαρταλουδης

12)Μιχάλης Αρσένης

13)Κώστα Μακέδος

14)Πανος Σουπιαδης

Είναι και 10αδες άλλα ονοματα.Απλος ξεχώρισα αυτά. Έχω βάλει και 2-3 δευτεροτρίτα ονοματα γιατι και αυτοι ειναι cult.

Για να μην παρεξηγηθώ αναφέρω αυτά τα ονοματα ενδικτικά ,με την ενοια οτι θεωρώ cult σε οτιδιποτε έχουν κανει στο ελληνικό βίντεο.
 
η στροφη ορυφαια ταινια στο τραγοιδι των τιτλον τραγουδα ο μπονατσος σε μουσικη θεοδοσιαδη νομιζω....

βασικακαλυσπερα σασ πολυ γελιο...

οταν οι ροδεσ χορευουν... ειναι η σκηνη πυ τραγουδαν κ καλα κ ο ενας αντι για αρμονιο που το τοποθετεισ σα τη κιθαρα του εχουν δωσει ενα αρμονιο κανονικο κ με σχοινι το εχει περασει απο το λαιμο του......

η πολη ποτε δεν κοιμαται ...παπακωνσταντινου τραγουδα φοβερο

τηλεκανιβαλοι ..παπακωνσταντινου ζουγανελη κ αλλουσ
 
Eιδα την ταινία πριν λίγες μέρες.

Κ ομως παιδιά βλέποντας αυτην την ταινία ''ταξιδεύεις'' στα 1980ς. Παρά το οτι γέλασα(ξεκαρδιστικα στο γέλιο μπορώ να πώ) ,θυμηθηκα και πρωσοπικές μου στιγμές του 1986 ,ειδικα βλέποντας τη σκηνη στην πλάζ.

Καθισα και θυμίθυκα τι εκανα και που βρισκομουνα το καλοκέρι του 86 , οταν αυτός ο τύπος γύριζε αυτήν την ελεινά ερασιτεχνική ταινια ,χωρίς κειμενα(σαφώς) με τριτο-τέταρτους ηθοποιούς ,αλλά με ενα ρολο που τον έπεξε θαυμάσια (εκει ειδικα στους μορφασμους που έκανε, ολα τα λευτα!!!). Παρατήρησα ακόμα οτι στο bar τα τσιγαρα είταν μαρκας gallop ,που καπνίζανε.

Δεν ξέρω εαν λέγετε cult ,αυτό που ξέρω ειναι οτι αυτή ή ταινία είναι μια ''αποδειξη'' των 1980ς(για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθένουν οι νεώτεροι).

Και κάτι ακόμα , αναφέρετε στους τίτλους αρχής κάποια Μαρία Τζομπανάκη ,μαλον προκειται για συνονυμια ,εγώ δεν την προσεξα στην ταινία.

Στο προιγουμενο post αναφερομουνα στο ''Χομπυ μου ο βιασμος'' με τον Δημητρη Βογιατζή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το "Χομπυ μου ο Βιασμος", το ειχα δει σχεδον ολο σ' ενα μεγαλο διαλειμμα του Cult festival. Το ειχαν χωρις ηχο,αλλα,η εικονα απο μονη της αρκουσε!... Στη λιστα του CULT προσθετω την "Αλητισσα" με Βανα Μπαρμπα και Κωστα Ευριπιωτη και το "Μας φαγανε οι Τρελες στις Σευχελλες" με Θεμη Μανεση...
 
Εστω και καθυστερημένα να επιβεβαιώσω κι εγώ ότι η ταινία με τον Μουστάκα που ένα μέρος της έχει γυριστεί στο ΜΙΝΙΟΝ, είναι Ο Θυρωρός της Νύστας. Απίστευτη προχειράντζα, καλτ με τα όλα της αν και έχει μία γοητεία ίσως για τους λόγους που ήδη ανέφερα.Και όποιος έχει δει την ταινία θα θυμάται την σκηνή όπου ο Θ.Παπαδόπουλος μπάινει βήχοντας σε ένα καφενείο για να τηλεφωνήσει και δύο θαμώνες-πραγματικοί υποθέτω-τον παρατηρούν.Θεέ μου τι απίστευτες φάτσες είναι αυτές;
 
Πίσω
Μπλουζα