Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εντωμεταξύ το πουκαμισάκι πραγματικά παίζει να είναι διάφανο. "Ουουου... σέξι..."
 
Και ποιος έπαιζε πιάνο στο σπίτι? Ο Δομάζος? Ή το είχαν για διακόσμηση όπως τα τζάκια? (και στην ανάγκη αν είναι εποχή κρίσης καις το πιάνο στο τζάκι για καυσόξυλα). Εκτός βέβαια αν μαθαίνανε το Δομαζομοσχολιάκια που ίσως μεγαλώνανε με το πιάνο και τα γαλλικά τους.
 
Θυμάται κανείς πότε έκαναν να ανοίξουν τον πλανήτη χόλιγουντ στην Ελλάδα; Και που;
 
Μα η παντοφλίτσα δικαιολογείται αφού μόλις σηκώνεται από το κρεββάτι και είναι με πιτζάμες. Τι να φορούσε δηλαδή? Σαγιονάρες και τέτοια δεν ήταν αποδεκτά για κυρίους και μάλιστα μέσα στο σπίτι. Και είναι παντόφλες πολυτελείας όχι σαν ΤΙΣ παντόφλες.

Όσο για τη φλοκάτη, όπως έχω ξαναγράψει δεν ήταν τίποτε το ασυνήθιστο τότε (και παλιότερα). ζΔεν ήταν θέμα μόδας και επιστροφής στις ρίζες αλλά πρακτικό διότι είναι ζεστές και σχετικά ελαφρές και τα σπίτια δεν είχαν καλή μόνωση ούτε καλή θέρμανση τότε.

Τι θα πει "γυμναστική α λα τσίρκο"? Ακροβατικά από το ταβάνι? Τούμπες από τοίχο σε τοίχο? Ή πηδάει μέσα από μεταλλικά στεφάνια σαν λιοντάρι?

(Πριν λίγες μέρες σχολιάσαμε τη γραφή με -ει ρηματικών τύπων που και στη δημοτική θέλουν -η. Εδώ βλέπουμε το ανάποδο σ' εκείνο το "μην ανησυχήτε" το οποίο είναι κανονική οριστική και γραφόταν και παλιά με -ει)
 
Τζούρνεψε τα γυαλιά του Μιχαλόπουλου; ΧΑΛΙΑ είναι έτσι

(Αλήθεια, γιατί παντού μα παντού, σε διαφημίσεις, σειρές, ταινίες ακόμα και ακατάλληλες, οι διαβαστεροί/διανοούμενοι φοράνε πατομπούκαλα; Και μάλιστα θυμάμαι σε σειρά του ΜΕΓΑΛΟΥ καναλιού, στις αρχές του 2000, μια ηθοποιός παρίστανε την μαθήτρια λυκείου, εννοείται ότι φορούσε γυαλιά, αλλά μόνο όταν διάβαζε!!! Ήμαρτον δηλαδή...)
 
Διότι υπήρχε διαδεδομένη η άποψη ότι αν διαβάζεις πολύ και μάλιστα με όχι πολύ κατάλληλο φως "θα χαλάσεις τα μάτια σου". Οπότε σου λέει, πώς θα δείξω ότι διαβάζω πολύ? Με "χαλασμένα" μάτια. Όθεν τα πατομπούκαλα.

Ξέρει κανείς τι ήταν τα γυαλιά "αναπαυτικής οράσεως" που είχαν κάποτε? Απλώς μεγεθυντικά λίγο σαν τα γυαλιά της πρεσβυωπίας μου?
 
Πίσω
Μπλουζα