Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Ο ποιητής στο κείμενο θέλει να μας πει ότι στην πίστα και στη μικρή μας οθόνη η Α. Β. ήταν πολύ μουρτζούφλα, σοβατισμένη με μυστρί, και πάντα άσχημη? Πώς αλλιώς να μεταφράσουμε το "κορίτσι αλλιώτικο απ' αυτό"?

Όταν έκανα μεταπτυχιακά ένας φίλος μου που τελείωσε και προσλήφθηκε με χαμηλό μισθό να διδάσκει προπτυχιακούς ("instructor" τίτλος) έφυγε από την σαραβαλοεπιπλωμένη χαμοκέλα που έμενε όπως όλοι οι φοιτητές - τόσο άντεχε η τσέπη μας - και νοίκιασε ένα λίγο καλύτερο διαμέρισμα χωρίς επίπλωση. Οπότε πήγαμε στο ΙΚΕΑ του Μοντρεάλ και ψώνισε τα στοιχειώδη φτηνιάρικα έπιπλα που χρειαζόταν. Μιλάμε τέλος 10ετίας 80. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν απαράλλαχτο με το Βισσόσπιτο, ειδικά το living room.

Στην κουζίνα, δεν καταλαβαίνω τι είναι το "έπιπλο" κάτω από τον ανθισμένο κουβά. Κανονικά εκεί θα περίμενε κανείς την κουζίνα (σκεύος) αλλά τόσο άχρηστη ήταν που τη σκέπαζε με διακοσμητικά καλαθάκια? Και από πίσω είναι καθρέφτης? Στον πάγκο της κουζίνας?

Το μαύρο δεν μου μοιάζει για φοντύ. Έχει μπωλάκια (που έχουν κάτι μέσα τους) γύρω-γύρω από το στυλιάρι στο πάνω μέρος. Και κάτι που μοιάζει με άπειρα σουβέρ κάτω.

Τι είναι το άσπρο κυβόσχημο αντικείμενο στο τραπεζάκι του living room, μπροστά στις αγενέστατες σόλες των "σπορτέξ" της?
 
elephadas είπε:
Τι είναι το άσπρο κυβόσχημο αντικείμενο στο τραπεζάκι του living room, μπροστά στις αγενέστατες σόλες των "σπορτέξ" της?
Mια διακοσμητική μπαταρία αυτοκινήτου ! :biglaugh:
 

Βαγγέλης Βουλγαρίδης


 


70.jpg
70.jpg
 
Τσίγκινο (?) τασάκι και σπίρτα Ελληνικού μονοπωλίου αριστερά, άρα κάπου εκεί και τα τσιγάρα, μπιμπελό σε σχήμα φαλαινίτσας ή ψαριού στο τραπεζάκι του πορτατίφ (αν το προσέξει ο γάτος θα γίνει χαμός). Όσο για το πορτατίφ το ίδιο, τις έλικες κάτω από το αμπαζούρ λες και είναι (γωνιακό) ιωνικό κιονόκρανο τι τις ήθελε? Δεν ήταν αρκετά κιτς το αμπαζούρ από μόνο του, με τις μπορντούρες και τα κρόσια και τις κάθετες γραμμές (πλισσέ ήταν μάλλον)?

Αλλά στο σ'υνολο κυριαρχεί η τσάντα-γαταγάρι με το στυλιζαρισμένο τσαμπί σταφύλι. Καλά άμα είχες γάτα μέσα, αλλά πώς μπορούσατε να βρείτε ο,τιδήποτε εσείς οι γυναίκες σ' αυτά τα γιγάντια δισάκια?
 
ΦΖΠ1 είπε:
Το διαμέρισμα είναι σε δρόμο παράλληλο της Μιχαλακοπούλου (μοιάζει κάπου προς Αντήνορος).
Τότε σαν φοιτητής πήγαινα συχνά στο Ιδρυμα Ερευνών στην Βασ. Κωνσταντίνου. Συχνά βλέπαμε την Ν.Β να βγάζει βόλτα το μωρό της εκεί στον κήπο του Ιδρύματος. Χονδρικά γύρω στο 1975.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπητέ Βουλγαρίδη, το μόνο που δεν κάνεις ποτέ είναι να βάλεις μια γάτα μέσα σ' ένα τσουβάλι !
 

Κώστας Βουτσάς


 


74.jpg
74.jpg
 
Κώστα μου, άναψε τα τα κεριά, γιατί τα έχεις εκεί 20 χρόνια, κι από τις ζέστες των καλοκαιριών έχουν σκεβρώσει...Το 'να κοιτάει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι.

(Πολύ ωραίο και το διακριτικό, "κρυφό" σκοινί ανάρτησης του πίνακα...)
 
Δε βλέπω σχόλιο για τις φιγούρες του καραγκιόζη επάνω από την κουρτίνα. :fafoutis:
 
Tαιριάζουν με τους πορσελάνινους Λουδοβίκους, πάνω στο ράφι... :D
 
Κώστα μου μην ανάψεις τα κεριά, διότι δεν ξέρω αν τη ζημιά την κάνει το κερί της Λειβαδιάς ή της Λαμίας αλλά έτσι που γέρνουν θα πάρει φωτιά ο τοίχος και θα γίνουν όλα παρανάλωμα του πυρός.

Η μεσαία φιγούρα πρέπει να είναι ο Σταύρακας, αλλά περιλάμβαναν Κρητικό οι χαρακτήρες του Καραγκιόζη? Διότι για Κρητική βράκα μου φαίνεται δεξιά, όχι συμμετρική φουφούλα σαν αυτή του Χατζηαβάτη. Αριστερά βλέπω τουρμπάνι άρα φαντάζομαι είναι Τουρκαλβανός.
 
Φαίδων Γεωργίτσης

 


77.jpg
77.jpg
 
"όσο πιο κοντά γίνεται, όταν είσαι σε διαμέρισμα"...Εμ, γιατί δεν έμενες σε βάρκα ρε συ Φαίδων;

Η πλάκα είναι ότι τώρα πλέον, ο Γεωργίτσης κατοικεί στα...Μεσόγεια, και μάλιστα σε μέρος που δε βλέπει θάλασσα ούτε με το κιάλι, στο Κορωπί. Εκεί έχει φτιάξει το δικό του, πανέμορφο χώρο, όλο πέτρα, κατασκευασμένο επιπλέον με πολλή προσωπική του δουλειά. Έχει κι ένα μικρό θέατρο μέσα. Δε δίνω link, αν ψάξετε λίγο θα το βρείτε (και αξίζει τον κόπο να τον θαυμάσετε, πολύ περισσότερο από αυτό το φτωχομπάλκονο...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Νέλλη Γκίνη


 


80.jpg
80.jpg
 
Κοίταξε Νέλλη μου, αν ξυπνώντας, εγώ έβλεπα ένα λούτρινο χιμπατζή, μαζί με τη λουτρινοπαρέα του, μπορεί να μην έπιανα ούτε τις 4 ώρες..
 
elephadas είπε:
ΚΗ μεσαία φιγούρα πρέπει να είναι ο Σταύρακας, αλλά περιλάμβαναν Κρητικό οι χαρακτήρες του Καραγκιόζη? Διότι για Κρητική βράκα μου φαίνεται δεξιά, όχι συμμετρική φουφούλα σαν αυτή του Χατζηαβάτη. Αριστερά βλέπω τουρμπάνι άρα φαντάζομαι είναι Τουρκαλβανός.
Υπάρχει ο Καπετάν Μανούσος αλλά δεν είναι και πρώτη φίρμα
 
ΦΖΠ1 είπε:
Κοίταξε Νέλλη μου, αν ξυπνώντας, εγώ έβλεπα ένα λούτρινο χιμπατζή, μαζί με τη λουτρινοπαρέα του, μπορεί να μην έπιανα ούτε τις 4 ώρες..
Δεν είναι χιμπατζής! :rofl: Είναι ο ταύρος El magnifico της El Greco!

el greco-bull.JPG

Η φωτογραφία και το link είναι από έκθεση παιδικών παιχνιδιών, στο Ζάππειο.

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1844&thid=9267
 
:eek: Απίστευτος ο Γιάννης Γκιωνάκης!

 


83.jpg
83.jpg
 
Τέτοια χορηγία δε θα κέρδιζε ούτε ο Βίκτωρ Ουγκώ, μετά το "Ημουν λυπημένος επειδή δεν είχα παπούτσια..."


(πάντως Γιάννη, κόψε κάτι, γιατί 500 κουτιά παπουτσιών αποκλείεται να χωράνε σ' αυτές τις ντουλάπες. Εκτός αν τα έχεις εκεί μέσα χύμα...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να τον γνώριζε η Ιμέλντα θα γίνονταν πρώτοι φίλοι. Και καλά τα παπούτσια ήταν δώρο. Τα κουστούμια? δεν θα ήταν 500 βέβαια, αλλά για να γεμίζουν τόσες ντουλάπες θα ήταν μπόλικα. Αυτά τα πλήρωσε?

Αλλά δεν καταλαβαίνω, πρώτον γιατί του κάνανε δώρο ειδικά τα καταστήματα υποδημάτων και όχι ας πούμε τα καταστήματα όπλων (μια που είχε χρήση για πιστόλια :p ). Και δέυτερον γιατί τα μάζευε αφού ήταν όλα απάτητα? Δεν λέω να τα πουλούσε σε garage sale όπως κάνουνε εδώ, αλλά δεν μπορούσε να χαρίσει μερικά σε φτωχούς?
 
Πίσω
Μπλουζα