Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

ΦΖΠ1 είπε:
Εδώ πραγματικά πέσαμε σε κάτι μίνιμαλ, και κάπως συμμαζεμένο. Ωραίο κομμάτι το σαμοβάρι (αν και συνήθως τοποθετείται μόνο του σε στενό και ψηλό τραπεζάκι, όπως όταν εξυπηρετούσε το σερβίρισμα του τσαγιου). Ωστόσο δένει με τα άλλα 2 ασημικά του τραπεζιού.Παραφωνίες, το φλιτζάνι με το φίλντισι, και η ταπετσαρία επίπλων-Autobianchi Abarth...
Να ρωτήσω κάτι; Επειδή πραγματικά απολαμβάνω τα σχόλια σου και την παρατηρητικότητα σου. Είσαι διακοσμητής ή κάτι τέτοιο;
 
Ναι ακριβώς. Σχεδιαστικής-Διακοσμητικής του AKTO.
 
ΦΖΠ1 είπε:
Ναι ακριβώς. Σχεδιαστικής-Διακοσμητικής του AKTO.
Τότε τα σχόλια σου έχουν διπλή βαρύτητα! :)

 


Η Τζένη Καρέζη στη βεράντα του σπιτιού της πνιγμένη στο πράσινο , κρίμα που η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη...Ωραίο το πράσινο αλλά φαντάζομαι τι σαύρα θα μαζεύει...
:xm:

 


368.jpg
368.jpg
 
Εδώ, το μόνο που διακρίνεται, είναι ότι το ρετιρέ είναι πλησίον μιας εκκλησίας, που όμως ΔΕΝ είναι ο Αγ.Παντελεήμονας της Αχαρνών. (Δηλαδή, ποιά είναι; )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Κώστας Καρράς στο σπίτι του

 


377.jpg
377.jpg
 
Εδώ θα σταθώ μόνο στο "μπακλαβωτό" ταβάνι,δεν το έχω ξαναδεί ! Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα κλασικά ρετρό, όπως η καρέκλα της τραπεζαρίας, οι οβάλ κορνίζες, η συρόμενη πόρτα...Πάντως φαίνεται για μονοκατοικία και μάλιστα παλιά, όχι διαμέρισμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tonytony είπε:

ΦΖΠ1 είπε:
Ξεκινάμε από την τακουνάρα,με την οποία ανεβαίνεις ανεμόσκαλα χωρίς να πιάνεσαι ! Φανελάκι "Ατθίς", σιελ (!!!) παντελόνι με κωδωνοστάσιο, και ρολόι μικρό, προς το γυναικείο ! Το πικάπ πρέπει να είναι compact ηχοσύστημα, Dual, Technicks ή κάτι τέτοιο !

Σεμεδάκια στο ράφι, δάπεδο με πράσινο μάρμαρο Τήνου-θάνατος (που πάει και στο ράφι του τζακιού), τζάκι,συγγνώμη αλλά ελεεινό (δυο διαφορετικές επενδύσεις, τουβλάκι και σκαπιτσαριστό μάρμαρο), καναπές ιδιαίτερα παλιακός (βλέπε μπράτσα), από πάνω κάλυμμα φτιαγμένο σε ράφτη (προ ριχταριών), χρώμα τασακιού "αλάβαστρο", γνωστό και μη εξαιρετέο (πρέπει να έχει και μπρούτζινα χείλη για ν' ακουμπάνε τα τσιγάρα, τρία ανά 60 μοίρες), και στον τοίχο πιάτα-Αγιάσος...

Όλα όπως πρέπει !
Μόνο εγώ παρατηρώ πόσο ωραίος είναι ο Δαδινόπουλος και καθόλου τι υπάρχει τριγύρω του?
 
Τα κοριτσάκια χαζεύουν τον ωραίο. Τα αγοράκια ασχολούμαστε με το θέμα κι όχι με τον σταρ. Αν στον καναπέ καθόταν η Έλενα Ναθαναήλ με μπικίνι τότε οι ρόλοι θα αντιστρέφονταν.

Πάντως διασκεδάζω που το σκίσο/πορτραίτο του Κώστα Καρρά είναι ψηλότερα από τον πίνακα που λογικά παριστάνει μια Μαντόννα με Αγία Άννα, αλλά δεν μπορώ να τον ταυτοποιήσω με κάποιον από τους σχετικούς πίνακες που μου έρχονται στο νου. Όσο για κείνα τα Κυκλώπεια τείχη από πίσω του, ούτε μου θυμίζουν τίποτε. Αλλά γενικα μου αρέσουν οι επιλογές του.
 
domniki είπε:
Μόνο εγώ παρατηρώ πόσο ωραίος είναι ο Δαδινόπουλος και καθόλου τι υπάρχει τριγύρω του?
Για να απαντήσω, μόνο και μόνο που παίρνει ένα τσιγάρο για να ποζάρει, μου τη σπάει a priori...
 
Κάθε εποχή πρέπει να κρίνεται με τα κριτήριά του τότε, όχι όπως σκεφτόμαστε τώρα. Τότε ήταν απόλυτα (φυσιο)λογικό το τσιγάρο στην πόζα.
 
tonytony είπε:
Τότε τα σχόλια σου έχουν διπλή βαρύτητα! :)  


Η Τζένη Καρέζη στη βεράντα του σπιτιού της πνιγμένη στο πράσινο , κρίμα που η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη...Ωραίο το πράσινο αλλά φαντάζομαι τι σαύρα θα μαζεύει...
:xm:

 


368.jpg
Προβολή συνημμένου 128544
Πρέπει να είναι ο Αγ. Χαράλαμπος Ιλισίων, αφού απ' ό,τι ξέρω, έμενε εκεί με τον Καζάκο.
 
Καλά μου φανόταν γνωστός ο τρούλλος!

Όχι ότι έχω ποτέ μπει στην εκκλησία ή έστω έχω φτάσει στον περίβολό της. Αλλά τόσα χρόνια περνούσα τουλάχιστον δις ημερησίως από τη στάση Άγιος Χαράλαμπος, και στο βάθος του δρομακίου έβλεπα τον τρούλλο αυτό. Δεν ντρέπομαι να μην τον έχω αναγνωρίσει πάραυτα? Θα μου πείτε, ήταν προ τεσσαρακονταετίας. Ε, και? Τα παλιά τα θυμάμαι μια χαρά, τα τωρινά ξεχνάω.

Δηλαδή έμενε "πίσω από τον Χίλτον". Τα οπίσθια του Χίλτον ήταν τεράστια σαν της Χοντρής του Θησαυρού, αν κρίνει κανείς από τον αριθμό των σπιτιών και επιχειρήσεων που ήταν "πίσω από το Χίλτον". Αρκούσε να τα έβλεπε κανείς με κανοκιάλι κι αμέσως έλεγε ότι το σπίτι του ήταν "πίσω από το Χίλτον" πράγμα που το έκανε αριστοκρατικότερο. Αλλά αυτό το σπίτι ήταν πραγματικά κοντά στο Χϊλτον
 
Να περιμένουμε την ΦΠΖ1 (αλήθεια πως σε λένε;; ) ή να αρχίσουμε;

Τείχος με επένδυση καθρέπτη που μεγαλώνει τον χώρο, αλυσιδίτσα ασφαλείας στην πόρτα (κ τα κλειδιά από πίσω), το τηλ. έχει μπει για ντηζάιν αλλά είναι κ λειτουργικό, γενικά έχει αέρα 80ς το διαμέρισμα.
 
Για το χαλί/τα χαλιά δε βλέπω κανένα σχόλιο
 
zouzou είπε:
Πρέπει να είναι ο Αγ. Χαράλαμπος Ιλισίων, αφού απ' ό,τι ξέρω, έμενε εκεί με τον Καζάκο.
Ναι μπράβο ! Κι έλεγα "τι μου θυμίζουν αυτά τα γοτθικά παραθυράκια στον τρούλο" !

Ας πάμε λοιπόν και στη Μάρω Κοντού : εκτός από τον κλασικό φίκο στη γλάστρα, διακρίνω το αλυσιδάκι-ασφάλεια στην εξώπορτα, που το θυμάμαι μάλλον για μετά το '80. Συμπληρωματικά με τα κλειδιά στην εξώπορτα, δηλώνουν φοβία > η Μάρω έμενε εκεί μόνη ! Το τηλέφωνο δίπλα στην εξώπορτα, πρακτικότατο, μαθαίνει κι η γειτονιά τα νέα. Ο καθρέπτης, επειδή είναι σε κομμάτια, μάλλον αντιστοιχεί σε ντουλάπα-πόρτ μαντό. Δάπεδο με μαρμαρίνες, το χαλί είναι μάλλον μηχανής ("Ανατόλια"), και η πόρτα με την κλασική "λεία" καρυδί εμφάνιση του φέρετρου, τόσο από μέσα όσο κι απ' έξω. Ταμπλάδες κλπ. διακοσμητικά ήρθαν αργότερα.

Η Μάρω, με μπότα-Γ' Ράϊχ, παντελόνι "Γοργόνες και Μάγκες", και πουκάμισο-"Whole lotta love" με γιακά-αλέτρι, παραμένει πανέμορφη !

(ελπίζω να σας άρεσαν !)

PS : Κανα-δυο φλιτζάνια από το ασορτί με το πουκάμισο, σερβίτσιο τσαγιού, πρέπει να διασώζονται στο σπίτι μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΦΖΠ1 είπε:
Το τηλέφωνο δίπλα στην εξώπορτα, πρακτικότατο, μαθαίνει κι η γειτονιά τα νέα.
Είπες την πιο σωστή κουβέντα. Είχαμε κι εμείς ένα τηλέφωνο με το που μπαίνεις δεξιά στην είσοδο.
 
Πόσες σκουντιές θα έφαγε αυτό το ακουστικό, και θα έκανε μπάντζι-τζάμπινγκ, βγαίνοντας η Μάρω γρήγορα !
 
Ντυμένη κοζάκος κυκλοφορούσε η Μάρω Κοντού στο σπίτι της?

Μια παρατήρηση: Το φυτόν υποψιάζομαι δεν είναι φύκος, έχει πολύ κατσαρά και παρδαλά φύλλα γι' αυτό. Πρέπει να είναι κάποιο είδος Croton (ελληνιστί? Κρότων ξέρω είναι το ρετσινολαδόφυτο, αλλά δεν ξέρω αν το Croton είναι ο Κρότων. Η wikipedia λέει "The generic name comes from the Greek κροτον (kroton), which means "tick" and refers to the shape of the seeds of certain species.[2]" ) και υπάρχουν πάμπολλα είδη με διαφορετική εμφάνιση, αλλα μου θύμισε ένα τέτοιο που είχα, δώρο από φίλους, το οποίο δεν κατάφερε να αντέξει πολύ καιρό τις τρυφερές μου φροντίδες όπως πολλά άλλα φυτά του σπιτιού μου που αν είχαν φωνή θα με κατάγγελναν στην Γκρηνπης.

croton-elaine.jpg

Kingdom Plantae

(unranked) Angiosperms

(unranked Eudicots

(unranked) ]Rosids

OrderMalpighiales

Family]Euphorbiaceae

Subfamily Crotonoideae

Tribe ]Crotoneae

Genus Croton


ενώ για φύκους διαβάζω:

Kingdom Plantae

(unranked) Angiosperms

(unranked) Eudicots

(unranked) Rosids

Order ]Rosales

Family Moraceae

Tribe Ficeae[1]

Gaudich.

GenusFicus

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι ασπρόμαυρη η φωτό κιίσως έχεις δίκιο. Αλλά εμένα που έμοιαζε και με αυτό. (Φίκος ρουμπούστα)
 
Πίσω
Μπλουζα