Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πάντως, καλά που πάχυνε λίγο ο Γιάννης. Και να μην τον σκότωνε ο μικρός Χάρης, θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει ανάμεσα από τα κάγκελα και να πέσει κάτω...:biglaugh:

(στην περίπτωση, βέβαια, που τα κάγκελα δεν ήταν από αυτό το φυμέ κρύσταλλο)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρήστος Πολίτης

69.jpg
69.jpg

Δε θα διαφωνήσουμε, γούστα είναι αυτά ! Αλλά η βιβλιοθήκη έχει και πληθώρα ηλεκτρικών. Βλέπω, το τρίμπριζο, το πιάσαμε όλο ! Μάλλον ευθύνεται και η ογκώδης συσκευή πίσω από το Χρήστο, που πρέπει να είναι αυτόματος τηλεφωνητής.

Και πρέπει να του αρέσει κι η καθαριότητα, αφού ένα μπουκάλι ΑΖΑΧ για τα τζάμια, βρίσκεται εκεί κάτω, σε πρώτη ζήτηση ! :biglaugh:

(και μην πείτε πολλά-πολλά. γιατί το βλέπετε το ματόχαντρο που κρέμεται, σαν από καθρέφτη ημιφορτηγού...)

ΦΖΠ1 είπε:
(και μην πείτε πολλά-πολλά. γιατί το βλέπετε το ματόχαντρο που κρέμεται, σαν από καθρέφτη ημιφορτηγού...)
Αυτό το ματόχαντρο που έχει ο Πολίτης είναι μινιατούρα μπροστά σ'αυτό που έχω στο σπίτι μου, χιχιχιχιχιχι

Εμένα με ενοχλεί η σπατάλη χώρου που βλέπω. Μισό μέτρο ύψος ράφι για 20 πόντους βιβλία (βέβαια έτσι μένει χώρος για τη φωτό του προγόνου). Κι από πάνω ολόκληρο ράφι με τσουκαλάκια και βαζάκια αρχαιοπρεπή. Όταν οι βιβλιοθήκες μου πάντα δεν είχαν αρκετό χώρο και στοίβαζα βιβλία από πάνω και (για μικρού μεγέθους βιβλία) σε δεύτερη σειρά από πίσω, αποτελεί πρόκληση να βλέπεις την άδεια χλίδα της Πολίτικης βιβλιοθήκης.

Εκείνο το έξτρα ράφι στα ύψη με το καλώδιο τι να είναι? εικονοστάσι? το καλώδιο λογικά θα είναι για φως, αλλά τι γυρεύει πορτατίφ σε τέτοια ύψη?

Πρέπει να είναι εικονοστάσι με το γνωστό μικρό κόκκινο λαμπάκι, ή άλλου είδους αλλά τέτοιου προορισμού φωτιστικό. Το καλώδιο έχει φτάσει εκεί πάνω τσιτωμένο και με το ζόρι (άρα μάλλον θα είναι το πάνω φις στο πολύμπριζο :wink:)...

Το ΑΖΑΧ, τώρα που το βλέπω, δικαιολογείται απόλυτα, αφού το γραφείο έχει στο πάνω μέρος του τζάμι (καλή φάση, χωράει και αρκετές φωτογραφίες από κάτω).

Τέλος, χρειάζεται και μια συμπλήρωση, "λίγα αλλά καλά βιβλία που τα διαβάζω, αφού βγάλω όλα τα ελεφαντοειδή τζαντζαλομάντζαλα που έχω μπαζώσει από μπροστά...".

Γιάννης Πουλόπουλος

81.jpg
81.jpg

Κύριε ελέησον! Το αντιμήνσιο λείπει και ο κος Πουλόπουλος κάνει άνετα λειτουργίες και εσπερινούς!!

Νομίζω ότι λείπει μόνο εικόνα σε σχήμα τριγωνικό ! Όμως εγώ θα σταθώ στο "σταφύλι" που κρέμεται δίπλα στο χέρι του Γιάννη. Τι να είναι; Κομπολόι αποκλείεται, θα πήγαιναν οι χάντρες κάτω, λαμπάκια δέντρου πάλι όχι, για κομποσκοίνι πέφτει μεγάλο, για προϊόν από "εξεξιδικευμένο shop" πάλι έχει πολλές μπίλλιες, τι να είναι;

ΦΖΠ1 είπε:
για προϊόν από "εξεξιδικευμένο shop" πάλι έχει πολλές μπίλλιες, τι να είναι;
:rofl:

Πρέπει να είναι τα κουδουνάκια από το λιβανιστήρι που κρατάει ο παπάς. (μάλλον τα τζούρνεψε)

Και για θυμιατό (επίσης προϊόν από "εξειδικευμένο shop", συνήθως άλλου είδους, αν και από μαγαζιά στυλ Amazon μάλλον μπορείς να πάρεις και τα δύο) έχει πολλές μπίλλιες. Οι αλυσσίδες των κρεμαστών θυμιατών έχουν 12 κουδουνάκια συνολικά. 3 αλυσσίδες με 4 εκάστη ή 4 αλυσσίδες με 3. Το 4 είναι οι ευαγγελιστές, το 12 οι απόστολοι. Άντε να υπάρχουν και θυμιατά με 12 κουδουνάκια ανά αλυσσίδα (που το αμφιβάλλω, γιατί σκεφτείτε σαματά που θα κάνουν 36 ή 48 κουδουνάκια μαζί. Σαν κοπάδι πρόβατα θα είναι. Στο γκουγκλ δεν βλέπω καμία φωτό τέτοιου πολυκούδουνου θυμιατού.) Του Πουλόπουλου έχουν τουλάχιστον 13 σγρομπαλάκια (δεν ξέρουμε αν είναι κουδούνια). Άρα τι να είναι?

Πάντως μία τουλάχιστον εικόνα είναι ύποπτης τεχνοτροπίας, πράγμα που οδηγεί προς συλλέκτη κι όχι θρησκευάμενο. Το ίδιο και το γεγονός ότι η εικόνα του αγίου δεσπότη αριστερά είναι ψηλότερα από τον εσταυρωμένο. Ποιος άγιος να είναι άραγε? Αρκετοί απεικονίζονται με μίτρα [edit] αντιλαμβάνομαι ότι δεν ασπάζεσαι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά σε παρακαλώ απέφυγε τους αστεϊσμούς, όταν αναφέρεσαι σε θεία πρόσωπα [/edit] Μπορεί να είναι ο Νεκτάριος.

st_48_300.jpg

Φαντάζεστε ο Πουλόπουλος να παντρευόταν τη Μοσχολιού?

...υπερβολή τόσες εικονες αγίων και τόσα εκκλησιαστικά είδη!!!

Αν ήταν για λόγους συλλεκτικούς, όχι. Ξέρεις κανέναν συλλέκτη που να έχει πει "Αρκετά έχω, ας σταματήσω"?

Εμένα ο εντός του πιάτου μου μοιάζει για τον Άγιο Νικόλαο... Είναι όμως πολύ πιθανόν, ο Άγιος Νεκτάριος, που ανακυρήχτηκε το 1961 κι ήταν "φρέσκος" (αν και η συνήθης μετέπειτα απεικόνισή του είναι με καλυμαύχι), με μια διαφορετική αγιογραφία, να κέρδισε τελικά τη θέση στον τοίχο του Γιάννη...

Ένας Θεός ξέρει...

Και να θέλανε να κρεμάσουν τον πίνακα ίσια, έτσι όπως τραβήχτηκε η φωτογραφία, παραπέμπει σε καράβι !

...+ κλασικό κάλυμμα για το καλοριφέρ...

Πειράζει αν πω...στην κιτς κουζίνα της Μαριάννας Τόλη; (Προσωπική άποψη πάντα)

103.jpg
103.jpg

Αυτό υποτίθεται ότι είναι τραπέζι; Τηλέφωνο στην κουζίνα καλή φάση για τις νοικοκυρές.

Μου αρέσει το τηλέφωνο στην κουζίνα...

Προφανώς, επειδή εκείνη την εποχή κανείς δεν "τράβαγε" τέτοιες γραμμές στις κουζίνες, έχει έρθει μέχρι εκεί μέσω ανοικονόμητου καλωδίου...

Επίσης, στη θέση της ηλεκτρικής κουζίνας, υπάρχει το γνωστό ρετρό σκαμνάκι με τα σκαλοπατάκια που δίπλωναν από κάτω; Μοιάζει, αλλά μπορεί να είναι και τραπεζάκι (αν και στους 60 πόντους, μάλλον το σκαμνάκι χωράει καλύτερα...)

Υπάρχει κι άλλο κλασικό σκαμνάκι (σκαμνάκι είναι, κι όχι καρέκλα, επειδή βλέπουμε τα τρία πόδια).

Προφανώς, επειδή δεν υπάρχει ηλεκτρική κουζίνα, θα υπάρχει μικρό φουρνάκι, πάνω στο σκαμνάκι που λέγαμε. Θα πρέπει να συμβουλευτούμε παλιότερες φωτογραφίες.

Όσο για τη χορτοφάγο Μαριάννα, ελπίζω να μη μπερδευτεί και καρφώσει καμιά πιρουνιά από το βαζάκι, που βρίσκεται μπροστά από το πιάτο...

Πίσω
Μπλουζα