Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
:) "and thereby hangs a tale"

Οι περιγραφές του?/της? ΦΖΠ1 είναι πετυχημένες.

Οταν τις διαβάζω φαντάζουν οθαλμοφανέστατες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να τα δω από μόνος μου. Για κάποιο λόγο βαριέμαι/αρνούμαι να τα δω, ίσως δεν δίνω και πολύ σημασία.

Εγώ απλά να πω, πως χάνουν όσοι δεν παρακολουθούν (και) αυτό το thread!

Keep walking! :thumb:

elephadas είπε:
... υπήρχαν και χειρότερα, το σεμέν πάνω στο ψυγείο που μισοσκέπαζε την πόρτα της κατάψυξης και μονίμως πιανόταν όταν έκλεινες την πόρτα)
Θα βγω λίγο οφ τόπικ αλλά τι μου θύμησες τώρα. Τι τρέλα και αυτή με τα σεμέν που πραγματικά το έκανε και η μάνα μου στο παλιό μας ψυγείο και πάντα το σηκώναμε όταν θέλαμε να ανοίξουμε την κατάψυξη. Κάνα δυο φορές δε όταν πηγαίναμε να την κλείσουμε και κοιτάζαμε αλλού και εφόσον ήδη είχε πέσει το σεμεδάκι, πιανόταν στην πόρτα και τραβούσε ότι ήταν από πάνω του. Ένα βάζο που είχε η μάνα μου απορώ πως τη γλύτωσε. Μετά βέβαια με την αλλαγή του ψυγείου (που ήταν 2μετρο) όλα άλλαξαν.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην κουζίνα του...

451.jpg
451.jpg

Eδώ προσπαθήσαμε ν' αποφύγουμε τη συγκαλυμμένη διαφήμιση της μπύρας (μάλλον Άμστελ ή Φιξ), αλλά την πατήσαμε από το NESCAFE.

Προσπαθώ να καταλάβω τί είναι αυτό το "κάτι σαν ανεμιστήρας" στην πλάτη του!

Πλάκάκι 15x15 λευκό πιθανότατα, δημόσιων ουρητηρίων, ντουλάπια δίχρωμα, λευκή φορμάϊκα τα πορτάκια, και άλλο χρώμα (συνήθως...ροζ) στα κουτιά, ψυγείο με μεγάλη όρθια λαβή-σαν πόρτα από club, νάιλον τραπεζομάντηλο με φύλλα, και γενικώς πολύ "εμπορική" κατάσταση, πολυκατοικίας αντιπαροχής.

Ο Διονύσης με το κλασικό ψηλοκάβαλο παντελόνι, κάνει την κουζίνα...αμέρικαν μπαρ !

Κανονικα θα επρεπε να περναγαμε στο υπνοδωματιο του Διονυση, μια που ηταν ο αγαπημενος του χωρος καθοτι μεγαλος υπναρας.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωωωωω εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη κατάσταση. Είχε τόσο χρήμα ο Πουλ για Εκάλη;;

Λοιπόν εδώ :

- πρώτον, η παλιά καλή συνήθεια,οπτικών κυρίως απαιτήσεων, να είναι το ρίχτι της σκάλας από σκούρο μάρμαρο, και το πάτημα από λευκό.Σήμερα τα κάνουμε ίδια λευκά, αλλά αν το σκεφτείτε, μειώνεται λίγο η καλή ορατότητα της σκάλας.

- τα κάγκελα από στραντζαριστά (δηλ. πάχους κάτω από χιλιοστό), που σήμερα έχουν καταργηθεί επειδή σαπίζουν.

- κάπου τέρμα δεξιά πρέπει να "πιάνω" τραπέζι fer forge στη βεράντα.

- διακρίνω μια τέντα, με το κλασικό παλιότερο σύστημα του "Π" που αρθρωνόταν στον τοίχο. Δεν είχε μεν σταθερούς σωλήνες να φαίνονται, αλλά κατεβασμένη δυσκόλευε το πέρασμα,κι έτσι εγκαταλείφθηκε. Μπήκαν πρώτα οι σταθεροί σωλήνες και μετά οι διπλωτοί βραχίονες.

- πολύ κομψά αυτά τα λεπτά πλεκτά. Πήγαιναν πολύ σε άντρες άλλων εποχών, λόγω και των λιγότερων κιλών,βεβαίως...

Την κουζίνα του Παπαγιαννόπουλου την φαντάζομαι να είναι από τις παλιές εκείνες κουζίνες με τους χτιστούς πάγκους και το βεντιλατέρ αντί για απορροφητήρα !!!

Εγώ παρατηρώ πολλά που με μπερδεύουνε.

Η καγκελόπορτα μοιάζει να είναι συνδεμένη με τη σκάλα, απομονώνοντας τελείως τον όροφο από το ισόγειο. Εντάξει, ήταν δύο ανεξάρτητες κατοικίες, όχι διώροφη μονοκατοικία, εξ ου και η εξωτερική σκάλα, αλλά τόσο χωριστά τσανάκια οι σύνοικοι?

Μου χτυπάν άσχημα τα τελείως ετερόκλητα σιδερικά κάθε ορόφου. Κατακόρυφο κάγκελο στην καγκελόπορτα με ισοπαχή σίδερα, οριζόντια ανισοπαχή στον όροφο, και λεπτά, κοντά και πυκνά στην ταράτσα, ενώ το κάτω μισό τους είναι τσιμέντο με τοιχάκι στη γωνία. Λες και κάθε όροφος είχε φτιαχτεί χωριστά χωρίς καμιά προσπάθεια να ταιριάξουν τα στοιχεία. Κι εκείνο το κατακόρυφο σιδεράκι μεταξύ πλαϊνής βεράντας και ισογείου δεν καταλαβαίνω τι παριστάνει.

Ο Πουλόπουλος μοιάζει ψηλότερος από το ταβάνι του διαμερίσματός του (καλά αυτό είναι λόγω προοπτικής και μάλλον παραμορφώνεται από τηλεφακό).

Η πλαϊνή βεράντα με το φερφορζέ φαρδύτατη, αλλά δεν βλέπω ίχνη τέντας σε αντίθεση με την μπροστινή. Ίσως είναι κρυμμένα.

Ο Πουλ. ήταν δημοφιλέστατος και εμπορικότατος και εμφανιζόταν στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της εποχής, οπότε την οικονομική δυνατότητα για Εκάλη την είχε, όταν μάλιστα δεν πρόκειται για διώροφη βίλλα αλλά για δικατοικία.

Η καγκελόπορτα πρέπει να είναι πάνω στο δρόμο. Υπάρχουν (ακόμα) τέτοια σπίτια στην Εκάλη, όχι πολύ απομακρυσμένα από το πεζοδρόμιο. Άλλα οικόπεδα στην Εκάλη, άλλα στα Βριλήσσια. Πάντως, για να μπεις στο σπίτι πρέπει να κάνεις ένα "Ζ", που έχει και υψομετρική διαφορά. Τζιμάνι δηλαδή ο αρχιτέκτων, για Εκάλη...

Επιπλέον, αν προσέξετε τα κάγκελα της σκάλας όπως ανεβαίνει, ή ο σιδεράς τα έβγαλε λάθος και τα τράβαγε από τα μαλλιά, ή κάποιος έφαγε τράκο κατεβαίνοντας...Οι στράντζες φυσικά δε θέλαν και πολύ, στραβώναν και με το...μάτι !

Τέλος, το από κάτω διαμέρισμα, (λογικά) έχει είσοδο ακριβώς στο ίδιο σημείο, αλλά μπαίνεις μέσω ημιυπαίθριας στοάς, δίπλα στο θάμνο.

Κατ' αρχήν νομίζω το πουκάμισο του Νίκου έχει βγει και σε οφθαλμαπάτη (βλέπετε μαύρους κύκλους στην εικόνα; ) Αργότερα, με πιο φαρδύ καρό τη δεκαετία '80 βγήκε σε "αναρχικό"...

Αλλά και τι να πεις για τη λουλουδάτη φούστα-τεντόπανο Βικτώρια και Ιρλάνδα(το μέσα μέρος) της "wannabe Μαρινέλλα"-Έλσας; Για το πανάσχετο πράσινο πλισέ πουκάμισο;

Επίσης, μου φαίνεται περίεργη η ζώνη του Ρίζου, με πάρα πολλές τρύπες προς τη μεριά του "χοντρού" : ίσως λόγω ύψους οι κοινές ζώνες του πέφταν μεγάλες.

Και φυσικά, τι να πεις για το κάλυμμα των επίπλων; Αυτό το άχρωμο "δερματί" με τα φύλλα, που έχει ντύσει έπιπλα σε χιλιάδες σπίτια...

Πάντως φαίνεται σικάτο το σετ διακοπτών (βλ. την πρίζα στο βάθος), ενώ το φόντο κλείνουν αυτές οι ανοικονόμητες χιλιοσουρωμένες γνωστές λευκές κουρτίνες...

ΦΖΠ1 είπε:
Κατ' αρχήν νομίζω το πουκάμισο του Νίκου έχει βγει και σε οφθαλμαπάτη (βλέπετε μαύρους κύκλους στην εικόνα; )
Χαχαχαχα! Θεϊκο!

Χε χε οι μαύροι κύκλοι δεν είναι οφθαλμαπάτη, είναι η κοιλίτσα του Ρίζου που κάνει τις ευθείες γραμμές να μοιάζουν καμπύλες.

Η Μαριάννα Τόλη έξω από το σπίτι της

481.jpg
481.jpg

Όλα τα λεφτά το όχημα ! Δηλαδή η μετατροπή συγκρουόμενου σε όχημα, με προσθήκη στέγης...

Έχει και τις πόρτες της παλιάς διθέσιας Mercedes C111 που έβγαινε και σε παιχνίδι...

http://www.vectis.co.uk/AuctionImages/115/2478_l.jpg 2478_l.jpg

Πίσω
Μπλουζα