Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

Είναι λαχταριστή, τι να κάνουμε.

Το κιλό όμως είναι kg όχι k.g., κι ακόμη περισσότερο το γραμμάριο είναι gr όχι g.r. (κανονικά βέβαια η μονάδα είναι απλώς g. Θυμάστε το σύστημα cgs στη φυσική?)

Και απεχθάνομαι τον όρο "σαφφράν". Κρόκος λέγεται ελληνικά. Και ο κρόκος Κοζάνης είναι εξαιρετικός και κάνουμε και εξαγωγή. Γιατί να χρησιμοποιούμε τον γαλλικό όρο?
 
ναι ελέφαντα κι έχω slide από ένα χωράφι κρόκου στην Κοζάνη! το πιο ακριβό πράγμα πιο ακριβό κι απ' τα αρώματα και σύμφωνα με τον θρύλο ο Μέγας Αλέξανδρος λουζόταν με κρόκο. Απ' τη μια λέμε ότι η δημοκρατία κλπ. ξεκίνησαν από εμάς και μετά μας πιάνει ξενομανία . επίσης η μονάδα kW όπως την γράφω το μεγάλο Κ σημαίνει βαθμοί Κέλβιν. και αυτό που γράφουν τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι kWh όπως το γράφω, κιλοβατώρες. υπάρχουν και πολλαπλάσια MWh + GWh επίσης υπάρχει και η άεργος ισχύς και ενέργεια kVAr, MVAr, kVArh,MVArh αλλά αυτό "αλλουνού παπά ευαγγέλιο" προφέρονται κιλοβαρ, μεγαβαρ, κιλοβαρώρες. μεγαβαρώρες. το r=reactive(kilo Volt Ampere reactive)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συγγνώμην κυρία Κανελλοπούλου μου, αλλά ούτε ο ανανάς ούτε το soy sauce (ο φραγκοχιώτικος όρος σόγια σος μου φαίνεται βλακώδης, καλύτερα σόυ σος ή σάλτσα σόγιας) είναι στοιχεία της ελληνικής και γενικότερα μεσογειακής κουζίνας από την οποία προέρχονται όλες οι σπεσιαλιτέ της, μας λέει.

Πρώτα μαγειρεύει το κοτόπουλο και μετά το σουβλίζει? Τότε προς τι το σούβλισμα? Ας τα έβαζε κυβάκια στο πιάτο της.

Και το τηγανιτό ρύζι "τηγανίζεται" αφού μαγειρευτεί και μετά. Το να το καις λίγο σε λάδι πριν το βράσεις δεν το κάνει τηγανιτό. Στο τέλος μας λέει ότι τα ανακατεύει όλα αυτά σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, αλλά δεν λέει ότι το βάζει στη φωτιά.

Και αν δεν θέλουμε Total αλλά άλλη μάρκα γιαουρτιού δεν γίνεται το γλυκό?

Ως συγγραφέας οδηγού μαγειρικής παίρνει κάτω από τη βάση.
 
Η αλλη προταση "Κοτοπουλο σουβλακι με τηγανητο ρυζι" ανηκει κι αυτη στο δροσιστικο και ευκολο;
 
το γιαούρτι με ανανά είναι το περίφημο γιαουρτογλυκό της θείας μου από Αττική (όχι Αθήνα ακριβώς) το οποίο φτιάχνει με εξαιρετική επιτυχία η αδερφή μου, είναι δροσιστικό, ελαφρύ, εύκολο, γιαούρτι με σαντιγί και βύσσινα, νομίζω. βάζει και κομμάτια ανανά μέσα.
 
Ναι αλλά το χρησιμοποιεί για να φτιάξει ψευτοσαντιγύ από φυτική κρέμα. Απαράδεκτο, για μένα. Είμαι της αρχής, ή φτιαξε πραγματική σαντιγύ ή μη φτιάχνεις την τούρτα καθόλου. Η σαντιγύ κρίνει τη συνταγή.

Άσχετο: Είναι καλή μάρκα τα Kenwood? Εδώ έχω Kitchenaid που το αγόρασα όταν έπιασα δουλειά με καλά λεφτά και είναι γομάρι, αλλά αν ποτέ γυρίσω στην Ελλάδα θα χρειαστώ ένα αξιοπρεπές μίξερ με ελληνικό ρεύμα. όχι ένα που θα καεί από την πρώτη φρατζόλα ψωμί που θα βάλω να ζυμώσει.
 
Τα Κενγουντ είναι βρετανικής καταγωγής και τα θεωρώ αντάξια των επαγγελματικών.
Αν θελεις να επενδύσεις σε σταθερό μίξερ να επενδύσεις σε Κένγουντ. Έχει πολλά να διαλέξεις. Κάνε μια βόλτα στη σελίδας τους να βρεις τι σου ταιριάζει. Υπ'οπψιν, απόφυγε τα στρογγυλεμένα που θυμίζουν τα ΚΑ.
ΚΑ δοκίμασα στην Ισπανία (εκεί πάλι είναι του θερμομίξ) αλλά δεν μ'άρεσε. Φοβόμουν συνέχεια ότι θα ανατραπεί: βαριά κεφαλή, ελαφριά βάση. Επιπλέον μου φάνηκε ψεύτικη κατασκευή και έκανε έναν δαιμονισμένα τσιριχτό θόρυβο.
 
Καλά, θα τα βάζω σε spoiler όπως αυτή εδώ


Γιατί κοίταξες? Εγώ φταίω μετά?
Ελέφαντα όταν ξανάρθεις Ελλάδα στείλε μήνυμα στο φόρουμ σε μένα η στην Μπαχάρ να σου πούμε που θα πας να πάρεις αληθινή τούρτα αμυγδάλου. Αφού πρώτα την παραγγείλεις κάποιες ώρες πριν.
 
Α πα πα. Κανονικά πρέπει να τρέφομαι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με ενα φυλλαράκι μαρουλιού τη μέρα και δύο φυλλαράκια Κυριακάς και εορτάς που η κραιπάλη συγχωρείται. Άλλο αν δεν το κάνω και τρώω κανονικά προισπαθώντας να κρατώ κάποιο μέτρο. Τα γλυκά είναι η αδυναμία μου και το πάχος πάθος μου και μπορώ να φάω μια τούρτα στην καθησιά μου, οπότε ο μόνος τρόπος να το αποφύγω είναι να μην έχω τούρτα διαθέσιμη. Κάποτε έφτιαχνα, ευτυχώς τώρα έχω τεμπελιάσει και βαριέμαι τη ζαχαροπλαστική.

Σύμφωνα με την κυρία Μουτάφη, από τη στιγμή που δεν βουτυρώνεις τα μακαρόνια και ρίχνεις τη σάλτσα κατ' ευθείαν, η καρμπονάρα ας πούμε είναι ελαφρύ φαγητό. Ωραία, άρα μπορώ να φτιάξω με ήσυχη συνείδηση μια καρμποναρίτσα ή καλύτερα ένα μισόκιλο φετουτσίνι Αλφρέντο που το συζητήσαμε πρόσφατα.
 
Ελέφαντα όταν ξανάρθεις Ελλάδα στείλε μήνυμα στο φόρουμ σε μένα η στην Μπαχάρ να σου πούμε που θα πας να πάρεις αληθινή τούρτα αμυγδάλου. Αφού πρώτα την παραγγείλεις κάποιες ώρες πριν.
Και καμια μέρα ολόκληρη, μη σου πω...
 
Α πα πα. Κανονικά πρέπει να τρέφομαι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με ενα φυλλαράκι μαρουλιού τη μέρα και δύο φυλλαράκια Κυριακάς και εορτάς που η κραιπάλη συγχωρείται. Άλλο αν δεν το κάνω και τρώω κανονικά προισπαθώντας να κρατώ κάποιο μέτρο. Τα γλυκά είναι η αδυναμία μου και το πάχος πάθος μου και μπορώ να φάω μια τούρτα στην καθησιά μου, οπότε ο μόνος τρόπος να το αποφύγω είναι να μην έχω τούρτα διαθέσιμη. Κάποτε έφτιαχνα, ευτυχώς τώρα έχω τεμπελιάσει και βαριέμαι τη ζαχαροπλαστική.

Σύμφωνα με την κυρία Μουτάφη, από τη στιγμή που δεν βουτυρώνεις τα μακαρόνια και ρίχνεις τη σάλτσα κατ' ευθείαν, η καρμπονάρα ας πούμε είναι ελαφρύ φαγητό. Ωραία, άρα μπορώ να φτιάξω με ήσυχη συνείδηση μια καρμποναρίτσα ή καλύτερα ένα μισόκιλο φετουτσίνι Αλφρέντο που το συζητήσαμε πρόσφατα.
H Αλίκη έτρωγε και ένα μελομακάρονο μόνο ένα τα Χριστούγεννα, αντέχεις;
 
Θέλουμε Αλίκη να μαγειρεύει , Τόνυ υπάρχει;
 
Πίσω
Μπλουζα