Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

Τα Κενγουντ είναι βρετανικής καταγωγής και τα θεωρώ αντάξια των επαγγελματικών.
Αν θελεις να επενδύσεις σε σταθερό μίξερ να επενδύσεις σε Κένγουντ. Έχει πολλά να διαλέξεις. Κάνε μια βόλτα στη σελίδας τους να βρεις τι σου ταιριάζει. Υπ'οπψιν, απόφυγε τα στρογγυλεμένα που θυμίζουν τα ΚΑ.
ΚΑ δοκίμασα στην Ισπανία (εκεί πάλι είναι του θερμομίξ) αλλά δεν μ'άρεσε. Φοβόμουν συνέχεια ότι θα ανατραπεί: βαριά κεφαλή, ελαφριά βάση. Επιπλέον μου φάνηκε ψεύτικη κατασκευή και έκανε έναν δαιμονισμένα τσιριχτό θόρυβο.
να δευτερολογήσω κι εγώ για τα Kenwood. Το έχω από το 1999 που παντρεύτηκα, έχω φτιάξει τσουρέκια και τσουρέκια, ζύμες διάφορες κλπ δεν καταλαβαίνει τίποτα είναι σαν καινούργιο!!
 
Σας ικετεύω μην μιλάτε άλλο για σεράνο, τούρτες και σοκολατινες, μου δίνεται μαχαίρια στην καρδιά.
Με συγχωρείς αλλά κι εσύ με το "μου δίνεται " αντί " μου δίνετε" δίνεις μαχαιριά στην ορθογραφία!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προβληματιζόμουν που θα βάλω την ακόλουθη φωτογραφία. Τρώγοντας με τους διάσημους δεν μπορούσα να το βάλω γιατί πολύ απλά η σταρ δεν τρώει. Στο μας ανοίγουν το σπίτι τους πάλι δε μπορώ να το βάλω γιατί ουσιαστικά μας δείχνει μια μικρή γωνίτσα από την κουζίνα της. Δεν μας δίνει συνταγή. Βλέπουμε όμως την Μαρία Κάλας με απαράμιλλο στυλ (και εδώ) να κοσκινίζει μάλλον αλεύρι πάνω από ένα μίξερ της εποχής. Προσέξτε τον σχεδιασμό στα ντουλάπια της κουζίνας. Έχω την εντύπωση ότι είναι φώτο από το σπίτι που είχαν με τον Μενεγκινι.
IMG-3eb8bc3fd52d45db964cfaf0e9275d42-V.jpg
 
Όπως στις διαφημίσεις του 1950 που έδειχναν τις νοικοκυρές να κάνουν δουλειές στο σπίτι με φόρεμα εξόδου, κοσμήματα, μαλλί κομμωτηρίου και μια ποδίτσα τόση-δα και προφανώς τακούνια (που εδώ δεν φαίνονται).

Θεά η Κάλας, δεν το συζητώ, αλλά η σύλληψη της φωτογράφισης με έναν άνθρωπο σαν την Κάλας, μάλλον είναι αποτυχημένη. Να "δει το κοινό της" την Κάλας με ρούχα για το σπίτι; Δεν ξέρω αν το δεχόταν κανείς. Οπότε;

Αν την ήθελαν εντυπωσιακή και Αδιαφιλονίκητη μάλλον έπρεπε να την βάλουν να κάνει κάτι άλλο μέσα στην κουζίνα.

Σόρι αλλά ούτε αυτή η φωτο με πείθει έτσι.
 
Το μίξερ της Κάλλας μοιάζει με κοτόπουλο ή άλλο πουλερικό με το χερούλι για λαιμό και κεφάλι και τα χτυπητήρια για πόδια (έχουν και μπούτια).

Μιλώντας για πόδια, στις πληροφορίες μιας κασέτας με αποσπάσματα από την κλασσική ηχογράφηση της Κάρμεν με την Κάλλας του 1964 είχα διαβάσει αν και είχε ηχογραφήσει την Κάρμεν και είχε ερμηνεύσει αποσπάσματα σε ρεσιτάλ, δεν την είχε ποτέ παίξει τον ρόλο σε παράσταση όπερας διότι πίστευε ότι είχε χοντρούς αστραγάλους. Η κασέτα έχει πια αντικατασταθεί από διπλό CD που δεν λέει τέτοια πράματα, και τέτοιες πληροφορίες δεν τις πιστεύω πάντα, αλλά βλέποντας τις γάμπες της σ' αυτή τη φωτό και συγκρίνοντας τις με την υπέρκομψη εμφάνιση της υπόλοιπης, σκέφτομαι ότι ίσως ήταν αλήθεια.
 
Δεν ξέρει και να μετράει. Μακαρόνια 3 τυριά είναι η συνταγή. Το 4ο είναι προαιρετικό και λίγο.

Α, ναι και η ευκαιρία να μάθω κάτι που ποτέ δεν το κατάλαβα. Τι θα πει "πάρει 2 βράσεις"? "Ώσπου να πάρει βράση" το καταλαβαίνω, αν και απορώ γιατί απλώς δεν λένε "Ώσπου να αρχίσει να βράζει". Αλλά 2? Δηλαδή βράζει, σβήνουμε τη φωτιά για να πάψει και μετά την ξανανάβουμε για να ξαναβράσει? Δεδομένου ότι έμαθα να μαγειρεύω εν ΗΠΑις πάσχω από Ελληνική μαγειρική διάλεκτο. Αγγλικά δεν λένε ποτέ "until it takes 2 boilings" ("Boils" δεν μπορούν να πουν, σημαίνει άλλο πράμα)
 
Καλά που ήταν υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής. Αλλιώς θα έβαζε μεγάλο κουτί κρέμας. Αν και δεν μας λέει πόσα μανιτάρια έχει το πακέτο. Οπότε μπορεί το υγιεινό φαΐ να ήταν περισσότερο κρέμα αλα σαμπινιόν.

Από την πρώτη παράγραφο μαθαίνουμε ότι 1. Στην κουζίνα της κυριαρχούν σχεδόν τα πάντα, πράγμα λογικά αδύνατο. Πόσους κυρίαρχους να έχει μια κουζίνα? 2. Τα φρούτα, λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο φτιάχνουν άγευστα πιάτα. 3. Έχει πολλές σπεσιαλιτέ, πάλι λογικά αδύνατο. Αν ειδικεύεσαι σε πολλά πράματα δεν είναι σπεσιαλιτέ, είναι όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Υπάρχει όρος "ζενεραλιτέ"? 4. Τα μανιτάρια αλα κρεμ είναι παραδοσιακή μαγειρική συνήθεια στη χώρα μας.

Μια φορά την εβδομάδα μανιτάρια αλα κρεμ? Κάθε πότε μετράνε τη χοληστερίνη τους στον οίκο Αδαμοπούλου?

Τελικά θα μου πει κανένας τι θα πει "ώσπου να πάρει δύο βράσεις"?
 
Εξαρτάται πόσο κρατάει η μία βράση. Αν η μία βράση κρατάει 1 λεπτό τότε οι δύο βράσεις κρατάνε 1+1=2 λεπτά. Αν κρατάει 2 λεπτά τότε 2+2=4 λεπτά.
Είμαι εξυπνάκιας ε;

Εγώ έχω άλλη απορία. Αν η κυρία Αδαμοπούλου μαγειρεύει σπάνια μακαρόνια, βούτυρο κ.λ.π. όπως λέει στο τέλος τότε πως φτιάχνει μανιτάρια αλά κρεμ, που τα βάζει μάλιστα και πάνω σε πάστες όπως αναφέρει (ε μα έχει άδικο ο Ελέφαντας; ), μία φορά την εβδομάδα; Αν αυτό είναι σπάνιο τότε το συχνό πιο είναι;
 
πάντως εμένα οι σπεσιαλιτέ μου είναι οι γίγαντες και το σπετζοφάι ειδικά οι γίγαντες να τους φτιάξω να γλύφετε τα δάχτυλα σας. μέχρι και στη Σκωτία έφτιαξα γίγαντες (εκεί λέγονται butterbeans).
 
Σχετικό-Άσχετο αλλά δεν γνωρίζω πού να τα παραθέσω.
Με ποιές εργασίες είναι σχετικά τα παρακάτω:
1) Υδροθερμική επεξεργασία κεραμικών, πλαστικών και μεταλλικών υλικών σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον
2) Τεχνικός πεδίου μεγάλων επιφανειών


1) Λαντζέρης,
2) Οδοκαθαριστής
 
1) Υδροθερμική επεξεργασία κεραμικών, πλαστικών και μεταλλικών υλικών σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Οταν γλιστραει το πιατο απ'το χερι και γινεται θρυψαλα, τοτε ελα να μου πεις για απολυτα ελεγχομενο περιβαλλον.
 
Οταν γλιστραει το πιατο απ'το χερι και γινεται θρυψαλα, τοτε ελα να μου πεις για απολυτα ελεγχομενο περιβαλλον.
Ε είπα να το διασκευάσω.Παραθέτω την φωτογραφία (για το ελεγχόμενο περιβάλλον βλ. την επίβλεψη της συζύγου).
1644313504716.png
 
Εν τω μεταξύ και τις δύο προαναφερθείσες εργασίες τις έχουμε εκτελέσει πολλάκις στην στρατιωτική μας θητεία υπό την επίβλεψη βέβαια του(της) αρμοδίου(ας) υπαξιωματικού/αξιωματικού.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα