Πεθαίνω, λέμε!
Λίγο πολύ σαν τον elephada είμαι κι εγώ με τα τυριά. Μ' αρέσουν όλα ανεξαιρέτως, ακόμη κι η ξηρή μυζήθρα!
Όταν πρωτομπήκα σε σουπερ μάρκετ στη Γαλλία πριν από πολλά χρόνια (όχι κανά τεράστιο, ένα τυπικό σουπερμάρκετ του Στρασβούργου) και είδα το τμήμα των τυριών, κυριολεκτικά τα 'χασα από την ποικιλία! Περιττό να πω ότι έκανα έξτρα χώρο στη βαλίτσα για να βάλω όσα πήρα μαζί μου για Ελλάδα.
Α, και τώρα που λέμε και για την κατσικίσια, για σε τσιγκλίσω λίγο (επειδή ξέρω ότι φουντώνεις με κάτι τέτοιες καταστάσεις), μια συνάδελφος σε μια μάζωξη προ κορόνας, μας έβγαλε στο τέλος του δείπνου τα τυριά και τα φρούτα. Ανάμεσα στα τυριά ήταν ένα ωραιότατο κατσικίσιο, από αυτά που είναι μαστιχωτά μέσα και μυρίζουν κατσικίλα από εδώ μέχρι την Τρίπολη, πεντανόστιμο ωστόσο. Δεν της πήγαινε να ονομάσει το τυρί όπως είναι και λέει "δοκιμάστε και λίγο chevre!" Λες και θα άλλαζε η γεύση.....
@elephadas Η συγκεκριμένη φέτα Καλαβρύτων που παίρνω είναι αρκετά αλμυρή. Βέβαια μπροστά σε κάτι ξηρομερίτικες από μικρά τυροκομεία δεν πιάνει τίποτα στο αλάτι. Αλλά οι δικές μας ούτως ή άλλως είναι σκληρές και πολύ αλμυρές για να μπορούν να σταθούν σε πίτα. Αχ τι το ήθελα τώρα και το είπα; θα πω στη μανούλα να στείλει δέμα με το Κτελ.