Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

Η πολλή απελευθέρωση βλάπτει. Πώς λέμε, που έμαθε στη φυλακή τη φυλακή γυρεύει. Μετα τη δουλειά αυτή φτιάχνει το φαΐ. Ο αγαπημένος είναι κουρασμένος. Αυτή δεν είναι? Τουλάχιστον πλένει ο αγαπημένος τα πιάτα και τις κατσαρόλες μετά, που θα έχει ξεκουραστεί κι όλας?
 
Η μαγκιά, κυρία Ζαννίνου μου, είναι να ξέρεις να φτιάχνεις και τα σουδάκια! Με αγοραστά όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα υποτυπώδες προφιτερόλ.
 
Προφιτερόλ. Πού είναι ο @elephadas ;;;
Άμα έχεις φάει προφιτερόλ από το ζαχαροπλαστείο του Ζαβορίτη στα Άνω Ιλίσια δεν σε συγκινούν αυτά.

Σε τι διαφέρει η σοκολάτα "μπίττερ" από υγείας?
 
Σε τι διαφέρει η σοκολάτα "μπίττερ" από υγείας?
Το "μπίττερ" είναι αγγλικούρα προς εντυπωσιασμό. Το "υγείας" ακούγεται πολύ παλιακό, σχεδόν του κατηχητικού.
Ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τα τρόφιμα "βέγκαν" (ούτε καν χορτοφαγικά) σε σχέση με με τα "νηστίσιμα".
 
Η Ζαννίνου με χειροκίνητο μίξερ με γρανάζι κάνει τα προφιτερόλ; Γι'αυτό δεν ετοιμάζει αυτή τα σου, θα στραβώσει το γρανάζι με τη ζύμη πριν τα αβγά.
 
Τόσο θανατηφόρα είναι η μαγειρική της κας Βλαβιανού και τη θεωρεί όπλο?
Στο "Δείπνο Ηλιθίων" μαγείρεψε εκείνη ή φέραν catering?
Το θα πει "σφιχτός" κόκκορας? Να ήταν αγγλικά ("stiff cock") θα το καταλάβαινα, αλλά ελληνιστί?
 
Πολύ μας έχει επηρεάσει ο Βαλεντίνος ή Ουαλεντίνος. Διάβασες τον βιο του Αγίου Ουαλεντινου κιόλας Ελέφαντα.
 
Κυρία Πωλίνα μας, το προζύμι δεν είναι απλώς "βάζουμε λίγη μαγιά με νερό και ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει".

Για να φτιαχτεί προζύμι θέλει δουλειά πολλή.
Και να περάσουν μέρες πολλές, όχι σε λίγη ώρα.
Και κάθε φορά που θες να το χρησιμοποιήσεις να το προετοιμάζεις από την προηγούμενη μέρα.

Εκείνο που ΔΕΝ θέλει (αν θέλεις να φτιάξεις γνήσιο προζύμι) είναι μαγιά και ζάχαρη. Απλώς αλεύρι, νερό (κατά προτίμηση πηγής για να μην είναι χλωριωμένο), και τύχη (για να έχει η περιοχή που ζεις τους σωστούς μικροοργανισμούς).

Είχα φτιάξει παλιότερα, βέβαια είχα λίγο βοηθήσει την κατάσταση βάζοντας νερό στο οποίο είχα μουλιάσει σταφίδες γιατί η φλούδα τους είναι τίγκα στην άγρια μαγιά και στους λακτοβάκιλλους, που είναι το σημαντικότερο μικρόβιο του προζυμιού. Τις πρώτες λίγες φορές που έφτιαξα ψωμί βγήκε καλό. Αλλά σιγά σιγα έγινε όλο και πιο άνοστο γιατί τα μικρόβια από τις σταφίδες αντικαταστάθηκαν από τα μικρόβια της περιοχής και δεν ήταν της προκοπής. Ξέχναγα και να το ταΐσω και ψόφησε.
 
Αυτό δεν είναι το πιάτο μου. Εϊναι η γαβάθα μου. Αν και με 2 μαρούλια και μάλιστα μεγάλα δεν αρκεί γαβάθα. Θέλει λεκάνη.

Δεν ήξερα ότι στην τονοσαλάτα ή κοτοσαλάτα ο τόνος ή το κοτόπουλο είναι προαιρετικά. ("Για όσους θέλουν"). Ο ανόητος νόμιζα ότι η τονοσαλάτα έχει οπωσδήποτε τόνο και η κοτοσαλάτα κότα. Ειδικά τότε που δεν υπήρχαν τα ψεύτικα κρέατα που έχουμε τώρα (μπλιαχ).

Η εικόνα δείχνει τονοσαλάτα αλλά τα άσπρα κυβάκια τι είναι? Δεν μας είπε για κρουτόν στη συνταγή.

Μιλώντας για συνταγή, σιγά τη συνταγή. Μια χαρά είναι η σαλάτα της, αλλά με ελάχιστα υλικά και εκτέλεση "Πλύντε τα και κόφτε τα κομματάκια" χρειαζόταν συνταγή?

Ο συντάκτης μας πληροφορεί ότι απαγορεύονται δια ροπάλου τα απαγορευμένα. Κι εγώ που νόμιζα ότι απαγορεύονται τα επιτρεπόμενα. Αν και το ρόπαλο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό αφού και το γλυκό της θα φάει και στα ιταλικά εστιατόρια θα πάει. Κάτι σαν εμένα, που είμαι πρακτικά μόνιμα, 23 ώρες τη μέρα θα έλεγα, σε αυστηρή δίαιτα την οποία μόνο διακόπτω για να φάω και μετά την ξαναρχίζω.

Στην κουζίνα μπήκε αλλά ποδιά δεν έβαλε, ας της το ζήτησαν.

Οι "πλούσιες"σαλάτες δεν είναι ακριβώς υγιεινές και διατητικές. Αν είναι τίγκα στο μπέικον και στις διάφορες σάλτσες με μπλε τυρί και μαγιονέζα και τέτοια σε κάνουν χοντρύτερο από τις χορτοφάγες αγελάδες που μνημόνευσε η Πάστα Φλώρα στην "Τρελλή τρελλή οικογένεια"
 
Όσο πιο ανθυποστάρ τόσο πιο άκυρη και η συνταγή.
 
Με τη φλούδα το βάζει το αβοκάντοστη σαλάτα? Έτσι μοιάζει στη φωτογραφία. Χώρια που δεν εξηγεί ότι ένα αβοκάντο το κόβει το άλλο το βάζει στη σως.

Αν μεταφράζω σωστά στο μίξερ - όχι σε μπλέντερ - βάζει αβοκάντο (με τη φλούδα και το κουκούτσι), άνηθο, ραπανάκια, λίγες ελιές πράσινες (με τα κουκούτσια), 2 κρεμμυδάκια φρέσκα άκοφτα (με τις ρίζες?), χυμό λεμονιού, worcestershire sauce και ταμπάσκο και τα χτυπάει (με ποιο εξάρτημα?) και στο τέλος την κρέμα. Αν και μια πιο κυριολεκτική ανάγνωση της συνταγής λέει ότι στο μίξερ βάζει όλα τα "υλικά", όρο που μόλις χρησιμοποίησε για το μαρούλι και το καρότο, οπότε ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. άρα και μαρούλι και καρότο μπαίνουν στο μίξερ εκτός της κρέμας που μπαίνει στο τέλος. Εγώ γιατι βλέπω στη φωτογραφία ραπανάκια και ελιές ακέραια?

Συμπέρασμα: Όταν λέει ότι δεν τα πάει καλά με τη μαγειρική δεν είναι από μετριοφροσύνη. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν τα πάει καλά.
 
Η συνταγή ήταν τόσο νόστιμη που την έφαγε η μαρμάγκα :)

Γιατί να βάλουμε ραδίκια του βουνού τις ημέρες της νηστείας? Δεν είναι νηστίσιμο το σπανάκι?

Χτες έφτιαξα σπανακόπιτα. Ωραία βγήκε.
 
Πίσω
Μπλουζα