Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

συνταγή με κονσέρβα την κάνω κι εγώ. μαγκιά είναι να την κάνεις "from scratch" που λένε κι οι Αμερικάνοι.
 
Ναι αλλά τότε θέλει πραγματικό μαγείρεμα, όχι "ανοίγουμε κονσέρβα κι ανακατεύουμε τα υλικά"

Η mozzarella δεν χρησιμοποιείται στη μεξικάνικη κουζίνα.

Οι 3 ευμεγέθεις ελιές, που δεν αναφέρονται στα υλικά, μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία διακόσμησης, οπότε εντάξει. Αλλά βλέπετε πουθενά ανοιχτόχρωμα φύλλα μαρουλιού στη φωτογραφία? Το χορταρικό είναι σκουρότατο.
 
Πώς καταφέρνει και βγάζει την άμμο από τα πράσα όταν τα κόβει σε ροδέλες? Φτιάχνω συχνά σούπα με πράσα, πατάτα και σκόρδο, και θέλουν πολύ πλύσιμο ένα-ένα στρώμα για να φύγει το οικοδομικό υλικό.
 
Όλες οι άλλες κυρίες, από διάφορα περιοδικά υποθέτω, μας προτείνανε πράγματα που φτιάχνανε οι ίδιες. Η κα. Μπάρμπα μας δίνει συνταγή της μαμάς της. Ούτε μαρουλοσαλάτα δεν κάνει η ίδια?

Μπακλαβά, ραβανί, γαλακτομπούρεκο και μπαμπά (σαβαρέν δηλαδή) έχω φτιάξει πολλές φορές σε προϊντερνετικές εποχές. Καταϊφι δοκίμασα μια φορά και ήταν τέτοια καταστροφή που δεν ξανααποπειράθηκα. Ξετυλίχτηκαν, έγιναν μια μάζα, και με το σιρόπι έγιναν σαν γλυκός φιδές. Πανωλεθρία. Σαραγλί δεν θυμάμαι τι είναι, πάω να δω... Είδα. Παναγίτσα μου πόσο βούτυρο θέλει!
 
Παραδοσιακός με κολοκύθια, με κιμά γαλοπούλας και γάλα με λίγα λιπαρά; Όχι κουκλίτσα μου, ο παραδοσιακός μουσακάς σε στέλνει κατ'ευθείαν για μπαλονάκι.
 
Μπα? Πρώτη φορά διαβάζω τέτοια συνταγή για μπεσαμέλ. Πάντα ξέρω ότι κάνεις ένα roux με το βούτυρο και το αλεύρι, μετά προσθέτεις το γάλα κι όταν είναι έτοιμη και κατέβει από τη φωτιά τα αυγά. Υποτίθεται ότι έτσι κινδυνεύεις να σβολιάσει, γι' αυτό κάποιες συνταγές λένε μπαιν μαρί, αλλά σε χαμηλή φωτιά ποτέ δεν μου έχει σβολιάσει.

Ποιος της είπε ότι ο κιμάς γαλοπούλας έχει λιγότερες θερμίδες από κιμά μοσχαριού? Εξαρτάται από το πόσο % λίπος έχουν. Υποτίθεται ότι το λίπος της γαλοπούλας είναι λιγότερο ανθυγιεινό αλλά από θερμίδες ίδια είναι.

Αυτό το άνοστο κατασκεύασμα δεν είναι μουσακάς. Καλύτερα να μην τον κάνεις και να φας τα κολοκυθάκια βραστά.
 
Ακόμη κι εγώ που είμαι άσχετη από μουσακά (δεν μου αρέσει άρα δεν φτιάχνω) ξέρω ότι τα κολοκυθάκια είναι τελείως άσχετα με το φαγητό. Ο δε κιμάς γαλοπούλας με ισοπέδωσε.
@elephadas Δε μου έχει σβωλιάσει ποτέ μπεσαμέλ γιατί από την ώρα που ρίχνω το γάλα στο roux (βασανιστικά αργά) χρησιμοποιώ το σύρμα κι όχι κουτάλα. Εννοείται πάντα σε χαμηλή σε φωτιά.
 
Τώρα μάλιστα το μενού έχει και Κώστα Χαρδαβ(δ)έλα... αλλά έπρεπε να κάνει συνταγή με σαρδέλα για να κάνει ρίμα.
 
Η κορη μου λεει οτι καλυτερο φαγητο απο το σπανακορυζο δεν υπαρχει και το φτιαχνω συχνα για χαρη της.
Δεν το απεχθανομαι, αλλα δεν ανηκει και σ' αυτα που μου αρεσουν. Αντιθετα, τρελαινομαι για λαχανορυζο. Εσενα σου αρεσει;
Λαχανόρυζο έφαγα για μία και μοναδική φορά στη ζωή μου στο στρατό. Δεν ξέρω αν όντως ήταν νόστιμο ή αν είχα λαλήσει από την πείνα και την κούραση από την άσκηση που είχε προηγηθεί. Ήταν και σουπέ και ζεστούτσικο και έφαγα δύο πιάτα και μισό ψωμί. Όλοι με κοιτούσαν σαν ούφο.
 
Πίσω
Μπλουζα