Ο Αη Βασίλης ήρθε νωρίτερα!

(για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μπορούσα να εισάγω κείμενο στο προηγούμενο ποστ) 

το ανιψάκι μου ενώ χαϊδεύει την ψιψίνα μου,το Φραγκοκάστελο άνευ Δροσουλιτών, και το φοινικόδασος της Πρέβελης και οι εκβολές του Κουρταλιώτη από ψηλά. 
 
εδώ βλέπουμε μια αραχνίτσα μεγέθους καβουριού η οποία είχε φτιάξει ιστό κατά πλάτος του μονοπατιού, μια λιμνούλα, ένα μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς,κοντά στην Βιάννο, τον Χούτζι (σκυλάκος) πάλι το μνημείο, και τα "καντήλια", μια εκκλησία που έχει 363 καντήλια, που αντιπροσωπεύουν τις ψυχές των εκτελεσθέντων.  Στην Άρβη το μοναδικό μέρος της Κρήτης που καλλιεργούνται μπανάνες.Όλες τραβηγμένες σε παλιά Kodacolor Gold 100 & Fujicolor Superia που βρήκε ένας φίλος μου στο Δήμητρα (ιδέ αντίστοιχο νήμα) και ήταν της προηγούμενης διευθύντριας όταν τραβούσε ακόμα με φιλμ, όπως βλέπουμε οι φώτο μια χαρά!

96750024.JPG

96750033.JPG

96750035.JPG

96760017.JPG

96750036.JPG

96750010.JPG
 
Εξαιρετικό topic 1@Uskoke[/USER] ! Ξεκινώντας να διαβάζω από την τελευταία σελίδα, αρχικά νόμιζα πως οι φωτογραφίες είναι όντως ρετρό - μετά το πήρα απ'την αρχή! Απίστευτη η αίσθηση που δίνει το φιλμ. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μία αναλογική φωτογραφική επίσης Nikon που δεν είχα ακόμη τον χρόνο να περιεργαστώ αλλά μου δίνεις έναυσμα (η μεγάλη διαφορά βέβαια είναι ότι εγώ δεν έχω καμία πείρα με αναλογικές). Καλές λήψεις!

 
ευχαριστώ πολύ κυρία Χαρίτου!κι εγώ σχεδόν μετά από μια 15ετία τραβηγματος αποκλειστικά με ψηφιακές τα είχα ξεχάσει σχεδόν όλα!όχι, όλες οι φώτο είναι φρέσκες, η μηχανή είναι ρετρό, αν και καινούρια NOS (New Old Stock) που βρήκα σε ένα φωτογραφείο εδώ, έχει ένα ράφι με αναλογικές. εύκολο είναι να τραβάς με έγχρωμο αρνητικό, όλα τα συνοικιακά φωτογραφεία εμφανίζουν, αν και κανείς δεν τυπώνει πια, δίνεις κάτι παραπάνω και στις σκανάρουν. slides δυστυχώς μόνο στα κεντρικά των ΑΘηνών. Α/Μ μόνο στο χέρι εκτός αν πάρεις χρωμογενικό που εμφανίζεται κανονικά στα φωτογραφεία (Ilford XP2 πχ.) δυστυχώς ο μόνος τρόπος να τυπώσεις σωστά Α/Μ είναι είτε με παραδοσιακό σκοτεινό θάλαμο, ή με πανάκριβο επαγγελματικό εκτυπωτή, που αλλάζεις τα έγχρωμα μελάνια με γκρι. ούτε τα φωτογραφεία δεν τις εμφανίζουν σωστά. εκτός αν είναι κανείς πλούσιος να πληρώνει χεράτη εμφάνιση. ελπίζω να μην σε αποθαρρύνω. οι πρώτες φώτο σίγουρα θα αποτύχουν (κοίτα τις δικές μου) αλλά μαθαίνεις αναγκαστικά μιας και δεν έχεις τις ευκολίες του ψηφιακού. θα βοηθούσε και ένα παλιό βιβλίο για φωτογραφία . 

εδώ βλέπουμε ένα δέντρο στην εκδρομή αυτή, το τέμπλο του ναού, ακουστικό σύστημα φτιαγμένο με σταμνιά χτισμένα στους τοίχους και ένα δέντρο που έχουν ζωγραφίσει φατσούλα πάνω του, στην γειτονιά μου.

96750034.JPG

96750011.JPG

96750017.JPG

96760027.JPG
 
έχω βάλει στο μάτι μια υπέροχη Canon EOS 30 με έναν καταπληκτικό φακό USM 24-80 (USM-UltraSonicMotor-υπερηχητικός κινητήρας)review της μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://www.ephotozine.com/article/canon-eos-30-film-slr-review-4380    είναι ολοκαίνουρια και θα μου την δώσει είπε 300 €.Θα δώσω την παλιά μου όπου και όπως και όσο μπορώ και θα δω τι θα κάνω. Θα δώσω την κόμπακτ ψηφιακή μου και την ψηφιακή βιντεοκάμερα στο μικρό μου ανιψάκι μιας και όλοι τραβάμε πλέον με τα κινητά. Και εφόσον η αδερφή μου (και πολύ σωστά) δεν του παίρνει κινητό γιατί θα παίζει όλη μέρα-είναι πολύ μικρή για να κάνει κράτει.  Επίσης σύντομα θα παραγγείλω καινούριο μεγεθυντήρα με φακό να ξαναχτίζω σιγά σιγά τον σκοτεινό θάλαμο. Μιας και πληρώθηκα από την δουλειά του "Δήμητρα" (ιδέ αντίστοιχο νημάτιο). Και θα μου πει κανείς γιατί δεν παίρνεις ψηφιακή;Λοιπόον η πιο φτηνή σχετικά αξιοπρεπής dSLR είναι  η d3400 πολύ γνωστής ιαπωνικής εταιρείας Αυτή όμως κάνει 400€ απολύτως μετρητοίς (ή με πιστωτική κάρτα-επουδενί δεν θέλω να μπλέξω με πιστωτικές κάρτες και μάλιστα για χόμπι και όχι κάτι απαραίτητο).ένα το κρατούμενο που λέει και ο λογιστής μου. Διάβασα λοιπόν στο καταπληκτικό φόρουμ (ψηφιακής) φωτογραφίας dpgr για ένα χρήστη που πήρε την ολοκαίνουρια σούπερ ντούπερ d3400 και είχε ένα καμμένο πίξελ η οθόνη. (άσπρο). και του λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η εταιρεία δεν κάνει αντικατάσταση για ένα πίξελ!Και καμία άλλη εταιρεία γενικότερα!Αν δεν ήταν το θέμα των χρημάτων ίσως και να την έπαιρνα ακόμη και με το (εν δυνάμει) καμένο πίξελ αλλά money makes the world go around που λένε και οι Αμερικάνοι...σημειωτέων ότι την Κάνον μπορώ να την πάρω με δόσεις σιγά-σιγά...μιας και ο φωτογράφος γνωστός και είπε θα φέρει φιλμ slides!Καλά θα μου πείτε την σημερινή εποχή ασχολείσαι με αυτά;Εγώ παιδιά το φιλμ το έζησα μέχρι την δύση του και είναι ρετρό για μένα...Επίσης η Κάνον (ήταν) made in Japan ενώ τώρα ξέρουμε που κατασκευάζεται η 3400...    https://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=70966.msg835496#new
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδιά αν δείτε το φιλμ που έβγαλε τις φώτο αυτής της σελίδας δεν θα το πιστεύατε!ήταν ληγμένο και έχει θολώσει δηλ. τα μη εκτεθειμένα μέρη του δεν ήταν τελείως διάφανα.προφανώς από την ραδιενέργεια υπόβαθρου. και όμως τι ωραίες φώτο! https://www.cnet.com/products/canon-eos-30-slr-camera-35mm/        

  https://www.canva.com/learn/film-photography-not-dead-8-reasons-go-analog-increasingly-digital-world/

έδωσα στην μικρή ως γνωστόν την κόμπακτ και την βιντεοκάμερα και πέταξε από την χαρά της μιας είχα φέρει για την μεγάλη μια κόμπακτ Nikon από Σκωτία μέχρι που πήρε κινητό και την βαρέθηκε. Το καλό με τις ψηφιακές είναι ότι μπορεί το παιδί να τραβάει ότι μπούρδες θέλει και μετά να τις σβήνουμε, χωρίς κόστος. (Γιατί στην αρχή θα τραβάει μπούρδες).Ο φωτογράφος που πήρα την μηχανή είπε θα φέρει φιλμ slides εγώ του είπα αν μπορεί να φέρει Velvia 50 άρι που είναι καταπληκτικό. 

Καλά, σήμερα είναι η τυχερή μου μέρα. Πήρα τελικά την Canon EOS 30, όπως είπα αλλά τα λεφτά μου δεν φτάνανε και για φιλμ. Και είχα αφήσει στην NIkon στην στάση 11.και το τύλιξα ξεχνώντας ότι η Nikon τραβάει και τον οδηγό του φιλμ μέσα στην κασέτα!Πώς να το κάνω που δεν έχω το ειδικό μαραφέτι που τραβάνε τον οδηγό του φιλμ έξω από την κασέτα; Μετά από αρκετή σκέψη βρήκα ένα μεταλλικό δεματικό που ήταν αρκετά εύκαμπτο, στράβωσα την άκρη του με την πένσα, και μετά από αρκετές προσπάθειες έβγαλα έξω τον οδηγό (αφού τον στραπατσάρισα λίγο).Πως όμως προωθείς το φιλμ μετά από τις ήδη εκτεθειμένες στάσεις, χωρίς διπλοέκθεση; σκέπασα λοιπόν το φακό με δυο μαύρες μπλούζες, τα έβαλα όλα στο χειροκίνητο και τράβηξα τις φώτο "με το καπάκι" που λέγαμε παλιά για το γνωστό ερασιτεχνικό σφάλμα, και ιδού!

IMG_20190928_174730451.jpg

IMG_20190928_174742430.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα από την μηχανή:αξίζει τα λεφτά της μέχρι λεπτό ( έκανε 900 € κανονικά αλλά έμεινε στο ράφι όπως το τωρινό αφεντικό της, την πήρα 300 € με δόσεις) ήταν όντως ολοκαίνουρια, την πήρα σε μια εκδρομή στον Ομαλό, είναι σχεδόν τελείως αθόρυβη, έχεις την εντύπωση ότι τραβάς με ψηφιακή. Τώρα από δυνατότητες έχει ότι θα περίμενε κανείς από μια enthusiast μηχανή!κλείδωμα καθρέφτη, έλεγχο βάθους πεδίου, πολλαπλά σημεία εστίασης, πολλούς τρόπους λειτουργείας, exposure bracketing, και γενικά άπειρες δυνατότητες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ερασιτέχνη. Ο φακός της είναι εξαιρετικός αν και έχει πλαστική μοντούρα μιας και ερασιτεχνική χρήση και το πιο πιθανό ο κάτοχος να μην τον αλλάζει συχνά ή και ποτέ μηχανή made in japan φακός taiwan. Η εστίαση γρήγορη αθόρυβη και ακριβής. Πάντως αν όλες αυτές οι δυνατότητες περνούσαν σε ψηφιακή και μάλιστα full frame θα έκανε πάνω από 3000 €.Άντε και θυμήθηκα τα νιάτα μου:που ήρθε η θεία μου από τον Καναδά με την περίφημη Minolta ήταν τότε ότι ήταν η δικιά μου πχ το 2007 που σταμάτησε η παραγωγή της. Δηλ. της θείας μου ήταν επίσης enthusiast.
 
παιδιά σήμερα δοκίμασα το περίφημο eye control τρομερό!είναι η μηχανή σαν να διαβάζει την σκέψη σου. έχει η μηχανή 9 σημεία εστίασης και ανιχνεύει με υπέρυθρο ανιχνευτή ποιο από τα  9 κοιτάς, μέσα από το σκόπευτρο και σε αυτό εστιάζει! θέλει "καλιμπράρισμα" πρώτα δηλ. να "μάθει" η μηχανή το μάτι σου και μπορεί μέχρι πέντε διαφορετικά άτομα να γίνει. ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή η (ακριβή) τεχνολογία δεν πέρασε στις ψηφιακές. ρύγκαρ θυμάσαι που με πείραζες που η μηχανή μου ήταν απ το Lidl; Και αυτή ήταν καλούτσικη, μεταλλικό σώμα, αισθητήρας Sony, φακός Pentax αλλά καμιά σχέση με την Canon, η μέρα με τη νύχτα (όπως και με την Nikon).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
PICT0158.JPGPICT0089.JPGPICT0160.JPG
ένα πηγάδι που είχε μέσα βατραχάκια, μια υπεραιωνόβια ελιά, και μια ψιψίνα. η α/μ t-max 400 εμφανισμένο στο χέρι, φυσικά.οι έγχρωμες fuji velvia 100 ληγμένο από το 2012, νομίζω. όλες με την canon eos 30 τα slides δεν έχουν πολύ καλά χρώματα, σκαναρισμένα, σε σχέση με την αυθεντική διαφάνεια.
 
Προβολή συνημμένου 200358Προβολή συνημμένου 200355Προβολή συνημμένου 200357
ένα πηγάδι που είχε μέσα βατραχάκια, μια υπεραιωνόβια ελιά, και μια ψιψίνα. η α/μ t-max 400 εμφανισμένο στο χέρι, φυσικά.οι έγχρωμες fuji velvia 100 ληγμένο από το 2012, νομίζω. όλες με την canon eos 30 τα slides δεν έχουν πολύ καλά χρώματα, σκαναρισμένα, σε σχέση με την αυθεντική διαφάνεια.
Που είναι αυτή η ελιά; Κανέναν φουρόγατο να φωτογραφήσεις :)
 
σε μια εκδρομή του ορειβατικού (τώρα σε φώτισα με λάμπα 500 άρα :p)ο φουρόγατος μάλλον δύσκολο. μια τέτοια ελιά έχουμε στο χωράφι μας με κουφάλα που χωρά άνετα 2 άτομα (είχαν μπει ο πατέρας μου και ο θείος μου παιδιά όταν βομβάρδιζαν οι ναζί δηλ. πριν 70 χρόνια) αλλά επειδή έχει πάρα πολλά "ξεφυσίδια" που λέμε στην Κρήτη δηλ. λαίμαργα πρέπει να τα κόψω με το αλυσοπρίονο για να την βγάλω φωτογραφία. Προσπάθησα να την βγάλω φώτο αλλά δεν φαινόταν τίποτα, ήταν τελείως κρυμμένη από τις παραφυάδες που είπα πριν.η γάτα αυτή είναι η δικιά μου η Ζουζού και βγήκε με την Canon ενώ η ελιά με την Nikon.

1.JPG2.JPG3.JPGκαμπάνες εκκλησίας, μια γκρεμισμένη εκκλησία, και η αρχή του μονοπατιού Ε4.(ένα από τα κακά της αναλογικής φώτο είναι ότι μέχρι να τελειώσει το φιλμ, μέχρι να μαζέψω αρκετά για να τα στείλω Αθήνα, μέχρι να πάνε, να εμφανιστούν και να ρθουνέ, έχω ξεχάσει τι και που είναι ενώ με τις ψηφιακές και GPS κλπ. και τις σύγχρονες ευκολίες είναι πιο εύκολο μιας και το βράδυ που γυρνάς σπίτι τις βλέπεις ήδη (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;).
 
IMG_20191207_0001.jpg
θα αναρωτιέστε πως πήρα την "πετριά" και αποφάσισα να ασχοληθώ με την κλασσική φωτογραφία τώρα που τα πάντα σχεδόν είναι ψηφιακά. λοιπόν όταν ήρθαν οι Καναδοί συγγενείς μας το μακρινό '85 η θεία μου Χριστίνα είχε την καταπληκτική, πανάκριβη και καινοτόμο Minolta Maxxum 7000. Ήταν η πρώτη ρεφλέξ AF, με motordrive, τελείως αυτόματη (δηλ. με ηλεκτρικές επαφές στον φακό-όχι πια μηχανικό διάφραγμα-κάτι τελείως αυτονόητο σήμερα, αλλά πρωτοφανές τότε) και εξολοκλήρου λειτουργούσα με μπαταρίες. Μου φέραν τότε και την Freedom II, μια κόμπακτ πρωτόγονη με τα σημερινά δεδομένα αλλά καταπληκτική για τότε (δεν είχε καν οθόνη!) με AF & DX κωδικοποίηση του φιλμ (κάτι επίσης πρωτόγνορο μιας και μέχρι τότε όλα αυτά γίνονταν manual). Από τότε λοιπόν το όνειρο μου ήταν να αποκτήσω μια μηχανή enthusiast για φιλμ! Επίσης το ανωτέρω βιβλίο το οποίο μου χάρισε η αγαπημένη μου θεία Γιωργία (αδερφή της προαναφερομένης Χριστίνας) και με μύησε, θεωρητικά τουλάχιστον, στην κλασσική φωτογραφία και στον σκοτεινό θάλαμο. Θάλαμο το οποίο ελπίζω να αξιωθώ να ξαναφτιάξω να έχουν και την εμπειρία τα ανιψάκια μου.
 
PICT0260.JPGPICT0289.JPGPICT0302.JPG
ελπίδα...σε Α/Μ το ίδιο σε έγχρωμο το τέμπλο μιας εκκλησίας όλα στα Καπετανιανά στα Αστερούσια στα νότια του νομού Ηρακλείου. Kodak T-Max 400 & Kodacolor 200.ως συνήθως Canon EOS 30.
 
ρουβας1.JPG
ένα μνημείο στο δάσος του Ρούβαρουβας2.JPG
η αφεντομουτσουνάρα μου σε έναν τεράστιο πλάτανο στο δάσος του Ρούβαρουβας3.JPG
μια χήνα στη λίμνη του Βότομου
ως συνήθως canon eos 30 kodacolor 200
 
Προβολή συνημμένου 202198Προβολή συνημμένου 202199Προβολή συνημμένου 202200
ελπίδα...σε Α/Μ το ίδιο σε έγχρωμο το τέμπλο μιας εκκλησίας όλα στα Καπετανιανά στα Αστερούσια στα νότια του νομού Ηρακλείου. Kodak T-Max 400 & Kodacolor 200.ως συνήθως Canon EOS 30.
Αυτη η φωτογραφια της εκκλησιας με θυμησε την σκηνη απο την φοβερη σειρα του λειβαδιτη ΄''οι ιεροσυλοι'' με τους σπυρο μαβιδη (στο ρολο του Λευτερη Μακρακη) και Δημητρη Μυρατ (στο ρολο του γερμανου αρχαιολογου Hans Goerige) που κλεβουν την εικονα ''Βασιλισσα των προφητων'' απο την Αγια Τριαδα της Ιου.

ηηη.jpg
 
IMG_20200127_191052.jpg
από σήμερα είμαι κάτοχος ενός Meopta axomat II όπως βλέπετε με όλη του την προίκα. πάρα πολλά χαρτιά από 9Χ13 μέχρι και 40Χ50 τα πιο πολλά Orwo VEB (VolksEigeneBetrieb) Fotopapierwerk Dresden άρα Ανατολική Γερμανία άρα πάνω από 30 χρόνια!μερικά Ilford και ένα-δυο AGFAץ. Επίσης ένα κουτί που κάνει αυτόματη έκθεση του χαρτιού με το να μετράει το ανακλώμενο φως με φωτοαντίσταση!τρεις λεκάνες αυτό αριστερά πρέπει να είναι χαρτί σε ρολό και πάνω δεξιά Canon είναι ο φωτογραφικός μου εκτυπωτής που θα έχω για τα έγχρωμα.
 
Εξαιρετικά αποκτήματα! Μπράβο Uskoke. Είχα δουλέψει σε Meopta. Ένα διάστημα έψαχνα σαν τρελλή να βρω μηχανήματα για να φτιάξω έναν σκοτεινό θάλαμο στο πατρικό μου. Έμεινα με την επιθυμία...
 
ευχαριστώ πολύ Κάμπια τα ανιψάκια μου εννοείται ότι ξετρελάθηκαν και θα τα κάνω βοηθούς μου γιατί δεν θα χουν ευκαιρία να το ξαναδούν αυτό μάλιστα η μεγάλη μιλούσε με μια φίλη της και ...ντρεπόταν να πει ότι ο θείος μου εμφανίζει ένα φιλμ λες και είμαστε στον 19ο αιώνα και τους εξήγησα ότι η φωτογραφία σχεδόν επί ενάμιση αιώνα βασιζόταν στο φιλμ και το ψηφιακό είναι σχετικά πολύ πρόσφατο.μάλιστα μέσα σε όλα αυτά τα πακέτα είχε και χαρτί επαφής πολύ αργό χλωριούχο άργυρο και στο καθένα είχε σημειώσεις στα γερμανικά με τον χρόνο έκθεσης κλπ.που έχω εν μέρει αποκρυπτογραφήσει επίσης καρτονέ χαρτί διπλού πάχους και graded!(όχι multigrade που μόνο βγαίνει σήμερα!)>
 
IMG_20200314_151301.jpg
Εδώ βλέπετε τον ταπεινό μου σκοτεινό θάλαμο στην αποθηκούλα χτες ήρθε δέμα από Αθήνα και τον έστησα τύπωσα 4 φώτο σε 13Χ18 Αν.Γερμανίας με πολύ καλά αποτελέσματα για φως μια απλή κόκκινη λάμπα LED οι λεκάνες η μια ήταν τρύπια και χύθηκε η μισή στερέωση επίσης οι λαβίδες είναι πλαστικές με μυτερή αιχμή και μου γρατσουνίσαν το χαρτί πήρα τον Ilford Multigrade εμφάνιση χαρτιού (δεν υπάρχει κι άλλος) και τον απλό στερέωση Ilford που κάνει και για φιλμ και για χαρτί ριζόχαρτα για φιλμ καθώς και εμφάνιση 2 slides (από Οκτώβριο!) μαζί με τα χαρτιά είχε και επαφής (με ιωδιούχο άργυρο-τα κανονικά έχουν χλωριούχο και τα φιλμ βρωμιούχο) που είναι πολύ λεπτόκοκκο και με θερμή απόχρωση και είναι καλό για πορτραίτα, ανυπομονώ να το δοκιμάσω. μαρζέρ δεν είχανε και μόνο ένας άλλος έχει αλλά 144 €!!!Άουτς. Χωρίς μαρζέρ λοιπόν και χωρίς σταμάτημα (αφού μια λεκάνη είναι τρύπια και την πέταξα).επίσης προς το παρόν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω χαρτιά multigrade μιας και ο μεγεθυντήρας δεν έχει συρτάρι για φίλτρα, υπάρχει σετ φίλτρων με φορέα που βιδώνει στον φακό αλλά μόνο Γερμανία και 99 € Άουτς!
άρα περιμένω μέχρι να τελειώσουν τα graded και να μαζέψω και λεφτά και τότε παραγγέλνω από Γερμανία.
 
IMG_20200316_0002.jpgIMG_20200316_0003.jpgIMG_20200316_0001.jpg
(καλούτσικα για πρώτη προσπάθεια)
ο γιος του ξαδέρφου μου με την κοπέλα του
η αφεντομουτσουνάρα μου και η νονά μου
(στον γάμο του γιου της ξαδέρφης μου)
ο γαμπρός σ αυτόν το γάμο με τη νύφη
όλα τυπωμένα σε αγνώστου ταυτότητος 13Χ18 RC χαρτί, πιθανώς Ilford μιας και ανατολικά μπλοκ μόνο FB.
είχε βάλει ο παλιός ιδιοκτήτης 2 πακέτα χαρτί στο ίδιο κουτί. το ξόδεψα (το ένα) και έβαλα στην μαύρη του σακούλα τα χαρτιά ενός άλλου πακέτου που τα είχε αφήσει "ορφανά" και μαυρίσαν στις άκρες.
έχω χαρτιά να φαν κι οι κότες να πειραματιστώ πριν περάσω σε πιο σοβαρές δουλειές και μεγέθη (20Χ25, 24Χ30,30Χ40,40Χ50)
έχω ένα τεράστιο πακέτο Agfa 20Χ25.ένα τεράστιο ρολό Agfa πάλι 20Χ25. Μπόλικα ανατολικογερμανικά διάφορων τύπων. κάποια ξέμπαρκα Ilford multigrade&graded. καθώς και ένα τσίλικο πακέτο Ilford Multigrade IV. Σειρά έχουν μαρζέρ και/ή σετ φίλτρων για φακό. Μπόλικα χημικά 1 λίτρο εμφάνιση χαρτιού (ilford multigrade) 1 λίτρο στερέωση (Ilford rapid fixer) μπόλικα αρνητικά και πολύ διάθεση για πειραματισμό. πως να περάσει η ώρα της αναγκαστικής κλεισούρας με τον κωρονόϊο! και ο ορειβατικός ακόμη έκλεισε και ηλεκτρολογικές δουλειές μηδέν!όλα σταμάτησαν.
 
Πίσω
Μπλουζα