Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

Οπότε ο Αλεξ το κάνε από ζήλεια για την Μαγδα.
 
H περίεργη φωνή που τηλεφωνεί στον Νικόδημο είναι του Άλεξ. Του το ομολογεί ο ίδιος ο Άλεξ επάνω στο καράβι στο επεισόδιο που αναχωρούν για την Ύδρα.

Όμως νομίζω δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποιον ανήκε η φωνή στο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Μπέκας μετά τη δολοφονία του Τιμόθεου. Παρότι ο αστυνόμος στη συνέχεια θα αναρωτηθεί ποιος ήθελε να του ανοίξει τα μάτια, εντούτοις νομίζω δε μάθαμε ποτέ ποιος έκανε το τηλεφώνημα.
Μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω καποιον απο τους ηρωες της ιστοριας που θα τον συνεφερε να κανει στον Μπεκα μια τοσο σοβαρη αποκαλυψη ετσι ωστε εκεινος να αρχισει να σκαλιζει την υποθεση του θανατου του Κωνστα. Αλλωστε περαν των ενοχων, το γεγονος οτι επροκειτο για φονο και οχι για φυσικο θανατο, για την ωρα δεν το γνωριζε κανεις αλλος.
 
Κανείς δεν θα το ήθελε αυτό να το μάθει ο Μπεκας πως ο Κωνστας έφυγε από δηλητήριο, μάλλον ο Αλεξ ήτανε πάλι στο τηλ.και ηθελε να παίξει και με τον Μπεκα, ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του όλο αυτο. Ήταν κυκλοθυμικός , θυμάμαι πως είχε φερθεί στην ξανθιά κοπέλα που την έλεγε βρώμα αν θυμάμαι ( για πλάκα πήγε να την κάψει στο στήθος με τσιγάρο)ή μάλλον πως όλες οι γυναίκες είναι βρωμες και πώς αυτός είχε προσωπικότητα δοκτωρ Τσεκυλ και μίστερ Χαιντ. Ήταν ανισορροπος τελείως . Είχε σημάδια ψυχικής ασθένειας βαρείας μορφής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι η προσεγγιση του σεναριογραφου ηταν η πιο "μεταξενια" και αληθοφανης που μπορουσε να γινει.
 
Ποιος έβαλε να σκοτώσουν τον Νικοδημο πάλι με αυτοκίνητο το βράδυ που πήγε στην Μαγδα;  Αυτό δεν απανταται.Και μετα πως ήξερε ο Αλεξ όλες τις λεπτομέρειες της διαθήκης του Κωνστα όταν τα έλεγε στον Νικοδημο από τηλεφώνου;
 
Το ποιος έκανε την απόπειρα ενάντια στον Νικόδημο δεν μαθεύτηκε ποτέ. Ο Άλεξ πιθανόν ήξερε λεπτομέρειες της διαθήκης από τον Μελαχρινό (σκόπιμα εννοείται, τσακάλι ο δικηγόρος).

Τώρα για το τηλεφώνημα στον Μπέκα, θεωρώ κι εγώ πως ήταν πάλι ο Άλεξ παρότι δεν είχε στοιχεία για κάτι τέτοιο. Ίσως το πίστευε ή ήθελε να ενοχοποιήσει κάποιον. Χρονολογικά ταιριάζει, ο Μπέκας δέχεται το μυστηριώδες τηλεφώνημα αφού ο Άλεξ έχει ήδη πληροφορηθεί το θάνατο του θείου του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Drspiros σε όλα συμφωνω , έτσι θα έγιναν τα γεγονότα, μάλλον και την αποπειρα κατά του Νικοδημου ο Αλεξ την σχεδίασε είχε φύγει εκείνη την ώρα από το ξενοδοχειο! Έμπαινε και από τις μπαλκονόπορτες στο σπιτι της Μαγδας, απροειδοποίητα!

Στην μητερα του έλεγε πως ο κόσμος γι αυτον ήταν και είναι εχθρικός( δηλ.σημαδι και αυτό πως δεν ήταν τόσο καλά ψυχικά) ενώ ή μητέρα του , του λέει πως ο κόσμος είναι αδιαφορος στην ουσία,  ούτε φιλικος, ούτε εχθρικός πράγμα που είναι και ή αληθεια! Απορω με την ρεσεψιονίστ που συνέχισε μαζί του αφού είδε τι τρέλα κουβαλαγε !

Απόψε λέω να παραγγειλω πιτσα να το δω και να καλεσω καμιά φίλη να θυμηθω το 87' !  Μακάρι να σας είχα κοντά.

Ή Μιμι ντίβα από τις λίγες, ή Τζοαν Κολινς της Ελλαδας του 80' στην τρίχα πάντα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απόψε λέω να παραγγειλω πιτσα να το δω και να καλεσω καμιά φίλη να θυμηθω το 87' !  Μακάρι να σας είχα κοντά.
Εγω εφαγα πιτσα μονο την περασμενη Δευτερα που ειχε το πρωτο επεισοδιο. Τιμης ενεκεν.

Απο εδω και περα την περναω καθε βραδυ με πορτοκαλαδα, αντε και κανενα κρακερακι. Εικοσιδυο επεισοδια ειναι αυτα και αν πω να φαω εικοσιδυο πιτσες, τοτε θα αλλαξω γνωμη για τη σειρα που τοσο αγαπουσα. :D
 
Ποπ κορν μπαμπινα! Α, εγώ την δικαιούμαι την πίτσα μου λοιπόν. Το καλύτερο θα τανε  για μένα ένα φρεντο αλλά ας οψεται ή ώρα.  

Ήρθε και ή πίτσα μας , οπότε περιμένουμε να τελειώσει ο ένας ο ντετέκτιβ ο καναδος για να ρθει ο Μπεκας!θυμαμαι σαν μικρό παιδάκι πόσο με φοβιζανε οι τίτλοι αρχής ( παιδικός εφιάλτης)και ο τρόπος που γινοτανε οι δολοφονίες όπως του Απεργη στο καμαρίνι τού.

Δεν τις έβλεπα ποτέ αυτές τις σκηνές άλλοι μου τις μετεφεραν!

Κοπιαστε ρετρό αδέρφια μου!

Α τώρα βλέπω πως ο Αλεξ κρυφακουγε τους όρους της διαθήκης από τον Μελαχροινό, οπότε όταν έπαιρνε τηλ.τον Νικοδημο ήξερε drspiros . Οποτε λύθηκε ή απορία. Παιδιά τον Χααζελ ποιος τον σκότωσε; Σίγουρα όχι ή Αργυρή και ο Ξηρός δεν είχαν έρθει σε επαφή τότε.

IMG_20180806_200425.jpg

IMG_20180806_200435.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικα καθιερωθηκε: Πιτσα με Τιμοθεο Κωνστα. :)
 
Θέλει και παρέα ρετρομανιακη μπαμπι  συνάμα..δεν είχες άδικο όμως πίτσα και Κωνστας τελεια συνταγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατι εδιωξε την καμαριερα?

Η Διαλυνα ξανακανε το εγκλημα με την περουκα.

Η Βενετη με ενα outfit που ενθουσιασε,πιστευω, τους φανς της (αναμεσα τους και εγω χαχαχα)

Πανεμορφη η Κριτα.

Η Ντενιση επαιξε αψογα (το μαλλι ομως...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά τον Χααζελ ποιος τον σκότωσε; Σίγουρα όχι ή Αργυρή και ο Ξηρός δεν είχαν έρθει σε επαφή τότε.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στο τελευταίο επεισόδιο, ο Ξάνθος. (Όχι, δεν ήταν ούτε ο Σάββας ούτε ο Χριστόδουλος Ξηρός, παρότι φορούσε περούκα...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χα χα καλό drspiros ☺️έφαγε χυλοπιτα χθες ο Απεργης από την Μαγδα , μεγάλος νάρκισσος ο ηθοποιός και νομίζω ότι ή  ωραια κυρία Μαγδα Κωνστα άλλο ένα καπρίτσιο του ίσως ήτανε( που να ξέρει πως στο μέλλον θα πλήρωνε με την ίδια του την ζωή αυτήν την παράνομη σχέση). 

Πρώτη γνωριμία Αλεξ και Νικοδημου! Ερωτικό αντιζηλοι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχω δει ακόμα το 5ο επεισόδιο, το έχω αφήσει για σήμερα (εννοείται ότι τα digital recorders δουλεύουν στο φουλ, γιατί με την ΕΡΤ ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει). Ωστόσο, δίπλα στις εξαιρετικές ερμηνείες των Ξενίδη, Χρυσικάκου, Καρατζά, Ζορμπά, αλλά και όλων των άλλων, μεγάλη εντύπωση μου έκαναν οι εκφραστικές δυνατότητες του σπουδαίου Βύρωνα Πάλλη. Μεγάλος ηθοποιός και τόσο πειστικός που ίσως για πρώτη φορά στενοχωρήθηκα με το θάνατό του.

Αν θυμάμαι καλά με το 5ο επεισόδιο, δηλαδή με τον ερχομό του Νικόδημου στην Ελλάδα, ξεκινάει το μυθιστόρημα του Μαρή.

Ερώτηση προς γνωρίζοντες: Ξέρει κανείς που βρίσκεται το γεφυράκι της Πεντέλης στο οποίο είχαν δώσει ραντεβού ο Κώνστας με τον Ξάνθο; (και που ακολούθως είδαμε τη Μάγδα να σεργιανάει με τον Απέργη; )
 
Ουτε κι εγω ειδα ακομα το χθεσινο επεισοδιο. Εννοειται βεβαια οτι το εγραψα στον σκληρο δισκο που εχω συνδεσει στην τηλεοραση οπου εχω εκει και τα προηγουμενα τεσσερα επεισοδια. Καθε βραδυ αυτες τις μερες γραφω Τιμοθεο Κωνστα και Αγιο.

Αντε ομως τωρα να περιμενουμε μεχρι την επομενη Δευτερα για να δουμε το εκτο επεισοδιο!
 
Ωχχ δεν έχω ! Δεν πειράζει θα επιμεινω στον Μπεκα ! Θυμήθηκαμε και την ατάκα που λέγαμε μικρά όταν συστηνομασταν " Μπεκας, αστυνόμος Μπεκας" δηλ.φιλη μου το θυμήθηκε χα χα το χα ξεχάσει.

Αν θυμάμαι καλά με το 5ο επεισόδιο, δηλαδή με τον ερχομό του Νικόδημου στην Ελλάδα, ξεκινάει το μυθιστόρημα του Μαρή.

Ερώτηση προς γνωρίζοντες: Ξέρει κανείς που βρίσκεται το γεφυράκι της Πεντέλης στο οποίο είχαν δώσει ραντεβού ο Κώνστας με τον Ξάνθο; (και που ακολούθως είδαμε τη Μάγδα να σεργιανάει με τον Απέργη; )
Ναι από κει ξεκινά το μυθιστόρημα του Μαρη/ Το  παραθαλάσσιο μέρος που ο Αλεξ πηγαίνει τον Νικοδημο να του δείξει το εξοχικό της οικογένειας Αργυρή ξέρετε που είναι; Να ναι το Σουνιο; Ή Ραφηνα; Γέφυρα Παντελής; λες να ανήκει και αυτή στις καμένες  πρόσφατα περιοχές
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο θανατος του τιμοθεου κωνστα υπαρχει στο Youtube και σε ενα σωρο αλλα sites οπως και ολοι μας εχουμε την σειρα σε dvd η σε καποιον σκληρο δισκο οπως και την εχουμε δει πεντακοσιες φορες μεχρι τωρα.Παρολα αυτα ομως σας διαβαζω τοσες μερες που μιλατε για την ιστορια και γενικα πολλα και διαφορα και την τοση τρελα που βγαζετε λες και βλεπετε πρωτη φορα την σειρα και εχω παθει πλακα.Μπραβο πραγματικα και αυτα ειναι πραγματα που μονο απο ρετρομανιακους μπορεις να τα δεις πουθενα αλλου.
 
Πίσω
Μπλουζα