Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

Οχι δεν ηταν γκεϊ ο Αλεξ. Μαλλον ο Μερντοχ ειναι γκεϊ με τοσο βαψιμο.
 
Κι όμως, στο βιβλίο ο Άλεξ έχει γκέι προσανατολισμό. Το ίδιο και στις "Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα" με τον Ιεροκλή Μηχαηλίδη όπου τον υποδύθηκε ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος Παπαχρόνης.

Άλλωστε στο βιβλίο ο Άλεξ έχει κι άλλο χαρακτηριστικό ρόλο (ακολουθεί spoiler, διαβάζετε με δική σας ευθύνη...)

Είναι ο δολοφόνος.
 
Μπαμπι νομίζω πως έχει γκέι προσανατολισμό  ο Αλεξ από όσο θυμάμαι  ίσως το κρύβει για την εποχή και για την μάνα του ειδικά στα ανώνυμα τηλεφωνηματα που παίρνει τον αφηγητή του βιβλίου και κατόπιν σύντροφό της Μαγδας ο Μαρης γράφει πως ή φωνή του δεν ακούγεται και πολύ " ανδρικη"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα χρονια τωρα τη δυνατοτητα να παρακολουθησω το σηριαλ αλλα ποτε δεν το εκανα. 

Ενθουσιαστηκα οταν ανακοινωθηκε η τηλεοπτικη επαναπροβολη.

Χτες  αποζημιωθηκα. Αν εξαιρεσεις τις ηλιθιες (ιδιες) διαφημισεις καθε δεκαλεπτο, γυρισα 30 και κατι χρονια πισω οταν στα 12 μου το παρακολουθουσα με κομμενη ανασα!

Πλεον αρκετα αρκετα πολυ αρκετα πολυ μεγαλυτερος :) , μπορω να το εκτιμησω ακομα περισσοτερο.

Μου αρεσαν ολα! Ακομα και η κομμωση της Ντενιση που την θυμομουν "αφανα"!

Εξαιρετικα περιβαλλοντα (κορυφη το απομονωμενο ξενοδοχειο στα Μετεωρα μεσα στην ομιχλη και τη βροχη), προσοχη στη λεπτομερεια (Great Pretender, Citroen Traction Avant κτλ), καμια τσιγκουνια σε σκηνικα και κοστουμια, ταιριαστη μουσικη και δυνατο καστ.

Ο Χρυσικακος, ο Ξενιδης και ο Ζορμπας δινουν πραγματικο ρεσιταλ...ηδη απο το πρωτο επεισοδιο...οπως ακριβως το θυμομουν.

Βρηκα λιγο κλισε την ερμηνεια του Παλλη. Η Ντενιση ειχε διακυμανσεις. Στη σκηνη της καφετεριας που ειναι με τον Γαλανο, ειναι απαστραπτουσα και παιζει πολυ καλα.

Αποκαλυπτικοτατη (για την κρατικη της εποχης) και η πρωτη σκηνη με τη Διαλυνα :)

To καλυτερο ομως ηταν οτι ενιωθα οτι μαζι μου το παρακολουθουσατε και εσεις! ;)

Ανυπομονω για το σημερινο επεισοδιο (θα παρω ηλιοσπορους διοτι φουσκωσα με τα φυστικια) :p
 
Όντως πολύ αποκαλυπτική ή σκηνή της Διάλυμα για την εποχή, γοητευτικοτατη και αυτή και ή Τσιουνη! Πολύ όμορφες και οι δύο. Στην Ντενιση ο ρόλος πήγε γαντι αν διαβάστε το βιβλίο θα καταλαβετε το γιατί , ή Μαγδα είναι ή Ντενιση και εξωτερικά και ως απόδοση χαρακτήρα , ταιριαστός απόλυτα και ο ρόλος του Γαλανου. Και ο Χρυσικακος ερμηνεύει εξαιρετικά τον ιδιόρρυθμο Αλεξ.
 
Το μονο αρνητικο που εχω βρει σε αυτη τη σειρα ειναι οι ετεροχρονισμοι. Ενταξει, καπως αλλιως ντυνοταν και χτενιζοταν ο κοσμος το 1955, αλλα και την τελειοτητα δεν την ειδα ποτε και σε καμια αλλη ελληνικη σειρα εποχης.

Η επιτυχια της οφειλεται εν πολλοις στη διανομη των ρολων που τη θεωρω τελεια. Αρχικα ο Ερρικος Ανδρεου ειχε σκεφθει να εδινε τον πρωταγωνιστικο ρολο στη γυναικα του, Νορα Βαλσαμη, πραγμα που ηδη ειχε συμβει πολλες φορες πρωτυτερα. Τελικα ευτυχως ο ρολος δοθηκε στη Ντενιση και δεν μπορω να φανταστω καμια αλλη ηθοποιο στη θεση της. Η Ντενιση, περα απο την απιστευτη ομορφια της, εχει αυτο το σνομπ και αριστοκρατικο στυλ που ταιριαζε στο ρολο.

Και παμε στους αλλους ηθοποιους: Ποιος θα ηταν καλυτερος Αλεξ απο τον Τακη Χρυσικακο που πηρε το ρολο και τον απογειωσε;

Βυρων Παλλης: Σοβαρος και συναμα τραχυς και αγερωχος οπως ακριβως θα ηταν ο Κωνστας αν υπηρχε στ' αληθεια.

Βιβετα Τσιουνη: Μια κυρια του καλου κοσμου με πολλα προβληματα και με μεγαλυτερο ολων το γιο της. Εχει εναν μονιμο αδιορατο φοβο στο βλεμμα και ερμηνευεται θαυμασια απο την ηθοποιο.

Τρυφων Καρατζας: Πονηρος, σαρκαστικος, σνομπ και γλοιωδης. Εξαιρετικη ερμηνεια, απολυτο ταιριασμα.

Ρικα Διαλυνα, Σταυρος Ξενιδης, Χρηστος Ζορμπας, Νανα Βενετη. Ολοι τους καταπληκτικοι. Ευφημος μνεια απο μενα στο Γιωργο Καλατζη στο ρολο του Μπακολα.

Τιποτα δε γινεται τυχαια. Δεν ξερω αν ηταν η στιγμη, τα αστρα, οι συγκυριες. Ξερω μονο πως οταν βλεπω τους ηθοποιους του Τιμοθεου Κωνστα να ερμηνευουν τους ρολους τους νομιζω πως γεννηθηκαν για να κανουν ακριβως αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ανδρέου είναι από τους πολύ σπουδαίους σκηνοθέτες και στην τηλεόραση μεγαλούργησε. Ηξερε να δημιουργεί πολύ καλή ατμόσφαιρα στα σήριαλ, μα και ωραίο κλίμα στα γυρίσματα. Ολοι οι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μαζί του στην τηλεόραση έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Τι κρίμα που τα περισσότερα σήριαλ που σκηνοθέτησε έχουν σβηστεί. Αν παιζόταν τώρα η Λάουρα θα καθήλωνε και πάλι τους τηλεθεατές. Πάλι καλά που δεν έσβησαν και τον Τιμόθεο....

Αυτό που έγραψε ο Wally "To καλυτερο ομως ηταν οτι ενιωθα οτι μαζι μου το παρακολουθουσατε και εσεις" είναι αυτό που με ενθουσιάζει κι εμένα...το παρακολουθούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα!
 
Aν διαβάσετε το βιβλίο θα φερετε άμεσα στον νου σας  όλους τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν τους ρόλους σε αυτήν την σειρά. Τόσο πετυχημένο κάστινγκ μόνο στα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας θα δείτε. Είναι εσωτερικά και εξωτερικά ίδιοι οι ηθοποιοί που ερμήνευσαν τους ρόλους.
 
Προγραμματισα να  γραψω τη μεταμεσονυχτια προβολη μεσω του Guide της ΕΡΤ απο την τηλεοραση μου, αλλα τελικα το επεισοδιο προβληθηκε με 16λεπτη καθυστερηση...με αλλα λογια εγραψα τα 2/3 του επεισοδιου.
 
.............

Ευφημος μνεια απο μενα στο Γιωργο Καλατζη στο ρολο του Μπακολα.

Τιποτα δε γινεται τυχαια. Δεν ξερω αν ηταν η στιγμη, τα αστρα, οι συγκυριες. Ξερω μονο πως οταν βλεπω τους ηθοποιους του Τιμοθεου Κωνστα να ερμηνευουν τους ρολους τους νομιζω πως γεννηθηκαν για να κανουν ακριβως αυτο.
Πραγματικά ήταν τόσο πειστικός στο ρόλο του Μπακόλα, που όταν αργότερα στον Μπονσαλέντη έπαιξε το ρόλο του βοηθού του Μπέκα νομίζω ήταν έξω από τα νερά του, τουλάχιστον για όσους τον είχαν ταυτίσει με τον προγενέστερο ρόλο του.

Κάποτε ο Πάνος Μιχαλόπουλος είχε πει για τον Δαλιανίδη ότι ο τελευταίος κατάφερνε και έπαιρνε από τους ηθοποιούς το 200% των δυνατοτήτων τους. Κάτι αντίστοιχο νομίζω πέτυχε και ο Ερρίκος Ανδρέου με το συγκεκριμένο καστ. Σχεδόν όλοι τους ταυτίστηκαν με τους συγκεκριμένους ρόλους τόσο, ώστε να είναι αδύνατο να τους φανταστούμε να ερμηνεύουν κάτι άλλο.

Και για να ολοκληρώσω, παρότι έχουν περάσει 30 χρόνια, παρότι έχω τη σειρά σε VHS και ψηφιακά, παρότι γνωρίζω πλέον την εξέλιξη, περιμένω κάθε βράδυ με περισσή αδημονία την προβολή του επεισοδίου. Ελπίζω κι εσείς να αισθάνεστε παρόμοια για μια σειρά που σίγουρα είχε λείψει σε πολλούς!
 
Δεν μπόρεσα απόψε να δω την σειρά και πολύ στεναχωρεθηκα drspiros ! είναι ή απόλαυση να το βλέπουμε όλοι μαζί και να σχολιαζουμε.
 
Πραγματικά ήταν τόσο πειστικός στο ρόλο του Μπακόλα, που όταν αργότερα στον Μπονσαλέντη έπαιξε το ρόλο του βοηθού του Μπέκα νομίζω ήταν έξω από τα νερά του, τουλάχιστον για όσους τον είχαν ταυτίσει με τον προγενέστερο ρόλο του.
Κατ' αρχας ο Μπονσαλεντης ηταν πολυ κατωτερη σειρα σε σχεση με τον Κωνστα. Παρα το οτι προσπαθησαν να κανουν αλλη μια επιτυχια στα χναρια της πρωτης, ακομα και στο στυλ του τιτλου, και παρα τα καποια κοινα ονοματα στη διανομη (Ξενιδης, Καρυδης, Καλατζης) αυτη τη φορα δεν τους βγηκε.

Οντως, εμενα μου ηταν δυσκολο να βλεπω τον Καλατζη σαν βοηθο του Μπεκα και να μη βλεπω τον Καρυδη σαν Ξανθο. Οταν μια σειρα / ταινια γνωριζει τεραστια επιτυχια, τοτε σχεδον παντα ταυτιζονται απο το κοινο και οι ηθοποιοι με τους ρολους τους.

Με λιγα λογια, το καστ του Τιμοθεου επαθε ο,τι και ο Αντονι Περκινς στο Ψυχω. Μετα τον ρολο του ως Νορμαν Μπεϊτς δυσκολευτηκε αφανταστα να βρει ρολους που δεν ειχαν σχεση με ψυχοπαθη δολοφονο. :)
 
Παιδια ειδατε το αποψινο; αποκοιμηθηκα στο τελευταιο τεταρτο. Ειχε προβληματα η εικονα; γιατι μου τηλεφωνησαν τωρα περι αυτου....
 
Παιδια ειδατε το αποψινο; αποκοιμηθηκα στο τελευταιο τεταρτο. Ειχε προβληματα η εικονα; γιατι μου τηλεφωνησαν τωρα περι αυτου....
μπα εμένα μια χαρά μου φάνηκε χωρίς προβλήματα , βέβαια σε κάποιες στιγμές απλά το άκουγα γιατί έκανα κι άλλες δουλειές παράλληλα , αλλά δεν είδα κάποια προβλήματα...
 
Μια χαρα μου φανηκε. Μονο για μια στιγμη, οταν χτυπησε το τηλεφωνο στο σπιτι του Κωνστα ειχε μια στιγμιαια ανωμαλια. Θα το τσεκαρω στην εγγραφη που εκανα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ο Μελαχροινός τα μάρτυρα όλα στον Κωνστα !! Για τον θεατρινο σήμερα λογικά έχουμε την δολοφονία του που γίνεται κάτω από τις άσχημες στιγμές  και αμφιβολίες με την Μαγδα
 
Και ο Μελαχροινός τα μάρτυρα όλα στον Κωνστα !! Για τον θεατρινο σήμερα λογικά έχουμε την δολοφονία του που γίνεται κάτω από τις άσχημες στιγμές  και αμφιβολίες με την Μαγδα
Oχι ακομα. Δεν ηρθε η ωρα του Απεργη. Αποψε πεθαινει ο Κωνστας.
 
Το επ. 3 ήταν τέλειο απλο εικόνα και ήχο.Η συνέχεια προβολής των Επεισοδίων είναι η εξής:Επ.5ο ΔΕ 6/8, Επ.6ο ΔΕ 13/8, Επ.7ο ΤΕ 15/8, Επ.8ο ΠΕ 16/8.Δεν είπα εγώ ότι θα μας βγάλουν το λάδι.
 
Δεν κατάλαβα τότε μικρό γιατί φαγανε τον Κωνστα αφού ειχε αποποιηθει κάθε μερίδιο επί του θησαυρού. Σιγά, σιγά θα καταλαβω
 
Πίσω
Μπλουζα