[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Νέο PC

Δεν έχεις κανένα λόγο να πιστεύεις ότι φταίει κάτι άλλο μετά από τόσο πολλές ενδείξεις, εκτός αν δοκιμάσεις κάμποσα νέα DIMMs και έχει πάλι ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

RMA plz.
 
Κύριοι όπως και να έχει ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

Retromaniax power για μία ακόμα φορά! :)
 
Εγώ γιατί πήρα χαμπάρι το παρών thread μόλις τώρα;
 
Δεν ξερω pookyman - εγω τους ειπα οτι για να μην ξαναδουν BSOD πρεπει να αλλαξουν λειτουργικο - αλλα αυτοι επιμενουν οτι φταινε οι μνημες...για να δουμε..
 
Επειδή όπου διαβάσεις την λέξη "Windows" παθαίνεις κατιτίς, σε ενημερώνω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω δει BSOD εδώ και περίπου 4-5 χρόνια. :)

Και από την εμπειρία μου με προβλήματα άλλων (που πάντα πριν ψαχτούν σοβαρά από εμένα κατέληγαν στο κλασσικό "φταίνε τα Windows" και 3-4 απανωτά format), παραπάνω από τις μισές φορές η αιτία ήταν κάποια προβληματική RAM. Όχι τόσο προβληματική ώστε να κάνει καραμπινάτο πρόβλημα όπως του spyros_s, αλλά αρκετά προβληματική ώστε από καιρό εις καιρόν να αλλάζει 1-2 bytes κατά βούληση, με αποτέλεσμα διάφορες περίεργες συμπεριφορές ανάλογες με το τι βρισκόταν γραμμένο σε εκείνο το σημείο της μνήμης.

Εγώ πάντως κάθε φορά που αγοράζω νέο DIMM το αφήνω τουλάχιστον 24 ώρες να τρέχει στο stress test του memtest+. Για να ξέρουμε τι απίδια πιάνει η μνήμη μας... ;)
 
Paspartoo είπε:
Δεν ξερω pookyman - εγω τους ειπα οτι για να μην ξαναδουν BSOD πρεπει να αλλαξουν λειτουργικο - αλλα αυτοι επιμενουν οτι φταινε οι μνημες...για να δουμε..
Βασικά κι εγώ σκέφτομαι αντί για PSU,τελικά στο PC μου ν' αλλάξω λειτουργικό,μπας και φταίνε τα windows (όπως πάντα) και με το linux δεν μου κάνει restarts....
 
Paspartoo είπε:
Δεν ξερω pookyman - εγω τους ειπα οτι για να μην ξαναδουν BSOD πρεπει να αλλαξουν λειτουργικο - αλλα αυτοι επιμενουν οτι φταινε οι μνημες...για να δουμε..
Σήμερα τελείωσα το Linux συστηματάκι μου, (άλλαξα μέχρι ψήκτρα στη κάρτα γραφικών, και τώρα "δένει" η κόλλα των ανεμιστήρων, φωτό προσεχώς... ) το οποίο αφιερώνω μόνο για πάρτη σου φίλε Ηρακλή.

Για λειτουργικό, αύριο θα στήσω Ubuntu 9.04. Για να δούμε, λοιπόν, που θα με βγάλει. Περίμενε με ανοιχτό το κινητό για απορίες αν κολλήσω πάντως.

Αν με βγάλει σε καλό, θα γίνει dual boot και το netbook, μια και στο site του Ubuntu είδα ότι έχει κυκλοφορήσει ειδική έκδοση για τα netbooks.

Τώρα, για τις BSOD φταίνε ή οι μνήμες, ή κάποια επαφή σε κάρτες - μητρική που δεν κάνει καλή επαφή. Αλλά μια και το μηχάνημα λειτουργεί 6 μήνες, χωρίς πρόβλημα, μάλλον οι μνήμες φταίνε. Αν και με τις ASUS έχω αντιμετωπίσει τρελές ασυμβατότητες.

Will keep you posted mate!
 
Παίδες σήμερα έληξε η περιπέτεια μου με το πισι...

Γράφω περιπέτεια διότι όσα πέρασα σήμερα θα μπορούσαν να με κάνουν να πλακώσω κάποιον στο ξύλο, συμπεριφορά που όμως δεν με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο!

Χθες έλαβα το μήνυμα από το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα για να παραλάβω τα pc ύστερα από μία εβδομάδα στο σερβις. Επέλεξα να τους το δώσω συνολικά το πισι -πλην του σκληρού- για να το ελέγξουν διεξοδικά σε περίπτωση που δεν έφταιγαν οι μνήμες.

Σήμερα λοιπόν πήρα τηλέφωνο το πρωι για να το παραλάβω στο κεντρικό κατάστημα των Αχαρνών. Η ευγενική κοπέλα που συνομίλησα μου είπε να τους πάω και τον σκληρό για να το δουν συνολικά και να το παραλάβω άμεσα. Πράγματι το πήγα σήμερα στις 9:30 και περίμενα να μου τα ελέγξουν αφού το υπόλοιπο πισι πλην του σκληρού είχε ήδη ελεγχθεί! Τελικά παρέλαβα ύστερα από γκρίνιες μου στις 12:30 σχεδόν 3 ώρες μετά!!!

Έπρεπε να ολοκληρώσουν τα διαγνωστικά τεστ είπαν...

Μόλις πήγα σπίτι και άνοιξα το πισι είδα θερμοκρασίες των 65 βαθμών...παίρνω οργισμένος το τηλέφωνο μιλώ με το σερβις και απαιτώ άμεση επισκευή κάτι που μου υποσχέθηκαν ύστερα από λογομαχία και καταγραφή του ονόματος του ατόμου που συνομιλούσα. Ξαναπάω λοιπόν στις 13:30...υπολογίζοντας ότι σε 10 λεπτά θα το παραλάβω αφού κατάλαβα ότι απλά δεν είχαν βάλει πάστα στην cpu!!!!!!!!

Τα 10 λεπτά έγιναν 3 ώρες και καυγάδισα με το σύνολο των πωλητών που στην τελική δεν έφταιγαν...απαίτησα να μου το επιστρέψουν έστω και χαλασμένο και να το φτιάξω μόνος μου μέσα στα νεύρα μου!!! Τελικά τους έπιασε το φιλότιμο και το επισκεύασαν λέγοντας μου πάλι ότι έκαναν πάλι την διαδικασία που ακολούθησαν το πρωί...

έλεος με τους αντιεπαγγελματίες που χαλάνε μια καλή επιχείρηση σαν το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα με την συμπεριφορά τους. Σκέφτηκα να κάνω μια καταγγελία τόσο στα κεντρικά τους όσο και στο υπουργείο ανάπτυξης αλλά σκέφτομαι ότι αφενός "κόρακας κοράκου ματί δεν βγάζει" και αφετέρου ότι δεν μου φταίνε κάτι υπάλληλοι των 700 ευρώ που πήζουν από το φόρτο της δουλειάς...

Τα έγραψα εδώ που θα με καταλάβετε και...ξαλάφρωσα λιγάκι!

Τελικά η ζημιά δεν ήταν μνήμες αλλά κάποια δυσλειτουργία του bios λόγω πτώσης τάσης

αφού είχε χαλάσει και το ups. Τέλος καλό όλα καλά τουλάχιστον και μακάρι να μην ξαναχρειαστεί σέρβις!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς στα Ελληνικά καταστήματα παίζει ένας κανόνας. Εξαρτώνται όλα από τον πωλητή - τεχνικό που θα πέσεις.

Τώρα, όπως τα γράφεις, μάλλον σε καραάσχετους έχεις πέσει. Σου κράτησαν το μηχάνημα 3 ώρες για να "ολοκληρώσουν τα διαγνωστικά", τι στο διάολο κανένα διαγνωστικό από αυτά που "ολοκλήρωσαν" δεν βάρεσε κόκκινο για θερμοκρασία;

Εύχομαι να μη ξαναχρειαστείς τη "βοήθεια" των "εξειδικευμένων τεχνικών" κανενός καταστήματος γιατί, όπως πολύ καλά αναφέρεις και εσύ, πρόκειται για άπειρους που μόλις ξεκινάνε την επαγγελματική τους "καριέρα", παιδιά των 700 ευρώ που πήζουν κάτω από φοβερή πίεση και στρες. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ακόμα και αν είσαι διατεθειμένος να μάθεις, κάτω από τέτοιες συνθήκες αυτό είναι πραγματικά αδύνατον.

Κάτι τέτοιες καταστάσεις έχουν κάνει πολλούς που δεν ξέρουν να συναρμολογήσουν το δικό τους μηχάνημα, να στρέφονται στη DELL και σε άλλους "επώνυμους" κατασκευαστές. Τουλάχιστον τα σκας, αλλά έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο............
 
ειλικρινά πλέον θα ψάχνω πάντα το support πριν την αγορά...δεν ξέρω αν το [edit] ή τα [edit] για παράδειγμα είναι καλύτερα στον τομέα όμως το [edit] με απογοήτευσε σήμερα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
όσο μεγαλώνω μαθαίνω φίλε pooky...ευχαριστώ και πάλι
 
Πρόβλημα με νέο PC!!!

Πρόβλημα με νέο PC!!!

Βοήθεια άνθρωποι!!!

Πριν από 2 εβδομάδες παρέλαβα τον νέο μου υπολογιστή με δική μου σύνθεση.

Από την αρχή με παραξένεψε η υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα Format του HardDisk. Για πρώτη φορά στη ζωή μου αναγκάστηκα να κάνω QuickFormat! Ο δίσκος είναι χωρητικότητας 640GB με 32ΜΒ μνήμη και τρέχει στις 7.200Rpm.

Η κάρτα γραφικών είναι η ενσωματωμένη Ati HD3300 με 128 MB και μπορεί να χρησιμοποιήσει από τις DDR3 της motherboard εώς και 512. Ειλικρινά δεν περίμενα έστω με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να έχει επιδόσεις λίγο καλύτερες σχεδόν ισάξιες του παλιού μου συστήματος που το αγόρασα το 2001 που ύστερα από αρκετές αναβαθμίσεις πάνω στην ίδια MB, αποτελείται πλέον από Asus ΜΒ Α7Α-266 με KingstoneDDR μνήμες στα 400Mhz(δύο των 512), CPUAMD 2400+, κάρτα γραφικών 9600ΧΤ 256ΜΒ, κάρτα ήχου Creative 5.1 και τέλος αρκετές συσκευές EIDE.

Ορίστε και η σύνθεση του νέου μου υπολογιστή.

ΚΟΥΤΙ - CASE

THERMALTAKE VI4000BWS M9D WINDOW BLACK

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - PSU

CHIEFTEC CFT-750-14C 750W

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ - M/B

ASUS M4A78T-E

ΜΝΗΜΗ RAM

CORSAIR TW3X4G1600C9D 4GB (2X2GB) XMS3 DOMINATOR DDR3 PC3-12800 (1600MHZ) DUAL CHANNEL KIT

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

ATi HD 3300 onboard

DVD RECORDER 1

SONY OPTIARC AD-5240S DVD-RW BLACK BULK

DVD RECORDER 2

LG LS GH22LS50 DVDRW BLACK BULK

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - HDD

WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2

Να σημειώσω πως αρκετές φορές έχω επιλέξει σύνθεση υπολογιστή για κάποιο φίλο και πάντα στα συστήματα δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν Turbo σε όλα! Η τελευταία φορά ήταν πρίν από ένα χρόνο.

Όσο για το λειτουργικό χρησιμοποιώ WindowsXP 64 BlackEditionSP2. Αναγκάστηκα να κάνω αρκετές εγκαταστάσεις και να δοκιμάσω το σύστημα και με WindowsXP 32 SP2 και SP3. Καμία διαφορά όμως. Για να σας προλάβω έχω κάνει update το BIOS. Έχω ρυθμήσει τις μνήμες να τρέχουν στα 1333, για να συμβαδίζουν με την μνήμη της κάρτας γραφικών που συνεργάζεται μαζί της. Πρίν επιλέξω μνήμη μπήκα στο Site της Corsair και βρήκα τις συμβατές μνήμες για την MB. Το καλό είνει όμως πως στο siteκαι το manualτης ΜΒ δεν περιλαμβάνονται οι μνήμες που έχω επιλέξει!

Ακόμη και overcloking έχω κάνει στον επεξεργαστή αλλά τα ίδια!!! Κανονικά με αυτή τη σύνθεση το PC έπρεπε να πετάει! Σκέτη απογοήτευση. Μόνο τα Windows φορτώνει γρήγορα. Ξέρω πως μια κακή κάρτα γραφικών καθυστερεί όλο το σύστημα αλλά αυτό τι σχέση μπορεί να έχει με το Format του δίσκου για παράδειγμα;

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως όταν πάω να τρέξω 2 προγράμματα Mediaplayer μαζί με το winamp για παράδειγμα αργεί σαν μονοπύρηνο!!!

Προς τι τότε τα λεφτά που έδωσα αν έχω επιδώσεις σε όλα ισάξιες του παλιού μου PC;

Πέρυσι που επέλεξα τον υπολογιστή ενός φίλου με CPUIntel 3.0 GhzCoreDuo 45, Ram 2xKingstoneDDR2 1066, AsusMB, ATi 512MB 3870, HDD 8Mb 7.200Rpm 500GB, πετούσε! Ακόμη και στο Format!!!

(Να σημειώσω πως πάντα τους δίσκους τους χωρίζω σε 2 ίσα μέρη)



Παρακαλώ κάθε βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη!


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειλικρινά δε κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σου φίλε μου !!!

Αν φορμάρεις 640GB δίσκο για πρώτη φορά,με full format,θα κάνει πολλές ώρες,δεν είναι πρόβλημα αυτό !
 
Στα pc έχω μάθει να τα λέω ωμά:

1). Κάκιστη σύνθεση. Από τη στιγμή που δεν παίζεις παιχνίδια και σε καλύπτει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, τα λεφτά που έδωσες για τον επεξεργαστή είναι πεταμένα. Τουλάχιστον, έβαλες που έβαλες αυτόν τον επεξεργαστή, βάλτου και ένα τροφοδοτικό με αξιώσεις τα Chieftech είναι χείριστης ποιότητας - φτηνιάρικα. Τι στο καλό μπλέκεστε με AMD; CPU = Intel, GPU = nVidia. Ξερά.

2). XP 64bit. Καλό κουράγιο. Αυτά τι τα θες; Για να λες ότι είναι 64 bit; Βάλε Xp 32 και Linux boot ταυτόχρονα.

Πάμε στο πρόβλημά σου τώρα. Ο επεξεργαστής σου είναι ο vlack edition άρα ξεκλείδωτος. Μπες στο bios και κοίταξε μη τυχόν έχεις δώσει κάποιο multiplier που είναι πολύ μικρός και του κόβει τις επιδόσεις. Ακόμα, ΜΗΝ δώσεις στην ενσωματωμένη κάρτα (ο Θεός να τη κάνει) γραφικών 512 mega, δώσε 128 και ξεκίνα το λειτουργικό. Μπορεί να γίνεται χάος με τη μνήμη.

Ακόμα: Μπες http://www.ubuntu.com και κατέβασε τη live έκδοση του λειτουργικού, γράφτη σε ένα cd, bootαρε από αυτό και έλεγξε αν και πάλι σέρνεται ο υπολογιστής σου. Αν και πάλι σέρνεται στο σύμπαν δεν φταίει το software.

Και ένα τρίτο: Κοίταξε αν έχει κάτσει καλά η ψήκτρα του επεξεργαστή, αν δεν έχει καλή επαφή και αν δεν έβγαλες το πλαστικό - προστατευτικό της ψήκτρας η cpu σου θα ψήνεται και θα κάνει thrοttle για αν μη καταστραφεί, ρίχνοντας τις επιδόσεις στο ελάχιστο.

Καλή διάγνωση.

P.S. Πάρε μια κάρτα γραφικών της προκοπής.

[edit]

vlack ΔΕΝ είναι typing error...... Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.....

[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δες τα jumpers στο δίσκο σου. Πρέπει να τον ρυθμίσεις για 3GB/sec αν είναι στο 1.5GB/sec.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις τα jumperάκια για αρχή. Νομίζω στους WD6401AALS για να παίξουν ως sata 2 δεν θέλει jumpers.

Όσο για AMD και NVIDIA συμφωνώ με Pooky 100%.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικά με AMD vs Intel και Αti vs Nvidia προσοπικά ειμαι με τους πρώτους, αλλα, γούστα ειπε ο πίθηκος, κ' εφαγε το σαπούνι...

Το πρόβλημα σου είναι η κάρτα γραφικών, η μάλλον η απουσία αυτης.

Αν θές κατι φτηνό, παρε αυτο και θα δεις το σύστημα να κάνει παπάδες σε σχέση με την onboard. (αν και εγω πηρα την 4890 και κανω παρτι)

το live cd ubuntu θα σερνεται γιατι α) φορτώνεται σε οση μνήμη εχει αφήσει η onboard ελευθερη, και θα τρεχει την καρτα με vesa Drivers AN δεις GUI γιατι εχουν αναφερθει προβληματακια με τη 9,04
 
Επίσης πέτα τα XP64 από πάνω και βάλε κάτι σε vista, ή ακόμα καλύτερα 7. Τα XP σε αυτό το σύστημα είναι μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις.
 
Οχι Vista, δεν υπαρχει λόγος,οχι 7 δεν υπαρχουν drivers (οχι αξιοπρεπεις) και ΟΧΙ XP64 δεν εχουν καθολου καλο 32bit support.

Go linux η win xp 32 sp3 black edition
 
Saulot είπε:
Σχετικά με AMD vs Intel και Αti vs Nvidia προσοπικά ειμαι με τους πρώτους, αλλα, γούστα ειπε ο πίθηκος, κ' εφαγε το σαπούνι...Το πρόβλημα σου είναι η κάρτα γραφικών, η μάλλον η απουσία αυτης.

Αν θές κατι φτηνό, παρε αυτο και θα δεις το σύστημα να κάνει παπάδες σε σχέση με την onboard. (αν και εγω πηρα την 4890 και κανω παρτι)

το live cd ubuntu θα σερνεται γιατι α) φορτώνεται σε οση μνήμη εχει αφήσει η onboard ελευθερη, και θα τρεχει την καρτα με vesa Drivers AN δεις GUI γιατι εχουν αναφερθει προβληματακια με τη 9,04
:) :)+1111Καθε αλλο παρα vlack ειναι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης απλα ειναι κριμα να συνεργαζεται με τα παραπανω υποσυστηματα που εχεις...Και οχι live cd...Καλυτερα ενα partition για να δεις και με το 9.04 τι γινεται.Παντως για το δισκο αν και δεν λες ποση ακριβως ωρα εκανε ειναι λογικο να αργησει.
 
Πίσω
Μπλουζα