Παιδικές μας φωτογραφίες

Ε ρε ομορφιες,ε ρε χρονια ,στα σφηνοτουβλακια μας ο κοσμος ολος...
 
Κριος, τι καλό που είσαι μωρε, μπουμπούκα! θυμάμαι και τα βελουτε φορεματάκια της εποχής, ειχα και εγω ένα μαυρο και το έβαζα με ασπρο καλτσονακι!!
 
αριαδνη είπε:
Κριος, τι καλό που είσαι μωρε, μπουμπούκα! θυμάμαι και τα βελουτε φορεματάκια της εποχής, ειχα και εγω ένα μαυρο και το έβαζα με ασπρο καλτσονακι!!
Συμφωνώ με όλα! :)

Όντως, Κριέ, είσαι ομορφιά σκέτη! :flower: 3-4 χρονών, να υποθέσω?

Για το δε φορεματάκι, δυστυχώς, υπήρξα κι εγώ θύμα της μόδας της εποχής (τουλάχιστον μέχρι τις αρχές '80), οπότε κάπου μ' έχουν ντύσει κι εμένα ακριβώς με τα ίδια πράγματα: βελουτέ φορεματάκι (νομίζω βυσιννί), άσπρο καλσόν και μαύρα παπούτσια... :(

Lemonand: Γλυκύτατη φατσούλα! :D (κερδίζεις έξτρα πόντους για τα σφηνοτουβλάκια! ;) )
 
κοιταγα αυτο το thread χτες και βλεποντας αυτες τις φωτο απλα γυρισα στην ποιοτητα που ειχαμε την δεκαετια 80- 70 ειδα σπιτακια απλα παλια με αυλες και οχι πυλωτες με cabrio και καγιεν..ειδα απλα ρουχα και οχι μαρκετινγκ απο brand names ...ειδα ελλαδα και οχι οτι ειμαστε τελος παντων τωρα ..επισης η φωτο του alkis με την αμιγκα τον νερντ φιλο του που ολοι ειχαμε η ειμασταν με συγκινησε...αληθεια μπορουμε να μαζεψουμε φωτο απο τις παιδικες και εφηβικες στιγμες μας παρεα με την αγαπημενη κονσολα η υπολογιστη μας....
 
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, το μοντελάκι εκείνη την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και γεννεθλίων (πάει το δεύτερο δώρο, μια ζωή τα ίδια) είχε ΚΑΙ ωτίτιδα! Αλλά το φορεματάκι το βελουτέ... :p
 
krios είπε:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, το μοντελάκι εκείνη την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και γεννεθλίων (πάει το δεύτερο δώρο, μια ζωή τα ίδια) είχε ΚΑΙ ωτίτιδα! Αλλά το φορεματάκι το βελουτέ... :p
αποκλείεται να το θυμάσαι, οτι είχες ωτίτιδα θέλω να πω-αν ναι τοτε εχεις βιονική ΄μνήμη :)

όσο για το φορεματάκι , αυτό σε προστάτευε ήταν ζεστό! η όλη εικόνα είναι μνεία στο 80΄, το καδράκι στον τοίχο, το αγαλματάκι-γατούλα, το κοτλέ φορεματάκι και τα παπουτσάκια της μπουμπούς Κριος, τα έπιπλα! είχαμε και παπουτσακια μαύρα λουστρινέ της μόδας τότε και φουστόπλουζες κόκκινες, δεν ξερω αν τις θυμόσατε και φυσικά κοτλέ παντελόνια με ρολογακι μικρο πάνω.
 
Αριάδνη μου το θυμάμαι και το παραθυμάμαι. Ακόμα και την αίσθηση του αίματος που έτρεχαν τα αυτιά μου :p εκείνη την ημέρα. Και δεν ήθελα να έρθει και κανείς στη γιορτή γιατί πόναγα πολύ και είχα πυρετό. Αλλά το μοντελάκι μοντελάκι! Κυρία. Βασικά εμένα μου άρεσαν τα σορτσάκια και τα παντελονάκια διότι ήθελα να είμαι άνετη στο παιχνίδι. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1973. Δεν ξέρω αν έχω βιονική μνήμη (ακόμα πάντως θυμάμαι πολλά :) ) αλλά η πρώτη μου ανάμνηση ξεκινάει από 6 μηνών!!!!! Τσεκαρισμένο! Η γατούλα είχε κολλημένη πάνω της μια γουνίτσα πουπουλένια, η οποία ήταν απίστευτα μαλακή - αλλά την εξαφάνισα τράβα τράβα. Τα έπιπλα είναι - όπως λέει η μαμά - μασίφ παιδί μου, μασίφ! Τώρα δεν φτιάχνουν τέτοια... Ψεύτικα είναι τα τωρινά. Όλα τότε τα ψυγεία, τα πλυντήρια, οι κουζίνες, τα αυτοκίνητα. ​Και δεν έχει κι άδικο!

Y.Γ. Όλες οι φωτογραφίες με τα μέλη-παιδάκια είναι καταπληκτικές. Aυτή όμως με το σκυλάκι του Ethaniel τα σπάει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κριος μου εγώ πάλι δεν θυμάμαι τίποτα, απο την ηλικία των 2 και 3 τσεκαρισμένο. Ας πούμε στα δυομιση με κουρεψανε στο χωριό για να δυναμώσουν τα μαλλιά μου και το ψαλίδι ήταν μολυσμένο, οπότε επαθα άσχημη μόλυνση στο κεφάλι και με τρεχανε με ορό και ήταν οδυνηρό σίγουρα γιατι μερες είχα να φάω( απο οτι μου εχουν πει)! Δεν θυμάμαι τίποτα, αν δεν μου το έλεγαν. Και γενικά αν δεν ειχα φωτο, δεν θα θυμόμουν τιποτα, γυρω στα 4 με 5 αρχίζουν οι πρώτες αναμνήσεις, μπράβο που εχεις μνήμες.
 
D@redevil είπε:
Lemonand: Γλυκύτατη φατσούλα! :D (κερδίζεις έξτρα πόντους για τα σφηνοτουβλάκια! ;) )
Thanks. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ακολουθήσουν και άλλες retroφωτογραφίες.
 
Ε, αυτήν δεν γίνεται να μη σας τη δείξω... :biglaugh:

attachment.php
 
Imgema είπε:
"Καταραμένε paparazzi φύγε μην φας το κουκλάκι στα μούτρα" :p
Έρχεται η θεία Αφροδίτη στο σπίτι και μου τη βαράει κατακέφαλα διότι ενώ βγάζαμε ωραιότατες γελαστές φωτογραφίες με τη μαμά, είχαμε φτιάξει και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λέει η μαμά : δείξε κοριτσάκι μου στη θεία τα δοντάκια... Και μου την έδωσε και το θυμάμαι. Εν τω μεταξύ ψάχνω να βρω αυτήν που είχε βγει ένα λεπτό πριν και ήμουν καταχαρούμενη και δεν τη βρίσκω. Αλλά θα τη βρω.

Τη βρήκα:

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
ποσο εισαι εδω; γυρω στα 1μιση! αχου!!
Κάπου εκεί. Τσαντίλα από μικρή πάντως! Το πιο αστείο είναι πως ξαναβρήκα πριν λίγο καιρό αυτό το κουκλάκι ακριβώς σε παλαιοπωλείο.
 
Ειστε όλοι υπέροχοι/ες βρήκα το χρόνο και σκανάρισα μερικές φωτό και τις έβαλα σε άλμπουμ στο πρόφίλ μου παρουσιάζω δυο ενδεικτικές

Καθαρή Δευτέρα 1990 εγώ η αδερφή μου ο πατέρας μας και ένα αρνάκι στο κτήμα μας που είναι κοντά στον Υμμητο λίγο έξω απο την πόλη που μένουμε στα Μεσόγεια.Εγω και η αδερφή μου είμαστε ντυμένοι αρκουδάκια με στολές που μας έραψε η μάνα μας.

attachment.php


Ενα καλοκαιριάτικο μεσημέρι στο διαμέρισμα μας.

attachment.php
 
IMG_2137.jpg

Στον κήπο του πατρικού μου. Τα μποτάκια ήταν ορθοπεδικά από το Μούγερ τα οποία τα φορούσα μέχρι τα 7 μου λόγω ελαφράς βλαισογονίας (όπως θα διαπιστώσετε στην κάτω φωτογραφία).

IMG_2138.jpg

Στο πατρικό μου. Το μπαμπού καρεκλάκι το κουβαλούσα παντού. Το έπιπλο αριστερά το λέγαμε κουτσομπόλα. Κάτω από το τηλέφωνο (με το καρεδάκι) ήταν οι τηλεφωνικοί κατάλογοι. Αριστερά από αυτά ήταν συνεχόμενο το κάθισμα, απίστευτα άβολο. Δεν έχουμε δυστυχώς τίποτα από τα δύο (ούτε το καρεκλάκι, ούτε την κουτσομπόλα)
 
@ Caprice

Πανέμορφο παιδί και επίσης καταπληκτικές φωτογραφίες. Η κουτσομπόλα, όλα τα λεφτά!
 
attachment.php


εγώ σε αρκετά μικρή ηλικία όπως φαίνεται :biglaugh: ( μάλλον τραβηγμένη κάποια στιγμή μέσα στο '93 )
 
Πίσω
Μπλουζα