Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Σε κανένα σινεμά της περιοχής δεν έχω πάει, διότι από 3 χρονών μέχρι 16 ζούσαμε επαρχία και μεγαλύτερος δεν μ' ενδιέφεραν οι ταινίες τους. Ούτε θυμόμουνα ότι είχε σινεμά στο σημείο αυτό. Από την άλλη θυμάμαι τα ζαχαροπλαστείαΤι να κάνουμε, προτεραιότητες.
Εε ήταν εκεί που ήταν ο Ευρυγένης (ζαχαροπλαστείο δίπλα από το βενζινάδικο).
Σε κανένα σινεμά της περιοχής δεν έχω πάει, διότι από 3 χρονών μέχρι 16 ζούσαμε επαρχία και μεγαλύτερος δεν μ' ενδιέφεραν οι ταινίες τους. Ούτε θυμόμουνα ότι είχε σινεμά στο σημείο αυτό. Από την άλλη θυμάμαι τα ζαχαροπλαστείαΤι να κάνουμε, προτεραιότητες. Τουλάχιστον θυμόμουνα σωστά την Ισσού.
Άλλη μεγάλη ιστορία με τον αριθμό των σ στο Ιλίσια. Άλλοι τα γράφανε Ιλίσια άλλοι Ιλίσσια. Τελικά επικράτησε το ένα σίγμα, από παλιά. Δεν ξέρω τη λογική, διότι έχουμε Κηφισιά αλλά Βριλήσσια.
Ακριβώς η σκέψη μου χωρίς να γνωρίζω με σιγουριά κάτι περισσότερο. Όπως αντίστοιχα ο Βριληττός, αρχαία ονομασία του βουνού της Πεντέλης (όπως και το Υμηττός), που έδωσε το όνομα στο ποταμό Βριλησσό και έπειτα στα Βριλήσσια πάντα γραφόταν με δύο τ ή σ και γλύτωσε την αλλαγή στο πέρασμα των χρόνων.Υπάρχει μια τάση απλοποίησης της ορθογραφίας και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν συμβαίνει μόνο στην ελληνική γλώσσα. Τα Ιλίσια μπορεί να απλοποιήθηκαν κατ' αναλογία προς τον Ιλισό που επίσης παλιά γραφόταν με δυο σ (αν και έχουν βρεθεί επιγραφές του 5ου αι. π.Χ. με το όνομα Ηιλισός που θα δικαιολογούσε την ύπαρξη του ενός σ). Από την άλλη η Κηφισιά όπως και ο Κηφισός πάντα θυμάμαι να γράφονται με ένα σ.
Λοιπόν Ομόνοια εκτιμώ στα μέσα των 60ς. Η φωτογραφία είναι στις κυλιόμενες σκάλες της Πειραιώς, μπροστά από τον Μπακάκο (το απόλυτο μέρος για ραντεβού κυρίως για τους επαρχιώτες επισκέπτες της Αθήνας και όχι μόνο). Η κάθε είσοδος του υπογείου είχε το δικό της χρώμα ώστε να μην μπερδεύεσαι. (Είχαμε και αναφαλβητισμό όταν φτιάχτηκαν ακόμα ας μη το ξεχνάμε). Η Πειραιώς είχε γκρί και η Σταδίου Πανεπιστημίου είχε μπλε αυτά τα θυμάμαι πολύ καλά. Τώρα είδα ότι η 3η Σεπτεμβρίου μπροστά από τον Χόντο είχε πορτοκαλί.
Προβολή συνημμένου 214483
Αυτό που παρατηρώ είναι πόσοι νεαροί φοράνε κοστουμάκι. Φτηνό ακριβό δεν έχει σημασία αλλά κοστουμάκι. Ειμαστε ακομα μακριά από το κάζουαλ ντύσιμο. Λέτε να είναι κάπου στα 50ς;
Δεκαετια του '50 με τιποτα. Θα ελεγα 1964 - '65, χωρις να αποκλειω και λιγακι νωριτερα συμφωνα με τη Bajar. Αν εβλεπα περισσοτερες γυναικες στη φωτογραφια, ισως να ημουν πιο ακριβης.Φτηνό ακριβό δεν έχει σημασία αλλά κοστουμάκι. Ειμαστε ακομα μακριά από το κάζουαλ ντύσιμο. Λέτε να είναι κάπου στα 50ς;
Ειδικα δυο απο τους "επισκεπτες" αν δεν ειχε τοσο πολυ κοσμο, σιγουρα θα εκαναν κατι αλλο.1983 . Και όπως θα έλεγε και στο γνωστό ανέκδοτο..." έλα, παραδέξου το, δεν ήρθαμε για να δούμε την Ακρόπολη..."
Πέτυχα στο ΕσύΣωλήνας το εξής βίδεο με σειρά φωτογραφιών από τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1980
Σε κάποιες φαίνεται η Αριστοτέλους δρόμος και ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ! Την είχα ξεχάσει ως δρόμο!
Δεν ειναι μαυρισμα. Ειναι σκια.Εγώ έχω την απορία, ο τουρίστας στην Ακρόπολη που χτυπάει με την παλάμη του τη σφιγμένη γροθιά του τι διάολο κάνει (και επίσης είναι αστεία η γραμμή μαυρίσματος ψηλά στο χέρι του. Μόνο πολύ κολλητό μανίκι κάνει τόσο απότομη μετάβαση από άσπρο ξέξασπρο σε ηλιοκαμένο.