Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Το βενζινάδικο στη Μιχαλακοπούλου ήταν πολύ πιο πάνω από το Χίλτον. Τώρα υπάρχει ένα μοντέρνο κτίριο και γενικότερα εκεινο το σημείο έχει μαγαζιά που πουλάνε κράνη κλπ. Εγώ το θυμήθηκα σαν βουλκανιζατέρ, δε θυμάμαι να χει αντλίες απέξω, ειχε μια εικόνα εγκατάλειψης. Αυτά το 90-92. Μπορεί δηλαδή να ήταν ήδη κλειστό απλά το θυμάμαι σαν εικόνα.

Ναι ναι ο Τσαντίλης ήταν στη γωνία Σταδίου και Αμερικής (στην κάτω γωνία του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού). Μπράβο Βajar.
 
Τελευταία επεξεργασία:
" Stand up comedy δεκαετίας 80, στο πρόγραμμα της Disco Studio 51 επί της Προξένου Κορομηλά στην Θεσσαλονίκη. "

107800318_1374247739630420_4095659934924594319_n.jpg

πηγή : Facebook - σελίδα " ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ "
 
" Stand up comedy δεκαετίας 80, στο πρόγραμμα της Disco Studio 51 επί της Προξένου Κορομηλά στην Θεσσαλονίκη. "

Προβολή συνημμένου 214338

πηγή : Facebook - σελίδα " ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ "

Είναι ιδέα μου ή το κοινό είναι ως επί το πλείστον άντρες;
 
Άντρες που φοράνε απαίσια παπούτσια. Τι μόδα Θεέ μου. Νομίζω όμως ότι τα κορίτσια το χαν παρακάνει λίγο με το unisex look που ήταν κάτι καινούργιο στη δεκαετία του 80, και δεν είναι τοσο λίγες αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά. Αλλά σίγουρα ο αριθμός των αντρών με σκαρπίνια υπερτερεί.
 
Είναι ιδέα μου ή το κοινό είναι ως επί το πλείστον άντρες;

Με την πρώτη ματιά έτσι φαίνεται , αλλά αν προσέξεις καλύτερα έχει αρκετές γυναίκες στις πίσω θέσεις....:)
 
στήλες Jayne Mansfield εναντίον στήλες του Ολυμπίου Διός...

Η φωτό μου θύμισε το διάλογο Αλίκης- Παπαμιχαήλ στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου όταν ήθελε να της δείξει τη Ρώμη:

-Να την η Ρώμη, μπρος στα πόδια σου! Εδώ κάτω είναι η Via Veneto, πιο κει αριστερά είναι ο Άγιος Πέτρος από δω δεξιά ....(την κοιτάζει, μυρίζει το άρωμά της, χαζεύει)... είναι τα αυτά.
-Ωραία που είναι τα αυτά!
 
Στη φωτογραφία από το stand up comedy της δεκαετίας του 80 διακρίνω πάλι τον μπίλια τέλεια ιδέα μου είναι η παντού υπήρχε ένας μπίλιας;
 
Να και ο Kostaras. Ήταν που ο Foutix ανέφερε πριν τον Μπίλια. Ο Κωστάρας ήταν από τα πρώτα φαστ-φουντ της Ελλάδας και βρισκόταν στην γωνία των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας (ρεύμα καθόδου). Εκεί γυρίστηκαν σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοπαραγωγές μεταξύ αυτών και το Ροδα, τσάντα και κοπάνα οπου ενας εκ των πρωταγωνιστών ο Μπίλας, μεγαλουργούσε.
Ο Κostaras σήμερα έχει γκρεμιστεί. Το άλλο που παρατηρησα στην εικόνα είναι οι τεράστιοι γκρι σκουπιδοντενεκέδες, πηγή μόλυνσης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τους θυμάμαι αυτούς τους σκουπιδοντενεκέδες. Χάλι μαύρο. Τον Kostara δε νομίζω να τον πρόλαβα. Ήταν εκεί που σήμερα είναι τα Friday's και πιο πριν ένα βενζινάδικο;
 
Μιλάμε αυτό το "ΕΝΕΚ" και το σήμα του, είχα να το δω ΑΙΩΝΕΣ... Πιο παλιακό κι από την ΕΟΚ
 
Ναι εκεί ήτανε. Τον πρόλαβες και τον Kostara αλλά οχι ενεργό. Δε θυμάμαι πότε έκλεισε. Μπορεί και το 1998 όταν έλειπα ακόμα. Ήταν κλειστός αρκετό διάστημα πριν τα γκρεμίσουνε όλα.
 
Πολύ ωραία η φωτογραφία του Ζαμπέτα με το Θοδωράκη. Πιθανολογώ ότι πρέπει να είναι μεταξύ 55,60. Πολύ ωραίο εύρημα καθώς συναντώνται οι δύο οι κυρίες εκφράσεις του Λαϊκού στην Ελλάδα.
 
Πίσω
Μπλουζα