Τα ίδια. Από τότε που ήρθα στην Αθήνα ως φοιτήτρια, τα καλοκαίρια ξεκινούσα από εδώΣταθμός Λαρίσης, φαντάζομαι. Στον οποίο δεν έχω πάει ποτέ, σε αντίθεση με τον σταθμό Πελοποννήσου που τον έχω φάει με το κουτάλι.
Αν δεν έβλεπα τη φωτογραφία, δεν θα είχα ιδέα ότι στην Αθήνα κυκλοφορούσαν διώροφα λεωφορεία κάποτε. Πάντως το '93 σίγουρα δεν υπήρχαν, τουλάχιστον στο δήμο Αθηναίων και στου Ζωγράφου που ήταν οι μετακινήσεις μου. Να υποθέσω ότι στα χρόνια που ακολούθησαν η εναλλακτική των διώροφων ήταν τα "σκουλήκια" ή κυκλοφορούσαν ήδη και αυτά;Τα διώροφα λεωφορεία πότε σταμάτησαν να κυκλοφορούν; Μία μόνο φορά καβάλησα ένα, όταν ήρθα οικογενειακώς στην Αθήνα, πιτσιρικάκι εγώ. Και θυμάμαι τρέξαμε πάνω με τον αδερφό μου και καθίσαμε μπροστά-μπροστά και κάναμε ότι το οδηγούσαμε. Πολύ με είχε εντυπωσιάσει το πως φαίνονταν τα πάντα από ψηλά. Εδώ στο κ...λοχώρι δεν είχαμε τέτοια.
Τα διώροφα λεωφορεία κυκλοφορούσαν στην Αθήνα έως τις αρχές του 90 σίγουρα και ήταν στο δρομολόγιο Σύνταγμα αεροδρόμιο ελληνικού. Μπορεί και μέχρι το 95-96. Σκουλήκια εννοείς τα μεγάλα αρθρωτά των 18μ? Αυτά κυκλοφορούσαν από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Στη γραμμή 608 πρέπει να ήταν τα πρώταΑν δεν έβλεπα τη φωτογραφία, δεν θα είχα ιδέα ότι στην Αθήνα κυκλοφορούσαν διώροφα λεωφορεία κάποτε. Πάντως το '93 σίγουρα δεν υπήρχαν, τουλάχιστον στο δήμο Αθηναίων και στου Ζωγράφου που ήταν οι μετακινήσεις μου. Να υποθέσω ότι στα χρόνια που ακολούθησαν η εναλλακτική των διώροφων ήταν τα "σκουλήκια" ή κυκλοφορούσαν ήδη και αυτά;
Πραγματικά δεν θυμάμαι καθόλου να είχα δει! Αλλά τα αρθρωτά τα βρήκα να κυκλοφορούν ευρέως. Μάλιστα το ιστορικό 222 (Ακαδημίας - Νεκροταφείο Ζωγράφου) από μια περίοδο και μετά ήταν 7 στις 10 φορές αρθρωτό λόγω του τεράστιου αριθμού φοιτητών που επέβαιναν. Όσο για την ονομασία "σκουλήκι", κοίτα σύμπτωση, την είχα πρωτοακούσει από έναν μπάρμπα στην Πατησίων σε στάση όπου περίμενε το 608! Τελικά πώς τα ονομάζουν; έχω ακούσει και το "φυσαρμόνικα" αλλά μου φαίνεται τελείως λάθος.Τα διώροφα λεωφορεία κυκλοφορούσαν στην Αθήνα έως τις αρχές του 90 σίγουρα και ήταν στο δρομολόγιο Σύνταγμα αεροδρόμιο ελληνικού. Μπορεί και μέχρι το 95-96. Σκουλήκια εννοείς τα μεγάλα αρθρωτά των 18μ? Αυτά κυκλοφορούσαν από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Στη γραμμή 608 πρέπει να ήταν τα πρώτα
Χαχα....συχνά τα ελεγαν φυσαρμόνικα αντι του σσωστότερου ακορντεόν...Πραγματικά δεν θυμάμαι καθόλου να είχα δει! Αλλά τα αρθρωτά τα βρήκα να κυκλοφορούν ευρέως. Μάλιστα το ιστορικό 222 (Ακαδημίας - Νεκροταφείο Ζωγράφου) από μια περίοδο και μετά ήταν 7 στις 10 φορές αρθρωτό λόγω του τεράστιου αριθμού φοιτητών που επέβαιναν. Όσο για την ονομασία "σκουλήκι", κοίτα σύμπτωση, την είχα πρωτοακούσει από έναν μπάρμπα στην Πατησίων σε στάση όπου περίμενε το 608!
Και όλα τα ...τεξ
Μπράβο τους όμως. Βάλανε πολύ ταιριαστά έπιπλα.Post 571: Πανεπιστημίου και Κοραή. Σε πρώτο πλάνο η διατηρητέα οικία Σούτσου/Ράλλη.
Προβολή συνημμένου 219839
H είσοδος της οικίας στην πίσω πλευρά και 2 φωτογραφίες από το εσωτερικό της:
Προβολή συνημμένου 219842
Προβολή συνημμένου 219840
Προβολή συνημμένου 219841
Σήμερα στεγάζει τα γραφεία εταιρείας.