Περί Full HD,HD ready TV και κατάλληλες ίντσες..!

Μια ιδέα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μπορείς να πάρεις εδώ.
 
Σύν το γεγονός ότι οι Plasma τραβάνε τόσο ρεύμα όσο και ένας συμβατικός θερμοσίφωνας........

Άστο, υπάρχει λόγος που δεν έπιασαν, υπάρχει λόγος που είναι φτηνότερες, θα το μετανοιώσεις........
 
Όπως επίσης και στο ποστ μου εδώ που αναφέρει αυτά που λέι ο Λεον με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
 
Τα μονα καλα με τις Plasma ειναι τα πιο φυσικα χρωματα και οτι μπορεις να δεις SD TV
 
Wally είπε:
Τα μονα καλα με τις Plasma ειναι τα πιο φυσικα χρωματα και οτι μπορεις να δεις SD TV
Δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχεις motion blur στη γρήγορη κίνηση. Οι LCD έχουν πρόβλημα στις γρήγορες σκηνές και ιδίως στα παιχνίδια είναι πολύ εμφανές.

Όσο για το burn in δεν είναι πια ουσιαστικό πρόβλημα στις νέες plasma, ούτε έχουν μικρό χρόνο ζωής.

Το γεγονός ότι προτιμήθηκε τελικά η τεχνολογία LCD σε σχέση με τις Plasma δεν έχει να κάνει με την ποιότητα τους, γιατί η Plasma είναι σαφώς ανώτερη σε θέματα ποιότητας εικόνας (μια δοκιμή από κοντά, με κατάλληλο φωτισμό, θα σας πείσει). Στο κάτω κάτω και το Beta ήταν ανώτερο του VHS αλλά το δεύτερο επικράτησε.

Δείτε και αυτά για τα πλεονεκτήματα της κάθε τεχνολογίας.

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd.html

http://www.cnet.com.au/tvs/0,239035250,240036500,00.htm
 
Burn-in οντως δεν παιζει πλεον.

Με τις "κουτσες" αναλυσεις ομως τι κανεις?
 
Wally είπε:
Burn-in οντως δεν παιζει πλεον.Με τις "κουτσες" αναλυσεις ομως τι κανεις?
Δεν σε έπιασα, για βοήθα λίγο. Τι εννοείς με το "κουτσές" αναλύσεις και τι πρόβλημα υπάρχει;
 
Μπορει να εχω μεινει πισω αλλα θυμαμαι οτι η Plasma δεν ειχαν καθαρα 720P/1080P απεικονιση
 
Wally είπε:
Μπορει να εχω μεινει πισω αλλα θυμαμαι οτι η Plasma δεν ειχαν καθαρα 720P/1080P απεικονιση
Πολλές έχουν "κανονικές" αναλύσεις. Βρίσκεις 1080p από 42" και πάνω.
 
Maddog είπε:
Μια και λέτε για το Saturn, έκανα σήμερα το απόγευμα την βόλτα μου στο κατάστημα της Συγγρού που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου για (ψευτο-)έρευνα αγοράς. Προσανατολίζομαι να πάρω την 32LG5600 που κοστολογείται 649 ευρώ. Η τιμή νομίζω είναι πολύ καλή για FullHD τηλεόραση, αλλά επειδή δεν έχω ποτέ ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο, βλέπει κάποιος κανένα εμφανές πρόβλημα στις προδιαγραφές της; Η΄ ακόμα καλύτερα, μήπως κάποιος από εσάς την έχει ή μπορεί να δώσει κάποιο link με review τηλεοράσεων; Τέλος, μήπως θα έπρεπε να μείνω στην HD-Ready 32LG5000 και να γλυτώσω κάπου 200 ευρώ, δεδομένου ότι βλέπω κάποιους από εσάς να αναφέρουν ότι οι "μικρές" FullHD δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα. Thanks for any tips... :)
Δεν συνηθίζεται να κάνεις quote τον εαυτό σου, αλλά μεσολάβησαν αρκετά άλλα posts οπότε απλώς φρεσκάρω. :eek:

Λοιπόν, τελικά το διέπραξα. Αγόρασα τελικά χτες την 32LG5600 που σκεφτόμουν. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τελικά την βρήκα 579 ευρώ στο Media Markt του Φαλήρου. Σε αυτό το επίπεδο κόστους, δεν νομίζω τελικά ότι κάθεσαι να το βασανίζεις ιδιαίτερα αν έχει ιδανικό response time ή λόγο αντίθεσης. Την είδα να παίζει σε κανονικό επίγειο κανάλι, δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα κάτι στην εικόνα, την αγόρασα. :D

Κακά τα ψέμματα, πριν από 5.5 χρόνια που παντρεύτηκα είχα αγοράσει μια 32" CRT Sony για 1300 ευρώ και ένα 19" TFT Sony (δώρο στον κουμπάρο!) για 890 ευρώ. Τότε ήταν τόσο "εξωτικά" τα flat panels "μεγάλων" διαστάσεων που έπρεπε το 19ρι να το κάνω παραγγελία. Υπήρχε μόνο ένα κομμάτι στο Πλαίσιο της Στουρνάρη. Οπότε αποφάσισα ότι δεν έχει νόημα να πολυψειρίζω το θέμα. Μέσα σε μόλις 5 χρόνια κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και αγοράζεις εντυπωσιακά καλά προιόντα σε απίστευτες πλέον τιμές. Ακόμα και αν στην πορεία αποφασίσω ότι κάτι δεν μου αρέσει, "χωράει" και μια 42" και πάλι φτηνότερα θα βγει από ότι είχα πληρώσει τότε. Και κάνω την 32" monitor για το PC. :p

Μάλλον πρέπει να πω και στον ambu_dare να πάρει μια, που κάθεται και παιδεύει το 360 του στην HD-Ready. :D :D :D
 
Γιατρέ καλορίζικη. Είναι το FullHD μοντέλο έτσι;

Σαν οθόνη στον υπολογιστή μέσω DVI 2 HDMI καλώδιο θα σκίζει.
 
Ναι, FullHD είναι. Έχει και 3 HDMI εισόδους, οπότε χωράνε κάμποσα πράγματα επάνω της. :)

Wally, θα μου πάρεις δώρο ένα 360 για τα Χριστούγεννα; :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με γειεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες!!! :)
 
Mπράβο Doc,καλή επιλογή !
 
Και όπως θα καταλάβεις κι εσύ ο ντόρος περί "ακαταλληλότητας" των τηλεοράσεων αυτών για κανονικό τηλεοπτικό σήμα είναι μύθος.
 
Κοίταξε, η CRT 32" που έχω νομίζω ότι παραμένει καλύτερη σε εικόνα όταν πρόκειται για κοινό τηλεοπτικό σήμα.

Αλλά όπως είπα, την είχανε στο κατάστημα και έπαιζε σε κανονικό κανάλι και όχι με τα συνήθη demo videos που έχουνε πολλές φορές. Δεν με χάλασε τίποτα ιδιαίτερα στην απεικόνιση, οπότε και δεν το βασάνισα άλλο. :)

ΥΓ: Wally, μην κάνεις την πάπια! Πρέπει να μου πάρεις ένα 360!
 
Pooky είπε:
Και όπως θα καταλάβεις κι εσύ ο ντόρος περί "ακαταλληλότητας" των τηλεοράσεων αυτών για κανονικό τηλεοπτικό σήμα είναι μύθος.
Μόνο μύθος δεν είναι. Το SD τηλεοπτικό σήμα είναι απλά χάλια σ'αυτές τις τηλεοράσεις. Ο λόγος είναι το upscaling. και επειδή έχουν άθλιους upscalers το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, γεμάτο artifacts.

Edit: Α ξέχασα και το deinterlacing. Ά άρα διπλό το κακό.

Πάντως για άλλη μια φορά οι καταναλωτές έπεσαν θύμα των εταιριών. Οι CRT έχουν στην ουσία αποσυρθεί και όλοι, θέλωντας και μη, αγοράζουν TFT. Και μετά διαψεύδουν αυτό που βλέπουν (ότι η εικόνα είναι μαύρο χάλι) επειδή προσπαθούν να δικαιολογήσουν το ένα κάρο λεφτά που έσκασαν.

Και πού να βρεις HD τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα; Από την τηλεόραση ξεχάστε το. Σε καμιά πενταετία ίσως. Blu-Ray; Ας γελάσω. Το video club της γειτονιάς μου έχει μόνο καμιά ντουζίνα και τα πιο πολλά άλλα video club που έχω δει μια από τα ίδια, ή καθόλου.

Άρα το HD είναι για πάρα πολύ λίγους. Ή για αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην τηλεόραση ή για αυτούς που κατεβάζουν HD ταινίες από το internet. Όλοι οι άλλοι είναι θύματα.

CRT και πάλι CRT.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η TFT επίσης βόλεψαν και πάρα πολύ της εταιρίες.. όταν για παράδειγμα ένα κοντέινερ έφερνε από κινα 1000 CRT τώρα φέρνει 5000 TFT (ενδεικτικά νούμερα) μιλάμε για τεράστιο κέρδος ..
 
Συμφωνω με Leon.Το SD τηλεοπτικο σημα ειναι φυσικο οτι φαινεται αθλιο σε συσκευες μικρου/μεσου κοστους με native αναλυση πολυ μεγαλυτερη απο το standard PAL/NTSC.

Κριμα που δεν κυκλοφορησαν ποτε στη χωρα μας,οι τελευταιες CRT της Sony που εβγαζαν 720p (εστω κι αν οι ιντσες ηταν λιγες-36 αν θυμαμαι καλα)

Και εχουμε φτασει στο σημειο να θελουμε CRT για TV και TFT/προβολι για παιχνιδια και ταινιες.Δεν ξερω αν οι OLED κλεισουν αυτο το ανοητο κενο...
 
Η πικρή αλήθεια είναι ότι είναι φυσιολογικότατο σε μια HD-ready,πόσο μάλλον σε μια Full HD,το χαμηλής ανάλυσης τηλεοπτικό σήμα της Ελλάδας,να δείχνει πιο άσχημα από μια CRT...

Εδώ ρε παιδιά,ψωνίζουμε 16:9 TV's.τη στιγμή που ΟΛΑ τα κανάλια πλην ΣΚΑΙ,προβάλλουν μόνο σε 4:3 κάδρο,τι λέμε τώρα !!!

LCD ΗDTV=προβολή HD movie rips,για τα άλλα (ΤV,DVD κτλ) μια καλή CRT κάνει τη δουλειά πολύ καλύτερα...
 
Πίσω
Μπλουζα