Περιοδικό Χάκερ

Γιατί ωρέ Telonie δεν με πιστεύεις; Μα αλήθεια σε λέω.....

Ρε μαντολίνο το λένε αυτό που κράταγες προχτές; :D
 
Μεχρι το post του shock,το post του νεου φιλου μας ηταν ετοιμο να φυγει απο το παραθυρο,αλλα super-moderators's θελοντος,παρεμεινε....

Eιναι παντως,το λιγοτερο,απογοητευτικο,να γραφεται καποιος εδω απλα για να "την πει" σε καποιον αλλο.,επειδη....."τολμησε" να διατυπωσει τη γνωμη του για κατι και μαλιστα με τετοιο τροπο που "απαιτησε" την παρεμβαση 2-3 moderators/super moderators,ωστε να γινει τουλαχιστον κοσμιο -και εντος των κανονων του forum- το post του..

Anyway,κακιστη αρχη φιλε StoG3,ελπιζω η συνεχεια σου εδω μεσα να ειναι τουλαχιστον πιο συγκαταβατικη και συνεργασιμη,αν και κατι μου λεει οτι δε γραφτηκες για το forum μας,οπως μεσες-ακρες κι ο ιδιος διατυπωσες,αρα αμφιβαλλω αν θα σε βλεπουμε-διαβαζουμε συχνα...
 
Μην ανησυχείς φίλε Μάνο. Άσε τα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα.

P.S. Shock το νέο σου avatar σκίζει φίλε. Αυτός ο τυπάς με το παπάκι εδώ μου καθόταν........
 
Λοιπόν είμαι λίγο opinionated με το όλο θέμα. Ακολουθεί σιδηρόδρομος.

Τόταλ Χάκερ. Το πήρα για να γελάσω. Γενικώς όλη αυτή η χακερομανία και το στυλ με το οποίο παρουσιάζεται μου προκαλεί εμετίλα.

Ώραια ρε φίλε, όταν λέμε "χάκερ" ο κόσμος εννοεί την ειδική υποκατηγορία του να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε έναν απομακρισμένο υπολογιστή και να κάνει κάποια καφρίλα (και το απλό defacing καφρίλα το θεωρώ) για να εντυπωσιάσει κόσμο και κοσμάκι που έμαθε να θαυμάζει τους χακεράδες όπως νοούνται με την σημερινή έννοια. Είναι το ρομαντικό "ο ηλεκτρονικός ρομπέν των δασών" και τέτοια πράγματα που αρέσουν στον κόσμο. Ωραία (όχι) ως εδώ.

Πολύ πριν τον όλο ντόρο, υπήρχαν ορισμένοι χομπίστες προγραμματιστές (στο MIT, κλπ, κλπ) από όπου ξεκίνησε ο όρος χάκερ. Δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με security breaking. Όπως κάνω εγώ demos για πάρτη μου και από προσωπικό ενδιαφέρον και μεράκι, έτσι και αυτοί τότε γουστάρανε να γράφουνε κώδικα.

Τόσο σχέση δεν είχε με αυτό που εννούμε, που ξέρω εγώ δίχνω σε φίλους μου κώδικα που έχω κάνει σε assembly στον amstrad και μετά μου λένε "ωραία όλα αυτά, αλλά πραγματικό hacking ξέρεις να κάνεις;;;". Δηλαδή τι εστί πραγματικό hacking; Δεν είναι να γράφεις όσο πιο low level κώδικα γίνεται, αλλά είναι το να είσαι cool και destructive και να κάνεις φαρσούλες στο internet!

Και άμα τους πεις πως και το hobby programming hacking είναι, αυτοί θεωρούν την σημερινή έννοια του security breaking, internet pranks, και μόνο. Από που όμως προέρχεται το λεγόμενο respect που έχουν οι σημερινοί "hackers" με τη φασαρία που προκαλούν στο internet; Από τους παλιούς programmers που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή σημασία. Όχι μου λένε, μάλλον και αυτοί που κάνουν τις χακιές στο internet ξέρουν τρελό προγραμματισμό, καλύτερο λέει και από αυτόν που κάνω π.χ. στα demos, γιατί εγώ κάνω κάτι συμβατικό (το οποίο δεν παίζει, πόσες φορές έχω σκεφτεί από μόνος μου απίστευτα κόλπα για optimizing ώστε να γίνονται εφικτά τα πράγματα στον αργό CPC) ενώ αυτοί για να τα κάνουν αυτά μάλλον θα είναι δύσκολα και θα θέλουν απίστευτο προγραμματισμό. Δεν ισχύει, διαβάστε interviews και ιστορίες από hackers (ακόμα και τα διάσημα ονόματα) και θα δείτε τις περισσότερες φορές ούτε καν προγραμματισμό δεν ήθελε. Hacking tools, η τύχη του πρωτάρη, κοινωνική μηχανική, φτωχή προστασία (blank passwords π.χ.).

Είναι μύθος. Σας διαβεβαιώνω πως μπορώ πολύ εύκολα και οποιοσδήποτε σας να γίνει χάκερ, να τον πιάσουν και να βγει στα tabloids σαν ο επόμενος Kevin Mitnick. Υπάρχει μεγάλος μύθος και ουσιαστικά μπέρδεμα. Ένας αληθινός προγραμματιστής σέβεται τον εαυτό του και δεν θα πάει να πειράζει ξένους servers και να ρίχνει σελίδες για να σπάει πλάκα. Ήδη κάνει κάτι δημιουργικότερο και πολύ πιο δύσκολο με τον υπολογιστή του. Δεν μιλάω μόνο για low level coding, assembly/C και demos. Πιστεύω πως ένας απλός προγραμματιστής και μικρές εφαρμογές σε visual basic να κάνει καλύτερος είναι από όλους αυτούς που θέλουν να το παίξουν χάκερς. Επίσης μπορεί άνετα να την ψάξει λίγο και να γίνει κάτι σαν και αυτούς, δεν είναι τίποτα άφταστες τεχνικές γνώσεις, μούφες είναι, μύθος. Απλώς δεν το κάνει γιατί σέβεται τον εαυτό του και έχει αποδείξει τι αξίζει με πιο δημιουργικούς και συνάμα δυσκολότερους τρόπους.

Οπότε στην ερώτηση σου. Αφού όπου αναφέρεται ο όρος "hacker" εννοεί την νέα σημασία και σχεδόν καμιά σχέση δεν έχει με τον προγραμματισμό (μόνο η στήλη για cracking στο περιοδικό εξαιρείται, προσοχή όχι την άλλη καινούρια ηλήθια distinction hacker vs cracker, αλλά περί παλιού καλού software copy protection cracking) και φαντάζομαι αυτό ζητάς και εσύ τότε το περιοδικό είναι για σένα. Επίσης αν εσύ ζητάς αυτό και σου πούνε πάρε κανά βιβλίο προγραμματισμού, μετά θα έρχεσαι και θα λες "Ωραία όλα αυτά, αλλά πως κάνω hacking;".

Αντίφαση; Αφού αυτό που ονομάζεται σήμερα hacking δεν είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσα να νοιώθω respect. Επίσης η παλιά σημασία του δεν έχει πια καμία σχέση με τον όρο. Λέγεται programming, coding, software developing, κλπ και ειδικά στα χομπίστικα του πλησιάζει το "hack spirit" αλλά κανένας δεν χρησιμοποιεί τον όρο hacking για αυτό γιατί είναι υποτιμητικός και σημαίνει κάτι άλλο.

The H-word has died for me.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο ξεθαμα ενος θρεντ που δεν ειχα προλαβει.

Αν και συμφωνω με τα περισσοτερα που λες, πρεπει να κανουμε και μια αναφορα στον ορο script kiddie. Στην ουσια, το νεο "χακινγκ" οπως το περιγραφεις ειναι οι δραστηριοτητες των script kiddies. Ατομα τα οποια χρησιμοποιουν ετοιμα εργαλεια με σκοπο να εντυπωσιασουν η να κανουν ζημια. Δεν στοχευουν σε συγκεκριμενους τοπους αλλα αναζητουν οτιδηποτε ευκολο, και φυσικα κατι θα βρουν που να μην εχει ρυθμιστει σωστα και να ειναι ευαλωτο στα εργαλεια που διαθετουν.

Το να εισβαλεις σε ενα δικτυο που ειναι σωστα ρυθμισμενο και συντηρημενο μονο ευκολη υποθεση δεν ειναι.

Στο κατω κατω, καποιος πρεπει να φτιαξει και τα εργαλεια που θα χρησιμοποιησουν οι kiddies, και ουτε αυτο ειναι ευκολη υποθεση. Τους συγκεκριμενους θα μπορουσα να τους χαρακτηρισω hackers με την πιο σοβαρη εννοια. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα, ουτε να λεμε και οτι θα μπορουσε να το κανει ο χομπιστας που εμαθε να φτιαχνει φορμες στη vb.

Τωρα για το περιοδικο, απο το ονομα και μονο με προκαταβαλει αρνητικα αν και δεν το εχω διαβασει. Παντως αν καποιος περιμενει να ενημερωθει για το "hacking" η οποιοδηποτε αλλο θεμα πληροφορικης μεσω εντυπων, ζει σε λαθος εποχη.

Υπαρχουν τοσα καλα sites με tutorials και παιχνιδια/ασκησεις για cracking/exploits η παρομοια θεματα που ενθαρρυνουν την ερευνα και αυτοδιδασκαλια πανω σε αυτα τα θεματα. Οποιοδηποτε περιοδικο θα ηταν εξαιρετικα φτωχο σε συγκριση
 
Θα μιλησω απο την αλλη πλευρα μιας και παιρνω τακτικα το περιοδικο και με εχει εντυπωσιασει :D Φυσικα δεν ειμαι το n00bακι που βλεπει τη λεξη "Χακερ", ενθουσιαζεται, και το αγοραζει για να σπαει τραπεζικους λογαριασμους

Ο διαχωρισμος κρακερ/χακερ κλπ, ειναι γνωστος για οσους ξερουμε 2 πραγματα παραπανω, αλλά τιποτα δεν ειναι τυχαιο: αν η λεξη "χακερ" εχει μια εννοια, υπαρχει καποιος λογος γιαυτο (η "παραπληροφορηση" και η "ασχετιλα" ειναι η ευκολη απαντηση).

Αντιλαμβανομαι τη "χακια" ως ενα πραγμα, οπουδήποτε και για οποιο σκοπο: είτε επεμβαση σε κωδικα, ειτε σε security. Ειτε για optimization, ειτε για modification, ειτε για καφρίλα. Χακια κανεις και στο hardware, και για μενα χακερ ειναι ο ευρεσιτέχνης ή και ο μάστορας ο χομπίστας που με μια πατεντα μετατρέπει ενα θερμοσιφωνα σε ψησταρια.

(με τα παραπάνω, δεν ακυρώνω την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ του πχ script kiddie και του demo-programmer σε assembly. Και πάλι όμως το script kiddie ξέρει κάτι παραπάνω απο το μέσο χρήστη. Αναγνωριζω οτι η χακια εχει πολλα επιπεδα, πολλες πλευρες και πολλα προσωπα)

Τωρα το περιοδικό είναι νεανικό και φυσικα υπαρχει το μαρκετινγκ. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω αυτους που το γραφουν νιούμπηδες, και αν ειναι, με θεωρω πιο ασχετο απο αυτους :) Σε γενικες γραμμες ειναι αλλο ενα περιοδικο υπολογιστων, αλλα εχει συγκεκριμενη θεματολογια (πχ. νεα που αφορουν modding, πειρατεια, crackers κλπ). Επισης μαθαίνω πράγματα που δεν βρίσκω όσα περιοδικα του χώρου έχω δει.

Επίσης εχει πραγματα που δεν εχει κανενα πληρες και σοβαρο βιβλιο προγραμματισμου καθότι τα βιβλια ειναι για αυτους που θελουν να ασχοληθουν σοβαρα. Το περιοδικο αποτελει ενα ευπεπτο cookbook, με υπαρκτά παραδειγματα και αναλυσεις.
 
Μου επιτρέπετε να πώ και γώ την άποψή μου, κατέχοντας τα 5-6 πρώτα τεύχη αυτού του περιοδικού που λέγεται Total Χάκερ; (βέβαια μετά τα σταμάτησα, καλύτερα θα ήταν να τα έκανα φραπέδες!) :)

Ευχαριστώ.

Στην αρχή κάποιος ενθουσιάζεται και μόνο που διαβάζει το τίτλο. Α! Ωραία, σε μερικά τεύχη από τώρα θα είμαι ο απόλυτος hacker της γειτονιάς μου. Θα μπορώ να κάνω υποκλοπές σε ασύρματα δίκτυα και θα σερφάρω τσάμπα στο internet, γιατί έτσι μου αρέσει, γιατί θα γίνω hackerάς! "Καταπληκτικά" θέματα... μόνο για ΆΣΧΕΤΟΥΣ περί υπολογιστών. Εμ, έτσι είναι.

Ένας ψαγμένος, που ασχολήται με υπολογιστές αυτά τα είχε μάθει από μόνος του. Δεν χρειαζόταν να πληρώσει ολόκληρο περιοδικό για να τα μάθει.

Απλά το περιοδικό είναι για κλάματα, και δυστυχώς το παίρνουν αρκετοί γιατί απλά παρασύρονται ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ από τον τίτλο του, που εγώ προσωπικά τον κρίνω ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ.

Αν θέλετε να γίνεται hackerάδες με @@, τότε αρχίστε να μαθαίνετε γλώσσα μηχανής κτλ, επισκεφτείτε κανένα ξένο forum, και πάρτε συμβουλές από πραγματικούς hackers.

A! Και για να μην το ξεχάσω. Μην περιμένετε να γίνετε hackers μέσα σε μια νύχτα έτσι; Μπορεί να περάσουν και χρόνια, οπότε φορτώστε τον εαυτό σας με πολύ υπομονή και επιμονή. Αν ήταν όλα τόσα εύκολα, τότε όλοι μας θα ήμασταν οι hackers της γειτονιάς μας και όλοι θα δουλεύαμε στην CIA ή στην NSA κτλ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Phantom είπε:
Ένας ψαγμένος, που ασχολήται με υπολογιστές αυτά τα είχε μάθει από μόνος του. Δεν χρειαζόταν να πληρώσει ολόκληρο περιοδικό για να τα μάθει.

...

Αν θέλετε να γίνεται hackerάδες με @@, τότε αρχίστε να μαθαίνετε γλώσσα μηχανής κτλ, επισκεφτείτε κανένα ξένο forum, και πάρτε συμβουλές από πραγματικούς hackers.
Well, ας μη απορριπτουμε οτι υπαρχουν ατομα (κορόιδα; ) τα οποια δεν ειναι τοσο ψαγμενα και χρειαζονται να πληρωσουν περιοδικο για να δουν μια παρουσιαση καποιου προγραμματος που βρισκεται στα ορια της "παρανομιας". Δε νομιζω να δω ποτε στο Linux Format παρουσιαση για το handbrake.

Επισης μη απορριπτεις την υπαρξη καποιων ανθρωπων που θελουν να παρουν μια "γευση" απο ολο αυτο, αλλά σε αυτή τη lifetime. Προσωπικά δεν ειμαι σε θεση να μαθω γλωσσα μηχανης και να συμμετεχω στα φόρα με βουδιστικη αυταπαρνηση και πειθαρχια για να γινω χακεράς όταν θα "περάσουν και χρονια" (ξεχνας ποιος ειναι ο μεσος ορος ηλικιας εδω μεσα;; :Ρ). Οτι μου αρέσει όμως να μάθω 5 πράγματα που διέπουν τις τεχνικες ασφαλειας στο προγραμματισμο και την assembly, μου αρεσει, και παρα πολυ (εστω και αν δε μου χρειαστουν ποτε) και δεν μπορω να τα βρω παντου.

Αυτη η μεση κατηγορια των μεσο-ψαγμενων ισως βρισκομαστε σε μειονεκτικη θεση και ναι, πληρωνουμε και ενα πεντάευρο για το περιοδικό. :xm: (ευτυχως που δεν καπνιζω ουτε πινω καφε)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατί να δίνεις 5 ευρώ, αφού με λίγο ψάξιμο στο internet το βρίσκεις πλέον. :xm:
 
Όχι! Ο,τιδήποτε πρόβλημα που παρουσιάζεται στον υπολογιστή σου. :)
 
/off topic

Μετά το πέρας της συζητήσεως θα ακολουθήσει τηλιοποσίαν εις την μεγάλην αίθουσαν του φόρουμ.

Βραδυνόν και επίσημον ένδυμα απαραίτητον......
 
Ίσως είμαι λίγο προκατηλημένος με το θέμα. Ναι, σίγουρα μέσα στη μάζα υπάρχουν και κανάς δύο hackers που έχουν πιο σοβαρές γνώσεις, το θέμα βέβαια για μένα είναι πως κατατάσω και τους script kiddies και τους "σοβαρούς" στην ίδια κατηγορία. Με λίγα λόγια είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τη σημερινή νοοτροπία του hacking, δηλαδή να εισβάλεις σε δίκτυα και να κάνεις defacing σελίδες τάχα μου για ακτιβισμό.

Εντάξει, αναγνωρίζω ένα βασικό στοιχείο που έκανε όλους εμάς να ασχοληθούμε σοβαρά είτε με προγραμματισμό είτε με hacking. Και αυτό που λένε πως είναι για περιέργια και λαχτάρα για εκμάθηση πιστεύω πως συνήθως έρχεται δεύτερο. Το πρώτο που είναι κατά τη γνώμη μου το πιο δυνατό κίνητρο και είχαμε μικροί είναι να ξεχωρίσουμε, είναι η αναζήτηση για τιμή και δόξα. Νομίζω πως οι περισσότεροι που έρχονται και μου λένε "Θέλω να μάθω χάκινγκ, μάθε μου χάκινγκ" το πρώτο πράγμα με το οποίο φαντασιόνονται είναι να ήταν και αυτοί ηλεκτρονικοί ήρωες, ρομπέν των δασών όπως παρουσιάζονται οι αντίστοιχοι χάκερς στην τηλεόραση αλλά και στο internet (όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από τους ίδιους που τα κράζουν διαδίδεται ο μύθος). Και δεν είναι κακό να έχεις κίνητρο τη δόξα κατά τη γνώμη μου (μέχρι αυτή να σε φάει ;) , άλλωστε σκεφτείτε γιατί να κάθομαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος και να παιδεύομαι με τον προγραμματισμό ή να την ψάχνω με hacking tools και κουράσεις; Θέλει μεγάλο κίνητρο και αφοσίωση και πραγματικά αυτό που με κρατούσε είναι η ιδέα πως κάνω κάτι σπουδαίο πως θα γίνω γνωστός coder. Απλώς ενώ είχα την αίσθηση της δόξας και της τιμής γράφωντας κώδικα σε έναν τομέα εκτός του hacking, δεν μπορούσα να καταλάβω αντίστοιχα που είναι η αξία, η δόξα και η τιμή στο hacking. Αναγνωρίζω όμως τα κίνητρα. Λένε πως οι script-kiddies κλπ πάνε για τη δόξα και πως είναι κακό. Κακό δεν είναι αλλά για μένα ακόμα και οι πιο μπασμένοι σαν βασικό κίνητρα είχαν και τη δόξα.

Επίσης, το ότι λέω περί vb και πως είναι εύκολο το κάνω και λίγο σαν έμφαση και ίσως υπερβάλω. Μου τη δίνει αφάνταστα αυτός ο μύθος πως οι hackers είναι μεγάλοι και τρανοί. Αν όμως κανείς διαβάσει συνεντεύξεις από μεγάλους και τρανούς hackers (Kevin Mitnick, Gary McKinnon, Adrian Lamo) θα δεις ότι μερικές χακιές ακόμα και σε φαινομενικά σοβαρούς στόχους (πεντάγωνο, microsoft, κλπ) γίνανε για πλάκα. Και το παραδέχονται. http://it.slashdot.org/article.pl?sid=09/06/27/160232, http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/4977134.stm.

Για τον Mitnick οι επικριτές του λένε πως εφάρμοζε τεχνικές social engineering και δεν ήξερε προγραμματισμό ή έστω δεν έκανε τις χακιές του με προγραμματισμό. Βέβαια για να πω και του στραβού το δίκιο, ίσως αυτοί δεν είναι οι αντιπροσωπευτικότεροι (αν και διασημότεροι) και το ότι ένας server είναι του πενταγώνου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει καλή security και είναι το πιο απόρθητο. Απλώς ρε παιδί μου υπάρχει μύθος, έρχεται ένας φίλος μου και λέει "Ο Kevin Mitnick είναι σπουδαίος hacker, μεγάλος προγραμματιστής" χωρίς να ξέρει καν τι έχει κάνει. Αρκεί να έχει βγει προς τα έξω το όνομα του, να το ακούσει ο κάθε άσχετος, να συνδέσει και το θεοσεβούμενο όνομα των "hackers" και να πει "Μεγάλο μυαλό! Σπουδαίος χάκερ!!!" (δεν λέω πως δεν ήταν έξυπνος με την κοινωνική μηχανική του). Ο περισσότερος κόσμος απλώς αρκείται και αρέσκεται στους μύθους.
 
Την εποχή του Mitnick μπορούσες να πιάσεις ευκολότερα κορόϊδα! Θυμάμαι τότε, που ακόμα και οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα online δεν γίνονταν με τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας, αλλά απλά με τη χρήση αλγόριθμου που επαλήθευε τον αριθμό που έδινες. Είχαν βγεί και credit card number generators. :)
 
Τουτο εδω πληρωνε 1.000.000 $ αν βελτιωνες τον κωδικα τους κατα 10%.

Αργκχχχχ και στο σχολειο μας μαθαιναν οικοκυρικα. :(

http://www.netflixprize.com/

 


Netflix began a contest in 2006 for coders to win $1,000,000 if they could improve Netflix's Cinematch algorithm by at least 10%, and because coders like a good challenge (and people like money), folks have been steadily tinkering with their 1's and 0's ever since. (You can read more about the contest and its rules here.) Three years later, two teams came together with the winning code, which was confirmed Friday. Netflix's VP of corporate communications Steve Swasey told Wired, "This has been terribly exciting. It's like watching the Belmont Stakes, the Preakness and the Indy 500 all at once -- for geeks."


There are still a few hurdles for the team to jump through; the Netflix contest site states, "your qualifying submissions must have the largest accuracy improvement verified by the Contest judges, you must share your method with (and non-exclusively license it to) Netflix, and you must describe to the world how you did it and why it works."

 


As
Wired points out, Netflix isn't the only company to dip its toes into "so-called Prize economics," which is when these companies offer prize incentives to outsiders to basically do work for free with an outside chance of winning big bucks. But doesn't this say to companies that it's okay to try and get lots and lots of hours from (some) highly skilled professionals for free? It would have cost Netflix far more than $1M to get consultants and coders on the job, especially for full-time gigs with all the benefits and trimmings. I'm not a code geek, but if I were, I'd probably be interested in this sort of challenge as well. On the other hand, perhaps I'd rather have a full-time job at Netflix writing code all day along with, you know, insurance.

 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα σε όλους παιδιά, ξέρω γερό ξέθαμα thread, αλλά πρέπει να ρωτήσω. Υπάρχει κανένας που να έχει κάποιο από τα πρώτα 12 τεύχη του total xaker και να προτίθεται να τα δώσει ή χαρίσει; Τα θέλω για καθαρά συλλεκτικούς λόγους καθώς είναι τα μόνα που μου λείπουν από τα 44 που είχαν κυκλοφορήσει συνολικά (τα άρχισα από το Νο13).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα σε όλους παιδιά, ξέρω γερό ξέθαμα thread, αλλά πρέπει να ρωτήσω. Υπάρχει κανένας που να έχει κάποιο από τα πρώτα 12 τεύχη του total xaker και να προτίθεται να τα δώσει ή χαρίσει; Τα θέλω για καθαρά συλλεκτικούς λόγους καθώς είναι τα μόνα που μου λείπουν από τα 44 που είχαν κυκλοφορήσει συνολικά (τα άρχισα από το Νο13).

Όπα! Τί έχουμε εδώ; Άτομο που αναπολεί περιοδικό των 00s;!

Chest, τί παίζει με το total hacker και το αναζητάς; Ήταν αξιόλογο έντυπο; Υπήρχε κάποια καλή πένα εκεί μέσα; Για κατατόπισέ μας αν θες πάνω στο έντυπο αγαπητέ, γιατί το αγνοώ πλήρως. Και βασικά πέρνα και από εδώ μία αν θέλεις.
 
Όπα! Τί έχουμε εδώ; Άτομο που αναπολεί περιοδικό των 00s;!

Chest, τί παίζει με το total hacker και το αναζητάς; Ήταν αξιόλογο έντυπο; Υπήρχε κάποια καλή πένα εκεί μέσα; Για κατατόπισέ μας αν θες πάνω στο έντυπο αγαπητέ, γιατί το αγνοώ πλήρως. Και βασικά πέρνα και από εδώ μία αν θέλεις.
Το έπαιρνα στο γυμνάσιο τότε και μου άρεζε πολύ, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις συσχετισμένες με αυτό το περιοδικό, ήταν από τα αγαπημένα μου. Δεν ξέρω για "πένα", αλλά είχε πολύ ενδιαφέροντα θέματα τεχνολογίας για ανήσυχα πνεύματα (πάνω σε security, penetration testing, κλπ) που για μένα άνοιγε μια νέα οπτική εξερεύνησης των υπολογιστών, τώρα αν το κρίνει κάποιος επαγγελματικά από τη σημερινή σκοπιά από άποψη αρτιότητας περί cybersecurity δεν γνωρίζω, όμως εμένα τότε με κάλυπτε και αυτό είχε σημασία.

Πρόσφατα έκανα μια αναδιαμόρφωση στη βιβλιοθήκη και ξέθαψα κούτες βιβλίων από παλιά και τα βρήκα, όμως δυστυχώς μου λείπουν τα 12 πρώτα τεύχη. Και για λόγους συλλεκτικούς αλλά και νοσταλγίας θα ήθελα πολύ να την έχω ολοκληρωμένη τη σειρά και γι'αυτό είπα να ρωτήσω.
 
Πίσω
Μπλουζα