Περιπέτεια (Όμπραξ - Λοχαγός Μαρκ) & Μικρός Ιππότης

Μοιράζουμε τους τίτλους, γράφουμε τα review μας και τα εκδίδουμε.... Θα κάνουμε best - seller!
 
Έχετε δίκιο! Πραγματικά δεν το είχα προσέξει! Απλά είχα εντοπίσει άλλα εξώφυλλα να μ'αρέσουν περισσότερο και άλλα όχι χωρίς να τσεκάρω για διαφορές κτλ. Φταίει και το ότι μου λείπουν πολλά τεύχη πλέον απ'όλες τις σαιζόν και είμαι σε φάση σιγά σιγά να βρίσκω και να συμπληρώνω όλες τις περιόδους. Ξεπατικωσούρα αποκλείεται να είναι όμως γιατί δες πχ. το δεξί μέρος με το μπαρούτι στην ζώνη του που σχεδόν τελειώνει το "κάδρο" ενώ αριστερά κοίτα που είναι ο φράχτης! Αναλογικά λοιπόν αποκλείεται να ήταν το ένα σχέδιο πάνω στο άλλο. Καλή παρατήρηση και πληροφορία πάντως!!
 
Mandrake είπε:
Έχετε δίκιο! Πραγματικά δεν το είχα προσέξει! Απλά είχα εντοπίσει άλλα εξώφυλλα να μ'αρέσουν περισσότερο και άλλα όχι χωρίς να τσεκάρω για διαφορές κτλ. Φταίει και το ότι μου λείπουν πολλά τεύχη πλέον απ'όλες τις σαιζόν και είμαι σε φάση σιγά σιγά να βρίσκω και να συμπληρώνω όλες τις περιόδους. Καλή παρατήρηση και πληροφορία πάντως!!
+1000000

8)o_O8)o_O8)

Ακριβως αυτο επαθα κι εγω, ειχα προσεξει καποιες αλλαγες στα εξωφυλλα της νεας εκδοσης (και να πω την αληθεια μου φαινονταν πιο ανανεωμενα και βελτιωμενα) χωρις ομως να εχω να συγκρινω το παλιοτερο εξωφυλλο.

Πλάκα μας κανουν??? Δειτε την τρισδιαστατη προοπτικη του παλιοτερου και την flat εικονα του νεου εξωφυλλου. Δειτε τις λεπτομερειες πχ το σακακι του Μαρκ...Στη νεα εκδοση ειναι σαν να το χρωματισε παιδακι. :p
 
Θα προσπαθησω να δωσω μια εξηγηση αν και για να ειμαι σιγουρος θα βοηθουσε να ηξερα την ακριβη χρονια της ανατυπωσης (για να καταλαβω πανω κατω τι παιζει απο τεχνολογια).

Εικαζω λοιπον οτι εγινε το εξης. Θελησαν να κανουν την ανατυπωση αλλα για καποιο λογο χαθηκε το αρχικο εικαστικο (υποψιν το 80 ολα γινονταν στο χερι με χαρτομακετες) και ετσι δεν μπορουσαν να το χρησιμοποιησουν αφου στην καλυτερη περιπτωση θα ειχαν απλα τα φιλμ στα χερια τους (τα οποια περιειχαν και τους τιτλους). Αναγκαστικα λοιπον καποιος ξεπατικωσε το σχεδιο και το μεγενθυνε και λιγο επι της ευκαιριας, μιας και η φασα που ειχε το παλιο layout εφυγε και θα εμενε κενο. Βεβαια η αποδωση του ''αντιγραφου'' ειναι αθλια και χανει ολα τα βαρη των γραμμων αλλα και τα σωστα μαυρα του πρωτοτυπου. Αιτια ισως η ελλειψη ικανοτητας ή (πιθανοτερο) τραγικη πιεση χρονου, ή κλασσικη ελληνικη γυφτια και αδιαφορια (ελα μωρε ποιος θα το δει?). Το κανανε και κιτρινο να ''γραφει'' στο περιπτερο και ετοιμο για καταναλωση...

Το εσωτερικο ειναι ιδιο αφου λογικα ειχαν τα παλια φιλμ στα χερια τους.

nasos είπε:
+10000008)o_O8)o_O8)

Ακριβως αυτο επαθα κι εγω, ειχα προσεξει καποιες αλλαγες στα εξωφυλλα της νεας εκδοσης (και να πω την αληθεια μου φαινονταν πιο ανανεωμενα και βελτιωμενα) χωρις ομως να εχω να συγκρινω το παλιοτερο εξωφυλλο.

Πλάκα μας κανουν??? Δειτε την τρισδιαστατη προοπτικη του παλιοτερου και την flat εικονα του νεου εξωφυλλου. Δειτε τις λεπτομερειες πχ το σακακι του Μαρκ...Στη νεα εκδοση ειναι σαν να το χρωματισε παιδακι. :p
Το προβλημα δεν ειναι στο χρωμα που ετσι κι αλλιως πλακατο ηταν, αλλα στο μελανωμα. Αυτο εδινε την αισθηση του ογκου αλλα και της διαβαθμισης. Η προοπτικη ειναι ακριβως η ιδια δεν αλλαξε ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
joe είπε:
Το προβλημα δεν ειναι στο χρωμα που ετσι κι αλλιως πλακατο ηταν, αλλα στο μελανωμα. Αυτο εδινε την αισθηση του ογκου αλλα και της διαβαθμισης. Η προοπτικη ειναι ακριβως η ιδια δεν αλλαξε ποτε.
Μάλιστα! ;)
 
θυμάμαι σε ένα τευχος της περιπέτειας όι 'αγγλοι μπήκαν μέσα στο φρούριο του οντάριο ενώ οι στρατιώτες κοιμόντουσαν και βέβαια έγινε μακελειό. επίσης θυμάμαι σε ένα τεύχος μάλλον απο το περιοδικό αγορι, ο μαρκ ειχε ερωτευτει μια αιγυπτια βασιλισσα η οποια μαλλον τον ειχε υπνωτισει.... :)
 
decadence είπε:
επίσης θυμάμαι σε ένα τεύχος μάλλον απο το περιοδικό αγορι, ο μαρκ ειχε ερωτευτει μια αιγυπτια βασιλισσα η οποια μαλλον τον ειχε υπνωτισει.... :)
Καλά αυτό ήταν "υπερπαραγωγή" δεν ήταν τεύχος! Τέσσερα τεύχη κράτησε αλλά έχω μόνο τα δύο τελευταία (κλαψ)!
 
ωραια ιστορια αυτη στην αιγυπτο!ξεφευγε απο τις καθιερωμενες...

συνηθως στο μπλεκ βλεπαμε τετοιου τυπου ιστοριες...
 
Καλά στις ιστορίες του "Μπλεκ" μόνο εξωγήινους δεν είχε πολεμήσει! Σαφώς και του Λοχαγού Μαρκ μ'αρέσαν περισσότερο γιατί είναι πιο προσγειωμένες. Αν και είμαι περισσότερο φαν του φανταστικού στην συγκεκριμένη περίπτωση μου άρεσαν περισσότερο τα πιο ρεαλιστικά. Όσον αφορά για την ιστορία με την Αίγυπτο πρόκειται για τα τεύχη:

314. "Μαρκ: Ο Ματωμένος Θρόνος"

315. "Μαρκ: Το Ξύπνημα Της Μούμιας"

316. "Μαρκ: Το Βασίλειο Των Φαραώ"

317. "Μαρκ: Οι Ιερές Μαϊμούδες"

Δυστυχώς κι εγώ τα 3 τελευταία έχω και όχι το 1ο μέρος της ιστορίας. Το είχα διαβάσει βέβαια αλλά πάνε αρκετά χρόνια και δεν το θυμάμαι πως ξεκινάει.
 
αν και δεν ειμαι σιγουρος,νομιζω πως ξεκιναει με την απαγωγη της μπετι...
 
Επίσης στο τεύχος 318 (Επιστροφή στο Φρούριο Οντάριο) γίνονται πάρα πολλές αναφορές σε όλο το τεύχος στην ιστορία των τεσσάρων προηγούμενων τευχών.

Ναι με την απαγωγή της Μπέτι ξεκινά η ιστορία αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να υπήρχε και μία ομοιότητα του Μαρκ με έναν αρχαίο Φαραώ και η απαγωγή της Μπέτι ήταν κάτι σαν δόλωμα για τον Μαρκ; Πρέπει να ξαναρίξω μια ματιά έστω και σε αυτά τα δύο τεύχη που έχω...
 
Ναι. Και καλά ο Μαρκ ήταν μετενσάρκωση. Στο "Οι Ιερές Μαϊμούδες" είναι που τον ξαναπιάνουν ενώ πήγε να το σκάσει και του δείχνει η βασίλισσα πως έχει αιχμάλωτη την Μπέττυ και θα την ρίξει στους κροκόδειλους αν δε μείνει μαζί της ο Μαρκ. Δεν ήξερε στην αρχή πως η Μπέττυ ήταν εκεί. Σίγουρα έχει σχέση με την απαγωγή της σε προηγούμενο τεύχος; Γιατί η ιστορία "Η Απαγωγή Της Μπέττυ" νομίζω πως είναι πολύ διαφορετική!! Και ναι, στο "Επιστροφή Στο Φρούριο Οντάριο" γίνονται αναφορές σε πράγματα που είχαν περάσει εκεί από την αρχή του τεύχους κι όλας.
 
Πάρτε και το τρέιλερ του "Τούρκου Λοχαγού Μαρκ" (του σωτηρίου έτους 1971) για να τα "κάψετε" όλα !


Να σημειώσω ότι η ταινία κυκλοφορεί από την ελληνική εταιρία ONAR,

σε 500 αριθμημένα υπερ-συλλεκτικά κόμμάτια, με μπόλικα extras.
 
Καλά ο Θλιμμένος Μπούφος του τρέιλερ θυμίζει κάτι μεταξύ Φράνκο και Τσίτσο και του μακαρίτη του δικού μας ηθοποιού του Τάσου Γιαννόπουλου (έλα Γαστούνη;;;;; ;) στον Πατούχα!!!
 
παιδια εγω ακομα καθε πεμπτη το παιρνω αδιακοπα κι ειμαι σε αυτη την ηλικια.αλλωστε ολοι μας κρυβουμε μεσα μας ενα παιδι.η πιο ωραια ιστορια για μενα ειναι η εξεγερση των ουρονι και η συνεχεια του,οι διαταγες του ουασινγκτον.ζητω ο μαρκ,ο μιστερ μπλουφ,ο θλιμμενος μπουφος,η μπετι και ο φλοκ!

καλως σας βρηκα κιολας...ειμαι ενας νεος noob!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα τα χιλια γενια της αρκουδας, καλως ηρθες! :)
 
dim είπε:
Εψαξα και βρηκα το τευχος που αναφερομουν...
[edit] Dead pic [edit]

Aardvark είπε:
Προς στιγμη ανησυχησα DIM αλλα ευτυχως ηταν σωσιας.:nervous:Συλεκτικο το τευχος σου και παρακατω ενα τευχος με τους 2 ηρωες να ενωνουν δυναμεις στην ιδια ιστορια. :cool:

[edit] Dead pic [edit
Εντυπωσιακά τα τεύχη σας παιδιά! Δε γνώριζα την ύπαρξη αυτών των τίτλων!!! 8)

Μαρκ και Μπλεκ μαζί! Δε θα ήθελα να βρεθώ μπροστά τους και να φοράω "Εγγλέζικα"... :D

Σας αφήνω, με το τραγούδι των Λύκων του Οντάριο:

"Είμαστε του Μαρκ οι Λύκοι


και δική μας είναι η νίκη!



Τρέμε τρέμε ω
Αγγλία


Ζήτω ζήτω η ελευθερία!"
 
Δεν νοουμαι καλοκαιρι οπουδηποτε στην πανεμορφη Ελληνικη επαρχια για ολιγοημερες διακοπες χωρις κλασικο ψιλικατζιδικο με στοκ Περιπετειας. Τα αγοραζω με τη ντουζινα. Συνηθως οι ψιλικατζηδες εκπλησσονται.

Φοβερα εξωφυλλα που μαλιστα δεν τα εχω καν δει ποτε
 
Πάντως να ξέρετε οτι, μπορεί να μη μας άρεσαν εξίσου οι περιπέτειες του Όμπραξ με αυτές του Μάρκ, αν καθήσετε να διαβάσετε ένα τεύχος Όμπραξ, θα το βρείτε αρκετά συναρπαστικό και διαφορετικό!

Αυτό συνέβη τουλάχιστον με εμένα, πρόσφατα...

Άλλο ένα σοκαριστικό εξώφυλλο, από τη συλλογή μου:

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διάβαζα φανατικά Περιπέτεια αν και κορίτσι. Μίκυ, Ποπάυ, Σπάιντερμαν και Περιπέτεια. Μετα έπιασα και Κόναν και γενικά ότι έπεφτε στα χέρια μου. Και ο Μπλεκ μου άρεσε, αλλά ο λοχαγός Μαρκ ήταν ο αγαπημένος μου. Ο Θλιμμένος Μπούφος με τον τρίσπαππό του (Ουγκ!), ο Μίστερ Μπλουφ, η Μπέτυ (θυμάμαι κάποτε πως παραλίγο να χωρίσουν και εκείνη τα μάζεψε να φύγει απο το φρούριο Οντάριο αν θυμάμαι καλά) και ο καημένος ο Φλοκ που όλο κλοτσιές έτρωγε απο τον Θλιμμένο Μπούφο! (έκλεβε φαγητά νομίζω) :rofl: Η Αιγύπτια βασίλισσα αν θυμάμαι καλά, αυτοκτόνησε πέφτοντας μέσα σε μια λίμνη με κάτι κροκόδειλους που είχε μαζέψει, φωνάζοντας "τώρα θα δείτε πως πεθαίνει μια βασίλισσα".

Τελικά αναρωτιέμαι, ο Μάρκ την αποκατέστησε ποτέ την Μπέτυ ή όπως και ο Ποπάυ με την Όλιβ, μείνανε αρραβωνιασμένοι μια ζωή; :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα