Περιπέτεια (Όμπραξ - Λοχαγός Μαρκ) & Μικρός Ιππότης

Στο τελος το αποκατεστησε το κοριτσι σε ενα σπεσιαλ τευχος που δεν εχει κυκλοφορησει στη Ελλαδα.

Παραθετω το αντιστοιχο link:

[edit] dead link [edit]

Αν καποιος εχει πληροφοριες για το συγκεκριμενο τευχος παρακαλω ας μας ενημερωσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στον μαρκ βρίσκει κανείς και θέματα κοινωνιολογικά και μια ευαισθησία κοινωνική-το θέμα έχει ζουμί για συζήτηση.

στο μπλεκ δεν βρήκα κάτι από αυτά.
 
Ο Φαγάνας ήταν με το Ομπραξ και γούσταρε τους κεφτέδες, όχι τους λουκουμαδες!

Από Περιπέτεια τα πρωτα 100+ τευχη από το Νο1 τα έχω όλα (original από το 1982)

Μικρό Ιππότη το ίδιο. Δεν θυμάμαι αν σταμάτησε ή τελείοωσαν τα επισόδια, αλλά σίγουρα εχω αρκέτα από το Νο1 έως... δεν θυμάμαι. Θ πρέπει ν' ανοίξω την κούτα. Μου άρεσε αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί μεΜαρκ και Ομπραξ!!!!
 
Playmolover είπε:
Επίσης στο τεύχος 318 (Επιστροφή στο Φρούριο Οντάριο) γίνονται πάρα πολλές αναφορές σε όλο το τεύχος στην ιστορία των τεσσάρων προηγούμενων τευχών.
Ναι με την απαγωγή της Μπέτι ξεκινά η ιστορία αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να υπήρχε και μία ομοιότητα του Μαρκ με έναν αρχαίο Φαραώ και η απαγωγή της Μπέτι ήταν κάτι σαν δόλωμα για τον Μαρκ; Πρέπει να ξαναρίξω μια ματιά έστω και σε αυτά τα δύο τεύχη που έχω...
Επιτέλους! Τα (ξανα)βρήκα σήμερα το μεσημέρι σε ένα περίπτερο! Ουγκ! Ρετρομανιακός που επιμένει, ανταμοιβή τον περιμένει! Επανέκδοση της επανέκδοσης μετά από επανέκδοση, βέβαια, (του 2001), αλλά από το τίποτα, πάλι καλά! Περιλαμβάνεται στον Τόμο 186

1) ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ - ΤΕΥΧΟΣ 944 (673)

Ο Μίστερ Μπλουφ συζητάει με έναν καθηγητή που έφερε από την Αφρική μια σαρκοφάγο με μια μούμια. Η μούμια ζωντανεύει και απαγάγει τον Μαρκ, αφού τον ναρκώσει. Το τεύχος τελειώνει στην Αμερική με τον Μαρκ σε μια σαρκοφάγο

2)ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 945 (674)

Ο Μαρκ μεταφέρεται στην Αφρική, σε μια περιοχή ξεχασμένη από το χρόνο. Ο Μίστερ Μπλουφ, ο Θλιμμένος Μπούφος και η Μπέτι πάνε να τον βρουν. Ο Μαρκ θεωρείται ως η μετεμψύχωση ενός αρχαίου Φαραώ.Η βασίλισσα δίνει ένα ποτό στον Μαρκ και τον κάνει να τα ξεχάσει όλα, αλλά πρόσκαιρα. Ο Μαρκ συνέρχεται και συναντά τους φίλους του.

3) ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ - ΤΕΥΧΟΣ 946 (675)

Ο Μαρκ πάει να το σκάσει, αλλά τον πιάνουν και τον στέλνουν πίσω. Παλεύει με τις ιερές μαϊμούδες (για γορίλες τις κόβω) και, φυσικά, τις νικάει. Πάει να τους το ξανασκάσει, αλλά έλα που η σατανική βασίλισσα έπιασε την Μπέτι και θα την ρίξει στους κροκόδειλους αν δεν πάει ο Μαρκ να συλλάβει τους αντιστασιακούς εναντίον της...

4) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΟΝΤΑΡΙΟ - ΤΕΥΧΟΣ 947 (676)

Ο Μαρκ ανακαλύπτει ότι αυτοί που τον έφεραν στην Αφρική είναι αντιστασιακοί ενάντια στην σατανική βασίλισσα και στον ραδιούργο πιστό της στρατηγό. Εκβιάζοντάς τον με τη ζωή της Μπέτι, τον στέλνουν να πιάσει τους αντιστασιακούς. Αλλά, does the goat chew taramas? Ο Μαρκ ελευθερώνει τους σκλάβους, τσουβαλιάζει στρατηγούς και στρατιώτες, σωζει και την Μπέτι και όλα υπέροχα!( Ανυπέρβλητη η σκηνή που η βασίλισσα πέφτει μόνη της στους κροκόδειλους φωνάζοντας: ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ). Η τάξη και η δικαιοσύνη αποκαθίστανται. Η ιστορία τελειώνει πάνω στο καράβι της επιστροφής - πάντα υπάρχει ένα καράβι επιστροφής - για την Αμερική.

ΕΠΟΣ!!! ΜΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΜΕΝΑ ΓΕΝΕΙΑ!

MARK1.jpg

MARK.jpg
 
Wally είπε:
H αφισα της τουρκικης ταινιας με θεμα το Λοχαγο Μαρκ.Απιστευτα γελοίο :D
markue5.jpg
Κι εκεί που ανακάλυψα στο Ίντερνετ ότι οι Τούρκοι έχουν γυρίσει ταινία για το Λοχαγό Μαρκ, τρέχω βιαστικά να το ανακοινώσω στο Retromaniax για να τους κουφάνω όλους. Να όμως που ο Wally το έχει ανακαλύψει εδώ και μια τετραετία και έχει ήδη ακολουθήσει ολόκληρη συζήτηση...

Η ταινία υπάρχει πια στο Youtube

[edit] Διαγραφεται καθως παρεπεμπεi σε ολοκληρη ταινια! [edit]

χωρίς υπότιτλους, δυστυχώς, αλλά είναι τόσο γραφική που έχει γέλιο να τη βλέπεις κι έτσι... Προσέξτε τις τουρκόφατσες με τα μουστάκια που παίζουν τους Αμερικανούς πατριώτες, αλλά και τους Βρετανούς στρατιώτες με τις ξανθιές περούκες. Ο Θλιμμένος Μπούφος είναι πολύ καλός, ο Μίστερ Μπλουφ επίσης μοιάζει αρκετά στον πρωτότυπο. Respect για την Τουρκάλα "Μπέτι" (δείτε στο παραπάνω βίντεο 8:56-9:27). Της το συγχωρούμε που δεν είναι πολύ ξανθιά.

Μπορώ να πω πάντως ότι σε σύγκριση με τα άλλα τουρκικά ripoffs (Star Wars, Rambo, Superman κλπ.), αυτό που είναι και μια δεκαετία παλιότερο, φαίνεται "ποιοτικότερο". Θαυμάζω πάντως το θράσος των γειτόνων μας που, άσχετα με το αποτέλεσμα, δεν φοβόντουσαν να κάνουν τέτοιες προσπάθειες σε μια απίστευτη εποχή.

[edit] off topic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετα απο μια συντομη ερευνα, μπορω να πω οτι η πρωταγωνιστρια (Gulgun Erdem) ειχε πολυ ενδιαφερουσα παρουσια στη γείτονα χώρα. Οσο για το αποσπασμα που δινεις, αναρωτιεμαι πως ο "Μπουφος" καταφερε να την κοιταζει στα ματια ::)

Τωρα για το νομικο θεμα των ripoffs που αναφερεις, δε γνωριζω Τουρκικα για να δω αν καπου στους τιτλους υπαρχει καποιο credit για τους πραγματικους δημιουργους του Λοχαγού Μαρκ και κανα all rights reserved. Επειδη ομως ηταν 'αθωες' εποχες και η Αμερική πολύ μακρυά, ο,τι βλεπαμε το θεωρούσαμε οτι ανηκει στο Public Domain.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για όποιον ενδιαφέρεται να συμπληρώσει τη συλλογή του, πέτυχα αρκετούς τόμους ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, να κυκλοφορούν σε Κέντρα Τύπου.

Μιλάω για ανατύπωση της περιόδου 1990.

Έχουν τα κανονικά εξώφυλλα, τα οποία είναι από καρέ των ιστοριών αυτούσια, και όχι για τις μεταγενέστερες ανατυπώσεις με τα ελαφρώς κακοσχεδιασμένα εξώφυλλα.

Περιλαμβάνουν τρία τεύχη με ιστορίες του Μαρκ και του Όμπραξ, με τιμή 2,90 Ευρώ...
 
Επίσης τελευταία έχω πετύχει και κάποιους τόμους Περιπέτεια, που λένε:

Έξτρα Τόμος Περιπέτεια


ΜΑΡΚ



4 διαφορετικά τεύχη Περιπέτειας


Σήμερα μάλιστα βρήκα έναν με τεύχη της περιόδου 1987/88!!!! (όχι ανατυπώσεις)

Μόνο με 2,90Ε

Σπεύσατε...
 
Πράγματι, πολύ καλές ιστορίες. Προτίμησή μου ο Μαρκ, δεν ξέρω, μου άρεσε πολύ περισσότερο από τον Όμπραξ, όχι ότι με χάλαγε κι αυτός βέβαια. Ναι,ναι, πολύ απολαυστικό κόμικ, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και χιούμορ και όλα!
 
[edit] αγοραπωλησία [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το τευχος μου με την Ιστορια του Καπτεν Μαρκ που αναφερθηκε προσφατως και στο θρεντ του Αγορι.




attachment.php
 
Έλα, πες την αλήθεια... Το πήρες μαζί με το τρίτο τεύχος της Περιπέτειας, φέτος το καλοκαίρι! :D :D:D
 
Best 1.50 euro ever spend Dino.
 
Το περιοδικό κυκλοφορεί ακόμη;
 
Ναι πρεπει να κυκλοφορει ακομη.
 
Κυκλοφορεί κανονικά κάθε εβδομάδα, αλλά τα τεύχη είναι του 2007.

Όλο έγχρωμο.

Το τεύχος της προηγούμενης εβδομάδας:

attachment.php


Το πήρα γιατί δεν το είχα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ελα βρε και αυτο ειναι ιστορικο τευχος,ειναι αυτο που ειναι παρεα με τον Mπλεκ.
 
Yep! Γι'αυτό το πήρα.
 
Τα λενε κατι τετοια,δεν τα κραταν μυστικα. :D :D
 
Μπορεί να έχει κι άλλα, από εκεί που το πήρα.

Θα ρίξω ένα βλέφαρο και θα στο αγοράσω, αν το'χει...

Τώρα για την τιμή.... Θα τα βρούμε... :D
 
Πίσω
Μπλουζα