Paspartoo είπε:
Το οτι ΔΕΝ ειναι ιδια δεν σημαινει οτι ΔΕΝ ειναι ισα ή οτι υστερουν απεναντι σε αλλα - δεν εγραψα πουθενα αυτο που λες - για τη διαφορετικοτητα μιλησα.
Noμίζω ότι την πάμε αλλού την κουβέντα πάλι.
Το κουράσαμε πολύ το θέμα περί ομοιότητας,ισότητας κι εγώ δε ξέρω τι άλλο.
Μάλλον δε βγάζουμε άκρη,αυτό κατάλαβα..
Paspartoo είπε:
Οσο για την αρνητικοτητα - βλεπω καποιες φρασεις σου γενικα τον τελευταιο καιρο του τυπου "Προχωρηστε μπροστα" "ο κοσμος παει μπροστα" και γιαυτο το ειπα. Προφανως ειμαστε εδω επειδη θελουμε να μεινουμε και λιγο πισω.
Προφανώς επίσης,για να είμαι εδώ και να συμμετέχω,σημαίνει ότι μοιράζομαι -μέχρι ενός σημείου- την τάση αυτή.
Αλλά είναι βασικό να υπάρχει το σημείο αυτό και να μη το περνάμε,μετά αρχίζει η (άκρατη) υπερβολή και τα φαινόμενα "παλιά ήταν καλύτερα","παλιά αυτό","παλιά εκείνο" κτλ κτλ.
Ύστερα,δε κατανοώ πλέον το εξής:Μπορούμε να διαφωνούμε με την...αγιοποίηση σε κάθε τι παλιό και retro,ή όχι;
Μπορούμε να λέμε ότι σήμερα πολλά πράγματα είναι καλύτερα κι ότι,ναι,προχωράει ο κόσμος,ή όχι;
Paspartoo είπε:
Οχι λοιπον, δεν ημασταν "αλητες" - τουλαχιστον η πλειοψηφια. Αν ειχες "μπλεξει" απο πριν δεν σου εφταιγε η λεσχη. Ομως δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι το σημερινο κολλημα των παιδιων στα net cafe ειναι μεγαλυτερης εκτασης και αν ημουν γονιος θα ανησυχουσα περισσοτερο αν το παιδι μου καθοταν 6 ωρες τη μερα στο net cafe και αλλες τοσες στο pc στο σπιτι - απο το αν πηγαινε 2 ωρες στο υπογειο που συχναζα εγω στα νιατα μου.
Α,μπράβο.
Κι αυτά τα παιδιά λοιπόν δεν είναι ούτε ανώμαλα,ούτε τίποτα.
Και φυσικά δε γίνεται να κάνουν ότι ακριβώς κάνατε εσείς -στη δεκαετία που θες κι αναφέρεσαι,για να μην την προσδιορίσω λανθασμένα εγώ πάλι- κι εμείς.
Θες να συμφωνήσουμε ότι το κόλλημα είναι μεγαλύτερο;Είναι σου λέω.
Ε και;
Λογικό είναι από η στιγμή που τα video games έχουν εξελιχθεί τόσο στις μέρες μας!
Και τέλος πάντων,για να ήμασταν -εμείς,στα '90s- σε ένα ουφάδικο 3 ώρες έπρεπε ή να κοιτάμε όλη την ώρα τους άλλους ή να φεύγουν τα χρήματα βροχή.
(Πόσες φορές να έπαιζες τα παιχνίδια που ήξερες καλά και τα τερμάτιζες; )
Σήμερα,ξέρουν ότι με 2-3 ευρώ -δε ξέρω το ακριβές ποσό,αλλά νομίζω παίζει το 1 ευρώ/ώρα- μπορούν να κάτσουν 2-3 ώρες.