Πιτσιρικαδες,gaming,τοτε,τωρα

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.949
Αντιδράσεις
324
[Wally: Μεταφορα απο το thread του Monkey Island 2 Special Edition]

Δεν νομίζω για 5 αλλά το remake του 2 είναι πράγματι το main event για εμάς τους παλαιότερους! Οι πιτσιρικάδες βέβαια θα ψάχνουν να βρουν με ποιο κουμπί πυροβολά ο guybrush! Μόλις δουν ότι δεν έχει βία ή ξυλίκι ή γυμνό θα το πετάξουν σε δευτερόλεπτα!
 
spyros_s είπε:
Οι πιτσιρικάδες βέβαια θα ψάχνουν να βρουν με ποιο κουμπί πυροβολά ο guybrush! Μόλις δουν ότι δεν έχει βία ή ξυλίκι ή γυμνό θα το πετάξουν σε δευτερόλεπτα!
Χα,χα,χα,βρε μη γίνεστε τόσο αυστηροί με τους πιτσιρικάδες,δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Έχει αλλάξει και η σύνθεση αλλά και οι προτιμήσεις των gamers.Το πραγματικό καλό πάντως,τραβάει τους πάντες.Ακόμη κι αυτούς τους πιτσιρικάδες που νομίζουμε ότι μόνο FPS παίζουν. ;)

Άλλωστε,αν η Lucasarts περίμενε μόνο από "εμάς" για να πουλήσει τα remakes της,δε θα έμπαινε ΠΟΤΕ στη διαδικασία να τα φτιάξει...
 
Μάνο και Άλκη...σε μας λειτουργεί και λίγο η νοσταλγία πέραν από την ανάγκη να παίξουμε ένα καλό adventure!

Τα παιδιά αυτά δεν έχουν σχετικά βιώματα! Για να το φέρω συγκριτικά στα ίσια του θα γράψω ότι ένας gamer που ξεκίνησε το σπορ στα τέλη της δεκαετίας του 80 προφανώς και δεν θα νοιαζόταν για το pong, το frogger, το invaders ακόμα και το pacman! Αυτό δεν υποτιμά ούτε τα ιστορικά παιχνίδια ούτε τον εκάστοτε χρήστη!

Οι σημερινοί πιτσιρικάδες ζουν στην αφθονία του software οπότε δεν νιώθουν την ανάγκη να ...ξεκοκκαλίσουν ότι πέσει στα χέρια τους όπως εμείς! Δεν τους αδικώ λοιπόν απλά περιγράφω την κατάσταση όπως έχει!
 
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
.δηλαδή εσύ είχες πεντακοσάρικο για την κενή δισκέτα του cpc τότε; Βάλε άλλα τόσα για software! Είχαμε 100-200 παιχνίδια έκαστος το πολύ...οι περισσότεροι είχαν 30-40 δισκέτες το πολύ!

Ο πιτσιρικάς σήμερα με το 1τέρα σκληρό ξεπετάει τόσα τον χρόνο! Άσε που έχει ήδη δει το trailer στο youtube έχει πάιξει το ντέμο και απλά βάζει το cheat και τελειώνει το παιχνίδι σε μια μερα!
 
Leon είπε:
Καλά μην το λες αυτό, γιατί τη δεκαετία του '80 έπεφτε τρελή πειρατεία. Από αφθονία φτηνού (παράνομου) gaming, να φάνε και οι κότες! Το ξεκοκάλισμα γινόταν και γίνεται σε ότι μας αρέσει πολύ και όχι μόνο για να βγάλει κάτι τα λεφτά του. Πόσοι είχαν αυθεντικό το Elite πχ (Να δω χεράκια); Και όμως το λιώσαμε το παιχνίδι. Το ίδιο και για τα Monkey Island, μιας και για αυτά μιλάμε.
Oντως η αφθονια του gaming τοτε Amiga εποχης ηταν τεραστια θυμαμαι πειρατης εφερνε μεχρι και 30 games την εβδομαδα
 
παίδες δεν είχαμε φράγκα τότε...τώρα ο πιτσιρικάς έχει adsl και τεράστιο σκληρό και τον γεμίζει δωρεάν. Εμείς πληρώναμε τόσο τα μέσα αποθήκευσης όσο και το software!
 
spyros_s είπε:
Μάνο και Άλκη...σε μας λειτουργεί και λίγο η νοσταλγία πέραν από την ανάγκη να παίξουμε ένα καλό adventure!Τα παιδιά αυτά δεν έχουν σχετικά βιώματα! Για να το φέρω συγκριτικά στα ίσια του θα γράψω ότι ένας gamer που ξεκίνησε το σπορ στα τέλη της δεκαετίας του 80 προφανώς και δεν θα νοιαζόταν για το pong, το frogger, το invaders ακόμα και το pacman! Αυτό δεν υποτιμά ούτε τα ιστορικά παιχνίδια ούτε τον εκάστοτε χρήστη!

Οι σημερινοί πιτσιρικάδες ζουν στην αφθονία του software οπότε δεν νιώθουν την ανάγκη να ...ξεκοκκαλίσουν ότι πέσει στα χέρια τους όπως εμείς! Δεν τους αδικώ λοιπόν απλά περιγράφω την κατάσταση όπως έχει!
Ναι,για τη νοσταλγία δε διαφωνώ,ΑΛΛΑ

δε πρέπει αυτή να μας κάνει να νομίζουμε ότι "μόνο εμείς παίζαμε τέτοια παιχνίδια","αχ,πού είναι οι παλιοί καλοί καιροί που εκτιμούσαμε τα games" (εμένα μου λες,δέκα δέκα και σε αντίγραφα τα παίρναμε,τι λέμε τώρα..) κι ότι οι νεότεροι gamers στερούνται ορέξεως και κριτικού πνεύματος.

Ίσα ίσα που εγώ πιστεύω ότι οι σημερινοί gamers έχουν πολύ καλύτερο κριτήριο από εμάς!Και το κριτήριο αυτό θα τους οδηγήσει στο να παίξουν και να τελειώσουν το MI2.

Kαι ποιος μου λέει εμένα ότι ο σημερινός πιτσιρικάς δεν διασκεδάζει με το Pacman ή το Space Invaders στο κινητό του;Απλά έχει και τα νεότερα games ως επιλογή και καλά κάνει που ασχολείται με αυτά περισσότερο.

Όλα αλλάζουν,όλα πάνε μπροστά κι αν η πιτσιρικαρία δεν ακολουθήσει την εξέλιξη,ποιος θα την ακολουθήσει;Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και νεαροί που απορρίπτουν a priori τα παλιά παιχνίδια διότι είναι παλιά,όλα συμβαίνουν.Αλλά τίποτε δεν είναι απόλυτο.

Ας το δούμε κι αλλιώς.Το SOMI:SE πούλησε τρελά μέσω Steam.Ποιοι το αγοράσανε άραγε σε μεγαλύτερο βαθμό;Εμείς ή οι πιτσιρικάδες;

Ωραία,να πούμε εμείς;Εμείς λοιπόν!

Οπότε οι πιτσιρικάδες,αν είναι όπως τα λες Σπύρο και διαπιστώσανε ότι ο Guybrush δεν έχει κουμπί για να πυροβολεί,θα γυρίσουν την πλάτη στο #2,σωστά;Άρα αυτό θα έχει μειωμένες πωλήσεις,σωστά;Για να δούμε...! ;)

Σπύρο,κουβεντούλα κάνουμε,και τ' ότι -εν μέρει- διαφωνούμε προάγει και τον διάλογο!Αλίμονο,δεν....τσακωνόμαστε! :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάνο εννοείτε... :) Απλά μάλλον ξεχάσαμε την δική μας εποχή! Ακόμα και ένα μέτριο παιχνίδι το λιώναμε αφού δεν είχαμε την ευχέρεια να πάρουμε άλλο. Βέβαια με την αμίγκα είμασταν λίγο μεγαλύτεροι οπότε και το χαρτζηλίκι επέτρεπε τις παραπάνω σπατάλες!
 
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ με το Leon σε αυτό. :)
 
Leon είπε:
Πολύ αμφιβάλλω, δεδομένου του κατώτατου πνευματικού επιπέδου και της ανύπαρκτης καλλιέργειας των νέων. Φυσικά αυτό αντικατοπτρίζεται ΚΑΙ στο gaming. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, δεν θα ήταν η μεγάλη πλειοψηφία των παιχνιδιών φτιαγμένα για αυτιστικά ανώμαλα 12χρονα με μηδενική κοινωνική ζωή και γούστο.
Kαλά,τυπικά και μόνο,καθότι μάλλον έχει φανεί από τα παραπάνω posts μου,οφειλω να πω ότι διαφωνώ 100%,αλλά anyway...

Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι αυτά,τα σημερινά,παιδιά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν εκείνα τα παιδιά που κυκλοφορούσαν στα ουδάφικα των '80s και οι γονείς τους τα αποκαλούσαν..."αυτιστικά ανώμαλα 12χρονα".Εκείνα τα "αυστιστικά ανώμαλα 12χρονα" μεγαλώσανε και αρχίζουν να βλέπουν τα...επόμενα "αυτιστικά ανώμαλα 12χρονα".Απλά τα ουφάδικα γίνανε MMOs,αυτή είναι η μόνη διαφορά... :)
 
Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι αυτά,τα σημερινά,παιδιά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν εκείνα τα παιδιά που κυκλοφορούσαν στα ουδάφικα των '80s και οι γονείς τους τα αποκαλούσαν..."αυτιστικά ανώμαλα 12χρονα".
Δυστυχως δεν ειναι τα ιδια. Φυσικα και ειναι παιδια και αυτα, οπως ημασταν και εμεις τοτε - αλλα δεν ειναι καθολου τα ιδια.
 
Ακριβώς ίδια δέν είναι, αναλογικά μπορεί
 
Μάλλον εμείς είμαστε αναλογικά... τα σημερινά παιδιά είναι ψηφιακά.
 
Καταρχην οταν μιλαμε για ουφαδικα των 80ς να τα ξεχωρισουμε λιγο - οταν πχ η γενια μου το 1979-1980 επαιζε Atari basketball και Monte Carlo στις λιγοστες αιθουσες τοτε της πολης (που μας πηγαιναν οι γονεις μας) πολλα απο τα μελη του φορουμ δεν ειχαν γεννηθει ακομα - και οταν "αποφοιτησαμε" απο τις λεσχες το 1986-87 καποια επισης μελη μας πηγαιναν στο δημοτικο. Ως εκτουτου ειναι λιγο δυσκολο να γνωριζουν το πως μας αποκαλουσαν ολα αυτα τα χρονια.

Η εκφραση "αυτιστικα ανωμαλα" φανταζομαι ειπωθηκε ατυχως εδω - γιατι εκτος απο ατυχης ειναι και μη ανθρωπινη - βαζουμε δηλαδη, εστω λογω της εκφορας του λογου, στο ιδιο εκφραστικο τσουβαλι μια ανθρωπινη ιδιαιτεροτητα με μια βρισια.

Εμας λοιπον - για να επανελθω - μας αποκαλουσαν "αλητες" - δεν αμφισβητησε κανεις το διανοητικο μας επιπεδο ή την προσαρμοστικοτητα μας αλλα την ιδια την ηθικη μας. Γιατι στα καταγωγεια (και στα ισογεια) των τοτε "λεσχων" συχναζαν "υποπτα στοιχεια" και γινοταν διακινηση ναρκωτικων. (δεν τα σχολιαζω αυτα - απλα τα αναφερω)

Η αληθεια ειναι ομως οτι εμεις απλα συμπληρωναμε καποιες ωρες εκει - δεν ηταν αυτη η ζωη μας. Βλεπαμε τους φιλους μας στο σχολειο και τους ξαναβλεπαμε την αλλη μερα το πρωι - ειχαμε απαραιτητα καποιες υποχρεωσεις με την οικογενεια μας - τα (αναλογικα, οπως ειπε πριν πετυχημενα ο Αλκης) παιχνιδια μας και τα φροντιστηρια μας - και τη βραδυνη (εκτος εξαιρεσεων) συναξη στο σπιτι.

Σημερα τα παιδια (σε καποια μεγαλη μεριδα τουλαχιστον) εχουν απειρως μεγαλυτερη γκαμα ερεθισματων - αλλα δυστυχως αυτη ειναι μονοτονα ψηφιακη. Οι φιλοι τους δεν φευγουν ποτε απο διπλα τους - τους εχουν στο σχολειο, στο κινητο, στο netbook, στο internet cafe, στο internet σπιτι, και οπου αλλου μπορεις να φανταστεις - και ασχολουνται 24/7/365 (που λεει ο λογος) με εναν διαφορετικο κοσμο που μπορει να ειναι χειροτερος ή καλυτερος αλλα που σιγουρα δεν ειναι αυτος στον οποιο βρισκονται σωματικα.

Αυτο δεν υπηρχε το 1981 πχ - ναι ημασταν στον κοσμο μας - οπως καθε παιδι δικαιουται να ειναι - αλλα αυτος ο κοσμος δεν ηταν ο σημερινος,

Πιο συγκεκριμενα για τα video games - ημασταν ξετρελαμενοι απο τοτε - αλλα οντως δεν μπορουσαμε να τα εχουμε ολα, ουτε καν το 1/1000000 απο αυτα που εχει προσβαση σημερα ενα παιδι.

Μιλησατε για πειρατεια και αναφερατε την Amiga. Η πειρατεια και συγκεκριμενα η "πειρατεια για ολους" ξεκινησε στην Ελλαδα το 84, για τους PCακηδες το 86 και για τους Amigaκηδες το 87 - πως νομιζετε οτι την βγαζαμε το 80 πχ ? Το μισο σχεδον της δεκαετιας του 1980 απλα δεν την βγαζαμε, παιζαμε ενα παιχνιδι που συνειδητα (ή ασυνειδητα) μας αγοραζαν και αυτο ηταν. Και αν πηγαιναμε στα Ουφαδικα - ποσα ταληρα ή δεκαρικα νομιζετε οτι περισσευαν για να παιξει κανεις 2-3 λεπτα σε καποιο παιχνιδι ? Ποσες δισκετες 3" μπορουσε να αγορασει κανεις ? (να ναι καλα η Μαξουελ)

Σημερα - ολοκληρο το "ιστορικο" του coin op ειναι διαθεσιμο - τα νεα παιχνιδια τα εχει καποιος πριν καλα καλα κυκλοφορησουν - εχει ηδη παιξει demo - εχει ηδη δει φωτογραφιες - εχει διαβασει κριτικες. Τα torrents παιρνουν φωτια καθε βραδυ - και ΟΛΟ αυτο απευθυνεται σε παιδια που ειναι ΟΛΗ μερα online - βλεπουν και αντιδρουν "ψηφιακα" και δεν εντυπωσιαζονται σχεδον με τιποτα. Να γιατι η σημερινη αγορα (εστω των videogames) εχει χασει την ουσια αλλα εχει κερδισει την εντυπωση. Γιατι μονο ετσι θα παραμεινει μια αγορα και οχι μια τρυπα στο νερο,

Τα σημερινα παιδια ειναι βεβαιως παιδια - μιας γενιας που προσπαθουμε να καταλαβουμε που θα βγει - αλλα απο κει και υστερα καμια σχεση δεν εχουν με τη γενια των 80ς και αυτο ειναι φυσιολογικο - φανταζομαι τη δικια μου γενια να ειχε εστω και απλα σχεση με αυτη των 60ς και με κοβει κρυος ιδρωτας.
 
προφανώς δεν διαφωνείς με όσα έγραψα παραπάνω...μάλλον εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος
 
Σιγουρα ναι, για το θεμα που αναφερομαστε εδω.
 
Paspartoo είπε:
οταν η γενια μου το 1979-1980 επαιζε Atari basketball και Monte Carlo στις λιγοστες αιθουσες τοτε της πολης (που μας πηγαιναν οι γονεις μας) πολλα απο τα μελη του φορουμ δεν ειχαν γεννηθει ακομα - και οταν "αποφοιτησαμε" απο τις λεσχες το 1986-87 καποια επισης μελη μας πηγαιναν στο δημοτικο. Ως εκτουτου ειναι λιγο δυσκολο να γνωριζουν το πως μας αποκαλουσαν ολα αυτα τα χρονια.
Δεκτό.

Δεν αναφέρομαι λοιπόν στη γενιά σου Ηρακλή,αναφέρομαι στη δική μου...

Paspartoo είπε:
Εμας λοιπον - για να επανελθω - μας αποκαλουσαν "αλητες" - δεν αμφισβητησε κανεις το διανοητικο μας επιπεδο ή την προσαρμοστικοτητα μας αλλα την ιδια την ηθικη μας. Γιατι στα καταγωγεια (και στα ισογεια) των τοτε "λεσχων" συχναζαν "υποπτα στοιχεια" και γινοταν διακινηση ναρκωτικων. (δεν τα σχολιαζω αυτα - απλα τα αναφερω)
ΟΚ,αλλά δε μας είπες τελικά,είχαν δίκιο;

Paspartoo είπε:
Η αληθεια ειναι ομως οτι εμεις απλα συμπληρωναμε καποιες ωρες εκει - δεν ηταν αυτη η ζωη μας. Βλεπαμε τους φιλους μας στο σχολειο και τους ξαναβλεπαμε την αλλη μερα το πρωι - ειχαμε απαραιτητα καποιες υποχρεωσεις με την οικογενεια μας - τα (αναλογικα, οπως ειπε πριν πετυχημενα ο Αλκης) παιχνιδια μας και τα φροντιστηρια μας - και τη βραδυνη (εκτος εξαιρεσεων) συναξη στο σπιτι.
Σημερα τα παιδια (σε καποια μεγαλη μεριδα τουλαχιστον) εχουν απειρως μεγαλυτερη γκαμα ερεθισματων - αλλα δυστυχως αυτη ειναι μονοτονα ψηφιακη. Οι φιλοι τους δεν φευγουν ποτε απο διπλα τους - τους εχουν στο σχολειο, στο κινητο, στο netbook, στο internet cafe, στο internet σπιτι, και οπου αλλου μπορεις να φανταστεις - και ασχολουνται 24/7/365 (που λεει ο λογος) με εναν διαφορετικο κοσμο που μπορει να ειναι χειροτερος ή καλυτερος αλλα που σιγουρα δεν ειναι αυτος στον οποιο βρισκονται σωματικα.

Αυτο δεν υπηρχε το 1981 πχ - ναι ημασταν στον κοσμο μας - οπως καθε παιδι δικαιουται να ειναι - αλλα αυτος ο κοσμος δεν ηταν ο σημερινος
Πότε θα καταλάβετε ότι ο κόσμος πάει εμπρός;

Η ψηφιακή εποχή ΔΕΝ υπήρχε το 1980,τι να κάνουμε.....;!;

Paspartoo είπε:
Η πειρατεια και συγκεκριμενα η "πειρατεια για ολους" ξεκινησε στην Ελλαδα το 84, για τους PCακηδες το 86 και για τους Amigaκηδες το 87 - πως νομιζετε οτι την βγαζαμε το 80 πχ ? Το μισο σχεδον της δεκαετιας του 1980 απλα δεν την βγαζαμε, παιζαμε ενα παιχνιδι που συνειδητα (ή ασυνειδητα) μας αγοραζαν και αυτο ηταν. Και αν πηγαιναμε στα Ουφαδικα - ποσα ταληρα ή δεκαρικα νομιζετε οτι περισσευαν για να παιξει κανεις 2-3 λεπτα σε καποιο παιχνιδι ? Ποσες δισκετες 3" μπορουσε να αγορασει κανεις ? (να ναι καλα η Μαξουελ)
Ή εγώ ήμουν πάμπλουτος στα εφηβικά μου χρόνια ή υπερβάλλετε ΤΡΕΛΑ με αυτά που λέτε...

Paspartoo είπε:
Σημερα (για) τα νεα παιχνιδια καποιος πριν καλα καλα κυκλοφορησουν εχει ηδη παιξει demo,εχει ηδη δει φωτογραφιες,εχει διαβασει κριτικες.
Πάλι καλά...

Paspartoo είπε:
Τα σημερινα παιδια ειναι βεβαιως παιδια - μιας γενιας που προσπαθουμε να καταλαβουμε που θα βγει - αλλα απο κει και υστερα καμια σχεση δεν εχουν με τη γενια των 80ς και αυτο ειναι φυσιολογικο
Θα βγει σε κάτι καλύτερο από εμάς όλους και ναι,σίγουρα δεν θα έχει σχέση με αυτή των '80s..
 
Πίσω
Μπλουζα