Κάποιος από Θεσσ/κη να μας εξηγήσει τι ήταν τα: Ροδίνι, Ευφροσύνη, Αρμενοβίλ, του Αγαπητού;
http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2013/09/armenovil-un-semifreddo-da-salonicco.html
Έστω και μετά από χρόνια, μια και δεν είδα να απαντάται
Το ροδίνι είναι παρασκεύασμα με πάστα αμυγδάλου, σε ρολό με γέμιση κρέμας από σαντιγί. Όπως το έγραψες με κεφαλαία το μυαλό μου πήγε στο ζαχαροπλαστείο Ροδίνι, που ειδικεύεται στα ροδίνια αλλά γενικά το θεωρώ όχι δεύτερο, αλλά τέταρτο μαγαζί.
Την Ευφροσύνη αν δεν πρόκειται για μια παλιά μου συμμαθήτρια δεν την έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου
Το αρμενοβίλ είναι ένα ΘΕΪΚΟΤΑΤΟ γλυκό σε μορφή μακρόστενης τούρτας, με κομμάτια μπεζέδων ανακατεμένα με σαντιγί, παγωτό βανίλια και αμύγδαλα καραμελωμένα ή απλά, κομμάτια σοκολάτας και ίσως και ξερά φρούτα. Και όλο αυτό διατηρείται στην κατάψυξη. Στη Θεσσαλονίκη θεωρείται παγωτό για επίσημες καταστάσεις. Το βρίσκει κανείς σχεδόν σε όλα τα γνωστά ζαχαροπλαστεία.
Όσο για τον Τερκενλή που θίξατε, όχι μόνο είναι όντως υπερεκτιμημένος αλλά οριακά μας εκμεταλλεύεται κιόλας. Τα τσουρέκια του είναι απλώς συνηθισμένα (τα γεμιστά και με γλάσο δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι, μου φέρνουν αναγούλα) και τα υπόλοιπα προϊόντα του σχεδόν δεύτερα. Η δε εξυπηρέτηση ΚΑΚΗ! Απλά έκανε καλή διαφήμιση και μας μπούκωνε με τα αποσμητικά στον εξαερισμό της Αριστοτέλους. (Μη γελιέστε, δεν ψήνονται εκεί τα τσουρέκια αλλά στα κεντρικά τους στη Ραιδεστό)
Αγαπημένα μου γλυκά ζαχαροπλαστείου;
Νούμερο ένα: εκλέρ, από Αργυρόπουλο που πλέον δεν υπάρχει και από τον Κρόνο της Έδεσσας.
Νούμερο δύο: πουράκια του Χατζηφωτίου, θρυλικά.
Νούμερο τρία: πετιφουρ από το Νίκο. Τα καλά όμως με τη σοκολάτα, όχι η κοροϊδία με τη μαρμελάδα
Και νούμερο διαχρονικό: ρεβανί από την Ανατολή της Νικήτης (με ή χωρίς παγωτό μπανάνα)