Σώτος Σώτος
RetroMaNiaC
- Joined
- 19 Απρ 2012
- Μηνύματα
- 715
- Αντιδράσεις
- 292
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Γεια σου ρε αλανι απογονε ζαχαροπλαστωνntsmrtz είπε:Πως μου έχει ξεφύγει αυτό το θέμα...?![]()
Λοιπόν, ως πολύ μεγάλος φίλος των γλυκών αλλά και ως απόγονος οικογένειας ζαχαροπλαστών (μητέρα μου και παππούς) δικαιούμαι να πω και εγώ την άποψή μου.
Τα πιο πολλά φυσικά ειπώθηκαν από τους προλαλήσαντες, αυτό όμως που έχω να προσθέσω είναι ότι οποιοδήποτε γλυκό για να είναι καλό χρειάζεται εκτός το μεράκι του δημιουργού του και πολύ καλές/ποιοτικές πρώτες ύλες.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο στέκομαι όταν δοκιμάζω κάποιο γλυκό και έχω την ικανότητα να αντιληφθώ εάν τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλά. Εάν δεν είναι, απλά το παρατάω.
Λατρεύω τα σοκολατοειδή, τα σιροπιαστά, απεχθάνομαι όσα γλυκά έχουν κομμάτια φρούτων και γενικώς δεν μου αρέσουν τα γλυκά κουταλιού και οι καριόκες. Οσες έχω φάει συνήθως έχουν φτιαχτεί με "δεύτερα" υλικά ή υπολείματα.
Είναι αλήθεια ότι οι ποιοτικές λευκές πάστες σπανίζουν, πρέπει να ψάξεις για να βρεις καλή λευκή πάστα αλλά εάν βρεις... δεν θα ξεκολλάς. Αναφέρθηκε πριν κάποιες σελίδες σημείο καλής λευκής πάστας.
Τα πιο πολλά καταστήματα-στέκια τα έχω δοκιμάσει, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με κάποιες παρατηρήσεις:
Το κοσμικό πλέον δεν φτιάχνει κατά την άποιψή μου το καλύτερο γαλακτομπούρεκο. Το έφτιαχνε 20+βγάλε χρόνια πριν. Από κάποια περιστατικά πλέον είμαι δύσπιστος ως προς τα υλικά του... Εφάμιλλο εάν όχι καλύτερο πλέον φτιάχνεται σε κατάστημα στην Βάρης-Κορωπίου.
Ο Ανδριάς δεν είναι ο μόνος που φτιάχνει καλό προφιτερόλ. Ιδιο και καλύτερο φτιάχνεται σε κατάστημα περιοχής Σεπολίων από το οποίο και ξεκίνησε να φτιάχνεται το προφιτερόλ και από το οποίο ο Ανδριάς λέγεται ότι πήρε την συνταγή καθότι υπήρξε και συνέταιρος. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η ιστορία αλλά το προφιτερόλ του δεν παίζεται...
Τα καλύτερα σιροπιαστά τα έχω φάει στη βόρεια Ελλάδα και πιο πολύ στην Ξάνθη. Θεικές γεύσεις που ΔΕΝ σε μπουκώνουν/λιγώνουν. Ο ορισμός της ποιότητας.
Οσον αφορά τον Τερκενλή, τον θεωρώ υπερεκτιμημένο. Στην Θεσ/νίκη επίσης έχω φάει ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ά γλυκά!
Μην ξεχάσουμε και τα αγαπημένα μου αμυγδαλωτά από συγκεκριμένο κατάστημα στην Μονεμβάσια!
Σίγουρα κάτι ξεχνάω, πάω τώρα να χτυπήσω κανά γλυκάκι γιατί μου ήρθε όρεξη..
πως μου είχε ξεφύγει το θέμα..?
ωραια θα ηταν να μαθαιναμε τι ιστορια εχει το Αρμενοβιλ,μονο γι αυτο εχω ακουσει να "μιλανε" μεσω διαφορων συνταγωνClemence είπε:Κάποιος από Θεσσ/κη να μας εξηγήσει τι ήταν τα: Ροδίνι, Ευφροσύνη, Αρμενοβίλ, του Αγαπητού;
http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2013/09/armenovil-un-semifreddo-da-salonicco.html
Μπιλαρα, δεν ξερω αν ειναι υπερεκτιμημενος Η' οχι,αλλα μερικα υπερεκτιμημενα τσουρεκια και τριγωνα τα χτυπουσα ανετα!!!!metalcandyman είπε:Ωσο για τον τερκενλη να αγιασει το στομα σου γιατι και γω χρονια τα λεω.ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟς μεχρι εκει που δεν παει.
Ε ρε πως ξεχωριζει ο σωστος επαγγελματιας.... :takethat:metalcandyman είπε:Ειμαι πολεμιος ολων αυτων που πουλανε σαβουρα και μεχρι στης μπουνιες πλακωσα εναν συναδελφο καποτε γιαυτον τον λογο και με απαγορεψαν για καποιο διαστημα τα λαμογια να πηγαινω σε κατι συνελευσεις![]()
Εδώ φίλε Σταύρο είσαι λάθος! Ποτέ τρίγωνα από το παραπάνω ζαχαροπλαστείο! Υπάρχουν άλλα πολύ γνωστά ονόματα για τα τρίγωνα!!stayros είπε:Μπιλαρα, δεν ξερω αν ειναι υπερεκτιμημενος Η' οχι,αλλα μερικα υπερεκτιμημενα τσουρεκια και τριγωνα τα χτυπουσα ανετα!!!!"]
[/url]![]()
johnny19818 είπε:Εδώ φίλε Σταύρο είσαι λάθος! Ποτέ τρίγωνα από το παραπάνω ζαχαροπλαστείο! Υπάρχουν άλλα πολύ γνωστά ονόματα για τα τρίγωνα!!
Με συνοπτικές διαδικασίες...stayros είπε:Ε ρε πως ξεχωριζει ο σωστος επαγγελματιας.... :takethat:![]()
Ισως να εχεις και δικιο, παω πασο Γιαννη.johnny19818 είπε:Εδώ φίλε Σταύρο είσαι λάθος! Ποτέ τρίγωνα από το παραπάνω ζαχαροπλαστείο! Υπάρχουν άλλα πολύ γνωστά ονόματα για τα τρίγωνα!!