Το πρώτο κινητό μου το έδωσε ένας οικογενειακός γνωστός, τέλη 2000 - αρχές 2001, και ήταν το Sagem DC715
Μαζί με το κινητό μου έδωσε και την κάρτα SIM της Cosmote. Ήταν CosmoΚάρτα ο αριθμός και την ίδια SIM την έχω από τότε!
Η συσκευή, αν θυμάμαι καλά, είχε λανσαριστεί και σε πράσινο φλουο πρόσοψη σε ένα πακέτο της Panafon και πωλούνταν και ως παιδικό κινητό, να το έχουν και καλά τα παιδιά για να επικοινωνούν με τους γονείς (η διαφήμιση θυμάμαι ότι είχε ενα κοριτσάκι στο μπαλέτο να παιρνει τηλ τους γονεις της να πανε να την παρουν, είχε και μια χαρακτηριστική μουσική ηλεκτρονική, σαν ήχος κλήσης από κινητό).
Το κινητό δεν το χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου. Ήμουν κοντά 11 χρονών, οπότε δεν το είχα ανάγκη. Ούτε με έψαχναν οι γονείς μου, αφού ήξεραν πάντα που είμαι, ούτε κάποιο άλλο παιδί είχε στο σχολείο κινητό για να πω ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Μια στις τοσες το έψαχνα το μενου, αλλά αφού η συσκευή δεν είχε παιχνίδα
πέρασε στην αφάνεια. Η μόνη χρήση που έκανα στο κινητό είναι προς τα τέλη του 2001 όπου... είχα γραφτει στην περιβοητη υπηρεσια ενημερωσης για το... Big Brother. Ε μου έφαγε όση καρτα ειχα, πήρε η μανα μου τηλέφωνο για να δει πώς σταματάει η υπηρεσια, την εκοψα και ησυχασα. Όταν πήγα στο γυμνάσιο το 2002 πάλι δεν είχα την άμεση ανάγκη για κινητό. Σιγά σιγά, όμως, άρχισα να χρησιμοποιώ το 3210 του πατέρα μου, αλλά επειδή ειχε καταστραφει το ηχείο του, μας το πηρε ενας γνωστος ταχα να το επιδιορθώσει, αλλά ούτε που το ξανάδα το κινητο... Οπότε τα Χριστόυγεννα του 2003 αγόρασα του πρώτο μου κινητό με τα δικά μου λεφτά (ναι, από τα κάλαντα και ναι, ειμαι μικρός ακόμα). Το Nokia 3510i
Αυτά τα δύο θεωρώ ως τα πρώτα μου κινητά (το πραγματικά πρώτο μου και το πρώτο που αγόρασα με δικά μου λεφτά). Το πρώτο κινητό που μπήκε στο σπίτι και το είχε ο πατέρας μου για επαγγελματικούς λόγους είναι το 5110 και αν θυμάμαι καλά το πήραμε καλοκαίρι του 1999 (Ιούλιος πρέπει να ήταν) με σύνδεση Telestet.