Ποιο ήταν το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο;

Nokia 1610. Τόσο βαρύ και μεγάλο που μόνο κινητό δεν ήταν.
 
images.jpg

Panasonic G90 ήταν το δικό μου πρώτο κινητό γύρω στο 2000. Δώρο των γονιών μετά την απόκτηση ενός πτυχίου γερμανικών! :)
 
Εχει παρατηρήσει κανείς οτι τα σημερίνα ασύρματα τηλέφωνα της Panasonic μοίαζουν πάρα πολύ με τα πρό 10ετίας κινητά της εταιρίας που κυκλοφορούσε ; :D
 
το πρωτο μου κινητο ηταν το Νokia 3210

nokia-3210-used.jpg

απο τοτε εχω αλλαξει αρκετα
 
Το πιο "ρετρό" κινητό που αγαπήσατε, ή και που έχετε ακόμα στην κατοχή σας !

Με αφορμή μια σημερινή μου ανάρτηση εδώ, όπου έψαχνα για ώρα να βρω ένα συγκεκριμένο παλιό κινητό, πήγα τη σκέψη λίγο παρακάτω.

Ε, δεν ήμασταν, στην αρχή, φανατικοί της ανακύκλωσης ! Πόσω μάλλον της ανακύκλωσης κινητών ! Όλο και θα υπάρχει λοιπόν, σε κάποιο παλιό ντουλάπι, σε κάποιο συρτάρι, κάποιο κινητό μας από τα "ηρωϊκά" χρόνια !

Θέλετε να τα θυμηθούμε;

Τα δικά μου ήταν όλα ΝΟΚΙΑ, εκτός από 1-2 συσκευές στα 18 χρόνια. Να λοιπόν ένα από τα πιο "extreme", που το έχω ακόμα (στο μπλε χρώμα)

NOKIA 5510 Προβολή συνημμένου 60666

Και να κι ένα που στεναχωρήθηκα που το έδωσα ! Ήταν πολύ της μόδας τότε, καθώς το είχε στην τηλεόραση και ο περίφημος "Ακάλυπτος" !

ΝΟΚΙΑ 7110 Προβολή συνημμένου 60667.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, αν αγαπήσατε ιδιαίτερα κάποιο παλιό σας κινητό, κι ας μην το έχετε ακόμα, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το θέμα !
 
Αν και λίγο μικρούλης, πρώτο μου κινητό ήταν αυτό: Motorola W230

Motorola-W230-Price-Features.jpg

Ευτυχώς έχω τώρα άλλο :p
 
Ωραία, να και το δικό μου πρώτο κινητό (η μια από τις δύο φορές που δεν είχα ΝΟΚΙΑ)

Ericsson GH-388
Ericsson-GH388%25255B3%25255D.jpg


Βέβαια στην τότε έκδοση που το είχα, η κεραία του δεν ήταν "κύλινδρος", αλλά σαν "μπουκαλάκι", και γι αυτό χτυπιόταν και στράβωνε.
 
Eν ετη 1999 μου ειχαν κανει δωρο το πρωτο κινητο.

Ηταν ενα Philips Diga... :eek:

attachment.php


Ηταν λιγο γκουμουτσα αλλα για πρωτο κινητο τοτε

ειχε βγει αρκετα καλο! :)
 
ericsson-ga318-1995.jpg

Ericsson GA318 το 1996 (μπλε όπως στη φωτό). Σκυλί!
 
εμενα το πρωτο μου κινητο ηταν το πολυ γνωστο nokia 3330! πολυ καλο για την εποχη του..
 
Siemens S25 κάπου στο 2000...

Siemens-S25-01.jpg

Απίστευτο για την εποχή του τηλέφωνο!!

Έγχρωμη οθόνη, τρομερές δυνατότητες, μικρό μέγεθος, (Aν και ουσιαστικά άχρηστο γιατί ήταν το πρώτο κινητό μα WAP, και δεν ξέρω καν αν είχε υποστηριχθεί η έκδοση 1 στην Ελλάδα.. Επίσημα αν θυμάμαι καλά ήταν από το 1.1 και μετά.) :p ) WAP, κλπ..

Όμως ταυτόχρονα και πολύ "παρεξηγημένο".. Άλλοι το έβρισκαν "άσχημο" (Εμένα πάλι μου άρεσε..), και άλλοι "δύσχρηστο" (Εγώ πάλι ποτέ δεν δυσκολεύτηκα να καταλάβω η να κάνω κάτι..).. Και σχετικά με την "δυσκολία", θυμάμαι ακόμα έναν ξάδερφο μου που είχε το C25 η 35, που ήταν και πολύ πιο απλό, και μόλις το έπιασα στα χέρια μου μου είπε "άστο αυτό! Είναι πολύ δύσκολο και δεν θα καταλάβεις τίποτα!":rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GF768 που κληρονόμησα από τον πατέρα μου το 98 ή το 99... Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται ότι εκείνες τις εποχές είχα πολύ λιγότερα θέματα με το σήμα, στο ίδιο σπίτι. Ίσως τα δίκτυα κινητής ήταν λιγότερο συνωστισμένα τότε.
 
Πριν από περίπου 15 χρόνια απέκτησα το πρώτο μου κινητό μάρκας Siemens. Το χρησιμοποιούσα σε ώρα ανάγκης για κάποιο τηλεφώνημα. Αργότερα έμαθα να στέλνω μηνύματα και επικοινωνούσα έτσι τα απογεύματα με μια συμμαθήτριά μου. Τότε δεν ήμουν φανατική των κινητών, είναι όμως ένας πολύ εξυπηρετικός τρόπος επικοινωνίας.
 
Άνοιξη του 2000 πήρα το πρώτο μου κινητό (ήμουν ο τελευταίος από την παρέα που δεν είχε κινητό) μια παντόφλα MOTOROLA Μ3888 motorola.jpg, με σύνδεση Telestet πάγιο "μόνο 3.000 δρχ" που έλεγε και ο Μιχάλης Μητρούσης στην ανάλογη διαφήμιση...

Με κορόιδευε όλος ο ντουνιάς για την παντόφλα μου μέχρι που την επόμενη χρονιά πήρα επιτέλους το ΝΟΚΙΑ 3330 σε χρώμα γκρί και μου άρεσε πολύ...
 
23 Δεκεμβρίου 2001, Nokia 3310 με σύνδεση What's up. Από τότε έχω το ίδιο νούμερο. Και το κινητό το έχω αλλά η μπαταρία του είναι...
 
Το πρώτο μου κινητό ήταν ένα Philips Diga, το πήρα μαζί με σύνδεση Panafon τότε τα Χριστούγεννα του 1997 και με αυτό πήγα στρατό! Μάλιστα θυμάμαι ότι μέχρι την άνοιξη του 1998 τα καρτοκινητά δεν είχαν καν τη δυνατότητα να στέλνουν sms. Μου άρεσε το σχήμα και ο ήχος κλήσης, περιττό να πω ότι ούτε ραδιόφωνο, ούτε καν ξυπνητήρι δεν είχε, δε συσχέτιζε επίσης τους αριθμούς με τα ονόματα όσων είχες αποθηκεύσει! Δηλαδή μπορούσες φυσικά να πάρεις κάποιον που είχες αποθηκευμένο στον κατάλογο, αλλά αν σε έπαιρνε κάποιος έβγαινε μόνο το νούμερο του και όχι το όνομα του!!

Ακόμα θυμήθηκα ότι τότε αν ήθελες να έχεις απόκρυψη αριθμού (ή το αντίστροφο να βγάλεις την απόκρυψη) έπρεπε να κάνεις τηλεφωνικό αίτημα στην εταιρεία και να στο κάνει η ίδια!
 
Το ανεπανάληπτο Philips Diga, μια υπέροχη "παντόφλα", τίμια για την εποχή της. Δυστυχώς μάς άφησε πριν αρκετά χρόνια όταν "ήπιε" η πλακέτα του νεράκι από ποτήρι που χύθηκε στό τραπέζι στα χέρια της μάνας μου (εγώ είχα "αναβαθμιστεί" με ένα νόκια 3210). Αγορασμένο Δεκέμβρη του 2008 45000 δρχ. με αρχικό χρόνο ομιλίας 12000 δρχ. αλλά λόγω εορτών είχε 24000 δρχ. αερόχρονο, με κάρτα Vodafone ala carte. Δυστυχώς δεν κράτησα το νούμερό μου τότε αλλά το άλλαξα 3 χρόνια μετά με νέο αριθμό Vodafone CU και την προσφορά "SMS PARTY κάθε Τετάρτη" με 100 δωρεάν SMS κάθε Τετάρτη σε όλα τα δίκτυα τότε.
 
jimavagianos είπε:
Αγορασμένο Δεκέμβρη του 2008 45000 δρχ. με αρχικό χρόνο ομιλίας 12000 δρχ. αλλά λόγω εορτών είχε 24000 δρχ. αερόχρονο, .
Εννοείς μάλλον 1998 !
 
2zhf5gm.jpg
2zhf5gm.jpg

Κι όμως με είχε βολέψει πολύ!! Philips Diga
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα