Ποιο παιχνίδι (σύγχρονο) παίζετε αυτό το διάστημα;

Πριν λιγες μερες τερματισα το Pillars of Eternity. Απο τα κορυφαια, για μενα, στο ειδος του. Μπορει τα γραφικα του να μην ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας, αλλα βλεπονται ανετα.
Παραλληλα εξακολουθω να παιζω LOTRO, αν και το εχουν μετατρεψει σε ενα μονοτονο pay to win απο play to win παιχνιδι. Παντως αξιζει ακομα να ασχολιθει καποιος που του αρεσει το ειδος, τουλαχιστον μεχρι 100-110 level.
To Pillars of eternity ειναι παιχνιδαρα το εχω τερματισει και γω οπως τερματισει και τα δυο μερη του Τhe white March expansion pack ολα αυτα στην εποχη του μεχρι τα τελη του 2016.To 2018 ηρθε και το πολυαναμενομενο sequel Pillars of eternity II: Deadfire το οποιο ομως λογο διαφορων αλλων παιχνιδιων και ελευθερου χρονου το τερματισα δυο χρονια μετα το 2020.Με τα MMORPGS εχω τρελα ομως ελαχιστα ηταν αυτα που με κρατησαν και επαιξα και το LOTRO ομως δεν με κρατησε.Με τα pay to win παιχνιδια και ειδικοτερα τα MMORPGS οχι απλα εχω αλεργια αλλα τους βριζω οπου βρεθω και οπου σταθω γιαυτο και κολλησα με τα χιλια με το old school runescape.

Οι ωρες μου στο μαγαζι ειναι παρα πολλες καθε μερα οποτε ηθελα ετσι ενα MMORPG να ασχολουμαι που να το τρεχει το χρεπι λαποτο που εχω εδω κυριως για σερφαρισμα και σειρες οποτε το OSRS ηταν το ιδανικο και το γνωριζα πολλα χρονια πριν ομως σοβαρα δεν ειχα κατσει να ασχοληθω.Ενας αλλος λογος που ειχα κολλησει ηταν γιατι το παιχνιδι παιζετε απλα και μονο με το ποντικι αμα θες ουτε χιλια δυο κουμπια του πληκτρολογιου για χιλιες δυο ενεργειες ουτε τιποτα και ο σημαντικοτερος λογος ηταν πως το παιχνιδι ειναι play to win και οχι pay to win.Το grind του ειναι απιστευτο δεν υπαρχει αλλο MMORPG που να χρειαζεται περισσοτερο grind και μπορει να ξεκινας σαν ftp που μπορεις να παιξεις ενα μερος του χαρτη και καποιες ικανοτητες ειναι κλειδωμενες,εξοπλισμος κλπ ομως με το grind κλπ μπορεις να μαζεψεις χρυσο σιγα σιγα να αγορασεις bond να ξεκινησεις με 15 μερες σαν member και μετα απο κει και μετα με σχεδιο και με grind,grind,grind και παλι grind μπορεις να δυναμωσεις να παρεις καλο εξοπλισμο να σκοτωνεις τερατα που δινουν πολυ gold οποτε απο membership εισαι για παντα καλυμμενος.Επαιζα πολλες ωρες την μερα μιας και υπαρχει και εφαρμογη για το κινητο επαιζα στο μαγαζι επαιζα στο σπιτι επαιζα στο κινητο tasks καθημερινα καθε μερα PVM καθε μερα grind καθε μερα farming runs καθμερινα ποσες φορες καθε μερα αναλογα της ωρες που ηταν ετοιμα τα φυτα αλλα farming runs για τα δεντρα αλλα farming runs για της φωλιες μιλαμε το παιχνιδι ειχε καταντησει δευτερη δουλεια και αν επαιζες σοβαρα ετσι επρεπε να ειναι.Ειχα τερματισει τα level σε strength,power,defense,range,magic και διαφορα αλλα ειχα φτασει να εχω 2 δισεκατομμυρια μετρητα στην τραπεζα του παιχνιδιου και πανω απο 3 δις κοστιζε συνολικα με τα αντικειμενα που ειχα και τελικα μια μερα εκανα μπαμ δεν αντεξα,Μιλαμε εβγαινα με την κοπελα μου εξω για κανα ποτο και διπλα στο ποτο ειχα ανοιχτο το κινητο και ανεβαζα level σε οποια ικανοτητα ηταν AFK μιλαμε για τραγικα πραγματα.

Τελικα εναν παικτη που αλλοι λοκοκα θα εδιναν για να εχουν και μιλαμε σε παγκοσμιο επιπεδο τον παρατησα μεσα σε μια μερα και οχι απλα τον παρατησα αλλα για να μην εχω την ευκαιρια να ξαναγυρισω πηγα σε συγκεκριμενο κοσμο και αρχισα να μοιραζω εξοπλισμο και χρυσο δισεκατομμυριων σε παικτες που αν ειχανακομα και 100 χιλιαδες gold θα εκαναν τουμπες εδω παρακαλουσαν να τους δωσεις κανενα κομματι rune armor πχ.Τελικα αφου εδωσα τα παντα τελειωσα οριστικα με το παιχνιδι σαν member.Λιγο καιρο μετα ανακαλυψα την FTP community η οποια εχει και αυτη clans και εχει μεχρι και ranking και ενα σωρο αλλα απλα εισαι υποχρεωμενος να εισαι για παντα FTP που εκει το gring ειναι απειρως ποιο δυσκολο αλλα πραγματικα βρηκα την υγεια μου.Ουτε runs ουτε τιποτα καμια υποχρεωση να μπαινεις καθε λιγο και λιγακι κανενας στοχος για ολο και περισσοτερο gold αφου ο εξοπλισμος σε FTP φτανει μεχρι ενα σημειο και ειναι φθηνος ετσι λοιπον οποτε μου τη δωσει και θελω να παρω μυρωδια απο το παιχνιδι και να ξεγκαβλωσω μπαινω μια ωριτσα να γουσταρω κανω λιγο grind σε οποια ικανοτητα θελω και ειμαι μια χαρα και με το κεφαλι μου ησυχο.Αν εχει καποιος σχεση,οικογενεια με γυναικα η και με παιδια,απαιτητικη δουλεια οπως και αλλα ενδιαφεροντα μακρια απο αυτο το παιχνιδι και ειδικα αυτο που το εχω βιωσει στο επακρο και για να φτασει καποιος στο επιπεδο που ημουνα οχι απλα δεν πρεπει να εχει δουλεια και να ειναι ολη μερα πανω απο το PC αλλα να ειναι και της περισσοτερες ωρες της νυχτας με ελαχιστο υπνο.Μακρια και αγαπημενοι λοιπον απο τα MMORPGS old school runescape αποκλειστικα FTP και πλεον καραγουσταρω ακομα και την μια ωριτσα που θα μπω να παιξω.
 
Xα χα χα. Τι μου θυμησες τωρα. Ενταξει ολοι μας εχουμε κολησει και κατακαει με καποιο παιχνιδι κατα καιρους. Την εποχη του Lineage2, ειχα ενα μικρο ιντερνετ καφε κι εχω δει τραγικα πραγματα. Δεν ξερω αν ειχες διαβασει στον τυπο για 2 κλαν απο διαφορετικα ιντερνετ καφε στην Πατρα, που εκαναν πραγματικο πολεμο μεταξυ τους και πλακονοντουσαν στους δρομους. Επισης ενας τυπος εσπασε στο ξυλο μια κοπελα, Χαλανδρι. Γνωριζω παντρεμενο ζευγαρι που χωρισαν. Ολα αυτα εξ αιτιας του γ---παιχνιδου.
Στα περισσοτερα απο αυτα τα mmorpg, αν θελεις να εισαι σε ομαδα, ναχεις τα top gears, να συμετεχεις σε raids/wars, και γενικοτερα να εισαι τοπ παικτης πρεπει να αφιερωσεις πολυ χρονο και ισως χρημα. Στο LOTRO, αν δεν σε ενδιαφερουν ολα αυτα, ανετα μπορεις να παιξεις σολο σαν να ειναι καποιο single game. Εχει πολυ ωραια ιστορια να ακολουθισεις με οποιο τροπο και χρονο θελεις, Εγω 4 χρονια τωρα δεν εχω δωσει ουτε δραχμη για το παιχνιδι, παιζω οταν θελω κι εχω χρονο, το παραταω για να παιξω κατι αλλο κι ασχολουμαι πολυ και με το decoration. γενικα παιζω για να διασκεδασω, να περασω ευχαριστα την ωρα μου, να γελασω, κι οχι για να ανγχωθω. Το pillars2 ειναι στα υπ οψην και θα το τσιμπησω οταν το βρω σε καποια προσφορα.
 
Ξανα ξεκινησα το crysis του 2007 και το rise of the tomb raider σε CRT τηλεοραση 21 ιντσων αυτη την φορα.To σαγονι στο πατωμα απο τα απιστευτα και ομως αληθινα γραφικα που εχουν αυτα τα παιχνιδια.

Eχουν φτασει σε απιστευτα επιπεδα αληθοφανειας τα βιντεοπαιχνιδια που παλια τετοια 3d εφε γραφικων βλεπαμε μονο σε ταινιες.Η βελτιωση των 3d γραφικων απο το dreamcast - ps2 - gamecupe - xbox1 ειναι χαοτικη με το crysis και το rise of the tomb raider που παιζω τωρα.

Moυ εκανε την ιδια εντυπωση με το αλμα των γραφικων που ειχε το dreamcast απο το ps1.
 
Moons of Madness εδω και λιγες μερες το εχω ξεκινησει.
 
Ξεκινησα το gta5 στον υπολογιστη που συνδεσα στην crt tv 21"

Tι γραφικαρες εχουν κανει ρε παιδια.Πολυ ανωτερο απο την εκδοση του xbox 360 που ειχα παιξει ελαχιστα παλια και το παρατησα.Πλεον τα γραφικα με την εκδοση του υπολογιστη εχουν φτασει σε απιστευτα και ομως αληθινα επιπεδα.Εδω μιλαμε για εξωπραγματικα γραφικα που μολις ξεκινησα την εξερευνηση στην πολη του παιχνιδιου επαθα πλακα που επαιζα με τοσο εξελιγμενα γραφικα σε crt tv.

Μετα την πλακα που ειχα παθει με τα 3d γραφικα του Ν64 1997 - Dreamcast 1999 εφτασε το πληρωμα του χρονου εν ετη 2022 για να παθω αντιστοιχη πλακα με τα πιο συγχρονα παιχνιδια οπως με τα υπερ εξελιγμενα γραφικα του gta5 σε crt tv.
 
Σηγουρα τα ομορφα γραφικα και ο καλος ηχος δινουν ποντους σε ενα παιχνιδι, αλλα χρειαζονται κι αλλα στοιχεια. Ενα καλο σεναριο π.χ. το να εχεις να σχοληθεις με διαφορετικα πραγματα, ςστε το παιχνιδι να μην ειναι μονοτονο. Το να εχεις ενα οπλο και να τρεχεις να σκοτωνεις εχθρους μονο και μονο για το σκορ, το βαριεμαι γρηγορα, οσο ομορφα γραφικα και ναχει. Προτιμω τα rpg και action/advetures. Εχω βεβαια ευχαριστηθει και καποια platforms, crash bandicoot, spyro. Tρελαααα με το Tiny Toon που προσπαθουσα να ξεπερασω τον 5χρονο τοτε γιο μου.
Αυτον τον καιρο παιζω μονο lotro και ψαχνω για καμια ευκαιρια στα steam/gog αν και οι ψηφιακες βιβλιοθηκες με ψιλοξενερωνουν
 
Eιναι απιστευτο το συγχρονο gaming.Ποιος το περιμενε οτι θα βλεπαμε τοσο αληθοφανη γραφικα στα παιχνιδια.Ποιο αληθινα δεν γινονται.

Kονσολες για μενα μετα το xbox 360 δεν χρειαζονται μιας και το pc καλυπτει σε τεραστιο βαθμο και τις παιχνιδαρες που εχουν βγει σε κονσολες.
 
Tι απιστευτη παιχνιδαρα και το shadow of tomb raider.Οσον αφορα το συγχρονο gaming ευτυχως δεν δινω μεγαλη σημασια στις αναφορες απο τον καθε τυχαιο που γραφει οτι ναναι στο αν ειναι καλο το παιχνιδι και τι γραφικα εχει και γενικα στα πολλα αχρηστα reviews των συγχρονων παιχνιδιων που κυκλοφορουν.Εχω ευχαριστηθει παιχνιδι στην CRT tv μου.
 
Ειναι καινουριο, αλλα δεν το λες και ακριβως συγχρονο. Αυτες τις μερες παιζω λιγο Prodeus, ενα FPS της παλαιας σχολης εμπνευσμενο απο τα κλασσικα παιχνιδια των 90s.

1_Ub0MJql.jpg

Δεν μπορω τα πολυ μπερδεμενα και τους τεραστιους χαρτες και τις φοβερες ιστοριες κλπ. Απλα δεν εχω χρονο να αφιερωσω σε τετοια παιχνιδια, οποτε κατι σαν το Prodeus ειναι οτι πρεπει.

ss_6cda213621eca599a7a66ab7dba2ce29c401cc63.1920x1080.jpg

Στις επιλογες του παιχνιδιου θα βρειτε διαφορες ρυθμισεις που κανουν το παιχνιδι να δειχνει λιγοτερο ή περισσοτερο ρετρο, πχ scanlines, crt monitor look κλπ.

52380435601_fcec4ffc1e_h.jpg

Κυκλοφορει για ολες τις δημοφιλεις κονσολες, Mac και PC. Στο PC μπορειτε να το αγορασετε απο το Steam, Gog, Humblebundle κλπ

 
Στην CRT tv ξεκινησα και αρκετα racing games.Δεν μπορει ομως το κινητο να αποτυπωσει την λεπτομερεια και τους φωτισμους της CRT.Οποτε τωρα βιντεο απο το youtube.

Ενα απο αυτα ειναι και το RIDE 4.Και στην CRT TV μου που παιζω τα γραφικα του ειναι τελειως αληθινα.

 
Γράφω μετά από αρκετούς μήνες...
Το διάστημα αυτό (10 μέρες περίπου) παίζω το τελευταίο δημιούργημα του B. Sokal, Syberia-The World Before.

Η δυσκολία είναι μικρότερη από τα κλασσικά Syberia, το νέο σύστημα με τα hints (που μιλάει ο Oscar) βοηθάει τους νέους στον
κόσμο των adventures. Δεν προτείνεται σε όσους επιζητούν το παλιό "τα ψάχνω όλα και σπάω το κεφάλι μου για το συνδυασμό αντικειμένων ώστε να λυθεί ένας γρίφος"
Οι γρίφοι είναι απλοί και εφικτοί, πάντα υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα που δείχνουν πως να τους λύσεις, η πλοκή καθοδηγούμενη και γενικά προσφέρει μερικές ευχάριστες ώρες.

Μιας και είναι μικρό σχετικά και σχεδόν, το έχω τελειώσει (παίζω ελάχιστα για να μην δώ τίτλους τέλους γρήγορα.. αρρώστια) , θα έλεγα ότι το χαρακτηρίζω ως prequel των Syberia, ως ένα παιχνίδι που στον μυημένο και fan των Syberia θ αφήσει ανάμικτα συναισθήματα, αλλά σ΄ένα νεοεισερχόμενο, ίσως του ξυπνήσει το ενδιαφέρον και κάτσει ν΄ασχοληθεί με όλη τη σειρά από την αρχή και γιατί όχι με τα adventures.
Προσπαθεί να εξηγήσει και γιατί όχι να δικαιολογήσει πολλές επιλογές και ενέργειες της Kate, πως ο oscar έχει αυτό το σώμα.. και προσπαθεί λιγουλάκι να σε καθυποβάλει σε συναισθηματικό mode συνδέοντας σκόρπια κομμάτια της ζωής της ηρωίδας, της οικογένειάς της, του oscar και ταυτόχρονα να τα εντάξει χρονικά στην χρονική εξέλιξη και την ιστορία.

Δεν μου άρεσαν κάποιοι χαρακτηρισμοί όπως Brown Shadow (Nazi), Vageron (Εβραίοι) κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παρουσιάζονται τα πράγματα όπως ήταν ιστορικά. Αυτό ρίχνει πολύ τη σειρά κάτα τη γνώμη μου. Βεβαίως, είναι μια φανταστική σειρά... με ότι συνεπάγεται..

Ένα άλλο που λείπει είναι η εκτεταμένη χρήση - λατρεία των automatons, που ήταν "σημαία" του Β.Sokal, πέραν από 2-3 περιορισμένες σκηνές.

Παρόλο που γκρινιάζω, μου άρεσε... Αν και νομίζω ότι μετά τον θάνατό του, τα Syberia θ΄ακολουθήσουν ένα πιο γενικό κλίμα - ατμόσφαιρα ως adventure, με λιγότερα στοιχεία - ατμόσφαιρα Sokal όπως έχουμε συνηθίσει..ss_fd1f81eee74b32e4bd9edfd605afb24f6c6459db.1920x1080.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πλησιάζοντας προς το τέλος..

Βρισκόμαστε μέσα στην αμαξοστοιχία, στο σταθμό του Vaghen, καθοδόν για το αεροδρόμιο με τελικό προορισμό την Αμερική (NY)...τελευταία στιγμή παίρνοντας μια αυθόρμητη απόφαση η Kate αλλάζει αμαξοστοιχεία και με προορισμό το Baltayar πλέον, με τη βοήθεια του Ludwig μας υπόσχεται (?) ένα 5ο μέρος ως συνέχεια...
 

Συνημμένα

  • Syb4_end2.jpg
    Syb4_end2.jpg
    704,3 KB · Προβολές: 3
  • Syb4_end4.jpg
    Syb4_end4.jpg
    739,7 KB · Προβολές: 3
  • Syb4_end5.jpg
    Syb4_end5.jpg
    668,9 KB · Προβολές: 3
  • Syb4_end6.jpg
    Syb4_end6.jpg
    785,1 KB · Προβολές: 4
Σημερα τελειωσα το "Lep's World 1" στο κινητο μου. Μου τη σπασανε ΠΟΛΥ οι διαφημισεις καθολη τη διαρκεια του παιχνιδιου και "πεθανα" πολλες φορες πριν το τελειωσω ηταν αρκετα δυσκολο απο ενα σημειο και μετα.
 
Πλησιάζοντας προς το τέλος..

Βρισκόμαστε μέσα στην αμαξοστοιχία, στο σταθμό του Vaghen, καθοδόν για το αεροδρόμιο με τελικό προορισμό την Αμερική (NY)...τελευταία στιγμή παίρνοντας μια αυθόρμητη απόφαση η Kate αλλάζει αμαξοστοιχεία και με προορισμό το Baltayar πλέον, με τη βοήθεια του Ludwig μας υπόσχεται (?) ένα 5ο μέρος ως συνέχεια...
Damn! Έπεσα σε spoiler. Και γω αυτό παίζω εδώ και 2 μέρες και κοντεύω να το τελειώσω.
 
Πέρα απο το πρόσφατο μου κόλλημα με την σειρά των Dark Souls, θέλω να αναφέρω ένα άλλο indie game που το αγάπησα. Είναι σε early alpha οπότε δεν έχει ακόμα τέλος, αλλά έπαιξα και ξαναέπαιξα από την αρχή γιατί έχει φοβερή ατμόσφαιρα και μουσική, επίσης μου αρέσουν αυτοί οι μινιμαλιστικοί κόσμοι από παλιά dungeon crawlers. Το παιχνίδι έχει εμπνευστεί από την παλιά σειρά των King's Field (που είναι κάτι σαν πρόγονος των Dark Souls, αλλά πρώτου προσώπου) και μπορώ να πω είναι πιο casual και εύκολο να μπει κανείς στο Lunacid, γιατί αργότερα δοκίμασα τα King's Field και δεν μπόρεσα λόγω δυσκολίας. Το lunacid είναι ένα πιο light king's field, που κράταει την ατμόσφαίρα και το exploration, τα κλειστοφοβικά μπουντρούμια που δεν τελειώνουν ποτέ, η σκοτεινίλα, η ambient μουσική. Στην αρχή έχει λίγο grinding με τα όπλα αλλά μετά αναβαθμίζεις και είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Η κάθε περιοχή έχει μοναδική σχεδίαση, με διαφορετικά σκηνικά και χρώματα, και πολλά μυστικά. Κάπου στο τέλος πολεμάς έναν βρυκόλακα και μετά οι πόρτες λένε πως είναι work in progress, οπότε περιμένω με το καλό την final version. Τώρα ψάχνω και άλλα παιχνίδια αυτό του στυλ, και ίσως ξαναπροσπαθήσω την τύχη μου με τα King's Field.

 
Ξεκινησα το Shenmue 3 σε crt tv.Πολυ καλο παιχνιδι οσο εχω παιξει και με κραταει.Εικονες απο κινητο δεν γινεται να ανεβουν μιας και δεν τις υποστηριζει το φορουμ.Εκτος αν ειναι κανα κινητο δεκαετιας με χαληλη αναλυση στην καμερα και με περιορισμενα mb αλλα πλεον δεν αξιζει να ανεβαινουν παλι φωτο χαμηλης αναλυσης.Ειδικα στα παιχνιδια.
 
μπορείς να κατεβάσεις το gimp που είναι τζάμπα και να τις συμπιέζεις μ' αυτό. τα αρχεία ακόμη και από την ψηφιακή μου μηχανή που είναι της πλάκας είναι τεράστια και του κινητού μου φυσικά.
 
Πίσω
Μπλουζα