Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Ελεγα στον αγαπητό Kyrbill ότι τον περιμένω να επανακάμψει κανονικά για να λύσουμε ένα άλλο θεματάκι που έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα και αυτό δεν είναι άλλο από το studio της Φ.Φ στα Σεπόλια. Με τους Αγιους Αναργύρους βγάλαμε ακρη αλλά στα Σεπόλια μας έλειπε ένα κομμάτι για να φτιάξουμε και εκεί το puzzle.

Ενώ λοιπόν είχαμε βρει το περιβόητο τσιμεντάδικο Ατλας και το προαύλιο του καθως επισης και το εργοστάσιο Βοτρυς αλλα και κάποια σημεία σε αυτή την περιοχή που εχουν γυρισθεί μερικές ταινίες του Βεγγου και όχι μόνο,δεν ειχαμε ξεκαθαρίσει ποιος ηταν ο χώρος των studio στην περιοχή.

Βλέποντας το «Πάρε κόσμε» του Βεγγου post 1696 πράκτωρ υπέθετα ότι ενα κτήριο από αυτά που φαινόντουσαν έπρεπε να είναι τα studio της Φ.Φ αλλά εδώ επειδή έχουμε και το δαιμόνιο της πιστοποίησης είχα φαει το google για να βρώ κατι που να το αποδείκνυε,αλλα χωρίς αποτέλεσμα.New Movie (147).Movie_Snapshot.jpg

Σήμερα googlaροντας για κάτι εντελώς ασχετο ανακαλύπτω την αποδειξη που εψαχνα και μάλιστα εδώ μεσα στο forum του retromaniax.Aς είναι καλά ο tony tony(τον οποιο και ευχαριστώ πολύ) και το απιστευτο αρχείο του ο οποίος σε αυτό το post έχει ανεβάσει αυτό το δελτιο τυπου της Φ.Φ 236 crop.jpgτο οποία ξεκαθαρίζει με τον πιο απλό τρόπο ότι τα studio της Φ.Φ ήταν στην Σιώκου 6 στα Σεπόλια στο 38°00'35.22" B 23°43'12.50" E και μάλιστα η περιοχή προσδιορίζεται όχι ως Σεπόλια αλλά ως

«τρεις γεφυρες» με το οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως ο Kyrbill και η υπόθεση του στο post 1694 αλλά εμμέσως κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι το σκηνικό της Λόλας και των κληρονόμων ήταν εκεί(στο προαυλιο της Ατλας) . Σήμερα αυτό το μέρος είναι ετσιΣιωκου 6.jpg

Επίσης καταλαβαίνουμε ότι παρά την ύπαρξη των εγκαταστάσεων στους Αγ. Αναργύρους ο χώρος των Studio στα Σεπολια το 1966 παρέμενε ακόμη ενεργός.

New Movie (148).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Ελεγα στον αγαπητό Kyrbill ότι τον περιμένω να επανακάμψει κανονικά για να λύσουμε ένα άλλο θεματάκι που έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα και αυτό δεν είναι άλλο από το studio της Φ.Φ στα Σεπόλια.
ANTONOVAR!!! :d@redevil :D @redevil:d@redevil:d@redevil I Knew it!! I knew it!! χαχα ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Πολλά Πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κι από μένα στον tony tony για το απίστευτο ντοκουμέντο! :award:

 


 
Μπράβο Antonovar - Μπράβο tonytony

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

θέλουμε κάποια καλή εικόνα τώρα να το δέσουμε και να το κλείσουμε

Μια πολύ καλή εικόνα που μπορεί να βοηθήσει υπάρχει στο post #1684 στο οποίο φαίνεται και η είσοδος του ΑΤΛΑ

001 - ATLAS.jpg

Αυτό με τη ΛΟΛΑ με προβληματίζει....

@ kyrbill : όταν λέω είσοδο του Αναμορφωτηρίου, εννοώ την είσοδο του (υποτιθέμενου) κτιρίου, το οποίο στήθηκε πράγματι εκεί που είναι σήμερα ο δρόμος

Σοφοκλή Βενιζέλου, μπροστά από τα απομεινάρια των studios

Η είσοδος του προαυλίου (εκεί που στέκεται ο Καλογήρου) ήταν στην πλευρά της Πλαστήρα, ελαφρά πιο μέσα στο οικόπεδο και δίπλα στη γούρνα (Στέρνα την αναφέρω στο σχήμα)

δες αυτή την εικόνα, κατέβασέ την και ζουμάρισε

http://oi62.tinypic.com/1zbrtbb.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
Αυτό με τη ΛΟΛΑ με προβληματίζει....

@ kyrbill : όταν λέω είσοδο του Αναμορφωτηρίου, εννοώ την είσοδο του (υποτιθέμενου) κτιρίου, το οποίο στήθηκε πράγματι εκεί που είναι σήμερα ο δρόμος

Σοφοκλή Βενιζέλου, μπροστά από τα απομεινάρια των studios..
ααα χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Δάσκαλε!! όντως εκεί κάπου μπερδεύτηκα! κατάλαβα την είσοδο της αυλής.. thanks για την διευκρίνηση!

Και ναι όντως όπως είχες αναφέρει στο συγκεκριμένο ποστ #1684 αυτή η σκεπή πρέπει να ανήκε στα στούντιος! Τι ακριβώς όμως σε προβληματίζει με την ΛΟΛΑ? εννοείς ότι μπορεί να μην γυρίστηκε εκεί? κι οι τόσες αναφορές για το φουγάρο του ΑΤΛΑΝΤΑ? anyway... πολύ θα ήθελα να μάθω την σκέψη σου γιατί πάντα κρύβει κάτι καλό!! :cool:
 
Antonovar, Teacher, Kyrbill


οι μεγάλοι γκουρού των studios της ΦΦ!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 
kyrbill είπε:
Τι ακριβώς όμως σε προβληματίζει με την ΛΟΛΑ? εννοείς ότι μπορεί να μην γυρίστηκε εκεί? κι οι τόσες αναφορές για το φουγάρο του ΑΤΛΑΝΤΑ? anyway... πολύ θα ήθελα να μάθω την σκέψη σου γιατί πάντα κρύβει κάτι καλό!! :cool:
"ΛΟΛΑ" - 1964

κοίταξε είμαι 100% σίγουρος ότι μόλις δεις την παρακάτω εικόνα και εσύ θα προβληματιστείς

και θα αλλάξεις γνώμη για το από πού έβλεπε την καμινάδα του ΑΤΛΑΝΤΑ η Μοσχολιού !!!! :) :)

001.jpg

και πιο large

http://oi58.tinypic.com/24d3j37.jpg

και μια πιο χορταστική :)

002.jpg

και πιο large

http://oi57.tinypic.com/fleflw.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
"ΛΟΛΑ" - 1964 κοίταξε είμαι 100% σίγουρος ότι μόλις δεις την παρακάτω εικόνα και εσύ θα προβληματιστείς και θα αλλάξεις γνώμη για το από πού έβλεπε την καμινάδα του ΑΤΛΑΝΤΑ η Μοσχολιού !!!! :) :)
Τι λε ρε Δάσκαλε? πω πω ΜΑΓΕΙΑ!! τι μάτι είναι αυτό? που την έπιασες την τρύπα στον τοίχο?? ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!! :bow: Εγώ και τώρα που ξαναέβαλα την ταινία δεν την εντόπισα! το μονο που εντόπισα και που δεν είχα παρατηρήσει ποτέ, είναι αυτό

lola.jpg χιχι!!!

Χειμωνιάτικο πρωϊνό λοιπόν στην Σοφοκλή Βενιζέλου που τότε δεν υπήρχε.. ο ήλιος ανατέλει και φυσικά 'βρίσκει' τους ηθοποιούς στην πλάτη καθώς απομακρύνονται.. εξ ου και η σκια του καμεραμενατζή που 'εμφανίστηκε' (έστω κι άθελά του) στην ταινία. Η ανατολή 'χτυπάει' όντως ακριβώς στα απομεινάρια των στούντιο...και που να 'ξερα τότε που βρέθηκα στον ακάλυπτο των χτισμένων πια πολυκατοικιών ότι εκεί ακριβώς είχαν περάσει όλοι αυτοί οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ!! Εχω ανεβάσει τις φωτός από τον ακάλυπτο, αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω σε ποιο ποστ! αα και με την ευκαιρία.. μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βρω με κάποιο τρόπο παλαιότερα ποστς μου?

Και πάμε στην βασική απορία που φαντάζομαι θα έχουν πολλοί.. Τι στο καλό αναφέρουν σ' όλα τα ρεπορτάζ ότι η Μοσχολιού κοίταζε το φουγάρο του ΑΤΛΑΝΤΑ? Κι όχι τίποτα τυχαία blogs και σελίδες.. μιλάμε για την 'Η μηχανή του χρόνου'...'Το ντεκόρ είχε στηθεί στο προαύλιο των στούντιο της Φίνος Φιλμς, έξω από το τσιμεντάδικο «Άτλας» με την ψηλή καμινάδα. Ήταν ένα σκηνικό, που έμοιαζε πολύ με έναν τυπικό δρόμο της Τρούμπας....' Εννοείτε φυσικά ότι η Μοσχολιού από εκεί που ήταν, την καμινάδα δεν θα μπορούσε να την δει ούτε με κυάλια.. μη σας πω ούτε με τηλεσκόπιο! Κατά συνέπεια, 2 είναι τα τινά:

Ή η Μοσχολιού εκτός από μία εξαιρετική τραγουδίστρια, ήταν και βιονική γυναίκα, ή

οι μπαρούφες του διαδικτύου δεν έχουν όρια ακόμα κι απ' τα πιο έγκυρα sites! Έχει και τα καλά του πάντως η παραπληροφόρηση.. γιατί ψάχνοντας την καμινάδα του ΆΤΛΑΝΤΑ, έπεσα πάνω στο εργοστάσιο του 'ΠΥΡΕΤΟΥ' κι έτσι κάτι βγάλαμε και μ' αυτό. :acoustic: Αλλά ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη και των άλλων παιδιών αλλά και την δική σου φυσικά Δάσκαλε!

αααα και κάτι τελευταίο.. Σας ετοιμάζω κουϊζάκι!!! για να σας προετοιμάσω.. πρόκειται για κουϊζάκι φαντασίας κι ουχί παρατηρητικότητας!!! :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παίδες, τι θέα είχε ο τύπος στη γωνία Πλαστήρα & Γράμμου ? Τι είδε αυτός ο άνθρωπος από το μπαλκόνι του ?

Να γιατί έφτιαξε τον όροφο νωρίς νωρίς :)

Πρώτη Προβολή !!! Avant Premiere !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
"ΛΟΛΑ" - 1964
κοίταξε είμαι 100% σίγουρος ότι μόλις δεις την παρακάτω εικόνα και εσύ θα προβληματιστείς

και θα αλλάξεις γνώμη για το από πού έβλεπε την καμινάδα του ΑΤΛΑΝΤΑ η Μοσχολιού !!!! :) :)

http://oi57.tinypic.com/fleflw.jpg
Το ότι θα φθάναμε να αμφισβητούμε τον ίδιο τον δημιουργό μιας σκηνής σε αυτό το thread ακούγεται σουρεαλιστικό αλλά να που εγινε και αυτό.

Όλα αυτά με το τσιμεντάδικο και το φουγάρο δεν είναι μία φήμη που αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο, αλλά τα γραφόμενα του Δημόπουλου στο ίδιο του το βιβλίο.

Ετσι όπως μας το παρουσίασε όμως ο τριςμέγιστος teacher , πρέπει να εχεις προχωρημένο καταρράχτη στα μάτια για μην καταλαβαίνεις ότι ,ΤΕΛΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΕΙΤΩΣ, το σκηνικό της Λολας ηταν στημενο στο πλατώ των Αγίων Αναργύρων.

Ο συγχωρεμένος ο Δημόπουλος είτε γιατι ηθελε να βάλει λιγη περισσότερη σάλτσα στην ιστορία, είτε γιατί ειχε μπερδευτεί με καποια άλλη που της είχε υποδείξει σε καποιο γυρισμα στην Σιώκου να κοιτάζει στο φουγάρο και μετά από 40 χρόνια περίπου νομιζε ότι το χε κάνει με την Μοσχολιού(μην ξεχναμε ότι ηταν 70+ όταν τα εγραφε ) και έγραψε αυτά τα πράγματα στο βιβλίο του. Το θέμα είναι ότι η επίσης συγχωρεμένη Μοσχολιου ηταν αδύνατον να έβλεπε φουγάρα και τσιμενταδικα από εκεί που ηταν.Τον φιλο μας με το αυθαιρετάκι στην Πλαστήρα και Γράμμου κοίταζε αντε και την χιονισμένη Πάρνηθα.

Και για να τελείωνουμε και με αυτό σκαλίζοντας λιγο στο διαδίκτυο βρήκα το παρακάτω οπου στην αρχή η Βικυ Μοσχολιού πιστοποιεί τον τόπο των γυρισμάτων.[edit] Επειδή το απόσπασμα είναι κοντά μια ώρα και υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στη μέση, το url διαγράφηκε. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει την εκπομπή ''Βίκυ Μοσχολιού 1943-2005'' Συνέντευξη στην εκπομπή Φώτα Πορείας με την Έλενα Ακρίτα και να το δει. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάρχήν θα ηθελα να παρακαλέσω τον admin να μη ενώσει αυτό το post με το προηγούμενο γιατί δεν υπαρχει καμμία σχέση μεταξύ τους.

Πάμε λοιπόν σε μία ,κατά την γνώμη μου , από τις καλύτερες ταινίες του Ν. Δημόπουλου.

Μιλάω για το « ΑΜΑΞΑΚΙ» με τον Ορέστη Μακρή.

Η καταπληκτική αυτή ταινία του 1957 ήταν γυρισμένη σε ένα ομορφο και γραφικό μερος της Αθήνας και ευτυχώς τα περισσότερα σημεία που γυρίσθηκαν οι διάφορες σκηνές της ταινίας υπάρχουν ακόμα σχεδόν αναλλοίωτα.

Ξεκινάμε από το σπίτι του Ορέστη Μακρή που βρισκόταν στην οδό Ακάμαντος 28 στο Θησείο στο 37°58'27.17" B 23°43'02.13" E .New Movie (125).Movie_Snapshot.jpg.

Ο χώρος που βγαίνει ο Μακρής με το αλογάκι απλά έχει κλεισθεί και η εξώπορτα διατηρεί το σχήμα της.

Προς το τέλος της ταινίας που έρχεται ο Στέφανος Στρατηγός για να αναζητήσει τον πατέρα του βλεπουμε καλύτερα την ευρύτερη περιοχή.New Movie (152).Movie_Snapshot.jpg

Στον ιδιο δρόμο και στο ιδιο σημείο αλλα με διαφορετικό σημείο ληψης βλέπουμε την Βασιλειάδου με τον Αυλωνίτη.New Movie (136).Movie_Snapshot.jpg

Πάλι προς το τέλος της ταινίας όπου ο Στέφανος Στρατηγός αναζητεί τον πατερα του φεύγοντας από το σπίτι του πηγαίνει στο σπιτι του φιλου του που είναι λιγο πιο κάτω από εκεί Ακάμαντος 13 και Πυγμαλίωνος στο 37°58'27.86" B 23°43'07.56" E εκεί που σήμερα είναι οι πολλές καφετέριες.w akamantos 13.jpg

Πάμε τώρα στα ωραία.Εχουμε το σπίτι της ξεπεσμενης στην ταινία Αρχόντισας τον ρόλο της οποίας επαιζε η Χριστίνα Καλογερίκου.

Αυτό λοιπόν το σπίτι ηταν το σπίτι του στρατηγού και πρωθυπουργού Ι.Κωλέτη. Το σπίτι ευτυχώς διασώζεται και μάλιστα είναι σε φάση αποκατάστασης από το ΥΠΠΟ για να στεγαστεί το μουσείο Καβαφη.Βρίσκεται στους προποδες της Ακρόπολης στα όρια του αρχαιολογικου χώρου της Αρχαίας αγορας εκεί που παλια πριν τις ανασκαφές υπήρχε η συνοικία Βρυσάκι.Βρίσκεται σε ότι απέμεινε από την οδο Πολυγνώτου μετα τις ανασκαφές στον αριθμό 13 στο 37°58'26.96" B 23°43'29.07" E

Στο έργο βλέπουμε τον Μακρή να έρχεται για να πάρει την Καλογερίκου New Movie (132).Movie_Snapshot.jpg

Τα δύο σπίτια που φαίνονται πίσω του δεν υπάρχουν πια λόγω ανασκαφών.

Το σπιτι ξεχωρίζει για το τεράστιο αγαλμα στην πρόσοψη του και εδώ παραθετω και μια φωτογραφίες από το διαδικτυο οπου φαίνεται καλύτερα το άγαλμα.Southeast+Temple+(Breccia+Building)+in+foreground,+Panathenaic+Way+in+middle+ground,+Late+Roman+.jpg

Παρατηρήστε και το διώροφο που βρίσκεται αριστερα στην φωτογραφία.Στην ταινία είναι αυτό που φαινεται σε μια σκηνή πίσω από τον Μακρή και κρατήστε το γιατι με αλλα δυο σημεία συνδεεται με μία άλλη ταινία για την οποία θα μιλησουμε παρακάτω.New Movie (131).Movie_Snapshot.jpg

Ο Μακρής παιρνει την Καλόγερικου και ουσιαστικά της κάνει βόλτα στην οδο Επαμεινώνδα στον αρχαιολογικό χώρο της αγοράςw epameinonda.jpg

Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και εξω από το τζαμί στην οδό Πελοπίδα κάνει βόλτα με την Αντιγόνη Βαλάκου. Την οποία Αντιγόνη Βαλάκου την συναντάμε λιγο πιο πριν με τον Στεφανο Στρατηγό στην Εκκλησια των Ταξιαρχων που βρισκεται στο ιδιο περίπου μέρος και στο οποίο εκεί μπροστά πάλι στην οδο επαμεινώνδα με θεα προς την πύλη της Αρχηγέτιδος Αθηνάς αφήνει την τελευταία του πνοή ο ΜακρήςNew Movie (127).Movie_Snapshot.jpg

Αυτά τα δυο σημεία των Ταξιαρχών και της πύλης της Αρχηγετιδος Αθηνας(από την μεριά της Ποικίλης) αλλα και το σπίτι που προανεφερα πιο πανω(το διώροφο απεναντι απο αυτό του Κωλέτη) τα συνανταμε σε μία άλλη ιστορική ταινία την Στελλα και αναφέρονται στο post 1329 του Kyrbill.

Αυτά προς το παρόν ελπιζω μεχρι το βραδυ να προλαβω να συμπληρώσω και τα υπολοιπα αυτης της ταινίας για να την εχουμε ολοκληρωμένη.

Αμαξακι μερος 2ον

Εχουμε τις σκηνές στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα οπου ο Β.Αυλωνίτης φθάνει στην Αγια Αικατερινη στην Πλακα απο την οδο Χαιρεφώντος

και βλεπει τον Μακρη με το πεσμενο αλογο στην γωνία Χαιρεφώντος και Λυσικράτους New Movie (149).Movie_Snapshot.jpg

Τέλος εχουμε τις σκηνές οπου η Α.Βαλάκου μετά την αποπειρα αυτοκτονίας νοσηλευεται στο νοσοκομείο το οποιο στα εξωτερικα γυρίσματα τουλαχιστον είναι στον Ευαγγελισμόw evagelismos 1.jpg και τις σκηνές οπου η Α.Βαλάκου αποχαιρετάει τον Σ.Στρατηγο στο παλιό τελωνείο στον Πειραιά απέναντι απο τον Αγ.Νικόλαο.Για το τελευταίο επειδή δεν το τσεκάρισα ελπιζω να με επιβεβαιώσει η να με διορθώσει η αγαπητή Hannele σε περίπτωση που κάνω λαθος.

Δεν εχετε παράπονο οτι φορτηγάκι και βανάκι κυκλοφοράει πάνω στα πεζοδρόμια της Αθηνας στο streetview σας το ανεβασα:mad::biglaugh:

akamantos collage.jpg

Στιγμιότυπο 8 (15-7-2015 12-36 μμ).jpg

akamantos kaparh 1.jpg

akamantos kaparh 2.jpg

w akamantos spiti.jpg

w akamantos taxsi 1.jpg

Στιγμιότυπο 4 (15-7-2015 11-54 πμ).jpg

w akamantos skalia.jpg

New Movie (153).Movie_Snapshot.jpg

w pygmaliomos akamantos.jpg

w akamantos thiseio.jpg

New Movie (154).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (130).Movie_Snapshot.jpg

w agia aikaterinh.jpg

w polygnwtoy 6.jpg

w polygnwtoy 13.jpg

Koleti11.jpg

New Movie (135).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (129).Movie_Snapshot.jpg

w tzami.jpg

New Movie (150).Movie_Snapshot.jpg

taxsiarxon dexsipou.jpg

w athinos.jpg

New Movie (159).Movie_Snapshot.jpg

w aikaterinhs 4.jpg

New Movie (158).Movie_Snapshot.jpg

w xairefontos.jpg

New Movie (147).Movie_Snapshot.jpg

w aikaterinhs.jpg

w lysikratoys.jpg

New Movie (138).Movie_Snapshot.jpg

w xairefontos 2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπω...τι μου θυμισες τωρα antonovar μου.....Λατρεμένη ταινία....Λοιπον, ο αειμνηστος Ντίνος Δημοπουλος ειχε πει στα Φώτα πορείας στην Ελενα Ακρίτα, αρκετα απο τα backstages ....

1. το γατάκι στη σκηνη του θανάτου της αρχοντισσας δεν ήταν σκηνοθετικό τεχνασμα... ήταν αδεσποτο γατακι του σπιτιού και φυσικα δεν ήξερε οτι εκείνη την ώρα γυριζουν ταινια χιχιχιχιχι...την ωρα λοιπον της ληψης σκάει μυτη μεσα στο πλανο και ανεβαίνει πανω στην νεκρή αρχοντισσα...ο Δημοπουλος βλεποντας το, δεν σταματησε τη ληψη, αλλα ουτε και οι ηθοποιοι διεκοψαν τη σκηνη, καθως καταλαβαν πως εστω και απροοπτα ήταν ενα ομορφο ξαφνικο συμβαν που θα εδινε αλλη νοτα στη σκηνη οπως και εγινε...

2. η ληψη οπου ο Μακρής πεφτει απο το αλογο, εγινε αμετρητες φορες σε σημειο που ο ηθοποιος δυσανασχετησε...

3. η Καλογερικου δεν ήθελε με τιποτα αρχικα το Δημοπουλο για σκηνοθετη...
 
Ακριβώς...οπως τα λες ..ειδικά η σκηνή με το γατάκι...είναι απιστευτη σκηνή οπως απιστευτο τώρα που μαθαμε ποιο σπιτι είναι αυτό το γεγονος οτι βλεπουμε το εσωτερικό του σπιτιου "αφτιασίδωτο" και εγκαταλελειμένο..........χωρίς τα μεγαλεία του παρελθοντος....οπως ακριβώς και υποτιθεται οτι είναι και στο σενάριο της ταινίας...

Η βραδυνή λήψη με το πεσιμο πρεπει να εγινε 13.. 14 φορες μες το καταχείμωνο.....Μπορεί να είναι μια σκηνή δευτερολέπτων...με ενα απλό πέσιμο χωρίς λόγια..στην οποία στην ουσία βλεπουμε την πλάτη του Μακρή...αλλα μας κάνει να νοιώθουμε σαν να επεφτε ο δικός μας ο πατέρας......εξαιρέτική

Με το παλιό τελωνείο εχω δίκιο???
 
antonovar είπε:
Με το παλιό τελωνείο εχω δίκιο???
Φυσικα!!! Και υπάρχει ακόμη μέχρι σημερα, μονο οι σκάλες εχουν αφαιρεθεί. Το εχω αναφερει αρκετες φορες, στις ταινιες "Μια ζωή την εχουμε", "Ο ψευτης", "Περιφρονα με γλυκεια μου" (και σε αλλες που τωρα δεν τις θυμαμαι γιατί ειμαι και απο κινητο και δεν μπορω να μπω στην αρχικη να δω)
 
αντονοβαρ, χανελε ευχαριστούμε για τις λεπτομέρειες παιδια πάνω στο θρυλικό ''αμαξάκι'' παιδια μπραβο σας :bow: αγαπημενη και πολύτιμη ταινια και στεναχωριέμαι που το αρχοντικό σπίτι της καλογερίκου δεν υπάρχει πια :(


παιδια μπορειτε να αναλύσετε τις ΄΄διακοπές στην αιγινα'' που γυριστηκε σε ποιες παραλίες του γραφικού νησιού; και το ''αγοροκόριτσο '' της φονσου; αν γυριστηκαν στις ιδιες παραλιες;; καλοκαιρακι και ελληνικές καλοκαιρινες ταινιες πάνε μαζι
 
το αλλο γνωστο σπιτι που βρισκεται στην Κηφισια το βλεπουμε και στην ταινια "ο ανθρωπος λαχειο"

anl3.JPG

anl1.JPG

anl4.JPG

anl2.JPG
 
hannele είπε:
Φυσικα!!! Και υπάρχει ακόμη μέχρι σημερα, μονο οι σκάλες εχουν αφαιρεθεί. Το εχω αναφερει αρκετες φορες, στις ταινιες "Μια ζωή την εχουμε", "Ο ψευτης", "Περιφρονα με γλυκεια μου" (και σε αλλες που τωρα δεν τις θυμαμαι γιατί ειμαι και απο κινητο και δεν μπορω να μπω στην αρχικη να δω)
Ελπιζω να μην σε ζαλίζω....αλλα η αμφιβολία μου εχει να κάνει με αυτό το μπαλκόνι που φαινεται πίσω απο την Βαλάκου New Movie (141).Movie_Snapshot.jpg το οποίο δεν μπορώ να το "διασταυρώσω" σε καμμία ταινια, η και φωτογραφία με το παλιό τελωνείο...με βλεπω ετσι απο διαστροφή να κατεβαίνω Πειραιά για τσεκάρισμα... :D

@Αριάδνη

Αριάδνη μην τα διαβάζεις βιαστικά ;) ....το σπίτι της καλογερίκου υπάρχει ,οπως ειπαμε ηταν του Κωλετη ,ειναι διατηρητέο, ειναι σε φάση αποκαταστασης απο το ΥΠ.ΠΟ και θα στεγάσει το μουσείο Καβάφη ..τα δύο σπιτια που στην ταινία είναι κολλητα σε αυτό...δεν υπαρχουν.....
 
δε θυμαμαι αν γραφτηκε κατι σχετικα με το πού βρισκεται το "σπιτι" που τελικα ειναι η επαυλη Ζερβουδακη και τη συναντησαμε σε καμποσες ελληνικες ταινιες

163855_115975608473258_1814389_n.jpg

"Επαυλις Ζερβουδάκη στην Κηφισιά,

ΕΤΟΣ: 1890

Αρχιτέκτονες Αδελφοί Αξελοί. Stelios Magarakis σχολιάσε:

Ειναι ακριβως απεναντι απο την εκκλησια του Αι Γιωργη επι της Τατοιου το σπιτι αυτο ηταν η θερινη κατοικια της οικογενειας Σταθατου ( με το αναλογο μεγαρο στην Αθηνα ) τωρα εχει περιελθει σε αλλους ιδιοκτητες που δυστηχως χαλασαν τους κηπους του προκειμενου να φτιαξουν.... πισινα...."Προστέθηκε από τον/την Bill Mitropoulos στη Σελίδα "Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - KIFISSIA THROUGH TIME" πηγη

180363_126392474098238_110786_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Ελπιζω να μην σε ζαλίζω....αλλα η αμφιβολία μου εχει να κάνει με αυτό το μπαλκόνι που φαινεται πίσω απο την Βαλάκου Προβολή συνημμένου 135873 το οποίο δεν μπορώ να το "διασταυρώσω" σε καμμία ταινια, η και φωτογραφία με το παλιό τελωνείο...
Antonovar μου, να μην το ξαναπεις οτι με ζαλιζεις!!! Εδω ειμαστε ολοι μια παρεα!!

Λοιπον το μπαλκόνι αυτο ειναι απο την πλευρά που βλεπει προς την προβλητα, οχι προς τον Αγιο Νικολαο.

Ειναι 2 μεγαλα νεοκλασσικα κτιρια (ουσιαστικα ειναι 1 κτιριακο συγκρότημα, απλα ειναι ετσι η αρχιτεκτονικη του που φαινεται σαν να ειναι 2 κτιρια που επικοινωνουν).

Το πρωτο, αυτο που ειναι ακριβώς απεναντι απο την εκκλησια, στεγαζει τη Διεύθυνση Τελωνείων.

Το δευτερο κτιριο, αυτο που ειναι ακριβως απο πισω και ουσιαστικα "βλεπει" την προβλητα, στεγαζει το Κεντρικο Λιμεναρχειο.

Το μπαλκόνι λοιπον, ειναι στο κτιριο του Λιμεναρχείου.

Επειδη ειμαι εκτος Αθηνων αυτες τις μερες και σας βλεπω απο ταμπλετ (και δεν μπορω να κοψω απο το google view τη φωτογραφία να τη δεις) σου βαζω μια φωτο που βρηκα απο το διαδικτυο για να δεις τα δυο κτιρια.

Η φωτογραφία ειναι αυτη

Το κτιριο που βρισκεται το μπαλκονι, ειναι το κτιριο που βλεπουμε απο το δεξι μας χερι (του Λιμεναρχείου).

Τα 2 παραθυρα που φαινονται στην σκηνή με τη Βαλάκου, ειναι τα δυο παραθυρα του κτιριου, το πανω και το κατω, που φαινονται στην ακρη. (Στην ακρη πανω-πανω μολις που διακρινεται και ενα δεντρο :p )

Ακριβως εκει ειναι η γωνια του κτιριου και το μπαλκόνι το οποιο "βλεπει" την προβλητα, και δυστυχως στη φωτογραφία δεν φαινεται γιατί δεν το τραβηξαν ολο το κτιριο. Εκεί ειναι και η εισοδος/εξοδος.

Για να σε βοηθησω, αν μπορεις να βρεις το post μου απο την ταινια "Μια ζωή την εχουμε", η εισοδος/εξοδος που βγαινει η Βαλακου, ειναι η εισοδος/εξοδος που βγαινει η Υβον Σανσον τρεχοντας.

Σε αυτην την σκηνή διακρίνεται καλα το κτιριο και φαινεται και το μπαλκονι. Σημερα, εχει τοσα πολλα δεντρα εκει, που απο το δρομο δεν διακρινεται, πρεπει να μπεις μεσα στην προβλητα για να το δεις. :flower:

Αυτη ειναι η εξοδος, απο εδω βγαινει η Βαλάκου και η Υβον Σανσον. (το μπαλκονι οπως σου ειπα, πρεπει να εισαι μεσα για να το δεις)...

Υ.Γ. ατιμο ταμπλετ, δεν μπορω να "κοψω" φωτο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
Antonovar μου, να μην το ξαναπεις οτι με ζαλιζεις!!! Εδω ειμαστε ολοι μια παρεα!!
Λοιπον το μπαλκόνι αυτο ειναι απο την πλευρά που βλεπει προς την προβλητα, οχι προς τον Αγιο Νικολαο.

Ειναι 2 μεγαλα νεοκλασσικα κτιρια (ουσιαστικα ειναι 1 κτιριακο συγκρότημα, απλα ειναι ετσι η αρχιτεκτονικη του που φαινεται σαν να ειναι 2 κτιρια που επικοινωνουν).

Το πρωτο, αυτο που ειναι ακριβώς απεναντι απο την εκκλησια, στεγαζει τη Διεύθυνση Τελωνείων.

Το δευτερο κτιριο, αυτο που ειναι ακριβως απο πισω και ουσιαστικα "βλεπει" την προβλητα, στεγαζει το Κεντρικο Λιμεναρχειο.

Το μπαλκόνι λοιπον, ειναι στο κτιριο του Λιμεναρχείου.
Hannele.. ευχαριστώ πολύ ......κατατοπιστικότατη , κατι τετοιο φανταζόμουν και εγώ.... οτι είναι απο την μερια της προβλήτας.

Ολες οι φωτογραφίες του παλιου τελώνείου είναι τραβηγμένες απο την μεριά του δρόμου...και ναι..... και εγω πιστευα οτι είναι δύο κτήρια.

Με κατατόπισες πλήρως και μαλιστα σε μερικές ωρες ταξιδευω για Χανιά....οπότε θα κάνω επιτόπου αυτοψία και φωτογράφιση και μαλίστα απο την σωστή γωνία αφου το καραβι κανει μανούβρα για να φύγει μπροστά απο το παλιό τελωνείο.... :D
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα