Πράγματι ή είναι αυτό που δείχνεις ή κάποιο λίγο πιο πίσω (πάντως στην οδό Θόλου το τοποθετώ και εγώ)makism είπε:Αλίμονο στους Νέους
Taecher, το σπίτι της Κοντού πρέπει να είναι στην οδό θόλου . εκεί έχει 2 παλιά σπίτια που θυμίζουν.
Teacher είπε:Πράγματι ή είναι αυτό που δείχνεις ή κάποιο λίγο πιο πίσω (πάντως στην οδό Θόλου το τοποθετώ και εγώ)
Μπορεί να εντοπισθεί ίσως από το απέναντι σπίτι. Η αυλόπορτα ανήγει κάποιες στιμές. Η φάση που μπαινοβγαίνει ο Ανδρέας ή ο Αγησίλαος ή το παιδάκι που φέρνει τα λουλούδια
Δείχνει ένα σπίτι απέναντι με παντζούρια και κάτω χαμηλά και δεύτερα παραθυράκια
Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι τα απέναντι σπίτια δείχνουν κάποια στιγμή να μην είναι κολλητά
Αν κάποιος περάσει από εκεί και έχει διάθεση (δεν είμαι Αθηναίος) ας τραβήξει κάποιες φωτος από τα χαλάσματα (??) που βρίσκονται μέσα από τα τοιχάκια στα διάφορα σημεία της οδού Θόλου
Θα ρωτήσω πρώτα .... ΠΗΓΕΣ ΡΕ ΘΗΡΙΟ !!! ???? Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ !!!makism είπε:teacher το σπίτι που θυμίζει πιο πολύ είναι στην αυλή και στα σκαλάκια από την αυλή προς το επάνω διαμέρισμα είναι στην θόλου 22 αλλά έχει άλλη μάνδρα στην πόρτα.στην θόλου 18 δεν μπορούσα να το δω γιατί ήταν βράδυ, δεν είχε αρκετό φωτισμό λόγο παλαιότητας σπιτιού δεν είχα καλή ορατότητα με πολλά δέντρα στον κήπο.
τώρα απέναντι από το σπίτι θα δεις στον χάρτη ότι απέναντι από το 18 και δίπλα στο σπίτι δείχνει σαν να έχει κτιστεί χθες .
έχει αναπαλαιωθεί η ξανακτιστεί ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΡΕΣΚΟ.
Teacher είπε:Θα ρωτήσω πρώτα .... ΠΗΓΕΣ ΡΕ ΘΗΡΙΟ !!! ???? Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ !!!
Αν και δεν τα πιασα όλα όσα έγραψες, να σου πω ότι είμαι πιο κοντά στη Θόλου 4
Λόγω των απέναντι σπιτιών (παράθυρα πάνω κάτω κλπ κλπ). Μου λείπει το κενό ανάμεσα στα απέναντι σπίτια.
Αν θες γράψε λίγο πιο καθαρά τι βρήκες, και δώσε φωτος αν μπόρεσες να βγάλεις
Ο ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ το σπίτι του φωτόπουλου και ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ το σπίτι της Βασιλειάδου που μπορεί να είναι;makism είπε:Μάλλον στην θόλου 18 εννοείς .είναι λίγο λάθος τα μικρά νούμερα στον χάρτη.
Για να βάλω και γω ένα χεράκι σε αυτό το εξαιρετικό θέμα!Teacher είπε:....Τα πολύ δύσκολα
1) Το σπίτι Ηλιόπουλου Λάσκαρη
Ο Δαλιανίδης έχει πει : «Η παραθαλάσσια βίλα στην οποία είναι γυρισμένος ο «Ατσίδας» (1961)
ανήκε στην εβραϊκή οικογένεια Κούνιο, που γειτόνευε με τη βίλα του θείου μου. Οι αυλές αυτών των δύο σπιτιών επικοινωνούσαν,
γιʼαυτό και το γνώριζα πολύ καλά το σπίτι, όπως και την ίδια την οικογένεια. Ενώ λοιπόν από το σενάριο της ταινίας
δεν προέκυπτε καμιά ανάγκη να είναι παραθαλάσσιο το σπίτι όπου έμεναν ο Ηλιόπουλος και η Λάσκαρη με τους γονείς τους, ωστόσο,
επέλεξα αυτό το σπίτι γιατί ήμουν δεμένος συναισθηματικά μαζί του αλλά και διότι, από τη στιγμή που βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη
για γυρίσματα, ήθελα να εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο μπορούσα το ντεκόρ που λέγεται Θεσσαλονίκη -κι από το σπίτι αυτό φαινόταν
πολύ ωραία η πόλη στο βάθος
Έψαξα να βρω πού ήταν η Βίλα Κούνιο, αλλά δεν τα κατάφερα.
Από τη θέα της Θεσσαλονίκης και δυο τρία χαρακτηριστικά σημεία τα οποία εντόπισα, υποθέτω πως ήταν στο Καραμπουρνάκι.
Στις φωτογραφίες που παραθέτω διακρύνουμε μια συστοιχία δύο πολυκατοικιών τις οποίες έχω κυκλώσει.
Σήμερα μπροστά από αυτές υπάρχει η εκκλησία του Αγ. Φώτιου η οποία χτίστηκε τη δεκαετία του 1990
Επίσης διακρύνονται δύο συστάδες δένδρων οι οποίες μοιάζουν αρκετά με τη σκηνή από την ταινία. Ειδικά η πρώτη μοιάζει πάρα πολύ
Προφανώς δεν υπάρχει το μέγαρο (χτίστηκε δεκατία 2000) και το Μακεδονία Palace (χτίστηκε δεκαετία 1970)
Προβολή συνημμένου 122967Προβολή συνημμένου 122966
Μάλλον ήταν σε αυτό το σημείο στο Καραμπουρνάκι
Προβολή συνημμένου 122968
...
Kambia είπε:Για να βάλω και γω ένα χεράκι σε αυτό το εξαιρετικό θέμα!
Η Βίλα Κούνιο ήταν στην Κορομηλά 3 (περιοχή Σοφούλη / Ανθέων) και ήταν (σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει) αυτή που βλέπετε στη μέση της παρακάτω φωτογραφίας
Προβολή συνημμένου 122988
Πηγή εικόνας από FB ομάδα Άγνωστη Θεσσαλονίκη.
Kambia είπε:Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι για τα διπλανά σπίτια. Αυτό πάντως είναι το σπίτι της οικογένειας Κούνιο. Δες και το σπίτι από την ταινία Προβολή συνημμένου 123024Επίσης η οδός Κορομηλά (όχι Προξένου Κορομηλά) είναι κοντά στο σημερινό Μέγαρο Μουσικής. Τώρα η μια συστάδα δέντρων που φαίνεται στο βάθος είναι σίγουρα το Green park (κοντά στον Λ. Πυργο) και η άλλη η περιοχή που αργότερα έγινε το Μακεδονία Παλλάς. Για την πολυκατοικία που έχεις στον κύκλο δεν ξέρω.
EDIT
Έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα επιπλέον πληροφορίες.
Η περιοχή ήταν η παραλία Ταμαριξ, σημερινή συμβολή Ανθεων- Μ.Καλλας.
Το σπίτι υπάρχει επίσης στο εξώφυλλο του βιβλίου της Κούνιο - Αμαρίλιο Έρικα "Πενήντα χρόνια μετά... Αναμνήσεις μιας Σαλονικιώτισσας Εβραίας"
Πού είναι αυτό? Θεσσαλονίκη? Αν ναι δώσε λινκ ποστ να δω τι μπορώ να βρωTeacher είπε:.... Μας μένει το εξοχικό κέντρο του Θρασύβουλου.