makism είπε:
Teacher με την Ωραία των Αθηνών πρεπει να ειναι κάπου κοντά στον λόφο Σκουζέ αλλά εχει πολλές αλλαγές η περιοχή .
εψαξα και πίσω απο το σπίτι του μακαρίτη στην οδο χειμάρας και Επικελευστή Απ. Ασπρογέρακας ( πρώην Ισιδώρου ) αλλά δεν είμαι και σίγουρος .
Μερικά στοιχεία (χωρίς τα σπίτια) για την
"Ωραία των Αθηνών" (1954)
(for makims)
Κοίταξε να δεις, και εγώ αυτή την αίσθηση είχα, ότι είναι στο Λόφο Σκουζέ
Αν δεις έχω κάνει ένα map με αυτά που έχεις αναφέρει και εσύ για τα σημεία της ταινίας σε παλιότερα posts
μαζί με μια εικόνα από το καφενεδάκι της κορυφής (που συναντιέται η τετράδα) που αναφέρεις + το απέναντι σπίτι που είναι ίδιο και σήμερα
όπως επίσης και ένα καινούριο στοιχείο που αναφέρω σήμερα.
http://oi59.tinypic.com/2vlwlg9.jpg
Το καινούριο στοιχείο είναι η πόρτα στη Λεχώβου
Στο 1:00:00 της ταινίας ο Φωτόπουλος ψάχνει να βρει τα μέλη του σωματείου "Πνεύμα και Ηθική" του Αυλωνίτη
και χτυπάει 4-5 πόρτες. Εϊναι πολύ συγκινητικό ότι η μία από αυτές υπάρχει ακόμα και σήμερα
σε κακή κατάσταση βέβαια, αλλά υπάρχει είναι αυτή στη Λεχώβου 37.999301, 23.721013
(μη αμφισβητήσιμο, το έχω τσεκάρει - και αν κάποιος ψάξει λεπτομέρεια θα δει ότι έχω δίκιο)
(Την πόρτα αυτήν έχει πλέον στο avatar του ο Teacher
)
Άρα ο Τσιφόρος έχει περάσει και πέρα από τις γραμμές του τραίνου. Σίγουρα και τα άλλα σπίτια των άλλων μελών του σωματείου
κάπου προς τα κει θα ήταν, αλλά παρά το γεγονός ότι το έχω ψάξει πολύ δεν βρήκα κανένα άλλο.
Όπως θα δεις από το map (και συ και όλοι οι φίλοι) όλα έχουν παιχτεί σε μια περιοχή σχετικά μικρή
Αν λάβουμε υπόψην και το γεγονός ότι και "ο Θησαυρός του Μακαρίτη" εκεί γυρίστηκε και τα γύρισε και τα δύο ο Τσιφόρος (Finos Films)
με το ίδιος cast και έχει και κάτι άλλες πανομοιότυπες λεπτομέρειες. Πχ είμαι 100% σίγουρος ότι και το ενοικιαστήριο το κολλημένο στο ξύλο
είναι το ίδιο και στις δύο ταινίες (λιγο πιο παλιό στον Θησαυρό - 1959 , αλλά το ίδιο και στο ίδιο ξύλο).
Όμως παρά το πολύ ψάξιμο δεν υπάρχει τίποτα που να το θυμίζει. Έτσι σιγά σιγά μου φεύγει η αρχική σιγουριά ότι το σπίτι είναι στον Σκουζέ
Κάτι μου λέει ότι είναι αλλού.....
Θα παραθέσω ένα σημαντικό στοιχείο μήπως και κάποιος το έχει υπόψη του μπορεί να βοηθήσει
Πίσω από την Μαυροπούλου (πάνω από το κεφάλι της στη φωτο που σας δείχνω) υπάρχει ένα σπίτι με ... ζωγραφισμένο κούτελο και είναι και το γωνιακό του δρόμου.
Στη μια του πλευρά έχει μια σκηνή με έναν τρούλο που μοιάζει με εκκλησίας και στην άλλη φαίνεται να είναι ζωγραφισμένο ένα τοπίο
Επίσης το σπίτι δε φαίνεται να έχει παράθυρα αλλά ένα ακαθόριστο μαύρο πράγμα (τοίχος ????)
Μήπως κάποιος το έχει δει ? ή μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό ?
Εκτός όμως από το σπίτι της Βασιλειάδου υπάρχει και το σπίτι του Αυλωνίτη, το οποίο στη σκηνή με τη Μαυροπούλου που φεύγει τρέχοντας
μας δείχνει ένα στίγμα με ένα άλλο σπίτι αυτό που στους τοίχους έχει κολώνες
Το έχει κανείς αυτό το σπίτι ?
Ένα αντίστοιχο σπίτι υπάρχει στο λόφο σκουζέ (38.001263, 23.716698), μοιάζει πολύ αλλά δεν είναι αυτό
αυτά τα ολίγα για την Ωραία μας