Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
RIO είπε:
Ο Παπαφλέσσας, νομίζω γυρίστηκε σε Πελοπόννησο και Μετέωρα. Είχαν πάρει πολλούς φαντάρους, από το τάγμα που υπηρετούσε τότε ο πατέρας μου....
Συμφωνα με το ποστ του/της sypsi : " Ο Παπαφλέσσας έχει γυρίσματα στα Αμπελάκια (Λάρισα-κοντά στα Τέμπη)! Ειχαν χρησιμοποιήσει και κατοίκους της περιοχής ως κομπάρσους! "

εγω παντως δεν ειδα πουθενα τα Μετεωρα
 
Η μαρκίζα στην οποία περνάει όλη την ταινία ο Φάνης Χηνάς απειλώντας να αυτοκτονήσει ("Ναι μεν, αλλα..."), μέχι τελικά να το κάνει, βρίσκεται σε παλιό νεοκλασσικό στην κατηφόρα της Καλλιδρομίου προς Σπύρου Τρικούπη, ένα κτήριο χτισμένο πάνω σε βράχο. Στο βάθος φαίνεται να αναγείρεται η "τριγωνική" πολυκατοικία στη συμβολή Καλλιδρομίου και Δεληγιάννη. Στο ίδιο σημείο έχει γυριστεί και το περίφημο μαχαίρωμα της "Στέλλας", δεκαετίες πριν βεβαίως, και χωρίς όλα αυτά τα κτήρια.
 
Σκηνές από την "Υπολοχαγό Νατάσα" έχουν γυριστεί στη Βίλλα Καζούλη στην Κηφισιά (το πατρικό της Κάκιας Παναγιώτου στην ταινία,που χρησιμοποιείται ως αρχηγείο κ τελικά στον κήπο με τα λιοντάρια αυτοκτονεί ο Καρράς)

oikonomou.2010.05.13.jpg

Επίσης πρόσφατα διάβασα ότι το σπίτι απο την ταινία "Ενας ιππότης για τη Βασούλα" βρίσκεται στην Ιτέα....

http://www.spitoskylo.gr/2012/03/09/vasoula/ (το σχετικό link)
 
georgeikos είπε:
παγκρατι πισω απο το καραβελ ειναι η συγκεκριμενη οδος και η πολυκατοικια ειναι ακριβως ιδια
Αντήνορος 32, πολύ "προχώ" για την εποχή είσοδος πολυκατοικίας, με φυμέ τζάμι και λατινικά γράμματα για τη διεύθυνση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sagacious είπε:
Επίσης πρόσφατα διάβασα ότι το σπίτι απο την ταινία "Ενας ιππότης για τη Βασούλα" βρίσκεται στην Ιτέα....http://www.spitoskylo.gr/2012/03/09/vasoula/ (το σχετικό link)

Δεν μοιάζει καθόλου με το σπίτι που έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας "Ένας ιππότης για Βασούλα".

Εκτός αν εννοεί το σπίτι που εικονίζεται στην αρχή της ταινίας, όταν η Καρέζη ιππεύει με τον Δ. Μπισλάνη προς τον πύργο του.

Αλλά και πάλι μου φαίνεται σαν φωτογραφία από ξένη ιπποτική ταινία του Ρόμπερτ Τέϊλορ ή του Έρολ Φλιν.
 
Κάποια νυχτερινή σκηνή της ταινίας "Διπλοπεννιές" (έξω από ένα κέντρο διασκέδασης) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μάλλον πριν να χτιστούν οι Πύργοι Αθηνών, γιατί πολλή...άπλα πέφτει. Στο βάθος φαίνεται η περίφημη Νέον φωτεινή επιγραφή των καφέδων BRAVO, με τον τύπο με το σομπρέρο.

Ήταν πάνω από ένα από τα διατηρημένα κτήρια του "κτήματος Θων", Αλεξάνδρας και Κηφισίας, και αποτελούσε μια από τις λίγες χαρακτηριστικές φωτεινές επιγραφές, μαζί με το λογότυπο του "Rex", μια "Σιγαρέττα ΕΘΝΟΣ-ΑΡΩΜΑ" στην πλατεία Συντάγματος και μερικές άλλες.
 
η σκηνη εξω απο την εκλησσια στο οταν οι ροδες χορευουν

http://www.youtube.com/watch?v=20z_hFflXQM

οπως και η σκηνη της κοντρας στο καμικαζι τσαντακιας

[video=youtube;TZtnthNUc-Y]

εχουν γυριστει κοντα στο σπιτι μου στην πλατεια αναληψεως στα βριλησσια εκτος του οτι ο δρομος εχει γινει πεζοδρομος η εκλησσια παραμενει ακριβως ιδια με τοτε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επαναφέρω μια παλιά μου απορία (από άλλο thread) που ειχε μείνει αναπάντητη. Αφορά σημεία στα οποία είχε γυριστεί η Έξοδος Κινδύνου. Μήπως γνωρίζει κάτι κάποιος;

Στην πρώτη φωτογραφία ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του σε στέκι πώλησης ναρκωτικών. Διακρίνεται η φωτεινή επιγραφή η οποία εκτός σοβαρού απροόπτου αναφέρει Λ. Πανταζής αναφερόμενη προφανώς στο γνωστό τραγουδιστή.

pantazis.jpg

Στη δεύτερη φωτογραφία το μέρος που ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του επιχειρούν το βιασμό της Νταίζης Αλεξίου.

pantazis2.jpg

Η τρίτη φωτογραφία είναι κολάζ από πλάνα μέσα από τη Σχολή εκπαίδευσης του γυναικείου αστυνομικού σώματος.

exodos1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εψαχνα να βρω σε ποια μερη εγιναν τα γυρισματα της ταινιας "το νυφοπαζαρο" και βρηκα αυτο το λινκ , γραφει οτι εγιναν σε: Πάργα, Παξούς, Ναύπακτο

Σιγουρα τα παρακατω screenshots ειναι απ την Παργα :

attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php


attachment.php


attachment.php
αυτο το screenshot δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι απ την Παργα ή τους Παξους

Βρηκα κι αυτο το λινκ που περιλαμβανει φωτογραφιες της Ναυπακτου αλλά και η αναζητηση στο google με βοηθησε για να καταλαβω οτι τα παρακατω screenshots ειναι απ τη Ναυπακτο:

attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php


attachment.php
αυτο το αγαλμα δεν ξερω πού βρισκεται...υποθετω στη Ναυπακτο...

attachment.php
screenshot απ το Γαλαξιδι (συγκρινα με καποιες απ αυτες τις φωτογραφιες)

attachment.php
αυτο ειναι το σημειο που συναντιουνται για πρωτη φορα η Μεμα Σταθοπουλου και ο Γιαννης Φερτης,στο γραμμα/απαντηση που του εγραψε εκεινη,το αναφερει ως "κιοσκι της πλατειας" στο νησακι του Γαλαξιδιου

3parga.jpg

4parg.jpg

5parg.jpg

7parg.jpg

8parg.jpg

6.jpg

1.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

23.jpg

nafpakto.jpg

17.jpg

15galaxidi.jpg

ki1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία σκηνή από την ταινία "Η αμαρτία της ομορφιάς" (1972), έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας "Κ. Βλαστός" (σύμφωνα με το σενάριο). Αν κρίνω από την πρώτη φωτογραφία πρέπει να είναι τα γραφεία υπαρκτής ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη). Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει; (η εταιρεία έχει ίδια ομοιοκαταληξία με το Βλαστός).

1.

VLASTOS1.jpg

2.

VLASTOS2.jpg
 
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το συγκεκριμένο, αλλά ήσουν μέσα στο μυαλό μου : μια άλλη σκηνή από την ταινία "Η αμαρτία της ομορφιάς", όπου η Μπέτυ Λιβανού λέει στην Τασσώ Καββαδία "Είστε άδικη" και βγαίνει τρέχοντας στο δρόμο, είναι γυρισμένη στη Νέα Σμύρνη. Η γωνία του τοίχου πάνω στην οποία πέφτει η Λιβανού είναι της πολυκατοικίας στη γωνία Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Φωτεινής, η οποία έχει μείνει απαράλλαχτη μέχρι σήμερα, ως επίσης και το ΚΑΦΑΟ. (συγνώμη για τη βραδινή φωτογραφία, αν μπορείς ARETARA ανέβασε και το σχετικό πλάνο της ταινίας).[edit] Dead pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν δεν κάνω λάθος...πρέπει να είναι "Lemos Maritime Building"... πράγματι είναι στον Πειραιά, κοντά στην εκκλησία του Αγ.Νικολάου.
 
panp είπε:
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το συγκεκριμένο, αλλά ήσουν μέσα στο μυαλό μου : μια άλλη σκηνή από την ταινία "Η αμαρτία της ομορφιάς", όπου η Μπέτυ Λιβανού λέει στην Τασσώ Καββαδία "Είστε άδικη" και βγαίνει τρέχοντας στο δρόμο, είναι γυρισμένη στη Νέα Σμύρνη. Η γωνία του τοίχου πάνω στην οποία πέφτει η Λιβανού είναι της πολυκατοικίας στη γωνία Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Φωτεινής, η οποία έχει μείνει απαράλλαχτη μέχρι σήμερα, ως επίσης και το ΚΑΦΑΟ. (συγνώμη για τη βραδινή φωτογραφία, αν μπορείς ARETARA ανέβασε και το σχετικό πλάνο της ταινίας).Προβολή συνημμένου 49997
1. Η Λιβανού καταφθάνει στο σπίτι του Βουρνά,

liv1.jpg

2. Μόλις έχει βγει από αυτό,

liv2.jpg

3. Στη γωνία με την κολώνα και το λεωφορείο.

liv3.jpg

4. Άποψη της γωνίας από ψηλά με τη Λιβανού πεσμένη κάτω.

liv4.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 1972 δεν ηταν γραμμενοι οι τοιχοι της πολυκατοικιας.

Αυτη ειναι μια διαφορα που λεει πολλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
VillaMargarita_Voutsas.jpg

O Kώστας Βουτσάς με το πειρατικό ταξί, στη Λ. Βασ. Σοφίας.

Ταινία "Ξυπόλυτος Πρίγκηψ" του 1966. Αριστερά φαίνεται η βίλα Μαργαρίτα και δεξιά η πολυκατοικία που φιλοξενεί και σήμερα το σινεμά "Γαλαξία".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα σε όλους.

Πολύ ωραίο post, προσωπικά έχω φάει πολλές ώρες και σκέψεις να βρω που γυρίστηκαν μερικές, πολύ πολύ παλιές ταινίες της δεκαετίας του 50 και αρχές του 60.

Ό,τι λοιπόν θυμάμαι, θα το ποστάρω κι εγώ.

Σήμερα θα αναφέρω τις πρώτες σκηνές από μία θρυλική και πολύ δημοφιλή ταινία.

Στην αρχή της ταινίας του Κατσουρίδη "Της κακομοίρας", την ώρα που "πέφτουν" τα γράμματα και κάνει ο Χατζηχρήστος ποδήλατο, τραγουδώντας, ο δρόμος και η τοποθεσία είναι η οδός Φιλολάου, στην περιοχή Γούβα, στο Παγκράτι, περνάει από το Άγιο Αρτέμιο και από το σχολείο που είναι εκεί. Φαίνεται και ο Υμηττός από πίσω, διότι τότε δεν υπήρχαν πολυκατοικίες που να τον κρύβουν...
 
Μην ξεχνάτε ότι αναζητάω πάντα και τη βοήθειά σας για την παραλία του "Ορατότης Μηδέν" (βλ. σχετικό post)
 
Και μια ταινία που ξεκινάει (και τελειώνει) από την έδρα της Finos Film , στη Χίου 53.

5000 Ψέμματα (1966). Το κτίριο και η πύλη στην εν λόγω ταινία, εικονίζονται ακριβώς σαν αυτό που είναι και όχι σαν ένα "άλλο" κτίριο για σκηνοθετικές ανάγκες.

5000 psemata FF.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
prisma είπε:
Και μια ταινία που ξεκινάει (και τελειώνει) από την έδρα της Finos Film , στη Χίου 53.5000 Ψέμματα (1966). Το κτίριο και η πύλη στην εν λόγω ταινία, εικονίζονται ακριβώς σαν αυτό που είναι και όχι σαν ένα "άλλο" κτίριο για σκηνοθετικές ανάγκες.

Προβολή συνημμένου 50041
...Και το οποίο είναι έτσι ακριβώς και σήμερα!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα