Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
το TEACHER δεν είναι τυχαίο.

όνομα και πραγματικότητα.

ΜΠΡΑΒΟ TEACHER.......ΜΠΡΑΒΟ

Teacher είπε:
Άντε ας την κλείσουμε λοιπόν
(τρεις αναφορές σε ταινίες για τη λίστα της αρχής katerinak)

"Ολγα Αγάπη μου" (1968) .... συνέχεια των posts #1512, #1395 και #1396

το σπίτι του Γεωργίτση ήταν στην οδό Σφακίων (37.989900, 23.722432)

απέναντι από τα στούντιο της Χίου, της Φίνος Φίλμς (37.990067, 23.722065) ο δρόμος έχει αλλάξει δραματικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ολγα Αγάπη μου (1968)

Το σπίτι και η πλατεία : Κωστή Παλαμά και Λασκαράτου (38.019268, 23.736754)
Teacheeeeeeeeer δεν υπάρχεις!! όλα τα 'ουάου΄στο repeat!! RESPECT!! :worship:

Πως το εντόπισες βρε θηρίο? δεν θα μπορούσα με τίποτα.. να φανταστείς μπήκα στο φόρουμ για να απαντήσω στον makism ότι ίσως η βουνοκορφή να ήταν η Πάρνηθα κι αν είχε αυτός κάποια γνώμη για τον τοίχο στο βάθος (που εμένα μου έκανε για νεκροταφείο.. φτου φτου) ;-) και για τον δρόμο μπροστά με την συνεχή ροή των λεωφορείων. Καταλαβαίνεις ότι σημαντικά στοιχεία για εντόπιση δεν ήταν και πολύ ουσιαστικά... οπότε για μένα τουλάχιστον 'πιασ' το αυγό και κούρεφ' το'!! χιχι

Τι σε οδήγησε σ' αυτήν την περιοχή? Ούτε καν τα νούμερα του λεωφορείου δεν φαίνονται.. δεν υπάρχεις.. είσαι κανονικά για βραβείο.. :award: είσαι ... ΔΑΣΚΑΛΟΣ και με την βούλα!! :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ παίδες

θέλει επιμονή, παρατηρητικότητα και τύχη kyrbill... Ξέρεις εσύ.... ;)

Άντε να σου πω και το σημαντικότερο στοιχείο που με βοήθησε στη συγκεκριμένη ταινία πιο πολύ απ' όλα.

Σε αυτό το screenshot είναι. Μπορείς να βρεις τι είναι ?

010.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γεια σας! Να σας ρωτήσω ξέρετε καθόλου ταινίες γυρισμένες στα εξαρχεια ανεξαρτητου χρονολογίας αλλα όσο το δυνατόν παλιότερες;
 
marou είπε:
Γεια σας! Να σας ρωτήσω ξέρετε καθόλου ταινίες γυρισμένες στα εξαρχεια ανεξαρτητου χρονολογίας αλλα όσο το δυνατόν παλιότερες;
Στο παρακάτω διάβασα ότι έχει γυριστεί η γνωστή σκηνή από τη "Στέλλα" (1955) στα Εξάρχεια

http://valiacaldadog.blogspot.gr/2010/11/blog-post_29.html

εδώ (37.989668, 23.735693)

Πάντως μια μικρή και πρόχειρη ματιά που έριξα, αρκετά είναι (2-3) τα σπίτια που υπάρχουν και σήμερα και φαίνονται στην ταινία και όχι μόνο ένα, όπως αναφέρεται στο παραπάνω site.

Επίσης πολύ εντυπωσιακό "το σπίτι του ΑΙΟΛΟΥ"

σίγουρα και στο δικό μας forum θα εχει αναφερθεί, ψάξε στην 1η σελίδα να δεις σε ποιές σελίδες έχει "Στέλλα"

να τις ψάξεις

ο kyrbill και η hannele έχουν γράψει για τη "Στέλλα" τελευταία και ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
Σε αυτό το screenshot είναι. Μπορείς να βρεις τι είναι ?

Προβολή συνημμένου 128719
τι να σου πω Δάσκαλε? μόνο το 'ΔΑ' (Δήμος Αθηναίων) στον κάδο μπορώ να διακρίνω.. και τον τεράστιο τσιμεντένιο φράχτη που εγώ νόμιζα για νεκροταφείο..είχε και τα κυπαρίσια!!χαχα εκτός κι αν το στοιχείο είναι η κυριούλα με την τσάντα στο βάθος.. ω ναι.. τώρα που το σκέφτομαι ναι, αυτή είναι η γνωστή κυρά Φρόσω της περιοχής! :supergrin: :supergrin:

μάλλον εδώ η παρατηρητικότητά μου δεν λειτουργεί, αλλά τουλάχιστον το καταδιασκεδάζω, δεν μπορείς να πεις!! :happyjump:

Πολλά μπραβο και πάλι!
 
kyrbill είπε:
τι να σου πω Δάσκαλε? μόνο το 'ΔΑ' (Δήμος Αθηναίων) στον κάδο μπορώ να διακρίνω.. και τον τεράστιο τσιμεντένιο φράχτη που εγώ νόμιζα για νεκροταφείο..είχε και τα κυπαρίσια!!χαχα εκτός κι αν το στοιχείο είναι η κυριούλα με την τσάντα στο βάθος.. ω ναι.. τώρα που το σκέφτομαι ναι, αυτή είναι η γνωστή κυρά Φρόσω της περιοχής! :supergrin: :supergrin:μάλλον εδώ η παρατηρητικότητά μου δεν λειτουργεί, αλλά τουλάχιστον το καταδιασκεδάζω, δεν μπορείς να πεις!! :happyjump:

Πολλά μπραβο και πάλι!
Αυτό είναι kyrbill ;) To ΔΑ. (Φυσικά και το έμπειρό σου μάτι το έχει δει) Το ότι το πάρκο είναι στον Δήμο Αθηναίων. Ήδη σε έχει περιορίσει αρκετά για το πού θα ψάξεις.

Μετά φυσικά υπάρχουν κι άλλα. Αλλά από εκεί ξεκινάς. Όσο για το νεκροταφείο που λες, δεν μπορεί να είναι. Έχει ένα μεγάλο μακρόστενο κτίριο, και έχει και φουγάρο.

Τι σόι νεκροταφείο θα ήταν αυτό ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
................

.........Στη διασταύρωση με Χίου το δεντράκι που φαίνεται μπροστά στο παράθυρο είναι το ίδιο με αυτό που βρίσκει το πορτοφόλι ο Ηλιόπουλος στο "φωνάζει ο Κλέφτης" (1965) (έχει αναφερθεί και σε παλαιότερο post) λίγο φαίνονται και τα παράθυρα και η πόρτα στα δύο σπίτια. Τα παράθυρα πίσω από τον Ηλιόπουλο είναι το πρώτο αριστερά και το πρώτο δεξιά από την πόρτα που φαίνονται απέναντι στη Χίου, πίσω από το αμάξι που στρίβει

Προβολή συνημμένου 128690 Προβολή συνημμένου 128699Προβολή συνημμένου 128700Προβολή συνημμένου 128698

και επίσης η Σφακίων είναι ο δρόμος που μπαίνει το αμάξι και βγαίνει ... ρόδες στο τέλος του "5000 ψέματα" (1966) . Στο ίδιο έργο φαίνονται πολύ ελαφρά τα ίδια σπίτια (Χίου και Σφακίων) όταν το παιδάκι διασχίζει το δρόμο και μπαίνει στη... Φίνος

Με αφορμή το σχόλιό σου για τα παράθυρα πίσω από τον Ηλιόπουλο στο "φωνάζει ο Κλέφτης" , θυμήθηκα και μια άλλη ταινία που φαίνονται τα συγκεκριμένα παράθυρα και η είσοδος της Φίνος Φίλμς. Είναι στην αρχή στο 'Κλωτσοσκούφι'.

Προβολή συνημμένου 128743

μπροστά απ' τα παράθυρα

Προβολή συνημμένου 128742

μπροστά από την είσοδο της Φίνος

Προβολή συνημμένου 128741

θυμάστε άλλες ταινίες που να έχουν γυριστεί στην Χίου ή σε κοντινούς δρόμους?.. εκτός απ' όσες έχουμε ήδη αναφέρει και την γνωστή απέναντι πολυκατοικία και καφέ.

Επίσης βλέποντας την ταινία για να βρω τα στιγμιότυπα, είδα και κάποιες ομοιότητες της αυλής με αυτές της ταινίας 'Κάτι να καίει' και 'Της κακομοίρας'.. όπως πχ το πηγάδι. Τα έχουμε ξανασυζητήσει κι έχουν γίνει και πολλές αναφορές κι ερωτήματα για αυτήν την αυλή. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται και για σκηνικό αλλά και για εξωτερικό γύρισμα σε πραγματικό τόπο... ίσως και σε εξωτερικό χώρο των στούντιο της Φίνος. Και για να γίνω πιο σαφής στην ταινία 'Κάτι να καίει' φάινεται πολύ καθαρά το ζωγραφισμένο σκηνικό και ο φωτισμός από στούντιο.

Προβολή συνημμένου 128744Προβολή συνημμένου 128745.. αυτά για τις πρώτες σκηνές.

Κι ερχόμαστε στην άλλη σκηνή που μας μπερδεύει όλους.. αυτήν με τον φυσικό φωτισμό και τους κανονικούς τοίχους (απ' όσο μπορώ να διακρίνω) Προβολή συνημμένου 128746

Τα μόνα κοινά στοιχεία που διακρίνω ανάμεσα στα δύο γυρίσματα, είναι το πηγάδι τα δέντρα και το τραπεζάκι με το κόκκινο τραπεζομάντηλο, το οποίο στα γυρίσματα με το φως του ήλιου έχει μεταφερθεί στο κέντρο της αυλής.

Προβολή συνημμένου 128747

Παρατηρήστε και την τσιμεντένια κολώνα πάνω από την σιδερένια εξώπορτα.. δεν είναι λίγο περίεργο?

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εκτός από κανονικά σπίτια, υπήρχε κι ο εξωτερικός χώρος των στούντιο της Φίνος όπου γίνονταν τα γυρίσματα και πιθανότατα να υπήρχαν και κάποια αντικείμενα/σκηνικά όπως το πηγάδι, σκάλες, δέντρα, που τα χρησιμοποιούσαν για να μπορέσουν να 'ενώσουν' άλλες σκηνές. Κι έτσι τα χρησιμοποιούσαν και σε άλλες ταινίες.. ίσως για αυτό βλέπουμε σε πολλές ταινίες με πολλές διαφορές, τις ίδιες πόρτες ή πηγάδι ή κάτι άλλο.

Προβολή συνημμένου 128748

το κλωτσοσκούφι

to klotsoskoufi avli porta.jpg

Της κακομοίρας Το κλωτσοσκούφι

Τα ίδια δέντρα από το 'Κάτι να καίει' υπάρχουν και στης 'Κακομοίρας', όπως και κάποιο σκίαστρο στην είσοδο της αυλής (και με ηλεκτρικό φως), πράγμα παράξενο για να μην πω αφύσικο ειδικά για εκείνη την εποχή.

tis kakomoiras avli.jpg

Επίσης έχω την εντύπωση αλλά δεν με βοηθάει το μαυρόασπρο, ότι χρησιμοποίησαν και το ίδιο τραπέζομάντηλο στις δύο ταινίες.. μόνο που στις Κακομοίρας τοποθετείται πάνω σε μεγαλύτερο τραπέζι.

kati na kaiei trapezomantilo.jpg

Η δική μου άποψη.. θα ΄θελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας... όπως κι αν θυμάστε κι άλλες ταινίες που έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια σκηνικά.

tis kakomoiras pigadi.jpg

tis kakomoiras trapezomantilo.jpg
 
kyrbill είπε:
Με αφορμή το σχόλιό σου για τα παράθυρα πίσω από τον Ηλιόπουλο στο "φωνάζει ο Κλέφτης" , θυμήθηκα και μια άλλη ταινία που φαίνονται τα συγκεκριμένα παράθυρα και η είσοδος της Φίνος Φίλμς. Είναι στην αρχή στο 'Κλωτσοσκούφι'.
Αχ kyrbill. Πάνω που πήγαμε να ηρεμήσουμε !!!!!!!

Ξανανέβασε τις εικόνες που δε φαίνονται, να καταλάβουμε ακριβώς τι λες. Μ'αυτό με το τραπεζομάντηλο γράφεις ιστορία πάλι :) :)

Όντως έχεις δίκιο. Το συνεχές τρέξιμο στην αρχή είναι στην ουσία τρία γυρίσματα μπροστά από τα δύο σπίτια, και μάλιστα δείχνει και την αυλή ανοικτή εκεί που συγκρούεται με το γκαρσόν

Στο τέλος περνά μπροστά και από την πόρτα της Φίνος Φίλμς

Μπράβο !!!

001.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

kyrbill είπε:
Κι ερχόμαστε στην άλλη σκηνή που μας μπερδεύει όλους.. αυτήν με τον φυσικό φωτισμό και τους κανονικούς τοίχους (απ' όσο μπορώ να διακρίνω) Συνημμένο Αρχείο 128746
Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι η συγκεκριμένη αυλή είναι studio, μπορείς να ανεβάσεις σε παρακαλώ την εικόνα με τους κανονικούς τοίχους που λες ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ξαναποστάρω το #1530 γιατί δεν εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες


Με αφορμή το σχόλιό σου για τα παράθυρα πίσω από τον Ηλιόπουλο στο
"φωνάζει ο Κλέφτης" , θυμήθηκα και μια άλλη ταινία που φαίνονται τα συγκεκριμένα παράθυρα και η είσοδος της Φίνος Φίλμς. Είναι στην αρχή στο 'Κλωτσοσκούφι'.

 

 


to klotsoskoufi xiou 1.jpg


μπροστά απ' τα παράθυρα


 


to klotsoskoufi xiou.jpg

 


to klotsoskoufi  finos.jpg


μπροστά από την είσοδο της Φίνος


 


θυμάστε άλλες ταινίες που να έχουν γυριστεί στην Χίου ή σε κοντινούς δρόμους?.. εκτός απ' όσες έχουμε ήδη αναφέρει και την γνωστή απέναντι πολυκατοικία και καφέ.


 

 


Επίσης βλέποντας την ταινία για να βρω τα στιγμιότυπα, είδα και κάποιες ομοιότητες της αυλής με αυτές της ταινίας
'Κάτι να καίει' και 'Της κακομοίρας'.. όπως πχ το πηγάδι. Τα έχουμε ξανασυζητήσει κι έχουν γίνει και πολλές αναφορές κι ερωτήματα για αυτήν την αυλή. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται και για σκηνικό αλλά και για εξωτερικό γύρισμα σε πραγματικό τόπο... ίσως και σε εξωτερικό χώρο των στούντιο της Φίνος. Και για να γίνω πιο σαφής στην ταινία 'Κάτι να καίει' φάινεται πολύ καθαρά το ζωγραφισμένο σκηνικό και ο φωτισμός από στούντιο.


kati na kaiei night.jpg.. αυτά για τις πρώτες σκηνές.

 


Κι ερχόμαστε στην άλλη σκηνή που μας μπερδεύει όλους.. αυτήν με τον φυσικό φωτισμό και τους κανονικούς τοίχους (απ' όσο μπορώ να διακρίνω)



kati na kaiei day pigadi.jpg

 


Τα μόνα κοινά στοιχεία που διακρίνω ανάμεσα στα δύο γυρίσματα, είναι το πηγάδι τα δέντρα και το τραπεζάκι με το κόκκινο τραπεζομάντηλο, το οποίο στα γυρίσματα με το φως του ήλιου έχει μεταφερθεί στο κέντρο της αυλής.



kati na kaiei eisodos dentra.jpg

 


Παρατηρήστε και την τσιμεντένια κολώνα πάνω από την σιδερένια εξώπορτα.. δεν είναι λίγο περίεργο?



Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εκτός από κανονικά σπίτια, υπήρχε κι ο εξωτερικός χώρος των στούντιο της Φίνος όπου γίνονταν τα γυρίσματα και πιθανότατα να υπήρχαν και κάποια αντικείμενα/σκηνικά όπως το πηγάδι, σκάλες, δέντρα, που τα χρησιμοποιούσαν για να μπορέσουν να 'ενώσουν' άλλες σκηνές. Κι έτσι τα χρησιμοποιούσαν και σε άλλες ταινίες.. ίσως για αυτό βλέπουμε σε πολλές ταινίες με πολλές διαφορές, τις ίδιες πόρτες ή πηγάδι ή κάτι άλλο.


 


to klotsoskoufi avli2.jpg


το κλωτσοσκούφι


 





Της κακομοίρας Το κλωτσοσκούφι


 


Τα ίδια δέντρα από το
'Κάτι να καίει' υπάρχουν και στης 'Κακομοίρας', όπως και κάποιο σκίαστρο στην είσοδο της αυλής (και με ηλεκτρικό φως), πράγμα παράξενο για να μην πω αφύσικο ειδικά για εκείνη την εποχή.




 


Επίσης έχω την εντύπωση αλλά δεν με βοηθάει το μαυρόασπρο, ότι χρησιμοποίησαν και το ίδιο τραπέζομάντηλο στις δύο ταινίες.. μόνο που στις Κακομοίρας τοποθετείται πάνω σε μεγαλύτερο τραπέζι.


 




 


Η δική μου άποψη.. θα ΄θελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας... όπως κι αν θυμάστε κι άλλες ταινίες που έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια σκηνικά.


Ελπίζω να εμφανίζονται όλα κανονικά αυτή τη φορά. Όσον αφορά για την 'Όλγα αγάπη μου' δεν θα τα κατάφερνα Δάσκαλε. Χαίρομαι πολύ βέβαια που πέτυχα το στοιχείο που σε οδήγησε στην περιοχή, αλλά θα ομολογήσω ότι εγώ ακόμα θα έψαχνα .. Δήμος Αθηναίων είναι αυτός.. #)

kati na kaiei night1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάλι δε φαίνονται. Ανέβασε μόνο αυτή τη φωτό που λες : " την εικόνα με τους κανονικούς τοίχους "
 
ααα εγώ πως τις βλέπω? κάτι συμβαίνει.. anyway.. ελπίζω να την εμφανίσει τώρα..η φωτό με τις διαφορές των δύο σκηνικών σε κολάζ..

kati na kaiei avli day night.jpg

διακρίνω τις διαφορές στους τοίχους όπως και παράθυρα και πόρτες όπου στο γύρισμα με ήλιο δεν φαίνονται.. επίσης ο τοίχος (σκηνικό) δείχνει πολύ πιο ταλαιπωρημένος από αυτόν με το φως του ήλιου.. σίγουρα προσπάθησαν να ταιριάξουν και το χρώμα αλλά υπάρχουν διαφορές.. για αυτό πιστεύω ότι το ένα γύρισμα είναι σε στούντιο και το άλλο έχει πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο των στούντιο της Φίνος...άλλωστε η Φίνος είχε πολύ ανοιχτό χώρο στο οίκημά της.. κι εννοώ στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Αναργύρους, όχι στην Χίου.. αν ταιριάζουν κι οι ημερομηνίες (δεν το κοίταξα τώρα αυτό), τότε διόλου απίθανο, ο φυσικός τοίχος να είναι ο εξωτερικός των στούντιο. Παρατήρησε το σαγρέ της κολώνας.. δεν υπάρχει στις πρώτες νυχτερινές σκηνές (στούντιο).

Teacher είπε:
Πάλι δε φαίνονται. Ανέβασε μόνο αυτή τη φωτό που λες : " την εικόνα με τους κανονικούς τοίχους "
Teacher επεξεργάστηκα ξανά το ποστ με τις φωτογραφίες και νομίζω ότι τώρα πρέπει να εμφανίζονται..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
Στο παρακάτω διάβασα ότι έχει γυριστεί η γνωστή σκηνή από τη "Στέλλα" (1955) στα Εξάρχεια
http://valiacaldadog.blogspot.gr/2010/11/blog-post_29.html

εδώ (37.989668, 23.735693)

Πάντως μια μικρή και πρόχειρη ματιά που έριξα, αρκετά είναι (2-3) τα σπίτια που υπάρχουν και σήμερα και φαίνονται στην ταινία και όχι μόνο ένα, όπως αναφέρεται στο παραπάνω site.

Επίσης πολύ εντυπωσιακό "το σπίτι του ΑΙΟΛΟΥ"

σίγουρα και στο δικό μας forum θα εχει αναφερθεί, ψάξε στην 1η σελίδα να δεις σε ποιές σελίδες έχει "Στέλλα"

να τις ψάξεις

ο kyrbill και η hannele έχουν γράψει για τη "Στέλλα" τελευταία και ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν
Ευχαριστω για την άμμεση απάντηση αλλα ξερω για τη Στέλλα και για κάποιες ακόμα (κυριακάτικο ξύπνημα, θα σε κάνω βασίλισσα, στουρναρα 288 και μετά δεκαετία '90 πολλές του νικολαίδη). Εσείς μήπως ξέρετε άλλες?
 
kyrbill αυτό που εγώ παρατήρησα είναι στο ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ 1963 μια γιαγιά μπαίνει στο σπίτι την ώρα που γυρίζουν την ταινία και ανεβαίνει την σκάλα πίσω από τους ηθοποιούς 1,35,40. αυτό σημαίνει ότι μένουν πολίτες εκεί.

Επίσης σε στιγμές που φαίνεται έξω από την πόρτα δείχνει απέναντι άλλα σπίτια και δέντρα.

Δεν νομίζω ότι είναι ψεύτικο σκηνικό.

επίσης .....πάνω από την εξώπορτα είναι δωμάτια που φαίνεται όταν κλειδώνει ο φέρμας την κόρη του στο κακομοίρας και κατεβαίνει την σκάλα.

και η αυλή από το κλοτσοσκούφι δεν είναι η ίδια.

Screenshot 2015-03-12 21.06.12.jpg

kyrbill είπε:
ααα εγώ πως τις βλέπω? κάτι συμβαίνει.. anyway.. ελπίζω να την εμφανίσει τώρα..η φωτό με τις διαφορές των δύο σκηνικών σε κολάζ..
Screenshot 2015-03-12 20.52.59.jpg

Screenshot 2015-03-12 20.53.58.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
kyrbill αυτό που εγώ παρατήρησα είναι στο ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ 1963 μια γιαγιά μπαίνει στο σπίτι την ώρα που γυρίζουν την ταινία και ανεβαίνει την σκάλα πίσω από τους ηθοποιούς 1,35,40. αυτό σημαίνει ότι μένουν πολίτες εκεί.Επίσης σε στιγμές που φαίνεται έξω από την πόρτα δείχνει απέναντι άλλα σπίτια και δέντρα.

Δεν νομίζω ότι είναι ψεύτικο σκηνικό.

επίσης .....πάνω από την εξώπορτα είναι δωμάτια που φαίνεται όταν κλειδώνει ο φέρμας την κόρη του στο κακομοίρας και κατεβαίνει την σκάλα.

και η αυλή από το κλοτσοσκούφι δεν είναι η ίδια.

την γριά την είδα κι εγώ makism αλλά πολλές φορές εμφανίζονται άνθρωποι για να δίνουν μια ζωντάνια στο χώρο.. από την άλλη η σκέψη που έκανα έλεγε για τον εξωτερικό χώρο των στούντιο όπου μπορεί να εμφανίζονται και σπίτια ή άνθρωποι απέναντι... για αυτό και είπα ότι ίσως τα διάφορα αξεσουάρ τα χρησιμοποιούσαν και σε άλλες ταινίες.. κι έβαλα και την φωτό από το 'Κλωτσοσκούφι'.. αναφερόμουν σε αξεσουάρ/σκηνικά όπως το πηγάδι στην συγκεκριμένη ταινία.. φυσικά και δεν είναι η ίδια αυλή. Στο 'Κλωτσοσκούφι' πιστεύω ότι είναι κανονική αυλή και πρόσθεσαν κάποια αξεσουάρ/σκηνικά.

Στις δύο αυλές των άλλων ταινιών διαπιστώνω πολλές ομοιότητες και πολλές διαφορές.. αν ήταν κανονικό σπίτι γιατί να έχουν διαφορές?

Εσύ αυτό πιστεύεις? ότι δηλάδή είναι κανονικό σπίτι και είναι το ίδιο και στο 'Κάτι να καίει' και 'Της κακομοίρας' ? και αναφέρεσαι για όλες τις σκηνές από το 'Κάτι να καίει'? ακόμα και τις νυχτερινές λήψεις? :xm:
 
marou είπε:
Ευχαριστω για την άμμεση απάντηση αλλα ξερω για τη Στέλλα και για κάποιες ακόμα (κυριακάτικο ξύπνημα, θα σε κάνω βασίλισσα, στουρναρα 288 και μετά δεκαετία '90 πολλές του νικολαίδη). Εσείς μήπως ξέρετε άλλες?
Γι'αυτές τις ταινίες που αναφέρεις, αν κάτι δεν έχει γραφτεί στο thread μας κάνε τον κόπο και γράψε μας λεπτομέρειες. Για παράδειγμα για το "θα σε κάνω βασίλισσα" δε θυμάμαι να γράψαμε κάτι για Εξάρχεια. Αν μπορείς κάνε μερικές αναρτήσεις

----------------------------------------------------------------------------

kyrbill τώρα είναι ΟΚ οι φωτος
 
teacher το θα σε κάνω βασίλισσα εχω ακούσει και εγώ για εξάρχεια στο τέλοσ της ταινίας που μετακομίζει στην πολυκατοικία αλλά δεν θυμάμαι την οδο που είχα διαβάσει.

Teacher είπε:
Γι'αυτές τις ταινίες που αναφέρεις, αν κάτι δεν έχει γραφτεί στο thread μας κάνε τον κόπο και γράψε μας λεπτομέρειες. Για παράδειγμα για το "θα σε κάνω βασίλισσα" δε θυμάμαι να γράψαμε κάτι για Εξάρχεια. Αν μπορείς κάνε μερικές αναρτήσεις
----------------------------------------------------------------------------
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
teacher το θα σε κάνω βασίλισσα εχω ακούσει και εγώ για εξάρχεια στο τέλοσ της ταινίας που μετακομίζει στην πολυκατοικία αλλά δεν θυμάμαι την οδο που είχα διαβάσει.
H σκηνή που αναφέρεις είναι στην Κυψέλη.
 
kyrbill είπε:
την γριά την είδα κι εγώ makism αλλά πολλές φορές εμφανίζονται άνθρωποι για να δίνουν μια ζωντάνια στο χώρο.. από την άλλη η σκέψη που έκανα έλεγε για τον εξωτερικό χώρο των στούντιο όπου μπορεί να εμφανίζονται και σπίτια ή άνθρωποι απέναντι... για αυτό και είπα ότι ίσως τα διάφορα αξεσουάρ τα χρησιμοποιούσαν και σε άλλες ταινίες.. κι έβαλα και την φωτό από το 'Κλωτσοσκούφι'.. αναφερόμουν σε αξεσουάρ/σκηνικά όπως το πηγάδι στην συγκεκριμένη ταινία.. φυσικά και δεν είναι η ίδια αυλή. Στο 'Κλωτσοσκούφι' πιστεύω ότι είναι κανονική αυλή και πρόσθεσαν κάποια αξεσουάρ/σκηνικά.Στις δύο αυλές των άλλων ταινιών διαπιστώνω πολλές ομοιότητες και πολλές διαφορές.. αν ήταν κανονικό σπίτι γιατί να έχουν διαφορές?

Εσύ αυτό πιστεύεις? ότι δηλάδή είναι κανονικό σπίτι και είναι το ίδιο και στο 'Κάτι να καίει' και 'Της κακομοίρας' ? και αναφέρεσαι για όλες τις σκηνές από το 'Κάτι να καίει'? ακόμα και τις νυχτερινές λήψεις? :xm:
Studios Finos Films

Από τη wikipedia (δεν είναι πάντα αξιόπιστη, αλλά κάπως έτσι τη φαντάζομαι κι εγώ τη φάση)

" Το 1958 ξεκινά η λειτουργία των νέων πλατό της εταιρείας στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Μυκονιάτικα. Ήταν τα παλιά Βουστάσια του Ιωάννη Μέρλα. Η ανακατασκευή τους κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια. Υπήρχαν δύο πλατό, ένα μεγάλο και ένα μικρό, καθώς και αποθήκη, ξυλουργείο, καμαρίνια και ένας μεγάλος περίβολος που εξυπηρετούσε την δυνατότητα κατασκευής ντεκόρ πόλης, όπως συμβαίνει στην ταινία Λόλα όπου όλη η τρούμπα έχει κατασκευαστεί στον περίβολο των πλατό. "

η τρούμπα της Λόλας :

001.jpg

πάντως κι εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα είχα και σημεία στα στούντιό μου με φυσικό φως να κάνω και πιο φυσικές σκηνές όταν έχει καλό ή και κακό καιρό με ελεγχόμενο τρόπο. Στα σημερινά στούντιο οι οροφές είναι μετακινούμενες.

Να σας πω την αλήθεια και το παρακάτω σηνικό το οποίο είναι και το τελευταίο που μας λείπει από τον Ζήκο

krisimes_photos_3.jpg

πιστεύω ότι είναι σκηνικό στον συγκεκριμένο περίβολο, χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω. Έμενα δε μου φαίνεται κανονικό. Αν προσέξετε σε όλους οι σκιές είναι τέσσερις και επίσης σε όλες τις σκηνές δεν υπάρχει κανένας άσχετος που να δίνει αυτή τη φυσική ζωντάνια όπως στις σκηνές της αυλής με την άσχετη που ανεβαίνει τις σκάλες. Ο Κατσουρίδης ίσως δεν έδινε σημασία σε τέτοια τότε.

002.jpg

krisimes_photos_941.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
Studios Finos Films
.......

πάντως κι εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα είχα και σημεία στα στούντιό μου με φυσικό φως να κάνω και πιο φυσικές σκηνές όταν έχει καλό ή και κακό καιρό με ελεγχόμενο τρόπο. Στα σημερινά στούντιο οι οροφές είναι μετακινούμενες.
Ακριβώς το ίδιο πιστεύω κι εγώ Teacher.. γιατί να μην εκμεταλευτούν τον τεράστιο εξωτερικό χώρο των στούντιο όπου θα μπορούσαν ανενόχλητοι από εξωτερικούς θορύβους ή πολλές φορές και κλείσιμο δρόμων να πραγματοποιήσουν το γύρισμα. Ο χώρος των στούντιο ήταν τόσο μεγάλος που θα βόλευε απίστευτα.. θα προσκομήσω φωτογραφίες από το οίκημα (ότι έχει απομείνει απ' αυτό δηλαδή) :icon_cry: μόλις τις επεξεργαστώ. Από την άλλη είχαν και το πλεονέκτημα του φυσικού φωτισμού ο οποίος σε πολλές σκηνές ήταν απαραίτητος. Σίγουρα ήταν και το οικονομικό θέμα (ενοικίασης χώρων ή ειδικών αδειών) το οποίο και θα γλύτωναν. Για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις οι σκηνές σταματάνε με το που μπαίναν οι ηθοποιοί σε μία αυλή και η επόμενη σκηνή ήταν γυρισμένη σε στούντιο. Εκτός κάποιων περιπτώσεων όπου το οίκημα είχε πολλές σκηνές ή βασικό λόγο στην ταινία.

Το παράδειγμα της 'Λόλας' που ανέφερες αλλά και των 'Κληρονόμων' όπου χρησιμοποιήθηκε το ίδιο σκηνικό όπως μας πληροφόρησε στο ποστ #1343 το tsourekaki83 υπάρχουν σκηνές με φυσικό φωτισμό και είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Προβολή συνημμένου 128847

Ένα ακόμα παράδειγμα του σκεπτικού μου αυτού είναι και πάλι το πηγάδι το οποίο και διέκρινα εκτός από το 'Κλωτσοσκούφι' και στην ταινία 'Η καφετζού'.

i kafetzoy klotsoskoufi pigadi.jpg

Σίγουρα θα υπάρχει και σε άλλες ταινίες τις οποίες τώρα δεν θυμάμαι. Πράγμα που με κάνει να σκεφτώ το ενδεχόμενο εξωτερικού γυρίσματος και για την αυλή στο 'Κλωτσοσκούφι' αλλά κι ότι το συγκεκριμένο πηγάδι, θα μπορούσε να μην είναι τελικά σκηνικό αλλά πραγματικό πηγάδι το οποίο υπήρχε στον εξωτερικό χώρο των στούντιο της Φίνος στους Αγίους Αναργύρους. Για αυτό ίσως και το βλέπουμε σε πάρα πολλές ταινίες. Αν δε αναλογιστούμε ότι εκείνη την εποχή η περιοχή ήταν γεμάτη χωράφια, αυτό δεν φαντάζει καθόλου παράξενο.. Θα το ψάξω μήπως βρω πληροφορίες.

Και μιας και μιλάμε για αξεσουάρ/σκηνικά θυμήθηκα κάποια πολύ χαρακτηριστικά καδράκια τα οποία τα έχουμε δει σε ουκ ολίγες ταινίες.. ενδεικτικά βρήκα αυτές:

kadro1.jpg

Θα επανέλθω με φωτογραφίες των παλιών στούντιο της Φίνος.. είναι αποκαρδιωτικές.. τώρα το ξανασκέφτομαι.. μάλλον θα μελαγχολήσουμε όλοι παρέα. Να τις βάλω? :precry:

lola 1964 - klironomoi 1964.jpg

kadro.jpg
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα