oldgrcinfun
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 236
Στο θησαυρό του μακαρίτη, ξέρει κανείς πού βρίσκεται η παραλία που φαίνεται σε μια σκηνή;
ΠΥΛΗ ΜΕΝΤΡΕΣΕ?Teacher είπε:για το "Αλίμονο στους νέους"
ένα καινούριο στοιχείο αποκαλύπτεται από μια κίνηση του Μουσούρη. Είναι μια καμάρα που φαίνεται στο βάθος
σε συνδυασμό με μια μακρόστενη κατασκευή.
Καταλαβαίνει κανείς κάτι ? Δεν μπορεί ρε παιδιά... Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο...
Έβλεπα προχθες την ταινια και κολλησα να βρω το ξενοδοχειο που ηταν ο Αντωνακης.οποτε ασχοληθηκα ενα απογευμα ψαχνοντας το και γνωριζοντας τα γυρω κτιρια αφου δουλευα στο κτιριο Κολοκοτρωνη&Σταδιου.lolota είπε:ΟΧΙ ΑΥΤΟ! Οχι το "Ατενέ" απο το οποιο αλλωστε ΔΕΝ εχει θεα στην Ακροπολη!! Αυτο που λες ειναι 2 κτιρια αριστερα απο την επιγραφη "ΦΑΦΦ"... Αυτος ο δρομος που παει απο αριστερα προς τα δεξια της 2ης φωτο ΕΙΝΑΙ η Κολοκοτρωνη κι ο καθετος δρομος που ξεκιναει απο το κτιριο "ΦΑΦΦ" ειναι η Βουλης...
Εγω λεω για το "Εσπερια" στη γωνια Σταδιου κι Αμερικης
Η συγκεκριμενη τραπεζα το ονομα της πιστευω το πηρε απο την τοτε "Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως" νυν Alpha bank και το κτιριο ειναι στην Πεσμαζογλου 12 τοτε Ιονικη Τραπεζα νυν Alpha bank.katieathens είπε:Σχετικά με ταινία "μια ζωή την έχουμε" σας μεταφέρω αυτό που μου είπε συνάδελφος μου σχετικά με το κατάστημα της τράπεζας. Η επωνυμία "Εμποροπιστωτική" είναι δημιούργημα του σεναριογράφου, το κατάστημα που έγιναν γυρίσματα όμως ήταν της Τράπεζας Αθηνών (η οποία εξαγοράστηκε εδω και χρόνια απο την Eurobank) στο κτίριο της οδού Σανταρόζα αν θυμάμαι καλά. Το κτίριο αυτό υπάρχει και σήμερα και στεγάζει υπηρεσίες της Eurobank.
H είσοδος της σημερινής alpha bank στην Πεσμαζογλου μοιάζει με αυτήν της ταινίας αλλα δεν είναι αυτή καθώς υπαρχουν αρκετες διαφορες.cdkostas είπε:Η συγκεκριμενη τραπεζα το ονομα της πιστευω το πηρε απο την τοτε "Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως" νυν Alpha bank και το κτιριο ειναι στην Πεσμαζογλου 12 τοτε Ιονικη Τραπεζα νυν Alpha bank.
Το κτιριο της Σανταροζα εχει πολυ πιο συγχρονη εισοδο και διαφορετικη απο της ταινιας.
Ο δρομος ομως που βλεπει ο Χορν τα αυτοκινητα με τις πινακιδες 1.101.101,10 δεν ειναι η Πεσμαζογλου λογω πλατους αλλα πιθανον η παρακειμενη Πανεπιστημιου
Σωστος!!πρεπει να ειναι απο καποια τραπεζα στο κεντρο παντως γιατι δυσκολα εβρισκες τετοια κτιρια τραπεζων στα προαστεια.Χρονια παντως ειχα την απορια ποιος ειναι ο δρομος με τα αυτοκινητα 1.101.101,10antonovar είπε:H είσοδος της σημερινής alpha bank στην Πεσμαζογλου μοιάζει με αυτήν της ταινίας αλλα δεν είναι αυτή καθώς υπαρχουν αρκετες διαφορες.
Οι κολώνες της τραπεζας που βλέπουμε στην ταινία εχουν πολύ μικροτερη αποσταση απο τους πλαινους τοίχους του κτηρίου
Το πλαινο παραθυρο του υπογειου που φαινεται στην ταινία ειναι πιο κοντα στα σκαλοπατια και δεν υπαρχει το απο πανω παραθυρο του ισογείου και τα σκαλοπάτια ειναι διαφορετικά και περισσότερα.
hannele είπε:Παπαφλέσσας
Βλέποντας -για μια ακομη φορά- ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην tv την ταινία, προσεξα κάτι σχετικά με μια τοποθεσία, η οποία αρχικά νόμιζα πως ήταν η ιδεα μου (.."μπα! αποκλειεται να είναι εκεί...λάθος θα κάνω"...)
Την επόμενη μέρα ομως, επειδη ήταν συνεχεια στο μυαλό μου, εβαλα να δω την ταινια ξανα απο το dvd για να παρατήρησω καλυτερα την εν λόγω τοποθεσία που μου κίνησε την περιεργεια. Και τελικά όντως αυτο που πρόσεξα ήταν σωστό!!! Τι ήταν αυτό???
Η σκηνή όπου ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης (Δ. Ιωακειμίδης) ειναι κρυμμένος στο μοναστήρι και πηγαίνει να τον συναντήσει ο Πετρόμπεης (Γρ. Βαφειάς) και εν συνεχεια μαζί με τον Παπαφλέσσα (Δ.Παπαμιχαηλ) συζητούν για να ορίσουν τον ξεσηκωμο του γένους, είναι γυρισμένη στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτοκου στην Μακρινίτσα του Πηλίου.
Στην ίδια εκκλησία, 3 χρονια πριν τον <<Παπαφλέσσα>> (1971) είχαν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας <<η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά>> (1968).
Είναι η εκκλησία όπου γίνεται ο γαμος της Μυρτώς (Α.Βουγιουκλακη) με τον Στέφανο (Δ.Παπαμιχαήλ)!! Στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Πίσω από τον Κολοκοτρώνη (Δ. Ιωακειμίδη) βλέπουμε το ναό της Κοιμήσεως με το χαρακτηριστικό ξύλινο υπόστεγο.
AndreasMarousi είπε:ΜΗΤΣΟΣ Ο ΡΕΖΙΛΗΣ (1984) - ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ