Προβληματισμός σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στην TV

ναι αλλα τοτε φιλε μου δεν ταχες ολα στο πιατο μπροστα σου ολα οπως τωρα με ιντερνετ κ ολα δορυφορικες 332 καναλια κ ολα γενικα!! κ 700χιλιαδες ταινιες που βγαινουν τον χρονο!!
 
οι οποίες ταινίες (για τις παιδικες μιλάω κυρίως,) είναι ως επί τω πλείστων πολύ κατώτερης ποιότητας!

Και δεν είναι θέμα νοσταλγίας!

Μη μου πεις ότι η Μαδαγασκάρη 3, ή το Kung Fu Panda 2 είναι καλύτερα, ή τουλάχιστον του ίδιου επιπέδου με τη Φαντασία, ή τη Χιονάτη, ή το Πινόκιο της Disney.

Έχει πέσει πολύ το επίπεδο γιατί όλοι κοιτάνε το χρήμα.

Δε δείχνουν τη φροντίδα που έδειχναν παλιά..

Άρα, "συνηθίσαμε" στο ευτελές, και δε μπορούμε να εκτιμήσουμε το "Ωραίο".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δηλαδη θες να μου πεις η ντισνευ?? δεν κοιταει το χρημα κ μερικες ταινιες που λες οτι εδειχναν φροντιδα κοιτανε να βγαλουν κερδος με σικουελ κ σειρες τησ συμφορας?? κ στο θεμα το παρων δεν μας ενδιαφερει οτι οι εταιρεις βγαζουν χρημα κ μπλα μπλα απλα λεμε οτι τα παιδια του τωρα δεν ενδιαφερονται για τις ταινιες του τοτε!!οπως δεν θα ενδιαφερονται τα παιδια του αυριο για τις ταινιες του σημερα!!!
 
wheeled warrior είπε:
δηλαδη θες να μου πεις η ντισνευ?? δεν κοιταει το χρημα κ μερικες ταινιες που λες οτι εδειχναν φροντιδα κοιτανε να βγαλουν κερδος με σικουελ κ σειρες τησ συμφορας?? κ στο θεμα το παρων δεν μας ενδιαφερει οτι οι εταιρεις βγαζουν χρημα κ μπλα μπλα απλα λεμε οτι τα παιδια του τωρα δεν ενδιαφερονται για τις ταινιες του τοτε!!οπως δεν θα ενδιαφερονται τα παιδια του αυριο για τις ταινιες του σημερα!!!
μα και η Disney έχει ευτελιστεί!Περισσότερο απ'όλους. Δεν είπα το αντίθετο..

Και το θέμα που επιμένω, είναι ότι τα παιδιά συνηθίζουν στο ευτελες. Δεν έχει να κάνει με παλιό, καινούργιο.

Είναι σα να βάζεις σε έναν άνθρωπο να ακούει συνέχει Στελλα Μπεζαντάκου (πώς μου ήρθε τώρα αυτή), και μετά να μη μπορεί να εκτιμήσει κάτι καλύτερο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευτελισμος για μας!!!που ασχολουμαστε που ειναι το χομπι μας για τα παιδακια που ζουνε τωρα ειναι γουαου!!
 
Απλώς να προσθέσω ότι πιστεύω πως αυτός ο ευτελισμός δεν είναι υποκειμενικός!

Ότι δηλαδή μόνο σε μας φαίνεται έτσι για λόγους νοσταλγίας.

Νομίζω ότι είναι αντικειμενικός.

Εκτός πια αν σε 30 χρόνια η Μαδαγασκάρη 3 (σόρρυ, μου κόλλησε τώρα), θεωρείται αριστούργημα και υπόδειγμα κινηματογράφησης για τις επερχόμενες γενεές. Τι να πω, δεν ξέρω..
 
Δεν ξέρω για τη Μαδαγασκάρη, αλλά ξέρω ότι το "ψάχνοντας το Νέμο" σίγουρα θα θεωρείται. Φυσικά και τα παιδιά σήμερα έχουν διαφορετική αισθητική από ότι είχαμε εμείς και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κακό. Είναι καθαρά θέμα έκθεσης, η εικόνα εντυπωσιάζει, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Lion King, που αν είχα παιδί και ήταν σαν τον ήρωα της ταινίας, δεν θα έκανα δεύτερο γιατί θα θεωρούσα ότι είχα αποτύχει ως γονιός, αλλά από άποψη εικόνας, φωτογραφίας σκηνοθεσίας ήταν τέλειο.

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ναι μεν τα παιδιά (και οι μεγάλοι) μπορούν να δεχθούν ένα ψάρι που μιλάει αλλά δεν μπορούν να δεχθούν την "αθωότητα" ή ότι άλλο χαρακτηρισμό θέλουμε να δώσουμε της "Φαντασίας" ας πούμε, γιατί ζουν στον πραγματικό κόσμο και ξέρουν τον πραγματικό κόσμο και δεν είναι καθόλου έτσι. Αντίθετα ο Nemo είναι πολύ πιο κοντά σε αυτόν.
 
Συμφωνώ με τον ChrisTOS, ταινίες όπως το Finding Nemo ή το Cars είναι πολύ καλοφτιαγμένες και βλέπονται ευχάριστα. Πιθανώς έχουν όλα τα φόντα να θεωρηθούν "κλασσικές" σε 30 χρόνια.

Από την άλλη, εγώ έβαλα στα παιδιά μου από πολύ μικρή ηλικία να βλέπουνε και τα κλασσικά καρτούν (πχ Looney Tunes, Ροζ Πάνθηρα, Στρουμφάκια, Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Τομ και Τζέρι).

Σας πληροφορώ ότι τα βλέπουν με ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό που παρακολουθούν και τις πιό μοντέρνες και πολύ συχνά τα βάζουν από μόνα τους και τα βλέπουν. Κάθε άλλο παρά τα απορρίψανε!
 
Έπεσα χτες σε ένα τρέιλερ της ΝΕΤ ονόματι "Greece - Why poverty ?". Πρόκειται για μια παγκόσμια καμπάνια που θα ξεκινήσει η κρατική τηλεόραση για να προβάλει τη χώρα μας και να αποδείξει ότι δεν της αξίζει να έχει τέτοια τύχη.

Ανεξάρτητα με το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτούς τους τίτλους, αν φυσικά το κρίνουμε μικρόψυχα, εγώ ρωτάω : ποιο ιδιωτικό κανάλι, ιδιωτικών συμφερόντων, εν έτει 2012 θα ξεκινούσε κάτι τέτοιο;

Η κρατική τηλεόραση αργά αλλά σταθερά κερδίζει πόντους. Βέβαια, έναν κερδίζει μόνη της και 3 χάνουν οι άλλοι, αλλά ακόμα κι έτσι καλά είναι...
 
Λυπηθείτε μας ως καμπάνια από την κρατική τηλεόραση; Δεν νομίζω ότι αυτό είναι υπερ της.
 
Δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις απο τα ιδιωτικα καναλια. Προχτες διαβαζα οτι τα τουρκικα σηριαλ τα παιρνουν δωρεαν. Ο επιχειρηματιας θα προτιμησει να γεμισει τηλεοπτικο χρονο στο τζαμπε.

Ομως η κρατικη επρεπε να δωσει ενα ποιοτικο και συναμα τιμιο στιγμα. Την πληρωνουμε πολυ ακριβα.
 
Διαβασα προσεκτικα τις αποψεις σας και λεω να πω και εγω τη δικη μου.Καταρχην πιστευω οτι οσοι απο μας ειναι στην τριτη η τεταρτη δεκαετια της ζωης τους ως επι το πληστον μαθαμε να ξεχωριζουμε απο μικροι τι μας αρεσει και τι οχι.Δηλαδη ειχαμε γουστο.Σιγουρα πολλοι απο μας εχουν μαθει να εξιδανικευουν το παρελθον και να αποριπτουν το καθε τι καινουργιο.Αλλα θεωρω πως ειναι η μειοψηφια.

Και στην εποχη μας υπηρχαν μετρια η χαμηλης ποιοτητας καρτουν-ανιμε αλλα σε συγκριση με το τωρα πιστευω οτι ηταν πολυ λιγοτερα.Δεν πιστευω οτι κατι ειναι ποιοτικο με βαση την τεχνοτροπια του αλλα με το ποσο εχεις δουλεψει πανω στο αντικειμενο.Και σημερα πιστευω οτι αυτο δε γινεται γιατι ζουμε στην εποχη της ταχυτητας.

Αυτος ειναι ο λογος οπου με τα σημερινα παιδια η εφηβους εκνευριζομαι γιατι εγω για παραδειγμα πριν εικοσι χρονια εψαχνα χωρις να υπαρχει ιντερνετ να μαθω για καινουργια πραγματα.Καταλαβαινα γιατι καποια καρτουν μου αρεσουν η οχι.Μπορουσα με τους φιλους μου να κανω συζητηση εστω και αν αυτη ειχε το επιπεδο του φανμποισμου πολλες φορες.

Σημερα αυτο δε γινεται.Θελω απο τον πιτσιρικα που βλεπει Μπομπ Σφουγγαρακη να μου εξηγει τι του αρεσει σε αυτο το καρτουν και οχι να με κοιταει με βλεμα αποριας.Θελω αυτος που δεν του αρεσει το Ακιρα να μου δικαιολογει την αποψη του και οχι να μου λεει με υφακι ''ειναι μουφα''.Οπως θεωρω καταντια απο τους εκατο οι 95 που μπαινουν στο σολαρις να ζητανε Ναρουτο και μονο Ναρουτο χωρις να κανουν τον κοπο να διευρινουν λιγο τα γουστα τους.

Maddog είπε:
Συμφωνώ με τον ChrisTOS, ταινίες όπως το Finding Nemo ή το Cars είναι πολύ καλοφτιαγμένες και βλέπονται ευχάριστα. Πιθανώς έχουν όλα τα φόντα να θεωρηθούν "κλασσικές" σε 30 χρόνια.Από την άλλη, εγώ έβαλα στα παιδιά μου από πολύ μικρή ηλικία να βλέπουνε και τα κλασσικά καρτούν (πχ Looney Tunes, Ροζ Πάνθηρα, Στρουμφάκια, Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Τομ και Τζέρι).

Σας πληροφορώ ότι τα βλέπουν με ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό που παρακολουθούν και τις πιό μοντέρνες και πολύ συχνά τα βάζουν από μόνα τους και τα βλέπουν. Κάθε άλλο παρά τα απορρίψανε!
Κι εγω συμφωνω για τις εν λογο ταινιες οι οποιες ξεχωριζουν ανεξαρτητα απο την τεχνοτροποια τους.Δεν μπαινω στη λουμπα ''ειναι 3D η CGI αρα ειναι καλο αν ειναι στο χερι ειναι ξεπερασμενο και κακο'' γιατι απο μικρος φροντισα να εχω κριση πραγμα που τα περισσοτερα παιδια σημερα δεν το εχουν και λειτουργουν μονοπλευρα.Οσον αφορα για τα κλασσικα καρτουν που βαζεις στα παιδια σου να πω πως η κινηση σου ειναι εξυπνη αφου τους δινεις το ερεθισμα οταν μεγαλωσουν να μαθουν να τα συγκρινουν με τα σημερινα και να μην εχουν μια στειρα αντιληψη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε νομίζω ότι απηχεί το "λυπηθείτε μας" (και καλό είναι να μην αισθανόμαστε κι εμείς έτσι μέσα μας...). Μας χρωστάνε, πολλοί και διάφορα, τα οποία δε μας πλήρωσαν ποτέ. Κι αντιθέτως, εμείς ό,τι χρωστάμε, με κάποιο τρόπο το πληρώναμε και το πληρώνουμε... Δεν είμαστε Ινδία ή Μπαγκλαντές, αν αυτό σε μπέρδεψε στα πλάνα του τρέιλερ.
 
ChrisTOS είπε:
Λυπηθείτε μας ως καμπάνια από την κρατική τηλεόραση; Δεν νομίζω ότι αυτό είναι υπερ της.
Δε νομίζω ότι απηχεί το "λυπηθείτε μας" (και καλό είναι να μην αισθανόμαστε κι εμείς έτσι μέσα μας...). Μας χρωστάνε, πολλοί και διάφορα, τα οποία δε μας πλήρωσαν ποτέ. Κι αντιθέτως, εμείς ό,τι χρωστάμε, με κάποιο τρόπο το πληρώναμε και το πληρώνουμε... Χωρίς να θέλω να επεκταθώ, κάποιοι μας κλέψαν το χρυσό, αλλά εμείς τα οπλικά τους συστήματα τα αγοράζαμε...Aυτό είναι που πρέπει να βγει προς τα έξω. Δεν είμαστε Ινδία ή Μπαγκλαντές, αν αυτό σε μπέρδεψε στα πλάνα του τρέιλερ, είμαστε μια πλούσια χώρα, και το ξέρουμε καλά. Εκεί στηρίζεται και το ερώτημα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τηλεοραση πλεον αν δω θα δω nickelodeon πραγματικα νομιζω οτι μονο αυτο αξιζει την κρατικη πιστευω οτι την πληρωνουμε μονο για να βλεπουμε champions league και euroleague αλλιως δεν καταννοω τον λογο υπαρξης της ασχετο που προσωπικα πιστευω οτι το ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου η εστω το κυπελλο θα επρεπε αυστηρα να προβαλλονται εκει οπως γινοταν παλιοτερα και οχι να πληρωνεις συνδρομη για να τα δεις (πρωσοπικα δεν θα πληρωνα ποτε για να δω τηλεοραση και απορω με οσους το κανουν) καποτε ξυπναγαμε νωρις για να δουμε την παιδικη ζωνη των καναλιων τωρα ξυπνας το πρωι και μαυριζει η ψυχη σου απο την αλλη αυτο με τα τουρκικα ειναι αλλο θεμα γιατι αλλιως ειναι να πληρωνεις μια παραγωγη με ηθοποιους σκηνοθετες και ολο το συνεργειο και αλλιως να πληρωνεις τα δικαιωματα απο μια ετοιμη σειρα και εκει ειναι που πονταρουν ειδαν οτι επιασε και στις τηλεθεασεις και αυτο ηταν επισης απο ξενες σειρες δεν μπορουμε να πουμε οτι υπαρχει κατι ενδιαφερον καθως αυτα που προβαλονται τωρα εμεις τα εχουμε σε torrent πολυ καιρο πιο πριν οποτε δεν μας κανει καποια εντυπωση
 
panp είπε:
Δε νομίζω ότι απηχεί το "λυπηθείτε μας" (και καλό είναι να μην αισθανόμαστε κι εμείς έτσι μέσα μας...). Μας χρωστάνε, πολλοί και διάφορα, τα οποία δε μας πλήρωσαν ποτέ. Κι αντιθέτως, εμείς ό,τι χρωστάμε, με κάποιο τρόπο το πληρώναμε και το πληρώνουμε... Χωρίς να θέλω να επεκταθώ, κάποιοι μας κλέψαν το χρυσό, αλλά εμείς τα οπλικά τους συστήματα τα αγοράζαμε...Aυτό είναι που πρέπει να βγει προς τα έξω. Δεν είμαστε Ινδία ή Μπαγκλαντές, αν αυτό σε μπέρδεψε στα πλάνα του τρέιλερ, είμαστε μια πλούσια χώρα, και το ξέρουμε καλά. Εκεί στηρίζεται και το ερώτημα...
Δεν ξέρω ποιος μας χρωστάει και τι. Και ναι μπορεί να έχει ενδιαφέρον αλλά ακούγεται λίγο "Οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν μια εύκολη λύση". Ακόμα και να μας χρωστάνε που φαντάζομαι ότι όντως έτσι είναι, είναι σίγουρα λιγότερα από αυτά που χρειαζόμαστε και μια τηλεοπτική εκπομπή έχει ακριβώς αυτό το ειδικό βάρος, μια τηλεοπτική εκπομπή από Έλληνες. Ξέρω όμως ότι η ΕΡΤ βασίζεται σε φτηνές ως φτηνιάρικες παραγωγές (ένα στούντιο με 20 καλεσμένους δεν είναι κάτι ακριβό) και με σπατάλη χρημάτων. Με τα λεφτά που παίρνει η ΕΡΤ θα μπορούσε να έχει παραγωγές τύπου BBC αλλά κάθε σύγκριση με το BBC προκαλεί κατάθλιψη και απορία για το που πάνε τόσα μα τόσα χρήματα.

Και ακόμα κι αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί είμαστε παντελώς άχρηστοι ως παραγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ας φέρναν τουλάχιστον κάτι ποιοτικό από έξω. Για παράδειγμα, άντε η Αμερικανική TV και η Βρετανική είναι άμεσα προσβάσιμες. Είναι η Ιταλική, η Γερμανική ή η Ιαπωνική ή η Λατινοαμερικάνικη; Ειδικά οι Ιάπωνες έχουν καταπληκτικές σειρές (όχι μόνο Anime) που θα μπορούσαν να προβληθούν με μεγάλη επιτυχία. Ας το δοκιμάσουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"αν θέλεις να έχεις όραση κλείσε την τηλεόραση" που έλεγε και ο Ζούγας στα "Απίστευτα..." δυό δεκαετίες πριν. Θα έλεγα ότι τον ρόλο της καλής τηλεοπτικής πλευράς τον έχει αναλάβει πλέον το διαδίκτυο. Τώρα στο ερώτημα "τι κάνουν τα σημερινά παιδιά μπρόστα απ'την τηλεόραση;" η απάντηση είναι μια: ότι μάθουν απο την οικογένειά τους. Έτσι είναι, οι γονείς έχουν πιο δύσκολο έργο σήμερα.
 
Η τηλεοραση ειναι μονο για τα ντοκιμαντερ της ερτ και τις ξενες σειρες που εβαζε,φετος δεν θα βαλει ξενες σειρες αξιολογες( τα ξενα ντοκιμαντερ  τα ανεβαζουν στο webtv για μια βδομαδα μετα την προβολη τους και μετα τα αφαιρουν) και καποιες ταινιες star και κυριως epsilon.Φετος βαλανε και καποια σιριαλ παραπανω αρα σε σχετη με παλαιοτερα ειναι και αναμενεται πιο ενδιαφερουσα χρονια σε σχεση με ολες τις προηγουμενες
 
Πίσω
Μπλουζα