Προς επίδοξους εθελοντές.

Μπραβο ΑΕΟΝ αξιος!!!!!

Δυο ολοφρεσκα καραπαλια τευχη του Pixel 10 και 11!

Φιλε Billy...περιμενουμε να μας πεις δυο λογια για τα τευχη(εχουμε βυσμα τωρα) :)
 
...τα συγχαρητήριά μου !! Το να ξαναδιαβάζω αυτά τα παλιά Pixel, είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Δεν τα χορταίνεις βρε παιδί μου, πως να το κάνουμε !!

...και στα δύο τεύχη βρίσκεται η "σταθερή αξία" που ονομάζεται "Εδώ Λονδίνο" (όπου μέσα σε όλα τα άλλα "επίκαιρα" γίνονται και οι πρώτες μικρές αναφορές για τον επερχόμενο "γίγαντα" που ονομάζεται Amiga).

Επίσης και στα δύο (αλλά περισσότερο στο τεύχος 11) υπάρχουν αφιερώματα πάνω στο αιώνιο ερώτημα "ποιόν υπολογιστή να αγοράσω". Παιδιά, το τι μουτζούρα είχει πέσει στο τεύχος 11 δεν περιγράφεται. Κυριολεκτικά είχα γεμίσει τις σελίδες του αφιερώματος με τα δικά μου (!) tests απο υπολογισμούς τιμών, μέσων όρων κλπ. προκειμένου να μπορέσω να καταλήξω σε κάποιο δικό μου στατιστικό αποτέλεσμα !! (λες και δεν με κάλυπτε το εν λόγω αφιέρωμα). Είναι πολύ ωραίο να βλέπω επιτέλους τις σελίδες και πάλι καθαρές !!

Επίσης στο τεύχος 10 έχουμε και τεστ του "καταδικασμένου" Commodore 16, αλλά και ενδιαφέροντα software reviews, όπου ξεχωρίζουν το Bruce Lee (ευχάριστο παιχνιδάκι και εύκολο να το τελειώσει κανείς με λίγη προσπάθεια), αλλά και το πολύ καλό "Everyone's a Wally". Το αφιέρωμα στα μόνιτορς (είχε γίνει άλλο ένα αρκετά αργότερα, απο τον Τερζόπουλο, αν θυμάμαι καλά) δεν με είχε απασχολήσει τότε ιδιαίτερα, διότι είχα αρχίσει να καταλήγω στην αγορά ενός CPC, που σαν ολοκληρωμένο σύστημα, δεν έβαζε τον υποψήφιο αγοραστή του σε... παραπανήσια διλήμματα !!

Στο τεύχος 11 τώρα, έχουμε test του C5 (εδώ τα έχουμε ξαναπεί) και απο reviews, πραγματικά αξίζει να θυμηθούμε το πολύ δισκεδαστικό Skool Daze.
 
Και ενα Video Clip μου

Eυχαριστω Billy!!! :) Ομως εχουμε ετοιμο και το 12 το Pixeλακι και βλεπω πως ο ΑΕΟΝ δεν εχασε καθολου χρονο μπραβο!!!! :D

Εκτος απο τα Pixel που τα παμε καλα,εχω φτιαξει και ενα ενδιαφερον Video Clip που ονομαζεται The Evolution!!!

Κανει μια αναδρομη στους υπολογιστες που αλαξαν την παγκοσμια ιστορια του πλανητη!!!Στην σκηνοθεσια προσπαθησα να θυμιζει δεκαετια 80.

Το clip το εχω κανει σε format wmv και ειναι 15,8ΜΒ! και βρισκεται στα Γενικα θεματα του φορουμ.
 
...akmakas, κατ' αρχήν να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου !! :)

...κατέβασα και το βιντεάκι σου, και μπορώ να πω ότι πραγματικά το απόλαυσα !!

Ηταν σαν να πέρασε μπροστά απο τα μάτια μου η ιστορία των home υπολογιστών, σε... μικρογραφία !! Είδα μέχρι και πλάνα απο κάμερα όπου φιγουράριζαν micros που ξεκινούσαν απο MSX, TI-99/4A, C64, Spectrum+ και έφταναν μέχρι Amstrad και Amiga !!

...και βεβαίως είδα και πλάνα απο γνωστά games όπως το The Fantastic Voyage, το Factory Breakout, το (ιστορικό) Moon Cresta, αλλά και το Back to Skool !!

...όσο για το νέο τεύχος Pixel που έγινε upload, τι να πω; Η ταχύτητά σου με αφήνει άφωνο !!

Στο τεύχος 12 λοιπόν, κυριαρχεί το test του πιό "γκαντέμη" home-micro της εποχής, του CPC 664 !!

Απο παιχνίδια, μόνο το όνομα "Sorcery", φτάνει και περισσεύει. Ηταν ένα απο τα πρώτα παιχνίδια που "δικαίωσε" τους Amstrad users, μιά και ξέφευγε απο τις διάφορες μετριότητες ορισμένων παλιότερων launch titles (λέγε με Roland), πλασάροντας το πολύ καλό gameplay και τα ζωηρόχρωμα γραφικά του (μια και όπως και να το κάνουμε, ο Amstrad είχε πολύ καλύτερη χρωματική παλέττα απο τους Spectrum & C64).

...Πάντα τέτοια !!
 
Σε ευχαριστω Billy οπως και τον ΑΕΟΝ και τα αλλα παιδια για τις ευχες σας!!

και εγω σας ευχομαι παντα επιτυχιες και υγεια!!! :)

Το τευχος 32 Billy ειναι στα μισα και ισος αυριο,το πολυ μεθαυριο να το εχετε

στα χερια σας!! :D

pixel01sj.jpg
 
Λοιπον λοιπον λοιπον.........Ενα καινουριο τευχος θα ποζαρει με την βοηθεια του ΑΕΟΝ στο φορουμακι μας!Το τευχος 32!!!

Συντoμα θα βαλω μπροστα και το τευχος 28!

pixel012gl.jpg
 
Έτσι στέλνε screenshots να μας ανοίγεις την όρεξη!

akmakas ότι και να πω είναι λίγο. Σ' έχω μεσ' την καρδιά μου!

Το video ήταν άπαιχτο. Θα προβώ σε εμπεριστατωμένα σχόλια εντός του Σ/Κ επί παντός επιστητού. Όσο για το 32, μέχρι το βράδυ ελπίζω θα είναι ανεβασμένο (κατά προτίμηση πριν τον τελικό - Viva Blaugrana!).

Scan 'em all !!
 
Έτοιμο και το 32! Συναγωνίστηκα κι εγώ για λίγο την ταχύτητα του akmakas. ;)

Θερμή παράκληση μόνο τα σχόλια για το εκάστοτε τεύχος να τα κάνετε στο αντίστοιχο download thread του για να τα έχουμε ταξινομημένα και οργανωμένα με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Σημείωση: Εννοώ το ήδη υπάρχον thread όπου υπάρχει ο σύνδεσμος για download!
 
...ok, Αeon, τα επόμενα τυχόν σχόλια θα τα κάνω στο download section του εκάστοτε τεύχους.

Είδα και εγώ το εξώφυλλο του τεύχους 28, και θυμήθηκα το TT Racer: "Kάντε το σπίτι να μυρίσει αιθάλη και καμμένο λάστιχο" !! (...μανία με τις μηχανές απο τότε, αυτός ο Αντώνης !! :D ).

...και κάτι ακόμα: Θα δώσω δύο links για download εδώ, και όποτε (και αν) θέλεις, μπορείς να δημιουργήσεις καινούρια sub-forums και να τα κάνεις πλέον "επίσημα" upload και εκεί.

Οχι, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι Pixel, ούτε User !!

...πρόκειται για δύο τεύχη απο δύο άλλα γνωστά περιοδικά για home-micros της εποχής (Sprite και Micromad), τα οποία αν και λιγότερο δημοφιλή απο το Pixel, άφησαν και αυτά το σημάδι τους... (περισσότερα σχόλια όταν γίνουν διαθέσιμα επίσημα, στο site. :) )

...όπως βλέπεις Αeon, σε έχουμε "στριμώξει" για τα καλά με τα απανωτά releases !! :D

http://rapidshare.de/files/20638390/Sprite_issue_1.zip.html

http://rapidshare.de/files/20638865/MicroMad_issue_16.zip.html
 
Δε μασάμε! Θα προβώ οσονούπω στις δέουσες ενέργειες.

Μιcromad & Sprite! Τι λες τώρα...!
 
Μας εφτιαξες παλι Billy!!!!!!!!!!!!!!
 
Απο το 1 εως το ........Απειρο!!!

Παιδια εχω νεα που σας ενδιαφερουν!

Σημερα βρεθηκα με ενα γνωστο(Φιλο)που ο πατερας του ειχε μαγαζι υπολογιστων την Logica απο τις αρχες του 80!!!Περνουσα τυχαια απο το μαγαζι στο οποιο ειχε αδειασει πλεον και ειχε βαλει την ταμπελα ενοικιαζεται!

Το ατομο ειχε σε κουτες ολη την σειρα του Pixel απο το ενα εως το τελευταιο σε τσιλικη κατασταση!!!!!!!!!!!!Μου υποσχεθηκε να μου τα δινει λιγα λιγα για σκαναρισμα μολις μετακομισει τα πραγματα!! ΟΕΟ ΟΕΟ ΟΕΟ!!!!!!

Ελπιζω να παρω τουλαχιστον τα πρωτα που με ενδιαφερουν.....Για να δουμε!!!! :D
 
...αυτό κι αν θα πεί τύχη !! :D

...akmakas, για άλλη μία φορά έκανες το θαύμα σου !!

Τα πρώτα (και πιό σπάνια) τεύχη του Pixel, είναι "must" για σκανάρισμα !!
 
Εξαιρετικά νέα! Δε χρειάζεται βέβαια να σου πω να προσπαθήσεις να τα πάρεις ΟΛΑ και να τα φυλάξεις ως κόρη οφθαλμού!

Κυρίως σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει να κλείσουμε το κενό μεταξύ 1-9 που είναι και τα παλιότερα. Σε δεύτερη ότι κενά υπάρχουν στην αρχική 30άδα. Θα σε συμβούλευα πάντως να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει με το σκανάρισμα, αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πήξεις γρήγορα.

Παιδιά, ο server μου είναι 1GB και ψιλοκοινόχρηστος (αυτή τη στιγμή μου περισσεύουν ακόμα περισσότερα από 400ΜΒ, αλλά στεγάζω κι αρκετά διαρκώς διογκούμενα φόρουμς). Αν δούμε ότι αρχίζει να τιγκάρει - αργεί ακόμα - προτείνω να κλείσουμε έναν dedicated μόνο για το GRM για να μπορέσουν να στεγαστούν ανενόχλητα όλα τα πιθανά μελλοντικά τεύχη.

Οι ιδιοκτήτες του www.0100.gr είχαν ανακοινώσει παλιότερα ότι προσφέρουν ακόμα και τζαμπέ τον χώρο, αν πειστούν ότι το site έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τεσπά, όλα αυτά είναι προς διευρεύνηση.

Eννοείται ότι δέχομαι και προσφορές από όσους έχουν δικούς τους servers και θα ήθελαν να βοηθήσουν σε μια μελλοντική μεταστέγαση, φτάνει να εγγυόνται μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Υ.Γ: Σύντομα θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για το επίσημο λογότυπο του φόρουμ ;)
 
Κυριοι...Τωρα εχουμε λογο για να ειμαστε χαρουμενοι.... :D

Ετοιμο και το τευχος 28!!!

Ενα τευχος που θα χρειαστει αρκετες ωρες να το διαβασετε αφου ειναι 211 σελιδες(Πολυ πραμα)

Δεν θα μπω σε λεπτομερειες και σχολια για την υλη του περιοδικου θα το αφησω σε σας

(Bily περιμενουμε χε χε!!) :D

Ελπιζω ο ΑΕΟΝ να το εχει μεχρι το βραδυ στο forum ετοιμο για dowload!!!

Τωρα σειρα εχει το Νο 36!!

pixelno08rz.jpg
 
O Aρχιμήδης πωπω..ένα από τα πρώτα 3-4 τεύχη που πήρα (το πρώτο ήταν εκείνο που είχε τα αποτελέσματα του Grand Prix III και Special Review το Saboteur II!).

Πρέπει να είναι θαμμένο σε μια κούτα στην αποθήκη (και όχι σε τόσο καλή κατάσταση αν συγκρίνω από το εξώφυλλο που βλέπω εδώ) . Πάλι φωτιές μας άναψες...
 
...Αρχιμήδης !!! ...θυμάμαι ότι διάφοροι συντάκτες του Pixel είχαν πάθει... ομαδική παράκρουση, και όπως είχε γράψει και κάποιος, τους έλεγες "καλημέρα" και σου απαντούσαν "καλημέρα Αρχιμήδη" !! :D (διάβαζα για την ταχύτητα της Basic, και δεν το πίστευα !!).

...εμένα βέβαια, που είχα τον "διάολο" (βλέπε: "gamer") μέσα μου, έφταναν οι φήμες ότι "εκείνο το παιχνίδι" θα κυκλοφορούσε ΚΑΙ στον Αρχιμήδη, για να αρχίσω να έχω σπασμούς απο την αγωνία !!

(αντε τώρα να περιοριστώ λιγάκι, για να μείνει και τίποτα να γράψω αργότερα... :D ).

Aeon, το τεύχος που ανέφερες πριν (με το Saboteur 2), αν δεν απατώμαι, πρέπει να είναι το αμέσως επόμενο (και αν όχι, το μεθεπόμενο) απο εκείνο με το Defender of the Crown.

Οταν με το καλό έρθει η ώρα να σκαναριστεί και να γίνει upload, σου δίνω τον λόγο μου ότι δεν πρόκειται να κάνω εγώ τα πρώτα σχόλια.

Θα τα αφήσω τιμητικά σε εσένα (μιά που είναι το πρώτο σου τεύχος, πιστεύω ότι τουλάχιστον το δικαιούσαι !! :) ).
 
Καλα ο Αρχιμηδης ηταν ο καλυτερος των καλυτερων!!!!

Δεν μπορω ομως να καταλαβω πως και δεν περπατησε οπως ο Atari η Amiga

αφου ηταν καλυτερος και με διαφορα!!!! :confused:

Προσφατα εβαλα ενα emulator για τον αρχιμηδη και το ειδα ποιο καλα!!!

Καλα το μηχανιμα ηταν ασυναγωνιστο!!!!
 
...κατά την γνώμη μου, δεν "έπιασε" για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι είχε την "κατάρα" του προηγούμενου μοντέλου της Acorn (BBC), δηλαδή την υψηλή τιμή - πράγμα που αναφερόταν και στο review, αν θυμάμαι καλά (εντάξει, και η Amiga ξεκίνησε πανάκριβη, αλλά με την άφιξη της 500άρας, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται).

Δεύτερον, λόγω του ότι δεν είχε την πληθώρα του (ψυχαγωγικού, κυρίως) software των δύο ήδη "καθιερωμένων" στην αγορά, αντιπάλων του, και δεν μπόρεσε ποτέ να τους φτάσει.

...akmakas, πάντα το είχα μαράζι να μπορέσω να εξομοιώσω το μηχάνημα αυτό, και στα μέσα του 2001, το πραγματοποίησα (κυρίως για να δοκιμάσω επιτέλους "εκείνο το παιχνίδι").
 
Τελικα σταθηκα αρκετα τυχερος με την υποθεση Pixel!!!!! :)

Αρχισα να ξαναβρησκω τα χαμενα κομματια απο το puzzle!

Λοιπον!!!Αγορασα απο εναν συλεκτη 25 περιοδικα Pixel τα οποια δεν ειχα!!θα τα εχω στα χερια μου την τριτη!! :D

Ετσι τωρα τα τευχη που εχω ειναι τα εξης 10,11,12,14,18,26,27,28,30,31,

32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,44,45,48,49,50,51,54,55,57,58,63,64,67,69,71,73,75,80,81,84,85,88,

Billy πες αλευρι το Pixel σε γυρευει!!!Τωρα αυτα που μου λειπουν ειναι τα τελικα κομματια απο το puzzle τα οποια

εχει ενας φιλος σε κουτες ολοκληρη την συλογη που σας ελεγα!Αυτη την εβδομαδα θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να τα παρω!!

Το θεμα ειναι οτι για να τα κανω ολα θα πρεπει να σκαναρω συνεχεια σελιδες για μηνες!

Εχω απογοητευτει λιγο!Θα δουμε!!!! :eek:
 
Πίσω
Μπλουζα