Πρωτοποριακά τρόφιμα

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
BETTY BOOP είπε:
τα γλυκά bake rolls ήταν λεπτά μπαστουνάκια/ραβδάκια ή στρογγυλά όπως τα αλμυρά bake rolls? Πάντα προτιμούσα τα αλμυρα bake rolls και γι' αυτό δεν εδωσα σημασία στα γλυκά bake rolls όταν κυκλοφόρησαν...
Καλύτερα που δεν έδωσες σημασία γιατί δεν άξιζαν. Ήταν στρογγυλά όπως τα κανονικά Bake Rolls. Το θυμάμαι αυτό με το σιρόπι σφένδαμου. Ήταν μια περίεργη γεύση γλυκού παξιμαδιού.
 
Όπως τα λέει ο johnny. Είχαν μια περίεργη γεύση, όταν τα είχες συνδυάσει με αλμυρή γεύση στο μυαλό σου. Ήταν όπως τα κανονικά, τους μεγάλου μεγέθους δίσκους, και η γεύση τους ήταν στην αρχή γλυκιά, γιατί άγγιζε η γλώσσα σου την "επικάλυψη", και όταν τα μάσαγες, η "επικάλυψη" διαλυόταν, και ήταν σα να τρως σκέτο bake rolls, με μια ιδέα γεύσης, η οποία ήταν μεν γλυκιά, αλλά ασυνήθιστη. Είχα φάει αυτό με το μέλι, αλλά δε θύμιζε σε τίποτα μέλι. Γινόταν πολύ "φορτική" (βαριά) και ασυνήθιστη γεύση, καμία σχέση, πχ, με τα Cheerios, ας πούμε. Βέβαια, είχα δοκιμάσει και τις δύο γεύσεις (με τι άνεση αγοράζαμε τότε ό,τι καινούριο σνακ κυκλοφορούσε, για δοκιμή) και λίγο καλύτερη ήταν αυτή με το μέλι. Αν δε διάβαζα εδώ τα περί mapple syrup, δε θα είχα ιδέα τι ήταν αυτό που είχα φάει τότε...

Δεν άντεξαν για παραπάνω από λίγους μήνες. Θυμάμαι ότι τα είχαμε πάρει από το φούρνο της γειτονιάς μας, αλλά μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, εξαφανίστηκαν. Λογικά δε θα του έφευγαν, οπότε δεν ξαναπαρήγγειλε.
 
Θυμαστε αν τη δεκαετια του 90 ειχαν κυκλοφορησει κρεπες (με αλμυρη και γλυκια γεμιση) και βαφλες στα μαγαζια;

Ημουν λατρης των λουκουμαδων με μελι, καρυδι, κανελλα. Μηπως ειχαν εμφανιστει τοτε και λουκουμαδες με λιωμενη σοκολατα;
 
Πρωτοποριακά τρόφιμα βγαίνουν σε κάθε εποχή. Άλλα μπαίνουν στη ζωή μας και γίνονται εξάρτηση, αν και δεν τα ξέραμε μέχρι χτες (ξύδι μπαλσάμικο, ρόκα, γαλοπούλα για τοστ, τώρα τελευταία η καστανή ζάχαρη, που τη ζητάμε όλοι σαν "μαύρη"-που είναι διαφορετικό πράγμα), κι άλλα περνάνε απαρατήρητα, όπως π.χ. τα τετράγωνα μακαρόνια, που βγαίνουν αυτή την εποχή.
 
Lord Vek είπε:
Παραλλαγή της κρέμας καραμελέ με άλλες διάφορες γεύσεις... Νομίζω το διαφήμιζε ο Τσιβιλίκας. Μπανανομελέ, Φταουλομελέ, Κερασομελέ και Σπέσιαλ μελέ, δεν θυμάμαι όμως εταιρία. Δεν πρέπει να είχαν επιτυχία, τα θυμάμαι για ένα-δυό φεγγάρια στις διαφημίσεις. Είχα στα υπ΄΄ όψη να δοκίμαζα κάποιο από αυτά, αλλά δεν τα συνάντησα ποτέ σε σούπερ μάρκετ.
Όπως έλεγε στο τέλος της διαφήμισης ο Τσιβιλίκας, "Μόνο από την Alsa".
 
Lord Vek είπε:
Παραλλαγή της κρέμας καραμελέ με άλλες διάφορες γεύσεις... Νομίζω το διαφήμιζε ο Τσιβιλίκας. Μπανανομελέ, Φταουλομελέ, Κερασομελέ και Σπέσιαλ μελέ, δεν θυμάμαι όμως εταιρία. Δεν πρέπει να είχαν επιτυχία, τα θυμάμαι για ένα-δυό φεγγάρια στις διαφημίσεις. Είχα στα υπ΄΄ όψη να δοκίμαζα κάποιο από αυτά, αλλά δεν τα συνάντησα ποτέ σε σούπερ μάρκετ.
ποτε ειχαν προβληθει αυτες οι κρεμες;

 


προφανως ηταν


 


Μπανανομελε=με σιροπι μπανανας



Φραουλομελε=με σιροπι φραουλας



Κερασομελε=με σιροπι κερασι


 

 


Μηπως υπηρχε και Σοκομελε=με σιροπι σοκολατας;


 


Το Σπεσιαλ μελέ πώς ήταν;
 
αναφέρθηκαν παραπάνω τα bake rolls με γλυκια γευση...

η διαφημιση

1997 sweet bake rolls

 
Παραλλαγή της κρέμας καραμελέ με άλλες διάφορες γεύσεις... Νομίζω το διαφήμιζε ο Τσιβιλίκας. Μπανανομελέ, Φταουλομελέ, Κερασομελέ και Σπέσιαλ μελέ, δεν θυμάμαι όμως εταιρία. Δεν πρέπει να είχαν επιτυχία, τα θυμάμαι για ένα-δυό φεγγάρια στις διαφημίσεις. Είχα στα υπ΄΄ όψη να δοκίμαζα κάποιο από αυτά, αλλά δεν τα συνάντησα ποτέ σε σούπερ μάρκετ.

Πέτυχα τη διαφήμιση, δείτε στο 2:30

 
Γάλα Ρεγκιλέ ήτανε όντως πρωτοποριακό προϊόν αφού ηταν ημιάπαχο γάλα, που δεν υπήρχε αντίστοιχο ελληνικό ημιάπαχο δηλαδή "πράσινο", και ήταν και σε νιφάδες οπότε μπορούσες να το κάνεις και πιο αραιό. Το συστηναν οι ειδικοί για δίαιτα όχι μόνο για ολιγοθερμιδική αλλά και για δίαιτα μετά από επεμβάσεις οπως αφαίρεση χολής, έλκους κ.λ.π. Το είχα πάρει και γω όταν ειχα πάθει απανωτές γαστρίτιδες στην δευτέρα Γυμνασίου οπότε όταν έγινα καλά και μπορούσα να πιω γάλα πλέον, ο γιατρός μου σύστησε να ξεκινήσω με το χαρτινο κουτί της Ρεγκιλέ και να το αραιώνω.
Το Ρεγκιλέ πρέπει να πρωτοκυκλοφόρησε τέλη δεκαετίας του 60.

Πρωτοποριακό προϊόν θεωρώ πως ήταν και τα ρύζια σε διάφορες γεύσεις μέσα σε συσκευασία. Ωραία λύση. Ηθελες ρύζι μεξικάνα; τσουπ πέταγες το σακουλάκι της ρυζονάτο κνορ και ολα οκ.
 
Μόλις βρήκα διαφήμιση των Merenda Sticks,την ύπαρξη των οποίων αγνοούσα!Ελπίζω να θεωρούνται πρωτοποριακά τρόφιμα.



Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά η Μερέντα δεν ήταν πολύ πιο ωραία τότε? η ήταν η ιδέα μου.
 
@Kalkitos Μα φυσικα. Εγω συμφωνω απολυτα. Και οχι μονο η Μερεντα. Σχεδον τα παντα ηταν καλυτερα. Και οι σοκολατες, και τα εβαπορε, και τα ζαχαρουχα. Σημερα τα υλικα τους εχουν ευτελιστει. Το παλιο ζαχαρουχο δεν επεφτε απο το κουτι. Τοσο πηχτο ηταν. Τωρα τρεχουν ολα σαν νερο. Αυτο απο μονο του αρκει για να καταλαβει κανεις τι ζημια κανανε.
Οι παλιες σοκολατες γαλακτος ηταν ολο γαλα και αρωμα. Οι σημερινες ειναι μαυριδερες, πικρες λογω ελλειψης γαλακτος και ταυτοχρονα υπερβολικα γλυκιες λογω της ζαχαρης που μπουμπουνιζουν για να αντισταθμισουν αυτη την ελλειψη.
Παλια η Κiss ηταν αφρος και σημερα ειναι σαν τσιχλα. Μασας και δεν καταπινεις.
Τι δεν αλλαξε να λες!
 
- Παγωτό Πους Απ από την Έβγα. Ήταν κυπελλάκι, αλλά είχε ένα ξυλάκι από κάτω και το έσπρωχνες για να ανέβει το παγωτό πάνω.
- Παγωτό μπαλάκι, μάλλον Έβγα. Ήταν παγωτό σε κυπελλάκι σε σχήμα μπαλάκι, από σκληρό πλαστικό, με καπάκι που κούμπωνε, και μπορούσες να παίξεις μπάλλα με αυτό.
- Παγωτό σε σκόνη Κορνίλ που το φτιάχναμε στο σπίτι, νομίζω πρόσθετες μόνο γάλα.
- Σαντιγύ σκόνη Garni, χτυπούσες με γάλα
- ALSA mousse, έφτιαχνες mousse χτυπώντας με γάλα
- Τσίχλα με τη δροσοσταγόνα. Δεν θυμάμαι όνομα, αλλά ήταν μια τσίχλα που είχε στο κέντρο μια ημίρευστη γέμιση δυόσμο ή μέντα.
- Σπαγγέτι Νο 12 από τη Μίσκο. Έβραζαν σε 3 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Δεν τα προτιμούσα, παρόλο που μου αρέσουν τα ψιλά μακαρόνια, τα Νο 10 είναι η προτίμησή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα