Ρέτρο Υπολογιστές Μελών [2006 - 2007]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Nα σας γραψω και εγω τα ρετρο μου και αν ξεχασω τιποτα το συμπληρωνω αργοτερα.Λοιπον απο HOME COMPUTER εχω μονο τον 6128 με εγχρωμη οθονη μαζι με το TV TUNER καθως και το ΤV MODULATOR oλα αυθεντικα της AMSTRAD παρακαλω (το DISC DRIVE τωρα δεν λειτουργει αλλα με την βοηθεια σας κατι θα κανουμε).Απο κονσολες εχω πραμα που σαλευει :) .Ξεκιναμε απο τα SEGA 1)MEGA DRIVE 2)MEGA DRIVE CD ROM 3)SEGA 32X 4)SEGA SATURN 5)SEGA DREAMCAST. Απο ATARI 1)ATARI JAGUAR (δυστυχως δεν εχω το CD-ROM) 2) ATARI 2600 το πιο καινουργιο μοντελο (με αυτο ξεκινησα το gaming) .Aπο ΝINTENDO μονο το 64 (εχω και το CUBE αλλα δεν ειναι ρετρο σε λιγους μηνες θα γινει). Αυτα θυμαμαι τωρα α και να μην ξεχασω και το σεβαστο αριθμο απο software για ολα τα παραπανω (εχω και 60-70 κασετες για το GAME-GEAR που πηρα μονο 5.000 δρχ απο μαγαζι που ξεπουλαγε ,δεν εχω το μηχανακι βεβαια αλλα τεσπα).Αυτα και παλι εδω ειμαστε. Υ.Σ(Αν ξεφυγα απο το τοπικ με τους συλλεκτικους υπολογιστες σχωρατε με :) .

Για δώσε πληροφορίες για το drive του 6128. Όλο και κάτι θα βρούμε!

Ευχαριστω για το ενδιαφερον pooky το drive απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εχει το κλασικο προβλημα με το λαστιχακι (βαζω δισκετα δουλευει δουλευει και βγαζει RETRY IGNORE OR FAIL) εχω κατατοπιστει λιγο απο εδω http://www.ellhnismos.org/retro/showthread.php?t=529 για το τι πρεπει να κανω αλλα πρωτα πρεπει να παρω αποφαση να τον ανοιξω οπου αν το κανω θα το κανω με βαρια καρδια το λυπαμαι το μηχανημα για να το ξεκοιλιασω.

Δεν είναι τίποτε το δύσκολο. Άνοιξε το, βγάλε το λαστιχάκι και πήγαινε στο "Ράδιο Κατουμά" στο κέντρο της Αθήνας (αν είσαι Αθήνα). Ζήτα Ιμάντα των ιδίων διαστάσεων, δεν νομίζω να πάει πάνω από 2 ευράκια.

Έτσι έφτιαξα μια παλιά συσκευή video που είχα για πέταμα.

ΤΗΑNX θα το κανω ακουγεται απλο τον κατουμα τον εχω επισκεφτει λογω ασχολιας με τα δορυφορικα μια φορα που ειχα ρωτησει στο ELX (παραπλευρως στουρναρη) αν φτιαχνεται το drive μου ειχαν πει οχι και δυσκολα με παραγγελια για το λαστιχακι απο εξω και ειχα απογοητευτει.

Παιδιά το ράδιο κατουμα που παίζει?? και πως το ζητάμε τα λάστιχα αυτά

??

ευχαριστώ

Με σημαντική καθυστέριση απο την εγγραφή μου στο φόρουμ, σας παρουσιάζω την retro συλλογή μου. :D Mouse, τροφοδοτικά, joystick (2 pacman) και λοιπά καλώδια απουσιάζουν απο τις φωτογραφίες. :)

Οθόνη 1083s, Amiga 1200, A600 και A500. Επάνω στην Α500 υπάρχει ένα Sega Saturn (ε να μην έχουμε και μια κονσόλα).

Amstrad cpc 6218 με την πράσινη οθόνη και ένας ακόμη 6128 φρανκενστάιν (πλήκτρα απο 464) και έγχρωμη οθόνη.

Εγω να είμαι καλά και η συλλογή ολο και αυξάνει! :D Α κάπου εκεί αριστερά υπάρχουν πεταμένα και δύο pc.

ήλεψα πολύ ποντοχωριανέ. Α ρε Amiga.

Πω πω telonie μου με εφτιαξες φιλε....Χμμ θελω και μια Amiga 600!!

amiga600 κλαψ κλαψ είχα κάποτε...

Απίστευτος ο Frankenstain 6128!..θες να μας πεις πώς προέκυψε αυτή η εμφάνιση;

Μαλλον απο τιποτα γροθιες θα εγινε ετσι!Ειναι γνωστο το φαινομενο

των νευρικων παληκαριων που καταπονουσαν αν μη τι αλλο αυτα τα

ευλογημενα συστηματα.Και εγω καμια φορα να πω την αμαρτια μου

που και που στραβωνα κανενα πληκτρολογιο!

Παντως ειμαι πολυ χαρουμενος που εχουμε εδω μελη που διασωζουν

αυτα τα μηχανακια!

AEON είπε:
Απίστευτος ο Frankenstain 6128!..θες να μας πεις πώς προέκυψε αυτή η εμφάνιση;
Ετσι τον αγόρασα AEON πριν απο 4-5 χρόνια. Ο τύπος που τον είχε προφανώς του είχε αλλάξει τα φώτα. Θα ήταν νευρικό παληκάρι όπως γράφει και ο Akmakas! Συνεπώς αφου θα έσπασε μερικά πλήκτρα θα τα αντικατάστησε με αυτά του 464 αφού κουμπώνουν τέλεια. Τουλάχιστο λειτουργικά δουλεύει άψογα. Πάντως οι 6128 άντεχαν πολλά χτυπήματα και γενικώς την κακή χρήση. Αθάνατα μηχανήματα!

Πόσο πουλάς την 600άρα?

Πήρες τελικά τον Saturn. Εύγε!

pooky(1) είπε:
Πόσο πουλάς την 600άρα?
Πήρες τελικά τον Saturn. Εύγε!
Είδα και έπαθα να βρω μια Α600 σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Ειδικά με Amiga πάντως ψάχνομαι συνέχεια. Αν βρω καμμία καλή Α600 πρως πώληση pooky1 θα στο πω αμέσως. Ναί το αγόρασα το saturn δεν άντεξα! Ευχαριστώ! ;)

telonio είπε:
Είδα και έπαθα να βρω μια Α600 σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Ειδικά με Amiga πάντως ψάχνομαι συνέχεια. Αν βρω καμμία καλή Α600 πρως πώληση pooky1 θα στο πω αμέσως. Ναί το αγόρασα το saturn δεν άντεξα! Ευχαριστώ! ;)
Πρωτεραιότητα έχουν οι κοντοχωριανοί.

Όποιος το ανέφερε πρώτος, αλλά μια και μου έφερες το C64 stick, πάρε την σειρά μου!!!!!!!!

Εδώ μερικά από τα πραγματάκια που έχω

Και εδώ τα υπόλοιπα

Sorry για το double post αλλά δεν τις έπαιρνε όλες σε ένα

Τώρα σε θυμάμαι...Τα είχαμε ξαναπεί στο insomnia gtsamour πάλι στο ίδιο thread.. Τέλειες οι φώτο σου........Τον ΖΧ Spectrum

στην βιτρίνα τον βλέπω σε καλή κατάσταση...Δυστυχώς ο δικός μου αν και δουλεύει έχει σκασμένο χρώμα δεξιά και αριστερά..

Πίσω
Μπλουζα